eh madem bilmeyenler var. hemen açıklamak istiyorum.
kızlar şimdi yapı olarak genital organımızda iki tane çıkış yeri vardır. birincisi tabiki idrarımızı yapmamızı sağlayan üretra, diğeri de vajina.
üretra; klitoris'in hemen altında (klitorisi de açıklayacağım) vajina deliğinin üstündedir. küçük bir deliktir. ama bazen internette ilginç bilgiler okurken cinsel ilişkiye üretradan girmeye çalışanlar olduğunu öğrenince üzülüyorum.:kedi:
klitoris dediğim gibi üretranın üst tarafında bulunur. bu aslında bizim evrilleşmemiş penisimizdirsempatiksalakcinni. yaklaşık 13bin tane sinir ucu bulunduğu için uyarılması ve kişiyi doyuma ulaştırması kolaydır.
vajina ise; aşağıda bulunan cinsel ilişkiye girmemizi sağlayan, regl olmamızı sağlayan ve çocuk doğurmamızı sağlayan organımızdır. esnek olduğu için, ilk ilişki konusunda hiçbir korku yaşamamanızı tavsiye ederim.
halk arasında kızlık zarı olarak tabir edilen hymen ise; vajina girişinin 2-3 cm içerisinde bulunur. farklı farklı çeşitleri vardır. çoğunlukla hilal şeklindedir. ama bazen sadece nokta nokta delikli de olabilir. kimi kadınlar da ise hiç bulunmaz. asıl görevi kız bebekleri, yabancı mikroorganizmalardan korumaktır. yapılan araştırmalara göre çoğunluğu ilk cinsel ilişkide kanamaz.
tekrar tekrar söylüyorum, büyük ihtimalle yine söyleyeceğim ama;
kızlık zarı muayenesini kendi kendinize yapamazsınız. bir şeyler görseniz bile ne olduğunu anlayamazsınız.
18 yaşından sonra belki yılda bir kere, cinsel ilişki yaşadıktan sonra da 6 ayda bir jinekologa görünmekte fayda vardır. eğer çok merak ediyorsanız; ailenize akıntınız olduğunu, kaşintı olduğunu söyleyin ve bir şekilde doktora gidin.:lepi:
100 postum olmadığı için resim ekleyemiyorum. ama google görsellere "kadın genital" veya "hymen" yazarsanız daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.