Aynı işyerinde çalışırken ayrılan ya da boşanan var mı?ibiz

:KK43: bu kadar umutsuz bakmayin ama hayata.. şuan 2. Evliligi baska bi ilişkiyi hic dusunmeyin zaten suan sadece bu evliligi devam ettirmek için sebeplerim neler bosanmak icin sebeplerim neler bunlari yazin ve karşılaştırin bence. Ben çok kararsiz kalinca oylr yapıyorum, bir seyin artıları neler eksileri neler madde madde yazınca daha geniş bakabildigimi düşünüyorum olaya

bu dediğinizi birkaç sefer yaptım
benim kişiliğimde yaptığı ve söylediği şeyleri unutmak hiçbir şey olmamış gibi davranmak çok zor hale geldi
genelde insanların yanında beni kendimi kötü hissettiriyor
bunları affetmek herşeyden önce iş arkadaşlarımın yanında bu durumlara düşmek beni çok üzüyor

kendime saygımı elde etmek adına gitmek istiyorum
kalınca istediğimi bulamadım
en azından giderim daha fazla bana zarar verme şansı kalmaz diye düşündüm hep

aynı yerde olmak bir işkence işte
ayakta durmak zor olacak

Henüz çok gençsiniz. Niye kendinizi bu kadar üzüyorsunuz? Yorumlarınızdan hareketle, umutsuz ve depresif biri gibi gözümde canlandınız. Hep böyle miydiniz yoksa evlendikten sonra mı böyle mutsuzsunuz?

Bırakın kim ne derse desin. Dedikodunuzu yapsınlar, alay etsinler, gülsünler vs. Saygı ve sevgi duymadığınız kişilerin söz ve hareketlerini umursamayın. İstediklerini yapsınlar. Önemli olan, sizin tavrınız burada. Hayatınızda, bu bahsettiğiniz kişiler hangi konumdalar? Sizin için ne ifade ediyorlar? Fikir danışacağınız, düşüncelerine saygı duyduğunuz, önem verdiğiniz, sizin için değerli, iyiliğinizi isteyen kişiler mi? Yoksa aynı ortamda bulunduğunuz için konuşmak zorunda olduğunuz kişiler mi? Tüm bunların ayrımına varın, ilk önce.

Önceliğiniz kendinizsiniz bu hayatta. Sizi sizden daha iyi tanıyan, değer veren başka kimse yok. Kendinize, ruhunuza eziyet etmeyin, kötü davranmayın. Önünüzde kocaman bir hayat var daha, acısıyla tatlısıyla. Yeni insanlar, yeni deneyimler, yeni kararlar... Kendinizi sevin ve kendinize olan saygınızı kaybetmemek için, zor da olsa, ağlayarak da olsa, verdiğiniz kararların arkasında durun. Konuşan konuşsun. Hepsi unutulur. Onlar da unutur siz de unutursunuz. Sevgilerle.

Ben kimine gore benzer kimine gore agir kimine gore daha kotu bir durum yasadim. Ayni ortamdayken ben bir anda sirtimi dondum, bana yaptigi yukledigi sorumluluk cok agirdi cizgimi dusundum ihtimalleri ve yapmam gereken sey bir anda iletisimi kesmekti. Cok zorlandim herkes zorlandi biz surekli bir aradaydik ayrintilar cok onemli degil ama ben hic bsy yokmus gibi devam etseydim daha buyuk yanlislar cikabilirdi. Inanin her aksam agladim aylarca agladim agladim gunduz hic bsy belli etmedim bir sure sonra 3. Kisiler ile olanlar daha agirlasmaya basladi.
Ama su an, zamanini bile unuttugum kadar suredir iyiyim. 2 ay kadar ilac kullandim ve surekli program yaptim bana dolu yasamak cok iyi geldi birde doktorum cok iyiydi verdigi ilac beni cok rahatlatti artik tamamen dagilmis gucum tukenmisti gitmeseydim isi birakabilirdim herseyi kaybedebilirdim. Ben is yerinde gercekten emek verdim surekli bsyler buldum evime cagirdim kimiyle kitap alisverisi yaptim kimiyle gezdim kimiyle agladim derdini dert bildim kimini sildim kotu gunde karsimda dalga geceni iyi gunde hic istemem ve ayni odada calistigi birini uzak tutuyorum kizcagiz cok iyi ama inanin tek taviz vermedim onlarda kabullendi biri ablam canim cigerim hala kirginliklarim olsada zaman anlatiyor ben iyi niyetli olunca arkadaslarimda karsilik verdi ayni ortamda bulunmadim bulunmamam gerektigini karsimdakinin serefsizligini herkes biliyor hala serefsiz hala dengesiz zor olur ama isterseniz herkes sizi anlar 3 ay sonra iyi olmaya baslarsiniz 6 ay sonra hersey daha iyi olur ama karariniz bosanmak olursa ben her zaman dinleyebilirim msj atabilirsiniz ayni ortam zorlugunu bilirim..

Gecen gun eski facebook msjlarini buldum silmemis arsive atmisim soyle bi goz gezdirdim inanin kendime etmedigim hakaret kalmadi ne saf ne iyi niyetliymisim siz dik durdukca bugunden kat kat iyi olacaksiniz zor cok zor ama Bu sizin hayatiniz basiniza geldi alacaginiz alin yasayin bitirin..

Gecen gun eski facebook msjlarini buldum silmemis arsive atmisim soyle bi goz gezdirdim inanin kendime etmedigim hakaret kalmadi ne saf ne iyi niyetliymisim siz dik durdukca bugunden kat kat iyi olacaksiniz zor cok zor ama Bu sizin hayatiniz basiniza geldi alacaginiz alin yasayin bitirin..
Ben kimine gore benzer kimine gore agir kimine gore daha kotu bir durum yasadim. Ayni ortamdayken ben bir anda sirtimi dondum, bana yaptigi yukledigi sorumluluk cok agirdi cizgimi dusundum ihtimalleri ve yapmam gereken sey bir anda iletisimi kesmekti. Cok zorlandim herkes zorlandi biz surekli bir aradaydik ayrintilar cok onemli degil ama ben hic bsy yokmus gibi devam etseydim daha buyuk yanlislar cikabilirdi. Inanin her aksam agladim aylarca agladim agladim gunduz hic bsy belli etmedim bir sure sonra 3. Kisiler ile olanlar daha agirlasmaya basladi.
Ama su an, zamanini bile unuttugum kadar suredir iyiyim. 2 ay kadar ilac kullandim ve surekli program yaptim bana dolu yasamak cok iyi geldi birde doktorum cok iyiydi verdigi ilac beni cok rahatlatti artik tamamen dagilmis gucum tukenmisti gitmeseydim isi birakabilirdim herseyi kaybedebilirdim. Ben is yerinde gercekten emek verdim surekli bsyler buldum evime cagirdim kimiyle kitap alisverisi yaptim kimiyle gezdim kimiyle agladim derdini dert bildim kimini sildim kotu gunde karsimda dalga geceni iyi gunde hic istemem ve ayni odada calistigi birini uzak tutuyorum kizcagiz cok iyi ama inanin tek taviz vermedim onlarda kabullendi biri ablam canim cigerim hala kirginliklarim olsada zaman anlatiyor ben iyi niyetli olunca arkadaslarimda karsilik verdi ayni ortamda bulunmadim bulunmamam gerektigini karsimdakinin serefsizligini herkes biliyor hala serefsiz hala dengesiz zor olur ama isterseniz herkes sizi anlar 3 ay sonra iyi olmaya baslarsiniz 6 ay sonra hersey daha iyi olur ama karariniz bosanmak olursa ben her zaman dinleyebilirim msj atabilirsiniz ayni ortam zorlugunu bilirim..
Benzer bişey yaşıyorum ben de mesaj attım sizs

Henüz çok gençsiniz. Niye kendinizi bu kadar üzüyorsunuz? Yorumlarınızdan hareketle, umutsuz ve depresif biri gibi gözümde canlandınız. Hep böyle miydiniz yoksa evlendikten sonra mı böyle mutsuzsunuz?

Bırakın kim ne derse desin. Dedikodunuzu yapsınlar, alay etsinler, gülsünler vs. Saygı ve sevgi duymadığınız kişilerin söz ve hareketlerini umursamayın. İstediklerini yapsınlar. Önemli olan, siziokn tavrınız burada. Hayatınızda, bu bahsettiğiniz kişiler hangi konumdalar? Sizin için ne ifade ediyorlar? Fikir danışacağınız, düşüncelerine saygı duyduğunuz, önem verdiğiniz, sizin için değerli, iyiliğinizi isteyen kişiler mi? Yoksa aynı ortamda bulunduğunuz için konuşmak zorunda olduğunuz kişiler mi? Tüm bunların ayrımına varın, ilk önce.

Önceliğiniz kendinizsiniz bu hayatta. Sizi sizden daha iyi tanıyan, değer veren başka kimse yok. Kendinize, ruhunuza eziyet etmeyin, kötü davranmayın. Önünüzde kocaman bir hayat var daha, acısıyla tatlısıyla. Yeni insanlar, yeni deneyimler, yeni kararlar... Kendinizi sevin ve kendinize olan saygınızı kaybetmemek için, zor da olsa, ağlayarak da olsa, verdiğiniz kararların arkasında durun. Konuşan konuşsun. Hepsi unutulur. Onlar da unutur siz de unutursunuz. Sevgilerle.

evlendikten sonra bu kadar mutsuz oldum
eşime çok inanmıştım
işyerindeki huzurum hiç yok günde en çok zaman geçirdiğim yer olduğu için 2 senedir böyle olduğu için
zorlanıyorum artık
mutsuzum çünkü aynı ortamda ben bu işe kalkıştığımda sağlam hiç arkadaşım olmayacak
çünkü herkes kendi gemisini yürütme peşinde

ailemin yanına döneceğim
onların üzüleceğini biliyorum
çünkü kendi halinde hayatta iyi niyetleri hep kullanılmış insanlar
benimde öyle oldu

aynı ortamda ne kadar kulaklarımı tıkıyabilirim bunu bilemiyorum
bu yüzden bu deneyimi yaşayan arkadaşların görüşleri çok önemli

inşallah öyle olabilirim
size mesaj atacağım

Ben şahsen benim tarafimda olan insanlarla konusmaya devam ettim sadece. Zaten cok gecmeden ayni ortamdan bir başkasıyla cikmaya basladi evlendi gitti. Benimkisi ayrilikti bosanma degil. Yani hic de umrumda olmadi komik geldi sadece evlendigi kiz durduk yere bana tavir almaya basladi ordan anladim birlikte olduklarini. Ya insanlar cok gerizekali valla ciddiye alincak gibi degiller cogu zaman :) eger ayni evin icinde hicbir duygu hissetmeden yasiyorsaniz bence ayni ortamda da gözardı edebilirsiniz. Ben onun yuzunden niye rahatsiz olup gidecekmiaim ki cok rahatsizsa kendi defolsun gitsin mantiginda olursaniz daha kolay olur.

Ben şahsen benim tarafimda olan insanlarla konusmaya devam ettim sadece. Zaten cok gecmeden ayni ortamdan bir başkasıyla cikmaya basladi evlendi gitti. Benimkisi ayrilikti bosanma degil. Yani hic de umrumda olmadi komik geldi sadece evlendigi kiz durduk yere bana tavir almaya basladi ordan anladim birlikte olduklarini. Ya insanlar cok gerizekali valla ciddiye alincak gibi degiller cogu zaman :) eger ayni evin icinde hicbir duygu hissetmeden yasiyorsaniz bence ayni ortamda da gözardı edebilirsiniz. Ben onun yuzunden niye rahatsiz olup gidecekmiaim ki cok rahatsizsa kendi defolsun gitsin mantiginda olursaniz daha kolay olur.

benim tarafımda kimse olur mu bilmiyorum
çünkü ortak çevremiz genelde eğlence nerdeyse oraya geçer
ikimizde işimizi bırakamayız
mecburen aynı ortamda olacağız
ben göz ardı etmek istiyorum da insanlar bundan çok beslenecekler bunun farkındayım

En korktuğum şey bu sevgilimle aynı işyerinden iz ve suan aramız limoni ayrılır isek başka biriyle gözümün önünde mutluluk tablosu sergilemesi beni bitirir işyerinden biriyle değil başka biriyle de evlenme falan kötü olurum çünkü dibimde yeni sevgilisiyle konuşacak evlenecek diğer is arkadaşlarımız düğününde gidecek falan bana aciyacaklarmis gibi gelir

evlendikten sonra bu kadar mutsuz oldum
eşime çok inanmıştım
işyerindeki huzurum hiç yok günde en çok zaman geçirdiğim yer olduğu için 2 senedir böyle olduğu için
zorlanıyorum artık
mutsuzum çünkü aynı ortamda ben bu işe kalkıştığımda sağlam hiç arkadaşım olmayacak
çünkü herkes kendi gemisini yürütme peşinde

ailemin yanına döneceğim
onların üzüleceğini biliyorum
çünkü kendi halinde hayatta iyi niyetleri hep kullanılmış insanlar
benimde öyle oldu

aynı ortamda ne kadar kulaklarımı tıkıyabilirim bunu bilemiyorum
bu yüzden bu deneyimi yaşayan arkadaşların görüşleri çok önemli

Muhakkak, aileniz de siz de hatta eşiniz de üzülecek. Ama bir gün üzülecek, iki gün üzülecek, üçüncü gün unutacaklar, siz de öyle.

Aynı ortamda, sürekli, geçmişinizle iç içe olmak kolay değil. Anlıyorum, diyemeyemeyeceğim. Tahmin ediyorum sadece. Ama en kötü ne olabilir ki? Eşinizle ne kadar daha devam edebileceksiniz bu şekilde? Olmuyorsa olmuyor. Dünyanın sonu değil.

ben göz ardı etmek istiyorum da insanlar bundan çok beslenecekler bunun farkındayım

Sizin tarafınız, onun tarafı bu şekilde bakmayın. Düşman yada rakip olarak değil de, deneyip olmayınca yollarını ayıran iki medeni insan gibi ayırın yollarınızı. Eğlence neredeyse oraya geçen arkadaşlarınızdan (!) bir hayır gelmez zaten. Beslenen beslensin sizin dertlerinizden, ileride onlardan da beslenen olur. Umutsuzluğa kapılmayın. Geçecek hepsi, sadece biraz zaman.

Muhakkak, aileniz de siz de hatta eşiniz de üzülecek. Ama bir gün üzülecek, iki gün üzülecek, üçüncü gün unutacaklar, siz de öyle.

Aynı ortamda, sürekli, geçmişinizle iç içe olmak kolay değil. Anlıyorum, diyemeyemeyeceğim. Tahmin ediyorum sadece. Ama en kötü ne olabilir ki? Eşinizle ne kadar daha devam edebileceksiniz bu şekilde? Olmuyorsa olmuyor. Dünyanın sonu değil.

Sizin tarafınız, onun tarafı bu şekilde bakmayın. Düşman yada rakip olarak değil de, deneyip olmayınca yollarını ayıran iki medeni insan gibi ayırın yollarınızı. Eğlence neredeyse oraya geçen arkadaşlarınızdan (!) bir hayır gelmez zaten. Beslenen beslensin sizin dertlerinizden, ileride onlardan da beslenen olur. Umutsuzluğa kapılmayın. Geçecek hepsi, sadece biraz zaman.
Evet zaten o insanlarla simdiden mesafeyi koydum artik arayip sormuyorum

Evet esimde uzulebilir menfaati bitecek cunku
Tesekkur ederim yorumunuz icin cunku insanin bir noktada bunlari duymaya cok ihtiyaci oluyor

Kendimize en buyuk kotulugu kendimiz yapiyoruz sanirim
Insanlarin zarar vermelerine izin vererek
Umarim ben ve benim gibi evliligindw mutsuz olan herkes bi sekilde sorunlarini cozer ve toparlanir

Insanlari susturmanin yolu yok ki. Simdi bile diyolardir bunlarin aralari limoni galiba diye. İlla ki hayat karsina baska ihtimaller cikarir. Onlara göre hareket etmeyi düşünme bence.

çok yakın bir arkadaşım benzer bir durumun içinde şu anda. ciddi bir birlikteliği var fakat sevgilisi eski karısıyla aynı yerde çalışıyor ve nerdeyse tüm arkadaşları ortak. arkadaşım kıskançlık yapmamaya çalışıyor ama nedense bunların birlikteliği başladığı andan itibaren eski eş sahnede devamlı. arkadaş toplantılarında bitiveriyor, iş yemeklerinde arkadaşıma laf sokuyor vs vs...siz de böyle yapacaksınız demiyorum ama çok zor bir durum. iki tarafın da inanılmaz olgun ve anlayışlı olması gerekiyor. özellikle ilerde hayatınıza 3.kişiler girdiğinde nasıl tepkiler verirsiniz onu iyi tartın...

çok yakın bir arkadaşım benzer bir durumun içinde şu anda. ciddi bir birlikteliği var fakat sevgilisi eski karısıyla aynı yerde çalışıyor ve nerdeyse tüm arkadaşları ortak. arkadaşım kıskançlık yapmamaya çalışıyor ama nedense bunların birlikteliği başladığı andan itibaren eski eş sahnede devamlı. arkadaş toplantılarında bitiveriyor, iş yemeklerinde arkadaşıma laf sokuyor vs vs...siz de böyle yapacaksınız demiyorum ama çok zor bir durum. iki tarafın da inanılmaz olgun ve anlayışlı olması gerekiyor. özellikle ilerde hayatınıza 3.kişiler girdiğinde nasıl tepkiler verirsiniz onu iyi tartın...

bu durum eski eşlere göre değişen bir durum bence
belki bayan birşey yapmıyordur arkadaşınızın eski eşi ortalığı biraz karıştırıyordur
ya da arkadaşınız işler ciddileşince kıskanmaya başladı ve durumu öyle gösteriyor olabilir
bence arkadaşınız ve siz arkadaşınızın sevgilisine daha fazla dikkat etseniz daha iyi olur
erkeklerin neyi ne için yaptığı belli olmuyor hiç birine guvenmiyorum artık
arkadaşınıza da yazık olmasın yani

öte yandan eski eş kaprisli bi şekilde gittiyse olur olmaz şeyler için
kör ölür badem gözlü olur arkadaşınızın eski eşi tekrar cazip gelmeye başlamıştır

benim sebeplerim çok farklı kendi yakın arkadaşları bile bana hak veriyor durumda

arkadaşlar kararımı verdim ama işyerindeki bir durum yüzünden eylülde uygulamayı düşündüm
ama arkadaşların yanında bile aramızın soğuk olduğu belli
evi toplamadan da eşyalarımı toplamadan da evden ayrılmak istemiyorum
kayınvalidem bulunduğumuz şehre gelecekmiş
görümcemde bekar evinde aynı şehirde yaşıyor bizimle

kayınvalidem bana en ufak yardım bile etmemiş ailecek geçirdiğimiz ameliyat durumlarında bile el gibi durmuş bir insandır
eşim evlenmemize yakın dönemde çok işler üst üste gelmişti
ve kayınvalıdem sadece benim size duadan başka yapacağım şey yok demişti
biz düğünden iki gün önce ev yerleştirebildik çünkü hastaneden çıkamıyorduk
babam mürvet görsün diye düğünü ertelemek istediğim halde yapmak zorunda kaldım
annem evden ve hastaneden çıkamadı, ne dünüründen manevi destek gördü, ne de kızının gelin olarak benimsendiğini
şimdide annemin yanında kızımın canı bunu istemiş dayanamadım kalktım geldim yapmaya demiştir en basit örnek
daha benimle telefonda yaptığı mahalle kavgaları vs bi sürü olay var ama onlara girmeyeyim

çok moralim bozuldu
zaten baştan beri beni istemiyordu
bulunduğu şehirde eşimin eski sevgilisi var ve araları çok iyiydi büyük ihtimal onu istiyordu
zaten ağzından düşürmez öğretmen gelin gibisi var mı diye
ben öğretmen değilim zaten
maksadı 2 ay tatili hep beraber geçirmek, öğretmen gelinde bayılıyordu sanki kafile halinde tüm erkek ailesi ile 2 ay tatil yapmaya

arkadaşlar o kadar korkuyorum ki zaten benim evliliğim bana göre pamuk ipliği ve kopmak üzere
birde beni sevmeyen istemeyen kayınvalide ile aynı ortama girmek istemiyorum
evi terketsem kayınvalidem eşyalarımı alıp götürür bile çok materyalist bir ailedir
hediye aldığınız müddetçe sizden iyisi yoktur para harcanıyorsa ona siz en iyi gelinsinizdir
zaten eşimde böyle bir insan olduğu için yarin birgün daha paralı bir bayan bulup beni aldatırsa bu kadar sıkıntı ile yaşayıp
bir de onu yaşamadan ayrılmak istiyorum.

X