• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrilmak istiyorum

sonbahar85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2016
10
1
1
39
Sevgili arkadaslar.

Benim hikayem biraz uzun olcak belki ama icimi dokmek ve sizden tavsiyeler almak istiyorum.
Ben Yurt disinda buyudum okudum ve burda kariyerime basladim. Yillarca calisip elimin emegini biriktirdim kenara attim. Su an 31 yasina yeni girdim ve 5 aylik bir bebegim var. Esimle Turkiyede 2012 de tanisarak 2013te evlendik. Basindan beri dul bir anasi var bize karisti herturlu sorun yaratti. Dul olmanin verdigi pozisyonu kullanarak cok zarar verdi evliligime. Esim ilk andan itibaren ben gelmem yurtdisina dedi annem burda yalniz. Ailem bu durumu hic begenmesede ben sevgim icin gittim Turkiyede yasamayi denedim. Kimse yanlis anlamasin ben vatanim icin canimi veririrm ama burada buyudum orda yapamadim olmadi uyum saglayamadm.
Tam 1,5 sene orda yasadik. Sorunlar dugunden once basladi. Daha dugunumuze bir ay kalmisken kaynanam esimin babadan kalan parasiyla kendine ev duzdu ceyiz aldi evinin icini banyosuna kadar yaptirdi. Ki o para esim evlnince dugune ve yuvasina harcanmasi gereken paraydi.
Kaynanam kendi adina yatirmisti bu pararyi. Beni o bir ay icinde okadar aglatti cok kotu davrandi esim hep omun tarafini sect. Gelinligimi ucuza aldi millete cik yusek rakama aldiklarini soyledi. Annemde benle gelmisti onada surekli kaba davrandi akrabalariyla beraber. Sonra dugun gunu bile aileme okadar terbiesiz davrandilar ne konvoya cagirdilar ne dugun yerini gosteren oldu saatlerce arabada benim akrabalarla dugun yerini aramislar kimse yardim etmemis. Dugunde bile babam klarinetci alkollu icecekleri vs kendi cebinden odedi. Apar topar baba evinden alindim dayim davul zurna getirtmisti orda suratlarini asa asa dirdir yaapa yapa yok neymis fotografciya yetiscekmisiz diyerek onu bile yarim biraktirdilar. Geldik resim cektik onun paraasini bile vermemis kaynana, bugune kadar bir dugun albumum yok. Dugunde bana kendine ait bir eski inci setini takti ve tel bir ince bilezik. Gerisini benim akrabalar takti. Dugunden sonra 2. gun evi geldi basti yeni evli cift aranir onceden musaitmisin diye. KAdin geldi zile basti biz o an afedersin ozel bir durumda olabilirdik. Dediki ben kendi evimden baska yerde rahat edemem halbuki iki hafta bacisinda kalip bizi rahat birakakacakti. Esim annesine hic kizmadi sadece konustu. Sinirimden evi terkettim otele gittim esimde pesimden geldi. Ailem perisan ama bisey demek istemiyorlar onu ben sectim. Sonra bu is boyle olmaz senin annenin bana hic saygisi yok evlendigini kabul etmiyor dedm biz kendi evimizi alalim dedim. Tabi onceden vaad edilen miktardan eser yok. Ne kaynana aciklama yapiyor ne kocam. Hani yine yeni yuva dagilmasin dedim elimin emegini bankadan cekip ekledim ev aldim.Beyas esyadan tut mobilyalara kadar herseyi ben aldim. bir cop almadi kaynana, kokmus bir tavayi alay eder gibi getirdi oturmaya gelirken. 3 haftalik gelindim ise basladim hemde taa cehennemin dibinde is yeri hergun saat 10 da aksam eve geliyorum. dyanamadim biraktim bir sure sonra. Ailesi beni bi kere aramadi cagirmadi tamamen izolasyona ugradim. ailemi ozledim hep agladim evde dort duvar arasinda. Kaynana herkesi kendi tarafina cekmis tabi kimse bana yuz vermiyor. okadar yalnizdim uzuntuden 10 kilo aldim.
artik dayanamadim bura gelmeye karar verdim zor bela ikna ettim esimi.Geldik burda tonlarca maddi sorun yine ben herseyi ustlendim yine ailem. cocuguni yurtdisina yollarken bir kurus cebine koymayan bir ana. inanin abartmiyorm bir kurus yardim etmediler. hep durumuz yok ayagina yattilar. burda bunalim devam etti hamile kaldim.. butun hamilelik boyunca agladim arkadaslar....
allaha sukur saglikli bir kizim oldu. ama esim bana cocuk olduktan sonra sogudu. zaten verimsiz bir ozel hayatimiz vardi ama dahada beter olduk. bebegim su an 5 aylik biz 1.5 senedir ozel hayat yasamadik.
izine gidip cocugu kaynanaya gstercektikki sanki allahtan gibi onlarin face de yazismalarini okudum. Orda kadin bana ne hakaretler etmis. Birak gel diyor herseyi goze al benim burda kocam yok onlar seni esir almis orda seni karin parmaginda oynatiyor. Resmen diyor 5 aylik bebeginide at gel bana bak.
Yaziklar olsun dedim sildim kadini ve esimi iyice dusunmesi icin turkiyeye yolladim su an bir aydan fazladir orda ve bir ay daha kalcak. kisacasi cok ama cok sogudum bana maddi destek olmadi anasi zaten hayal kirikliginin dibi. manevi anlamdada sifir koca bir sifir. hic burayi sevmedi sevmiyor. bedeni burda ruhu anasinda. hic umudum yok arkadaslar. bosanmak istiyorm beni maddi anlamda zaten bitirdiler ama manevi anlamda daha beterim. Kizima uzuluyorum inanin yoksa hayatima devam ederim bakarim ama babasiz buyurmu diye dusunuyorum. kendine ayrulmak istedigimi dedim ama beni birde tehdit ediyor kiz bebegin var kocaya gidemezsin falan diyor.... ne diyorsunuz arkadaslar??? caresizim bana yol gosterin.

klasik bir yurt dışına gelen yabancı damat hikayesi gibi gorunuyor genelde yurt dışına gelen yabancı damatların yasadıkları ortak problem.. orda iş bulma sıkıntısı, adaptasyon, düzen kurma, geçimsizlik vs. yanlıss anlamayın ama sanki olayı hep kendi tarafınızdan anlatmışsınız gibi bir mesaj olmuş burada kimseyi savunmak gibi bir düşüncem yok ama objektik bakıyorum olaya ve insana sorarlar siz turkiyede yasamak için ne yaptınız??? sizin buraya alışmanızdan daha cok esinizin oraya alışması ve size bakması cok daha zor.. gelin-kaynana problemine gelecek olursak herkezin yasadıgı problemler bende kaynanam ile bir suru problem yasadim yasayanlarda vardır illaki ama esinizide anlamak gerek sonuçta annesini yalnız bırakıp sizin için orda yasamayı secmiss sanırım orda da pek düzenli giden birsey olmamis? Turkiye bu acidan artık avrupadan cok daha iyi hayat burda yani :) orada sosyal devlet ile bir gelecek olamaz, gelecek anne ve babanin calismasi ile olur forumda bu konu ile alakalı onlarca mesaj var okumanızı tavsiye ederim, ozel hayat konusuna gelecek olursak insanin hayatında yasadıgı bu tarz problemler ister istemez motivasyon kaybına sebep oluyor ve ozel hayata yasiyor bunu bizzat esimle bizde yasadik ama suan düzeldi cok sukur.. bu arad evliliğin ile ilgili cok fazla detaya girmişsin bunada gerek yok ozet olarak anlatabilirsin :) bebeğiniz daha cok ufak 1 kez daha dusun derim ona bu yasta böyle birseyi yasatma bence eşin orada bunalmış olabilir işsizlikten yada arkadaş bulamama konusundan keşke hayatınıza burada devam etseydiniz inşallah düzelir durumunuz tskler...

Son düzenleme:
o kadın ölene kadar size hayatı zindan edecek. çekmek zorunda değilsin. boşan bence.

klasik bir yurt dışına gelen yabancı damat hikayesi gibi gorunuyor genelde yurt dışına gelen yabancı damatların yasadıkları ortak problem.. orda iş bulma sıkıntısı, adaptasyon, düzen kurma, geçimsizlik vs. yanlıss anlamayın ama sanki olayı hep kendi tarafınızdan anlatmışsınız gibi bir mesaj olmuş burada kimseyi savunmak gibi bir düşüncem yok ama objektik bakıyorum olaya ve insana sorarlar siz turkiyede yasamak için ne yaptınız??? sizin buraya alışmanızdan daha cok esinizin oraya alışması ve size bakması cok daha zor.. gelin-kaynana problemine gelecek olursak herkezin yasadıgı problemler bende kaynanam ile bir suru problem yasadim yasayanlarda vardır illaki ama esinizide anlamak gerek sonuçta annesini yalnız bırakıp sizin için orda yasamayı secmiss sanırım orda da pek düzenli giden birsey olmamis? Turkiye bu acidan artık avrupadan cok daha iyi hayat burda yani :) orada sosyal devlet ile bir gelecek olamaz, gelecek anne ve babanin calismasi ile olur forumda bu konu ile alakalı onlarca mesaj var okumanızı tavsiye ederim, ozel hayat konusuna gelecek olursak insanin hayatında yasadıgı bu tarz problemler ister istemez motivasyon kaybına sebep oluyor ve ozel hayata yasiyor bunu bizzat esimle bizde yasadik ama suan düzeldi cok sukur.. bu arad evliliğin ile ilgili cok fazla detaya girmişsin bunada gerek yok ozet olarak anlatabilirsin :) bebeğiniz daha cok ufak 1 kez daha dusun derim ona bu yasta böyle birseyi yasatma bence eşin orada bunalmış olabilir işsizlikten yada arkadaş bulamama konusundan keşke hayatınıza burada devam etseydiniz inşallah düzelir durumunuz tskler...
İşte buna hiç şaşırmadım... Klasik yurt dişina gelen damat adayi yerine, yurt dışında yaşayan bayanların evlilikl şansızlığı demek galiba çok zor.
Bir hemcinsiniz olarak damatları beden sabunuyorsunuz. Biz burda yaşayan bayanlar çok eziyet çekiyoruz hep kullanılıyoruz. Türkiye burdan asla iyi değil yaşamak için. İnsanlar bencil ve dedikoducu. Üstelik sosyal haklar SIFIR!!!! Hep böyle yurt dışından gelenlere önyargılısınız. O kadın ordamaddi anlamda rahatken ben burda ne çileler çektim kocam kartını kaybetmesin diye. İşede zorlamadım hep pasif biriydi. Anne bana türkiyedeyken sahip çıksaydı herşeye ramen kalırdım.
Yurt dışındaki insanlara olan önyargıların genel anlamda nelere sebep olduğu ortada. Üstelik hep tavuk gibi yolunuyor bu insanlar. Bizde burda paramızı elmizin emeğiyle kazanıyoruz. Almancının malı malesef deniZ değil yemeyen domuz olsun... Boşuna konuşuyorum. Biiri çıkar meteliksiz kocam gibi almancılar kıro der şu der bu der suçu yine bana atar...

o kadın ölene kadar size hayatı zindan edecek. çekmek zorunda değilsin. boşan bence.
Aynen kaynana okadar yüzsüzki hep kendini acındırıp üste çıkıyor hastayım ayaklarına yatıyor. Kocamda öküzün biri beyinsiz annesinin ekseninden çıkamıyor. İkisindende soğudum. Önümdee kocaaa bir hayat var kararlıyım bu iki sıyırmışa adamıcam ömrümü. Kızım için mücadele wdicem!!

sen herhalde bekarsın ki bu kadar rahat konuşabiliyorsun boşan demekle... yapici olun yikici değil.. yuva yikmak cok kolay önemli olan ayakta tutabilmektir
Beş aylık çocuğu olan bir erkeğe "HERŞEYİ GÖZE AL GEL, BENİM BURDA KOCAM YOK BANA GEL BAK " diyen değilim. Yuvayı temelinden yıkan kendini herşeyin önüne koyan torunu bile zerre kadar umursamayan bu insanmı hklı. Beyinsiz kocamda hiç direnmedi onu türkiyeye yollarken. .. Böyle egoist bir aileye karşımı yapıcı olunacak?

İşte buna hiç şaşırmadım... Klasik yurt dişina gelen damat adayi yerine, yurt dışında yaşayan bayanların evlilikl şansızlığı demek galiba çok zor.
Bir hemcinsiniz olarak damatları beden sabunuyorsunuz. Biz burda yaşayan bayanlar çok eziyet çekiyoruz hep kullanılıyoruz. Türkiye burdan asla iyi değil yaşamak için. İnsanlar bencil ve dedikoducu. Üstelik sosyal haklar SIFIR!!!! Hep böyle yurt dışından gelenlere önyargılısınız. O kadın ordamaddi anlamda rahatken ben burda ne çileler çektim kocam kartını kaybetmesin diye. İşede zorlamadım hep pasif biriydi. Anne bana türkiyedeyken sahip çıksaydı herşeye ramen kalırdım.
Yurt dışındaki insanlara olan önyargıların genel anlamda nelere sebep olduğu ortada. Üstelik hep tavuk gibi yolunuyor bu insanlar. Bizde burda paramızı elmizin emeğiyle kazanıyoruz. Almancının malı malesef deniZ değil yemeyen domuz olsun... Boşuna konuşuyorum. Biiri çıkar meteliksiz kocam gibi almancılar kıro der şu der bu der suçu yine bana atar...

Pardon da siz Türkiye de yaşayan insanları Nasıl böyle aşağılayabiliyorsunuz? Öyle bi yazmışsınız ki Türkiye de yaşayan insanlar yurtdışında yaşayanların parasına çöküyor tavuk gibi yolmak ne demek ya???? Senin evliliğinin yürümeyeceği baştan belliymiş daha evlenmeden önce başlamışsınız ne evlendin o Zaman ayrıca sürekli para para para yok yapmadı herşeyi ben yaptım ben baktım ben aldım kusura bakma da kimse sana bişey yapmak zorunda değil. Türkiye de yaşayan insanları sizi tavuk gibi yolmakla suçluyorsunuz ama kv de den de herşeyi bekliyorsunuz yapmayınca kötü oluyor oh ne ala memleket. Benim ülkemin insanı Hakkında böyle mesnetsizce konuşmaktan men ederim sizi haddinizi bilin geldiğiniz yeri Nereye ait olduğunuzu unutmuş olabilirsiniz bir toplumun ferdiyle kötü bi paylaşımınızda olmuş olabilir ama bu size o toplumun tüm bireylerine
bir ulusun adına leke atma Hakkı'nı vermez. !!!!

Pardon da siz Türkiye de yaşayan insanları Nasıl böyle aşağılayabiliyorsunuz? Öyle bi yazmışsınız ki Türkiye de yaşayan insanlar yurtdışında yaşayanların parasına çöküyor tavuk gibi yolmak ne demek ya???? Senin evliliğinin yürümeyeceği baştan belliymiş daha evlenmeden önce başlamışsınız ne evlendin o Zaman ayrıca sürekli para para para yok yapmadı herşeyi ben yaptım ben baktım ben aldım kusura bakma da kimse sana bişey yapmak zorunda değil. Türkiye de yaşayan insanları sizi tavuk gibi yolmakla suçluyorsunuz ama kv de den de herşeyi bekliyorsunuz yapmayınca kötü oluyor oh ne ala memleket. Benim ülkemin insanı Hakkında böyle mesnetsizce konuşmaktan men ederim sizi haddinizi bilin geldiğiniz yeri Nereye ait olduğunuzu unutmuş olabilirsiniz bir toplumun ferdiyle kötü bi paylaşımınızda olmuş olabilir ama bu size o toplumun tüm bireylerine
bir ulusun adına leke atma Hakkı'nı vermez. !!!!
Orası senin memleketin değil bizimde memleketimizi. Asıl sen konuşmasını bil. Burda ayrımcılıkta yapan sensin ötekileştirende sensin. Ben bizzat yaşadıklarımı ppaylaştım. Sağol bu lağım kokan cümlelerinle düşüncelerimi haklı haçıkardın. Türkiyede benim başıma gelenleri yanımdamıydında küçümsüyorsun???

Banka hesaplarımamı girdin yolunmadığmı iddia ediyorsun?

Vah vah
Senin gibiler kararmı vericek benim türkieyeye girip giremiyeceğimi sıyrığa bak

Son düzenleme:
Orası senin memleketin değil bizimde memleketimizi. Asıl sen konuşmasını bil. Burda ayrımcılıkta yapan sensin ötekileştirende sensin. Ben bizzat yaşadıklarımı ppaylaştım. Sağol bu lağım kokan cümlelerinle düşüncelerimi hall çıkardın. Senin gibiler kararmı vericek benim türkieyeye girip giremiyeceğimi sıyrığa bak
Türkiye ye girip girmemeniz konusunda bir yorum yapmadım ben. geri kalan tüm kelimeleriniz de gereken cezayı bulacaktır zaten ben ulusum Hakkı'nda hassas bir insanım aşağılamalarınıza asla sessiz kalamazdım

Türkiye ye girip girmemeniz konusunda bir yorum yapmadım ben. geri kalan tüm kelimeleriniz de gereken cezayı bulacaktır zaten ben ulusum Hakkı'nda hassas bir insanım aşağılamalarınıza asla sessiz kalamazdım
Kardeşim senin bir sıkıntınmı var?
Ben başıma gelenleri cevremde gördüklerimle ekleyerek yazdım.
Sen hangi gezegende yaşıyorsun nedemek kimse bana birşey yapmak zorunda değil?
Bir yuvayı yapmak için maddi manevi bütün yükü ben üstlencem ama karşı taraf bana birşey yapmak zorunda değilmi?? İyimisin sen?

Ozaman buna evlilik demiyelim biz ben karşı tarafa sponsor oldum gitti dicem.

Benim bir topluma yada etnisiteye hakaret etmek gibi bir durumum yok. Ben kendim Türküm hemde direkt kafkasya kökenliyim dinimi dilimi tarihimi ırkımıda evet almancı olmama ramen bilirimde. Sana yazıcak bişeyim yok çünki koca bir ırkçısın sen facist vede racistsin!!!!!!!!

herşeyi kendi tarafından yazmışsın ama kendinde hiç mi bu ilişkide suçlu bulmuyorsun, herseyi doğru yapan sizsinizde karsı taraf mı bastan beri yanlıştı anlamıyorum bunu? Ve de sunu soyleyim forumda bile tartışmayı bilmiyorsun her sözünden nefret, kin düşmanlık akıyor resmen, burdaki tanımadığın sadece senin hakkında bir kibarca yorum yazan insana böyle ters bir sekilde kızıp cevap veriyorsan vay kocanin haline, kim bilir ona nasıl davranıyorsundur. Kocam burda pasifti iş konusunda diyorsun kusura bakma da yurt dışına sonradan giden çok tanıdığım var iş bulamıyorlar yabancılara iş vermiyorlar bunu çok iyi bizzat kendim biliyorum muhtemelen kocan orda bir kac sene kalmış iş konusunda nasıl aktif olmasını bekleyebilirdin ki.. sen veya aileniz kocana orda önceden iş bulmalıydı o zaman sıkıntı olmazdı yoksa turkiyede iş cok, Turkiye'de sadece "Alisamadim" bahanesi ile kaçmak çok kolay asıl hayat orda zor yabancı insanlara

Son düzenleme:
Kardeşim senin bir sıkıntınmı var?
Ben başıma gelenleri cevremde gördüklerimle ekleyerek yazdım.
Sen hangi gezegende yaşıyorsun nedemek kimse bana birşey yapmak zorunda değil?
Bir yuvayı yapmak için maddi manevi bütün yükü ben üstlencem ama karşı taraf bana birşey yapmak zorunda değilmi?? İyimisin sen?

Ozaman buna evlilik demiyelim biz ben karşı tarafa sponsor oldum gitti dicem.

Benim bir topluma yada etnisiteye hakaret etmek gibi bir durumum yok. Ben kendim Türküm hemde direkt kafkasya kökenliyim dinimi dilimi tarihimi ırkımıda evet almancı olmama ramen bilirimde. Sana yazıcak bişeyim yok çünki koca bir ırkçısın sen !!!

Son düzenleme:
herşeyi kendi tarafından yazmışsın ama kendinde hiç mi bu ilişkide suçlu bulmuyorsun, herseyi doğru yapan sizsinizde karsı taraf mı bastan beri yanlıştı anlamıyorum bunu? Ve de sunu soyleyim forumda bile tartışmayı bilmiyorsun her sözünden nefret, kin düşmanlık akıyor resmen, burdaki tanımadığın sadece senin hakkında bir kibarca yorum yazan insana böyle ters bir sekilde kızıp cevap veriyorsan vay kocanin haline, kim bilir ona nasıl davranıyorsundur. Kocam burda pasifti iş konusunda diyorsun kusura bakma da yurt dışına sonradan giden çok tanıdığım var iş bulamıyorlar yabancılara iş vermiyorlar bunu çok iyi bizzat kendim biliyorum muhtemelen kocan orda bir kac sene kalmış iş konusunda nasıl aktif olmasını bekleyebilirdin ki.. sen veya aileniz kocana orda önceden iş bulmalıydı o zaman sıkıntı olmazdı yoksa turkiyede iş cok, Turkiye'de sadece "Alisamadim" bahanesi ile kaçmak çok kolay asıl hayat orda zor yabancı insanlara
Zerre kadar bildigi olmayipta herseye atlayan insan tipi... Umrumda degil yazdiklarin. Yeri gogu yaratanngoze gorunmez allahtir sahidim. Senin gibi insanlar zaten dolu dolu. Zahmet edip yazma. Derdimi paylasip Beni anlayan birini aradim ama sen ve senin cinsindekiler benim durumumda olanlara saldirmayi hobi edinmissiniz. Fikirlerin zerre kadar etki etmiyor

Buradaki insanlar bencil ve dedikoducu diyerek siz önyargılı olmuyor musunuz.
Madem meteliksizdi evlenmeseydiniz, Ada'm sizi fabrikatörüm diye kandırdı mı??

Bak güzel arkadaşım burada cogumuz evli insanlarız ve tecrübelerimiz var, gerek kendimiz gerek çevremizden edindiğimiz tecrübeler. Sen burda bizim fikirlerimizi, dusuncelerimizi sorup merak etmişsin ama eleştiriyede hiç açık değilsin hemen parlıyorsun kızıyorsun yazdığın kelimeler hakaret boyutuna ulaşıyor forumdan banlanabilirsin dikkat et, eger böyle bir forum ortamında birsey paylaşacaksan eleştiriyede medeni insanlar gibi açık olmalısın kimse seni burda savunmak zorunda değil herkez kendi düşüncesini yazar olaya objektif bakar çift taraflı ama seni çok gergin ve sinirli goruyorum, kendinden baskasına tahammulu olmayan bir insan gibi. ilk yazdığın mesajında suphe uyandırdın benden kac kelime yazdın bilmiyorum ama 500 kelime yazdıysan hepsinde kendini savunmuşsun, "Surda benim hatam vardi" dediğini hic görmedim, diğer arkadaşın da dediği gibi hep ben yaptım ben ettim ben para harcadım diyorsun hep ben ben diyenler sonradan böyle herseyin lafını cok yapanlardır unutma bunu.

Yazimi okuyupta tipik bir kocay ezrn almanci gelin tartismasi yaratmak isteyen veya irkci soylemler yaparak otekilestirmeye calisanlari sayfamdan ayrilmaya davet ediyorum. Ayrintilarda almanci oldugum yazmasaydi hepiniz ah vah kardesim yaaa derdiniz.... Bu tartismaya girmicem. Adam gibi yasadiklarimi okuyupta tavsiyede saldirmadan bulunanlara saygim sonsuz

Bak güzel arkadaşım burada cogumuz evli insanlarız ve tecrübelerimiz var, gerek kendimiz gerek çevremizden edindiğimiz tecrübeler. Sen burda bizim fikirlerimizi, dusuncelerimizi sorup merak etmişsin ama eleştiriyede hiç açık değilsin hemen parlıyorsun kızıyorsun yazdığın kelimeler hakaret boyutuna ulaşıyor forumdan banlanabilirsin dikkat et, eger böyle bir forum ortamında birsey paylaşacaksan eleştiriyede medeni insanlar gibi açık olmalısın kimse seni burda savunmak zorunda değil herkez kendi düşüncesini yazar olaya objektif bakar çift taraflı ama seni çok gergin ve sinirli goruyorum, kendinden baskasına tahammulu olmayan bir insan gibi. ilk yazdığın mesajında suphe uyandırdın benden kac kelime yazdın bilmiyorum ama 500 kelime yazdıysan hepsinde kendini savunmuşsun, "Surda benim hatam vardi" dediğini hic görmedim, diğer arkadaşın da dediği gibi hep ben yaptım ben ettim ben para harcadım diyorsun hep ben ben diyenler sonradan böyle herseyin lafını cok yapanlardır unutma bunu.
Kendine Gore hakli olabilirsin. Benim bes aylik bir bebem var onun basina yemin ederim hep Ben ustlendim herseyi. Kimseye yaln borcum yok. Zengin diyede evlenmedim. Ama bukadar tek tarafli olmasina ramen emeklerin hicbirseyi begenmediler. Asla cok sukur demedo. Benim katkimla alinan dosenen yuvaya bile kaynanam disarda Ev aldim oglusuma Ev duzdum diyordi kirmizi kirmizi.... Bosver NE yazikki davacida benim davalida

Son düzenleme:
Bence hiç kendinizi yormayın. Hanfendi anlamak istediği gibi anlayacak. Zaten konuyu ırkçılığa bağlamış buradan nerelere gider Allah bilsin :)

Sen evlenmişsin ama şunu kavrayamamışsın bence; Evlilikde fedakarlık tek taraflı değil çift taraflıdır, biri daha az fedakarlık yapar biri daha çok ama sen hep ben yaptım herseyi ben ettim diyip bunun şikayetini yapıyorsun burada. madem türkiyede eviniz vardı yaşıyordunuz muhtemelen kocan calisiyordu sen evdeydin ne diye alışamadım diyipte avrupaya götürdün kocanı orda iş güç olmayınca maddi sıkıntı yasanınca olay bu boyuta kadar geldi yani bunu anladım ben? eger kocanı oraya sen goturduysen bunun sorumluluğu sana aittir orada ona bakman iş bulman gelecek yapılanması vs. Madem burayı beğenmiyorsun o zaman orda senin emeklerin, senin katkın olacak tabi sonrada buraya ben yaptım ben ettim diyipte sikayet etmeyeceksin Turkiye ve Turkiyede yasayan insanlarıda küçük görmeyeceksin

Back