Ayrılığı Kabullenemeyen Eski Sevgili

doddy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
217
1
Merhabalar Meltem hanım. Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Benim 1,5 senelik bir birlikteliğim vardı. Karşılıklı uyumsuzluklardan dolayı bir çok kez kavga ettik. Ortalama ayda bir kavga edip, 3-4 gün ayrı kalıp barışmışlığımız vardır diyebilirim. Bu sürekli böyle devam etti, karşı tarafta gelişme olsa da en son tartışmamızda çok soğudum ve tamamen bitirme kararı aldım.

Bu bitirme kararından yaklaşık 1 ay sonra hayatıma bir başka insan girdi, ancak yüz yüze görüşmemiştim Sadece flört diyebilirim. Bu insan bir arkadaşımın tanıdığı idi, çok uzun zamandır arkadaşça konuşuyordum. Ayrılık dönemimden bir süre sonra yakınlaşma oldu.

Ardından eski sevgilimin kahrolmuş haline çok üzüldüm. Sırf üzülmesin diye barıştım. Bu arada tüm yaşadıklarımdan flört ettiğim insan da, eski sevgilim de haberdardı. Madem bu kadar üzülüyorsun seni geri kazanmaya çalışacağım dedim. Eskinin getirdiği şefkatten dolayı zaman zaman iyi olsam da flört ettiğim insanı kafamdan atamadım. Bu arada eski sevgilim de çok değişmişti, şikayet ettiğim bir çok olumsuz yanından arınmıştı, ama bi defa kafamdan sildiğim için ısınamadım. Ayrıldım.

Eski sevgilim bu durumu kabullenemedi ve aynı olay tekrarladı. Ardından dayanamadım ve yine ayrıldım. Bu durum beni de çok olumsuz etkiledi. Ruh sağlığım olsun, okulum olsun, ailemle ilişkilerim olsun hep zarar gördüm.

Ardından duygularımdan emin olmak için flört ettiğim insanla görüştüm ve yıllardır göremediğim yakınlığı gördüm. Yani karşımdaki insandan ve duygularımdan eminim. Tam güzel bir ilişkiye adım atacakken eski sevgilim hayatımı kabusa çevirdi.

Gecenin bir saatinde evime ortak arkadaşlarımızı yollamalar(ailemle yaşıyorum), okul çıkışıma gelmeler, saniye susmayan telefonlar. Sürekli mesaj ile taciz. Bunun üzerine de 2 kez intihara kalkıştı. Sürekli bensiz nefes bile alamadığını, bana muhtaç olduğunu söylüyor. Vicdan azabı çekmeme neden oluyor. Zamanında arkadaş kalalım da demiştim ama benim hayatımda biri varken asla benle görüşemeyeceğini söylüyor. Bana kesinlikle şiddet uygulamadı ama hep kendine, evdeki eşyalara vs zarar veriyor. Kırıp döküyor herşeyi. Gerçi yaptığı psikolojik baskıyı saymıyorum. Bir kez bu baskılarından dolayı onunla konuşmaya gittiğimde sinir krizi geçirdim.

Eski sevgilim öksüz ve baba sevgisi görmemiş bir insan. Düzensiz bir hayatı varken benim üzerimden her şeye kavuştu diyebilirim. Yani görüştüğü çevre, oturduğu semt, mesleği vs hep benim gayretimle şekillendi. Hayatını benim üzerimden kurdu, bunu maddi olarak söylemiyorum. Benim yönlendirmem, gayretim ve manevi desteğimle yaptı. Şimdi ne büyük hata yaptığımı anlayabiliyorum bir insanın hayatını kendi üzerimden kurdurarak. Yani onun gözünde herşeyin temeli bendim, ben çekilince yaptığımız her şey üzerine yıkıldı.

Durumu tüm detayları ile özetlemeye çalıştım Meltem hanım. Umarım anlaşılır bir şekilde yazmışımdır. Ben bu olanların ışığında eski sevgilimde bir takıntı ve alışkanlık haline geldiğimi düşünüyorum. Bu bana göre normal bir sevgi değil, bir rahatsızlık. Bir keresinde konuşmadığım bir dönemde ortak arkadaşımıza "Ben hayatımda bir rahmetli anneme, bir de ona güvendim" demiş.

Yeni tanıştığım ve beraberlik yaşayacağım insan da bu durumdan çok rahatsız, bu yüzden sorun yaşıyorum. Bana şöyle bir çözüm önerisi getirdi, ona yine geri dön dedi. Ama tedavi görmesi şartıyla. Ne zaman o insan ayrılığı kabullenirse o zaman hayatımıza devam ederiz, çünkü sürekli üzerimizde kabus olacak. O insana da yazık dedi. Bana başta çok acı verse de sonradan mantıklı geldi.

Sormak istediğim ben iki yolu da denedim. Yani hep yanında olup dil dökerek bu durumu anlatmaya çalıştım, hem de hiç görüşmeden tamamen ilişkimi kestim. ıkisinde de başarılı olamadım. Tek çıkış yolum yanında durup psikolojik destek alarak kabullendirip ayrılmak gibi görünüyor. Ben sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Yardım için nereye başvurmalıyım? Eski sevgilime nasıl bir tavır sergilemeliyim? Ne yapacağımı şaşırdım. Yönlendirici ve açık bir şekilde yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım. Sevgiler.

Son düzenleme:
MErhaba ıst, haklsınız, çok sıkıntılı bir durum. Ancak şimdiki erkek arkadaşınızın söylediği gibi, eski erkek arkadaşınıza dönmeniz ve onu tedaviye ikna etmeniz, sonrasında da o tedavi olunca ayrılmanız, ancak filmlerde ya da kitaplarda olur. Siz eski sevgilinize dönerseniz, onu kandırmış olursunuz. Kandırmaca üzerine kurulan bir ilişki güven içerip tedaviye yönlenmez.
Yapmanız gereken ona sevgili olarak dönmek değil. Gerekiyorsa, birlikte bir psikologa gitmek. Eski erkek arkadaşınız bir erişkin gibi değil de bir çocuk gibi davranıyor. Ama sizin erişkin gibi davranmanız laızm. ıstediği olmadığında, kendisini yerden yere atan çocuklar gibi davranıp ciddi riskler alıyor.
Eski erkek arkadaşınızı gerekiyorsa, diğer arkadaşları ile de destek vererek bir uzmana yönlendirin. Dediğim gibi, hatta siz de gidin. Eski erkek arkadaşınızın tedavisinin başlangıcında yanında olun. Zaten tedavi ilerledikçe, sizinle ilişkisi farklılaşacaktır.

Merhabalar Meltem Hanım..
Böyle bir konuda fikir danışabileceğim birini görünce çok sevindim..Hemen yazmak istedim..
Geçen yıl ikinci dönem sınıfımıza gelen biriyle flört dönemi yaşadım sevgili olmadık ama beraber çok vakit geçiriyorukk.benim okiçin çok özel güzel vakitlerdi..onun içinde öyle olduğunu düşünüyorudum.Hani bir insanla olmayacağını anlarsınız uzaklaşırsınız ya bizde olucağını anlayıp daha da yakınlaşıyoruk bir kaç ay geçti ben onun açılmasını bekliyordum-kızlar açılmaz o söylesin daha değerli olsun diye..Onda ses yok ama ilgilii..Bu arada ortak bi arkadaşımıza aramızdaki yakınlaşmdan bahsetmiştim.O benden habersiz gidip ağzını aramışş onun.O da beni çok bğendiğini,biizim yörenin kızlarınn bir başka olduğunu(aynı memleketliydik) falan söylemiş..Bu arada bir ameliyat geçirmişti bir arkadaşımla evlerine geçmiş olsun a gittik..Bana çok ilgili davrandı anneside babasıda ..benden özel oalrak bahsettiğini anladım..Sonra babası narkozdan uyanırken adımı sayıkladığını söyledi..Kızardım ama çok sevindim..
Ameliyat raporu bitti okula geri döndü..Bu arada finallerimiz başladı beraber az vakit geçirir olduk..ben üzülüyordum buna yaz tatili gircek çünkü biz hala neyiz konuşmamıştıkk..Ben bu durumu bahsettiğim ortak arkadaşımıza yakınarak analtırkn o bana onun ağzını aradığını benden hoşlandığını hatta annesinin babasınnda beni çok beğendiğini söyledi..çok mutlu oldum..ama hala tık yokk..
Bu arada kardeşiyle tanıştırdı kardeşi beni görünce arabanın önünden inip arkasına geçmişti..şaşırmış sevinmişitm..
Finaller bitti..Mesajlaşıyoruz benim yazdıklarıma güzel cevaplar veriyor ama kendi başlatmıyor mesajları!..Ben teyzemlere giidyorum konuşuoz gene ama adım yok.Benim ödüm kopuyor yaa koca yaz başka biiryle karşılaşırsa diyee o nasıl böyle birşey düşünmez diye!!ama tık yokk..
Bir arkadaşım ziyaretime geliyor onunla gideceğim yere davet ediyorum geliyor güzel bir akşam geçiriyoruz..ama aramaları azalttı..iş görüşmelerim olduğunu biliyor o sıralar ama arama yok bende aramıyorum beş gün falan dayandımm..gene mesaj attım davet ettim bi yere oturmaya-memlekete gidicektim gitmeden görüşelim diye.. geç cevap verdi müsait değilmiş ne zaman giidceğimi soruyor mesajında..cevap yazmadım..üzülmüştüm çook..
Ertesi gün mesaj yazdım aslına mesajına cevap yazmayacağımı madem ne zaman memlekete gideceğimi sormuşun bugün gideceğimi haber vermek için gibi birşeyler yazmıltım..Hmen aradı açmadım..defalarca..sonra mesajına alındığımı müsait değilim yazınca uzaktan biri rahatsız ediyormuş gibi düşündüğümü söyledimm..yazdım yanii...Hemen aradıı hemde titrek bir ses tonu..Aynı memleketliyiz yaa benden önce gitmiş süpriz yapıcakmış eline yüzne bulaştırmış...Nasıl sevindim beni beklediğini söyledi..tüm sinirim geçtii
Memleketime giidnce buluştuk..Beni ilk götürdüğü yer ailesini eviydi-üniversite okuduğumuz şehirde de ailesi gelip gidiyor evine--Ailesi çok ilgiliydi gene..beraber amerikada gitme önerileri bile gelid babasındna tüm hayatımı öğrenmeye çalışıyorlardı resmen..bi de beni sevdikelrini biliyorum yaa bende daha candan davrandımm..
Güzel bir gün geçirdik ama biraz durgundu o gün..bende kardeşimle tanıştrıdım aynı adımları atalım diye..ama hala ses yokk..O geri dönücekti çalıştığı için..O gün gitmeden ben söyleyim istedim yanından ayrılmak istemediğimi söyledim koluna girdim o da bendee dedi.heyecanladı ama başka birşey olmadıı öyle konuştuk ayrıldık .ben ondan bekliyorum artık tık yook..Geri döndü işte üniveriste okuduğumuz şehre..aramıyor sormuyor..çok kötü oluyorum ben..mesaj atarsam cevabı vr ama ondan adım yook..bir gün aramasını beklediğimi aklına bile gelmediğimi net birşey söylemesini istediğimi yazdım.ne aramnı bekleyim ne de arayım dedimm..cevap geldi çok iyi bir arkadaş olduğumuzu,bana bir fikir vermemek için aramadığını ,iyi bir arkadaş olarak kalssak ikimiz içinde en iyisi olacağını yazmışş..mahvoldum o an..
birz bekledim duramadım..birimi var diye mesaj attım.evet diye cevap gelince aradımm.çoçukluk arkadaşını kız kardeşiyle iki aydır yakınlaşma olduğunu söyledi inanamadım hep birlikteydik ne ara yakınlaştı ettti yalan söylediğini düşündüm açıkcası..sebep sordumm canı sıkkınken gülüyormuşum-ne ara oldu bilmiyorum..
çok hızlıymışım o herşeyin yavaş yavaş otrumasını istiyormuş..falan fiialnn..çok kötü bir telefon konuşmadı idi..
Ben gelince yüz yüze konuşmak istediğimi söyledimm..Öyle de oldu yüz yüze konuştuk..
Defalarca özür diledi..Olmazmışız şimdi olsa ilerisi için olmazmış bi kere beni kırdığı için olmazmış..benim duygularımın karşılığı onda yokmuş...gibi şeyler söyledi..orada ayrıldık öyle..hüzünlüydüü çook bu konuşma ne zaman olucak diye beklerken hiç olamıycak hale gelmemiz..
Ertesi gün mesaj attım..Onun yanında geçirdiğim tüm anların benim için çok güzel olduğunu söyledim teşekkür etti..cevap yazmasını istememişitm.ama hemen cevap yazmış..
yazmak istediğim kdarı olmadığı için lütfen cevap olarak sayma ben teşekkür ederim güzel arkadaşlığın ve anlayışın için öüzr dilerim yazmış....
Sonra yurt dışına çıktı bir kaç ay görüşmedik..gene okul başladı döndü yurt dışından..eskisi gibi konuşmaya başladık..okulda karşılaşıyoruz çünkü arkadaş ortamında..beni eve bırakti gene öyle ordan burdan konuşuyorz ..
Doğum günüme geldi arkadaşlar çağırmışlar güzel bir hediye almışş..pasta keseken fotomu bile çektiii
Hala içimden Allahım af dilesinde affedeim diye dua ettiğimi biiiliyorum o anlar ..
Ama başa adım yoook..acaba soğukmu davrandım diye yeni yıla girerken tam 12 de mail attım..iyi seneler diyee ..cevabı var ama adım yook.keşke gelse diyorum içimden..
Bu arada okulda çalıştığımız yerler bir değil sanki benim laboratuarımın önünden geçmek için bahane yaratıyor giibiii ama başka adım yook..beraber arkadaşlarla takıldığımızda beni hep eve bırakıyor ..bekliyorum düzeltirmi..
Davetlere gidiyoruz boğazıma bişey kaçıyor su aramaya gidiyorum arkamdan geliyor..Konferansda seminerime katılıp fotolarımı çekiyor..Başka bir yerde mangal keyfinde selam verip geçiyorummm yanından ama o yanıma geliyorr tabak getiiryorr ..servis yapıyor ..çatalım düşüyor baştan getiriyorrr ..
veeee ben artık böyle geçen bir seneye dayanamıyorum..tüm msn,face ,telefoon numaraı ne varsa siliyorum bir seneden sonra...Yeri neresi bunun?Vicdan azabı mı çekiyor da böyle kibar davranıyor?Aradan bir kaç ay geçti gene okul başlıcak..Gene görmeye başlıcam böyle biirine nasıl davranılır Meltem Hanımm..Ben bir sene geçirdim dua ederke af dilesin de affedeyim diyerek hiç bir şey yapmadı.....

Cevabınızı bekliyorum..

X