ayrı yemek odası hakkında ne düşünüyorsunuz hanımlar ???

Pearl whites

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2011
763
166
Merhaba,

Temmuzda düğünüm var. Evimiz de 4+1 fakat salonum hem yemek odası hem koltukları alacak kadar büyük değil. İki odayı birleştirmeyi düşündüm o zaman da dar uzun bir salon olacak. Sizin de fikrinizi almak istedim ; mutfağımın yanındaki odaya yemek masası ve konsolumu koysam mutfağın diğer yanındaki odaya da koltuk takımı ve ünitemi koysam nasıl olur sizce. Çevremde yemek odası ayrı olan kimse yok. Fikirlerinize ihtiyacım var yardım lütfennnn :)

canım bence içine nasıl sinecekse oyle yap. ben olsam birleştirirdim uzun da olsa çünkü ben geniş salonları seviyorum masamda orda olsun koltuk takımımda tv unitemde orda olsun isterim. sen illede boyle istiyorum diye tutturmuyorsan şayet dediğin gibide olabilir

canım bence içine nasıl sinecekse oyle yap. ben olsam birleştirirdim uzun da olsa çünkü ben geniş salonları seviyorum masamda orda olsun koltuk takımımda tv unitemde orda olsun isterim. sen illede boyle istiyorum diye tutturmuyorsan şayet dediğin gibide olabilir

haklısın canım ben de bir yerde olmasını istiyordum ama hiç müsait değil dar uzun bir salon yemek odası koysam tv ünitesi koyamam. Tıkış pıkış bir yemek masası da istemiyorum gelen de rahat eder diye düşünüyorum ama kimsede görmediğim için karar vermekte zorlanıyorum. Kimsenin ayrı yemek odası yok mu yaaa :KK43:

canım illa çevrende gördüğün şeylerimi uygulamak doğru..asla yanlış bi fikir bu..sen kendine bak kendi zevkine ve kullanışına bak...herkesin evi farklı odası farklı..bence çok iyi düşünmüşsün..kaldı ki salonlara masa konsol falan konulunca daracık bi alan yaratılıyor ve kullanışı baya zor...üstelik salonun tertemiz durur ve yiyecek kırıntıları yemek kokusu olmaz..rahatca yemek odanda yersniz yemeğinizi..hem ne demişler adı üstünde yemek odası :) ayrı bi oda... herkes öyle yapmıyor olabilir ki herkesin senin gibi geniş evi bol odaları yok..olsa yapar herkes..sen yap öyle bence..mesela benim salonumda çok dar koltuklarım anca sığdı..mecburen masamı antreye koydum..senin gibi ayrı odam da yok..antrede bile memnun kaldım..kullanışlı oldu..dökülen kıypıntılar falan orda kalıyor salonuma dağılmıor..sen herkese değil kendi kullanışına bakk canım..

canım illa çevrende gördüğün şeylerimi uygulamak doğru..asla yanlış bi fikir bu..sen kendine bak kendi zevkine ve kullanışına bak...herkesin evi farklı odası farklı..bence çok iyi düşünmüşsün..kaldı ki salonlara masa konsol falan konulunca daracık bi alan yaratılıyor ve kullanışı baya zor...üstelik salonun tertemiz durur ve yiyecek kırıntıları yemek kokusu olmaz..rahatca yemek odanda yersniz yemeğinizi..hem ne demişler adı üstünde yemek odası :) ayrı bi oda... herkes öyle yapmıyor olabilir ki herkesin senin gibi geniş evi bol odaları yok..olsa yapar herkes..sen yap öyle bence..mesela benim salonumda çok dar koltuklarım anca sığdı..mecburen masamı antreye koydum..senin gibi ayrı odam da yok..antrede bile memnun kaldım..kullanışlı oldu..dökülen kıypıntılar falan orda kalıyor salonuma dağılmıor..sen herkese değil kendi kullanışına bakk canım..

teşekkür ederim düşüncelerini paylaştığın için çok yardımcı oldun canım :)

benimkide 3+1 ve bende aynı sekilde düşünüyorum canım hiç düşünmeden yapabilirsin gayette hos olur. ve ben yemek odasına tv koymayacağım. yemek yerken herkes birbiriyle sohbet etsin diye. teknoloji sokmayacağım o odaya :))) iletişim çok önemli aile içi. herzaman bunu savunurum. oturma odasıda misafir odasıda bir olacak. herkes orada oturacak bizde misafirde. biri şimdilik camasır odası olacak ilerisi için bebek odası yapacağız diğeride malum yatak odamız olacak :))

benimkide 3+1 ve bende aynı sekilde düşünüyorum canım hiç düşünmeden yapabilirsin gayette hos olur. ve ben yemek odasına tv koymayacağım. yemek yerken herkes birbiriyle sohbet etsin diye. teknoloji sokmayacağım o odaya :))) iletişim çok önemli aile içi. herzaman bunu savunurum. oturma odasıda misafir odasıda bir olacak. herkes orada oturacak bizde misafirde. biri şimdilik camasır odası olacak ilerisi için bebek odası yapacağız diğeride malum yatak odamız olacak :))

ayy ne güzel sonunda benim gibi düşünen biri çıktı :) ben de tv koymayı düşünmüyorum canım. 4+1 ama odaların büyüklükleri birbirine çok yakın 10-16 m2 civarı olmuyor aynı odada işte. Benim oturma odam da olucak ayrıca çocuk odası olacak odamız da var orada da nişanlımın genç odası kalacak şimdilik dolap falan lazım olur diye düşündüm. Ayrıca kilerim olduğu için çamaşır odasına gerek duymadım. Kısaca boş oda kalmıyor. Çocuk olunca genç odasını çıkarıcaz artık :)

canım inan evim uygun olsa bende isterdim ayrı yemek odası ne kadar güzel olur.hatta eğer imkanın varsa yemek odasını mutfağın yanındaki odayı yap ve duvarın bir bölümünü kırıp servis penceresi açtır. o zaman işlerin çok kolaylaşır.

ah ahh tek hayalimdir desem yalan değil ama bir türlü olmuyor 7 odalı eve geldim yine yapamadıım düşünsene eve yemeğe gelecek msfrleri sofra hazır bekliyor ama onlar görmüyorlar ne güzel bence hiç düşünme derim....

eşimin teyzeside ayrı bir yemek odası yapmış.sade bırakmış ıvır zıvır yok
yemek masası ve konsolu var.konsolun üzerinde şık bir ayna.
yemek odasının yanı mutfak olduğu için servis camıda açtırmış
ben beğendim büyük evler için düşünülebilinir

canım inan evim uygun olsa bende isterdim ayrı yemek odası ne kadar güzel olur.hatta eğer imkanın varsa yemek odasını mutfağın yanındaki odayı yap ve duvarın bir bölümünü kırıp servis penceresi açtır. o zaman işlerin çok kolaylaşır.

allah gönlüne göre versin canım. Bende mutfağın yanındaki odaya düşünyorum zaten vu fikrini düşüneceğim :)

ah ahh tek hayalimdir desem yalan değil ama bir türlü olmuyor 7 odalı eve geldim yine yapamadıım düşünsene eve yemeğe gelecek msfrleri sofra hazır bekliyor ama onlar görmüyorlar ne güzel bence hiç düşünme derim....

:) ayy ne güzel motive ediyosun canım öyle yapıcam galiba

canım benim salonumda hepsini almıyordu mutfagımın yanındaki odayı yemek odası yaptım hiçte pişman değilim kalabalık bir misafirim geldiğinde çok rahat oluyor salona taşımak yerine yemek odası daha rahat oldu zaten burda kiracıyım inşallah kendi evime çıkarsam yeni evimdede öyle yapmak isterim evimin resimlerini koymuştum görmek istersen bakabilirsin

canım benim salonumda hepsini almıyordu mutfagımın yanındaki odayı yemek odası yaptım hiçte pişman değilim kalabalık bir misafirim geldiğinde çok rahat oluyor salona taşımak yerine yemek odası daha rahat oldu zaten burda kiracıyım inşallah kendi evime çıkarsam yeni evimdede öyle yapmak isterim evimin resimlerini koymuştum görmek istersen bakabilirsin

evine baktım canım maşallah çok güzelmiş. Allah kendi evini almayı nasip eder inşallah. Bana da yemek odası fikri mantıklı gelmeye başladı :)

Benim Yedikukede oturan arkadaşım salonu müsait olduğu halde yemek odasını ayrı yaptı. Çok klas duruyor.tavsiye ederim.

Türkiyede ki Evim aynen de öyle döşeli. Mutfagın yanındaki oda yemek odası. Vede cok rhaat oluyor.

Kendin nasıl istiyorsan en ağır baskını hangisiyse bence onu yap derim :) şahsen benim oturma odamla yemek odam ayrı büyük bir girişim var oraya yemek masamı ve konsolumu koydum diğer oda da koltuk takımım tv ünitem vs var ve bence daha güzel tamamiyle bir oturma odası ayrıca misafir geldiği zaman oturur ve sen masayı hazırlarken seni görmez o açıdanda gayet rahat ve güzel duruyor bence öyle ben ikisi aynı yerde sevmiyorum :) bak benim ki böyle henüz yeni evli olduğum için benimde eksiklerim çok ama bence ayrı yap fakat her şeyden önce senin içindeki baskın olanı yap
image.jpg

image.jpg
image.jpg

X