• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılık Sonrası

fidess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
63
37
88
Sevdim kendimi unutacak kadar çok sevdim.Ona bakınca içimde bir şeyler kopuyordu.
Geleceğe dair planlar yapıyorduk her şey çok güzeldi ,ailelerimiz biliyordu.Ben aşkı onda tadıyordum onun ilk aşkı olmadığımı biliyordum bunu sorun edemezdim geçmişini değiştiremezdi o beni mutlu ediyordu.(Ne kadar iyi niyetliyim) İkimizde aynı yaştaydık yirmili yaşların sonuna gelmiştik.Benim bir erkekle ilk ilişkimdi (hayatıma birileri girdi ama uzun sürmedi kısa süreli şeylerdi tanışma maksatlıydı) onun benden önce sevgilileri olmuştu beraberlikler yaşadığını söylemişti sorduğumda. Rahatsızlığımı o anlattığında belli ettim bu yaşına gelmiş ve hiç deneyim yaşamamış erkek bulman çok zor dedi.Sorun ettim bu durumu ama sonra benden önce yaşamış,beni benden sonrası ilgilendirir diye düşündüm.Aynı durumda ben olsaydım kabul etmezdi bunu da biliyorum.Sevgili olduğumuz süre boyunca yakınlaştık öpüşmeler sarılmalar ama ötesine geçmedik ben evlilik öncesinde bir şey yaşamak istemedim hatta onun yakınlaşmalarından rahatsız oluyordum ben bu şekilde yetiştirildim ama o ısrarlıydı. Bunların normal olduğunu benim bastırdığımı söylüyordu senden uygulama istemiyorum ama sen bu tür konularda konuşmuyorsun bile diyordu.Elimde değildi ilişkimiz yeniydi ve hep kendimi sorguluyordum.Bir tarafta kendi doğrularım, değerlerim, yetiştirilme şeklim vardı bir tarafta da sevdiğim erkek ve onun benden sevgili olarak talepleri Seven erkek sevdiğine saygı duymalıydı benim istemediğim bir şeyi yapmamalıydı. Tartışıyorduk bu konuyla ilgili benden o arzularına cevap vermemi bekliyordu.Beni sevmediğini bedenimi sevdiğini söylemiştim bir keresinde o da üzüldüğünü bedenin sana ait bende senin olanı seni sevdiğim için istiyorum diyordu.Hem ötesine evlenmeden geçmeyeceğiz bunu bende istemiyorum diyordu.Kendimi hep sorguluyordum ve kafama takılanları onunla da paylaşıyordum güya bana hak veriyordu.Bir araya gelince kendi dürtülerine göre davranıyordu.Kendimi ona karşı yenik hissediyordum, zayıf hissetmeme neden oluyordu.Hep onu dizginliyordum. Şimdi ondan ayrıldıktan sonra düşünüyorum da ne kadar iradesiz davranmışım.Ben istemedikten sonra yakınlaşmamıza gerek yoktu ve o da beni seviyorsa bana saygı duyardı.Altı aydan sonra ayrıldık .Onun çelişkili karakterini ayrıldıktan sonra görmek ve beni sevmediğini anlamak çok yaraladı beni.Beni ilişkimiz boyunca tutuculukla suçladı bastırma duygularını dedi yaşadığımız şeyler normal yanlış bir şey yapmıyorsun seni bırakacakmışım gibi davranma seninle ciddi bir ilişkimiz var diyordu.Bende öyle olduğuna inanıyordum ailelerimizde biliyordu ve planlar yapıyorduk kim olsa öyle düşünür. Bıçak gibi kestirip attı ilişkimizi beni yarı yolda bıraktı ve arkasını dönmeden gitti.Nedeni ne olursa olsun seven sevdiğini bırakmaz mücadele eder sahip çıkar ama o terk etmeyi seçti.Ben onun yerinde olsaydım gitmezdim.Ona yazmak bende bıraktıklarını onunla paylaşma isteği doğuyor yarı yolda açıklama yapmadan bıraktığı için. Ona geri dönme isteğimden değil bana yaptığı haksızlığı sindiremediğimden konuşmak istiyorum,huzursuzum.

canım benim ya çok üzüldüm bu durumda ne söylenir ki bilemiyorum... ama benden sana tavsiye sırf ona inat daha mutlu ol daha saglam bas ayaklarının üzerine ki seni gördügünde başkalarından seninle ilgili duydugu kelimeler sadece o çok mutlu kendi ayaklarının üzerinde duruyor,rahatı keyfi yerinde seni de unutmuşa benziyor kafasına bile takmıyor belliki gibi kelimeler olsun.Rabbim yardımcın olsun canım benim

Sırf ona inat olsun diye mutlu nasıl olunur bilmiyorum,kendi hayatıma döndüm ve yaşıyorum, kaldı ki onun bunu umursayacağını sanmıyorum bir ay oldu ayrılalı ve iletişimi kestik birbirimizden hiçbir şekilde haber almıyoruz.

merak etme aynı şeyleri oda senin için düşünüyor . Sevse bırakmazdı diyor . iyi düşün mantıklı karar ver gururuna yenilme .

Terk edilen benim bitti demedi ama bitirdiğini anladım faceden fotoğraflarımızı kaldırdı ve mesaj attım cevap vermedi bende sildim onu

peki anlamadım nekadar yakınlastınız onun ıstedıgını yaptınmı yapmadınmı yanı. neden terkettı yapmadın dıyemı anlamadım tam ?

bu noktada yapacağın şey Allah'a havale etmek. Evet zor biliyorum ama gerçekten Allah çok büyük ve sen bilsen de bilmesen de Allah kimsenin ahını kimsede bırakmıyor. Şanslıysa bu dünyada çıkar. Böyle insanlar bizim sınavımız. çok zor evet ama o insanlar sayesinde hayata karşı güçlü durmayı, kendimizi farkediyoruz. kendimize sahip çıkmayı öğreniyoruz. bir blog var, ben onun yazdıklarıyla,çelişkileriyle o kadar benzer şeyler yaşadım ki sen de bak istersen. İnsan kendi gibi acı yaşayanlar olduğunu görünce demek ki tek değilim, aslında bu acı sandığım gibi sürekli olmıcak bigün sadece hatırlayacağım ama canımı acıtmayacak bir şeye dönüşecek diyebiliyo insan. adı asık olma sanatı ama aslında asktan geriye kalanlar olsa daha iyi olurmuş:p arkdaş ne güzel umudunu kaybetmemiş demek ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bu süreç senin için çok zor ve ağır ama kendine hakim ol.Kimsenin seni değiştirmesine izin verme kararlarına saygı duymayan biriyle birlikteliğin er yada geç biterdi.Okuyup anladığım kadarıyla o sadece tensel bişeyler için gelmiş ve alamadığı için uzaklaşmış.Canım çok dua et.Olmadı diye sızlandığın şeye,gün gelir Dua edersin. Bence zamana bırak evet canın çok yancak ama kendine uğraşlar bul onu düşünmemeye çalış,kitap oku,yürüyüs yap,kız arkadaşlarınla sohbet et.Sosyal aktivitelere katıl Allah yardımcın olsun

kendini kaybedecek kadar sevdiysen ve o bunun değerini bilmediyse boşver hayırlısı bu ben çok sevdim evlendim bile ama olmadı seni gerçekten seven her daim ruhen kalben bedenen yanında olandır şimdi ben onu istemiyorum o beni istiyor ama ne işe yarar çocuk bile olsa arada yine dönmek yok biten biter beni sahiplenmeyen beni kaybeder geriye hayatım kızım bana yeter bundan sonra beni seven kim olursa kalbimi ona veririm benim sevdiğim zaten adam olmazmış zorla bunu anladım dolayısıyla şunu unutma kardeş evlenmeden ayrılmışsın ne olduğunu anlamışsın senin için hayırlı olmayana geri dönme sakın senin için kendini parçalayana zorla kendini sevdirmek isteyene bak bence onda bulursun bana kalırsa değer vermeye çalışma senin değerini bilene bak.inşallah anlatabilmşimdir mutluluklar.

2 yıldır bir ilişkim varı gerçekten seviyordum ama erkek işte sapıktı evine çağırıyordu zorluyordu ve ben tabiki kabul etmiyordum sorna bir erkek çıktı karşıma hoşlanmaya başladım sonra duygularım karşılıklı oluunca ayrıldım ve çok mutlu bir ilişkim oldu ama ne yazıkki güvendiğim dağlara kar yağdı bende ayrıldı sevgisi bittiği için :( ve onu çok seviyorum dönemsi için çabalıyorum ama dün bana fotoğraflarımızı ona verdiğim şeylere sinema bilelerini geri verdi çokd eğişti sanki o tanıdığım aşık olduğum kişi değil canım çok yanıor umarım bana döner sende kafana takma bir başkası gelir ve unutturur.

2 yıldır bir ilişkim varı gerçekten seviyordum ama erkek işte sapıktı evine çağırıyordu zorluyordu ve ben tabiki kabul etmiyordum sorna bir erkek çıktı karşıma hoşlanmaya başladım sonra duygularım karşılıklı oluunca ayrıldım ve çok mutlu bir ilişkim oldu ama ne yazıkki güvendiğim dağlara kar yağdı bende ayrıldı sevgisi bittiği için :KK43: ve onu çok seviyorum dönemsi için çabalıyorum ama dün bana fotoğraflarımızı ona verdiğim şeylere sinema bilelerini geri verdi çokd eğişti sanki o tanıdığım aşık olduğum kişi değil canım çok yanıor umarım bana döner sende kafana takma bir başkası gelir ve unutturur.
14 yasında misin? Eğer öyleyse 12 yasında mi sevgilin oldu ??

Merhaba, değerli cevaplarınız için teşekkür ederim..
Konuda bahsettiğim kişi ayrıldıktan bir iki ay sonra birini bulmuş bir yakınım görmüştü bana söyledi yine bu yaz evlendiğini haber aldım..Bunları bilerek takip etmiyorum yakınlarım söyledi.Ayrıldıktan sonra belki üç dört ay üzüldüm ağladım ama sonra etkisini yitirdi gözümde. Allah'a şükrettim iyi ki onun karakterinde biriyle evlenmedim diye bazen şer görünen hakkımızda hayırlıdır.
Yalnız hala evlenememiş durumdayım.
Birileriyle görüşüyorum ama olmuyor.İki hafta önce biriyle tanıştım dün olumsuz karar verdim.Kendimden emin davrandım düşüncelerimi açık fikirlilikle söyledim.Birbirimizi beğendik ama karşımdaki kişinin mesleği hayatı olmuş yeni tanışmamıza rağmen bana vakit ayıramadı..ilk buluşmadan bir şey anlamadım sıkılmış gibiydi telefonuna bakıp duruyordu meşgul insan ya ..dedim beğenmedi sanırım ama ben eve geçince mesaj attı ne zaman görüşürüz bir daha dedi..cuma günü buluşalım dedim ama onun vakti olmadı görüşemedik sonra ben tatile çıktım..( buluşmamızın ikinci haftası tatile çıktım önceden planlanmıştı tatil) Tatilde olsam bile telefon var sonuçta iletişim kuramadık doğru düzgün..İkinci buluşmada (tatil dönüşü) benimle bir ilişki kurmak istiyorsan mesleğimle ilgili olan yoğunluğa hazırlıklı olmalısın ve anlayışlı olmalısın dedi..Düşündüm taşındım insan neden evlenir birini seversin, yanında olmasını istersin.Hayatı beraber yaşayacağınız ,sana vakit ayıracak biriyle evlenilir.Gözümde büyüdü ilk tanıştığımızda umarsız vakit ayıramayan biri sonra da aynı olur. ben buna katlanamam.Bunu yüzüne de söyledim görüşmüyoruz...
Şimdi şuna üzülüyorum biri karşıma çıktığında umuda kapılıyorum ama karşıma anlaşamayacağım insanlar çıkıyor..Umudum kırılıyor yaşım geldi 30'a sıkıldım bunaldım

senden umduğunu bulamadığı için terk etmiş canım bariz belli...
tebrik ederim seni kendinden onurundan taviz vermemişsin...
ailenden aldığın terbiye, ahlak anlayışı çerçevesinde devam et yoluna
bırak seni gerçekten sevenler çıksın yoluna...

senden umduğunu bulamadığı için terk etmiş canım bariz belli...
tebrik ederim seni kendinden onurundan taviz vermemişsin...
ailenden aldığın terbiye, ahlak anlayışı çerçevesinde devam et yoluna
bırak seni gerçekten sevenler çıksın yoluna...

Ben terk ettim diye düşündüm ama doğru söylüyor olabilirsin canım belki de işlerini öne sürdü ben olumsuz düşüneyim diye ..
teşekkür ederim canım amin diyelim..ben ilk ilişkimden dersler çıkarttım ödün vermek karşındakinin istediği birine dönüşmek yok kendim olarak kalmak istiyorum bunu kabul eden insanla evlenmek istiyorum..

Canım bu süreç senin için çok zor ve ağır ama kendine hakim ol.Kimsenin seni değiştirmesine izin verme kararlarına saygı duymayan biriyle birlikteliğin er yada geç biterdi.Okuyup anladığım kadarıyla o sadece tensel bişeyler için gelmiş ve alamadığı için uzaklaşmış.Canım çok dua et.Olmadı diye sızlandığın şeye,gün gelir Dua edersin. Bence zamana bırak evet canın çok yancak ama kendine uğraşlar bul onu düşünmemeye çalış,kitap oku,yürüyüs yap,kız arkadaşlarınla sohbet et.Sosyal aktivitelere katıl Allah yardımcın olsun

Fidess adlı üyenin yazdıklarına benzer şeyler benimde başıma geldi. Ben severken ciddi düşünürken karşımdaki kişi tensel düşünüyormuş ve ben olmaz bana yanlış geliyor dediğimde bozuldu amacına ulaşamayacağını anladı. Daha sonra farklı bahaneler bularak ilişkiyi bitirdi. Benim ilk ilişkimdi çok tecrübesizdim ve ne olduğunu anlamadım noluyoz ya fln oldum sonradan farkettim bazı şeyleri. Ve şimdi niye bitti, nerde yanlış yaptım diye günlerce kafa patlattığım şeylere ya iyikide olmamış diyorum çünkü öyle bi karakterle uzun süre yapamayacağımı, beni hak etmediğini ve istediğim kişinin o olmadığını fark ettim.Zamanla, sabırla sevdiklerimle ve dualarla unuttum yaşananları. Şimdiki aklım olsa hiç başlamazdım veya kendimi kaptırmazdım ama deneyim oldu ders oldu sonuçta boşuna dememişler bir musibet bin nasihatten iyidir die ama ben nasihatleri dinleseymişim keşke o kadar kendimi koyverip hayatta bazı şeyleri o yüzden geri plana atmasaymışım keyfime baksaymışım HAYAT KISA inanın değmiyor...

Back