Aynısını yaşamaktan çok korkuyorum..

lafa değil icraate bakmalısınız
asıl nokta zaten kimsenin diğerinden değişmesini istememesi olmalı
ben sizin üzüldüğünüz kadar onun üzüldüğünü düşünmüyorum
Ayrıca bu onun karakteri olduğu için düzelmesini beklemeniz yersiz
su an sadece sınava odaklanmalısınız
o hayatınızda olsa da olmasa da o sınav sizin için önemli

İnan bana aşk dediğin şey o kadar geçici ki.. Hayatını değiştir, karşısına başkası çıksın anında unutursun.. Seçeceğin kişinin kişilikli olması çok önemli. Ben demiyorum ailesini karşısına alsın.. Allah katında annenin babanın değerini çok iyi bilirim o yüzden de insan ailesinden kopmamalı ama anne baba oldukları içinde bütün iyi niyeti suistimal etmemeliler..
Belli ki mantığına uymuyor bu arkadaş.. En fazla 3 ay üzülürsün, sonra alışır unutur gidersin.. Unutma kavramını yaratmasaydı Yaradan bu insanoğlu nasıl yaşardı??? Her şey biter unutulur, yeni bir hayata başlayınca suratını bile unutursun o kişinin. Yeter ki buna inancın olsun.. Mutsuz olmayacaksın dua etmeye devam et...

anliyorum cok zor önyargili biriyle. Cokta üzücü aslinda en azindan sevdigi icin bir tanissa. Bu kadarda anlayissiz olunmazki üstelik böyle bir konu icin.

benim kadar üzüldüğüne bende inanmıyorum zaten, üzülse benim bu duruma düşmeme izin vermezdi ne olursa olsun.. Evet haklısınız değişmesini beklemem hataydı, kabullendim artık asla değişmeyecek. Sınav konusunda da haklısınız..

Hanımlar merhaba.. Benim 3 senelik bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın aile yapısı ve benim aile yapım birbirinden uzak, yani görüş farklılıkları var. Benim bu konularda net fikirlerim yok. Yanı şucuyum bucuyum diyemiyorum. Çok anlamlı gelmiyor bana böyle şeyler.. İnsanları karakterleri yüzünden seviyorum, kimsenin fikrini inancını sorgulamadan seviyorum.

Normalde sadece yazılanları okurdum ama sizin yazınızı görünce sanki benim sorunumu yazmışsınız gibi geldi. Benimde erkek arkadaşımın ailesiyle kendi ailem arasında siyasi görüş farklılıkları var. 3 ocakta tanışmaya geldiler ailem bu durumdan pek hoşlanmadı ama benim hatırıma kimse sesini çıkarmadı. Karşı tarafta aynı şekilde oğullarının hatırına sesini çıkarmadı ancak müstakbel kayın pederim bu durumlar varken üstüne siyaset konusu açınca bizimkiler biraz kendisinden hoşlanmadı ama yine öyle kavga gürültü olmadı. Yaşamış biri olarak tavsiyem tanışmadan önce ailenize bir alt yapı oluşturun. Kabullenmeleri zaman alacak ama aile düzgünse erkek arkadaşınız düzgünse pekte büyüteceklerini sanmıyorum.

anliyorum cok zor önyargili biriyle. Cokta üzücü aslinda en azindan sevdigi icin bir tanissa. Bu kadarda anlayissiz olunmazki üstelik böyle bir konu icin.
Ben bu söylediklerini anneme babama anlatsam kahrından ölürler. Oysa onlar ne kadar değer veriyor ona ya, hele annem. Biz ne zaman tartışsak hep bana kızar tanımadıgı halde onu savunur kötülemez hiç. İstiyor ki annem babam hariç kimseyle görüşmeyeyeim ailemden hepsini sileyim bi düğün bile yapmayayım. Ben bunu anneme babama asla açıklayamam ki. Akıllarından bile geçmemiştir eminim böyle bişey onların..

Ailemde düzgün erkek arkadaşımda düzgün bana göre ama erkek arkadaşım ailemle görüşmek konuşmak istemiyor. Çekirdek ailem hariç kimsenin yüzünü dahi görmek istemiyor

Degmez zaten. NIye yok yere aileni silesin ki. O daha tanismaya dahi sicak bakmiyor. Ne yapmayi düsünüyorsun? Erkek arkadasin burdan pek yumusayacak gibi durmuyor.

Sana,aileni sileceksin diyen bir adama karsi hala ne sevgisi?
Lutfen bu kadar aciz olmayin.
Ne curetle? Ne hakla boyle bi soz soyleyebilir. Anasindan dogduguna pisman edecegin yerde hala yok seviyorum da yok bilmem ne.
cok sinirlendim. Daha fazla yazarsam kirici olucam.
Guclu olun biraz. Dik durun.
Sana saygisi olan seni seven bi adam boyle soylemeyi birak boyle dusunmez bile.
Sen ona ayni seyi soyle bakalim ne der

gelişmeleri okumadım
adam 2 günde lafından dönmüş
bununla devam etmeyi düşünüyor musunuz gerçekten

bu aşk sevgi olaylarını ne kadar abrtıyor ne kadar dramatik hale getiriyorsunuz..ayrılsam da ayrılamasam da mutsuz oalcağım bir ömür falan nedir bunlar yahu..
merak etmeyin ayrılırsınız 3 aya unutur gidersiniz..insanoğlu acıyı unutmak üzerine kurulu zaten..
ama sevgilim çok harika bir insan diyerek,kendinizi kandırmayın..adam bayaa "hırt" bir tip.ayrıca ego tavan ki bir kadına benimle evlenmek istiyorsan aileni sileceksin diyebilecek kadar...özgüvene geeeelll,patlamaya bakk..
siz de adamın yontulmamış bir odun parçası olduğunu ne kadar erken kabul ederseniz,acınız o kadar kısa sürer...

Ailemde düzgün erkek arkadaşımda düzgün bana göre ama erkek arkadaşım ailemle görüşmek konuşmak istemiyor. Çekirdek ailem hariç kimsenin yüzünü dahi görmek istemiyor

Bence görüş farklılığından önce erkek arkadaşınla bunu yenmen gerekiyor. Sonuçta ömür birleştirmek istiyorsunuz aile bu düğün bayram hastalık sağlık bir şekilde bu sebeplerden görüşmek zorundasınız. Her seferinde de yalnız bu tür olaylarda bulunmanız sizi yorar diye düşünüyorum.

elin adamı için ailenden vazgeçeceksen senin de pek sağlıklı düşünemediğin kanısında olurum!

Olgunlukla, saygı duyarak olduğu gibi kabullendiğinde insanlar birbirlerini zaten, işte o zaman sevgi olur.
Bence iyi düşün bu konularda pireyi deve yapıp uzatması sen alttan alıp susmadıkça devam etmesi sana zarar verir.
Çünkü hep sen yapıcı olmuş olursun.

Siyasi, dini görüşler aynı olsa da sorunlar çıkabilir.ve siz yine istenmeyen gelin olabilirsiniz veya arkadaşınız istenmeyen damat.. . Yani bu da ihtimal dahilinde...
Umarım gönlünüze göre olur herşey

Gerçekten daha evlenmeden size böyle mi dedi,inanamıyorum yaa.Kusura bakmayın ama beni yokluk la,zorlukla büyüten,emek harcayan ailemi hicbir kuvvet benden uzaklastiramaz.Böyle bir insan evlenince en ufak bir kavga da sizi çocuğunuz ile tehdit edip kapıyı gösterecek kadar acizdir.Vakit daha çok erken,inanın bana evlenince düzelmiyorlar,daha beter oluyor böyle tipler.İyi düşünün

görüş ayrılıklarınız önemli
mesela kadın dediğin erkeğine eşine köle olacak mantığını savunan görüşler kattiyen değişmez
ayrıca her daim ailesine zor da da olsan hizmet etmen beklenir

siyasi ise dert etme

din ise düşün ve alttan alma ileride evlenince de böyle olmayacak o zaman görüşlerini düşünen kişiler geldiğinde belkide evden kovup seni rezil edecek, din hassas konu evet dinimiz herkes kendinden sorumlu buyuruyor ama heryerde her kesimde aynı olmuyor

kadın erkek eşitsizliği ise konu onu atlatamazsınız sevgiliniz yola gelse sonuçta insan ailesinden alıyor çocuğunlukla görüşünü ailesi canınıza okur, çünkü onlara göre onlar derse o sende onlara uymalısın ailenle görüşme derlerse görüşmezsin bunu savunuyorlar bu tipler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…