Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası aynı evde iki bakıcı??

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

miraynuray

Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
41
4
16
Kastamonu
arkadaşlar, sizin güzel fikirlerinize ihtiyacım var..memuriyet nedeniyle kastamonuya tayinimiz çıktı.31 aylık ve 5 aylık 2 oğlum var. ücretsiz doğum iznindeyim.2.5 aydır bir bakıcı-yardımcı hafta içi hergün evime geliyor.sabah 8-akşam 5 . Aslında ev işlerini ve yemeği de genellikle ben yapıyorum,bakıcı aynı anda iki çocuğa bakamıyor.onu suçlayamam ben bile zorlanıyorum anne olarak...büyük oğlum küçüğü sürekli hırpalıyor.
şubat ayında işe başlamayı düşünüyorum.acaba büyük oğlumu kreşe mi versem? yoksa ona da bakıcı mı alsam?
ya da yarım gün kreş+yarım gün bakıcı mı? bakıcım evde başka çalışan istemiyor.
aslında en büyük problem şu ki bakıcım uzun yıllardır depresyon nedeniyle yarım bırakılmış tedavilerle uğraşmış.ve doktor kontrolleri var.ona canımı nasıl emanet edebilirim. ya çocuğuma sinirlenirse istemeden zarar verirse şeklinde hezeyanlara kapılıyorum.şu an gördüğüm sevecen bir kadın.paraya çok ihtiyacı var onu bırakamam vicdanım elvermez. çocuğumu tehliye atmaya da...

depresyon her insanda olabliyor biliyorsunuz değil mi?

ne ölçüde, nasıl bir değpresyon geçirmiş, ona göre korkmanız normal diyebliriz?

bakıcı ikinciyi istememekte haklı bence. zaten sizede gereksiz bir maliyet olur.
en güzeli büyük oğlunuzu kreşe vermeniz diye düşnüyorum.bende çocuk gelişimi mezunuyum. belli ki hırçın hem paylaşmayı ve geçinmeyi öğrenebilir. kişisel gelişimine katkıda sağlar. kreş yaşı iyi bence

ama bakıcıya da güvenmiyorsanız ne diye tutuyorsunuz ki hala?? hazır evdeyken başka birini bulun derim ben :53:

anlaşılan konu pek ilgi çekmemiş. Kreş seçeneğini denedim. çocuk hasta oldu, evdeki bebeğe de hastalığı geçirdi.iki hasta çocukla uğraşıyorum bir süredir.tabi ki büyük oğlumu kreşten aldım, beni bırakma deyip duruyor ,ayrılık anksiyetesi yaşadı, evden ayrılmaya hazır değil..........
gel gelelim ikinci bakıcı olayına. evdeki bakıcımı seviyorum, depresyonu psikotik özellikte değil, kaygıya bağlı duygusal sıkıntılar yaşamış,hepsi bu .gerçekten de herkes hayatında en az bir kez depresyon geçirir istatistiklere göre. ben ona da soruyorum.acaba iki çocuğa birden sabır gösterebilir mi diye.....iki çocuğun da üstesinden gelen bakıcılar var.
aynı evde iki bakıcı ben de istemiyorum esasında. tek kişiye fazla maaş ödemek daha mantıklı geliyor? sonuçta bakıcımız ailemizin bir parçası. ondan daha iyi bakıcılar olsa da, duygusal anlamda ben bakıcımızın gitmesini istemem.
yine de kararsızım..................

Bir bakici niye iki cocuga birden bakamasin ki annelerimiz 3-4 cocugu birden buyutmuyor muydu eskiden

ah şimdiki çocuklar çok farklı.biraz benciller. esasen bizler kendi çekirdek ailelerimize sahip çıkarken onlara bencilliği ve yalnızlığı mı öğretiyoruz ne? büyük oğlum küçüğü aşırı kıskanıyor. ayrıca 9 ayın altında aile sofrasına oturamayacağından yemek mönüleri ve zamanları da farklı.büyük küçüğe zarar vermesin diye sürekli birisini bir odaya kitlemek gerekiyor (tek kişi bakarken) ki hiç insancıl değil. galiba en iyisi kreş.3 yaşına bi gelse ..hep kreşe çocuk göndermeyi eleştirirdim ama 3 yaşında bir çok bakıcı çocuğa yetemiyor. öte yandan yurdumuzda 3 yaş kreşleri bile okul öncesi eğitim vermekten çok, bakım evi gibi..

burç fm de pedegog adem güneş pazar pazartesi salı günleri öğleden önce bir saat program yapıyor onu arayıp sorabilirsiniz veya twit atabilirsiniz

ah şimdiki çocuklar çok farklı.biraz benciller. esasen bizler kendi çekirdek ailelerimize sahip çıkarken onlara bencilliği ve yalnızlığı mı öğretiyoruz ne? büyük oğlum küçüğü aşırı kıskanıyor. ayrıca 9 ayın altında aile sofrasına oturamayacağından yemek mönüleri ve zamanları da farklı.büyük küçüğe zarar vermesin diye sürekli birisini bir odaya kitlemek gerekiyor (tek kişi bakarken) ki hiç insancıl değil. galiba en iyisi kreş.3 yaşına bi gelse ..hep kreşe çocuk göndermeyi eleştirirdim ama 3 yaşında bir çok bakıcı çocuğa yetemiyor. öte yandan yurdumuzda 3 yaş kreşleri bile okul öncesi eğitim vermekten çok, bakım evi gibi..

çocuk odaya kilitlenirmi dehşete düştüm:53: benimde iki çocuğum var bakıcıyı evime aldığımda küçük 5 buçuk aylık diğeri 7 yaşındaydı ilkokul 1 e başlıyordu.Büyüğüm Tek büyüdüğü için ilgi çocuğu idi.Küçük bebekle ilgilenirken diğerini asla ihmal etmedim bakıcımada özellikle tembih ettim.Büyüklede ilgilen diye.Ya ikisiyle ilgilenecek birini bul yada büyüğü ikna ederek yarım gün kreşe gönder.Çocukla temelden ilgilenmezssen ilerde büyük sorunlar yaşarsın. Çocuğun 5 yaşındaymış çok da küçük değil kıskançlık her çocukta olur.Bakıcın ikisiylede ilgilenebilir.Sanki bakıcın işgüzarlık yapıyor gibi geldi.Hepimiz 2 çocuğa baktık.Bakıcın iki çocuğu nu büyütmemiş mi.Ben ilk zamanlar bakıcımın küçükle daha çok ilgilendiğini (oyun zamanlarında) hissettim ona bile tepki gösterdim.İkisiylede eşit ilgi ver diye küçüğün sorunları farklı ama bunu büyütmemek lazım.1 1-5 yaşından sonra yemek farklılıkları kalmayacak o zaman daha rahat olur.Kreş işini çocukta trvmaya dönüştürmeden ikna yolu ile yarım gün büyük çocuğunu gönderebilirsin ...

çocuk odaya kilitlenirmi dehşete düştüm:53: benimde iki çocuğum var bakıcıyı evime aldığımda küçük 5 buçuk aylık diğeri 7 yaşındaydı ilkokul 1 e başlıyordu.Büyüğüm Tek büyüdüğü için ilgi çocuğu idi.Küçük bebekle ilgilenirken diğerini asla ihmal etmedim bakıcımada özellikle tembih ettim.Büyüklede ilgilen diye.Ya ikisiyle ilgilenecek birini bul yada büyüğü ikna ederek yarım gün kreşe gönder.Çocukla temelden ilgilenmezssen ilerde büyük sorunlar yaşarsın. Çocuğun 5 yaşındaymış çok da küçük değil kıskançlık her çocukta olur.Bakıcın ikisiylede ilgilenebilir.Sanki bakıcın işgüzarlık yapıyor gibi geldi.Hepimiz 2 çocuğa baktık.Bakıcın iki çocuğu nu büyütmemiş mi.Ben ilk zamanlar bakıcımın küçükle daha çok ilgilendiğini (oyun zamanlarında) hissettim ona bile tepki gösterdim.İkisiylede eşit ilgi ver diye küçüğün sorunları farklı ama bunu büyütmemek lazım.1 1-5 yaşından sonra yemek farklılıkları kalmayacak o zaman daha rahat olur.Kreş işini çocukta trvmaya dönüştürmeden ikna yolu ile yarım gün büyük çocuğunu gönderebilirsin ...

çocuklar ancak 5- 6- 7 yaşlarında iyi davranış kalıplarını benimseyebiliyor.benim büyüğüm 33 aylık, küçüğüm 7 aylık oldu. büyük oğlum, bebek bir yetişkinin kucağındayken bile saldırıp yüzünü kanatıyor(severken ?). çok zor durumdayım yani. annem+ bakıcı günü zor geçiriyorlar bu iki çocukla. yani bir kişi ikisine baksa wc'ye gidecekse çocukları mutlaka ayırmak gerekiyor, güvenli ve ayrı ortamlara..dediğiniz gibi yemek farklılıkları olmayınca ikisine de bir kişi bakabilir.bakıcım kendi çocuklarını dayakla büyütmüş, özgüvenlerini ciddi şekilde sarsmış. aslında ideal bakıcı değil. ama (günahtan) korkuyorum açıkçası onu göndermeye cesaret edemedim..neyse küçüğüm de biraz büyüsün umarım herşey daha güzel olur. iki bakıcı sorunuyla uğraşmaktansa tek bakıcı sorunuyla uğraşmak bana daha kolay geldi..bebeğime şimdilik iyi davranıyor ama büyük oğlumu sanırım pek sevmiyor.2 yaşındaki çocuğu kreşe gönderenlere hayret ederdim şimdi onları taktir ediyorum. . bakıcı işi çook zormuş arkadaşlar....

kızıma 8 aylıkken bakmaya başlayan bakıcım 22 aylıkken işten ayrıldı ben öğretmenin yarım gün çalışıyorum
dindar bir kadındı ALLAH KORKUSU VARDIR DİYORDUM ama bazen dengesizleşiyordu psikolojik sorunları mı var diye düşünüyordum
bir gün bir komşumuz bakıcımızın 18 yaşındaki oğlunun(zihinsel engelli) sürekli eve geldiğini söyledi bakıcıya bunu sorduğumda kıyamet koptu içinde ki canavar ortaya çıktı benim hiç yapmadığım şeyleri yaptığımı söyledi
sonra içimden bu deliyle kızımı nasıl yalnız bırakmışım dedim
çaresizlikten bazen olsun deyip geçiştiriyoruz ama çoculkarımız etkileniyor
lütfen güvenmediğiniz insanlara bebeklerinizi bırakmayın ben hala oğlu kızıma bişey yapmış mıdır diye düşünüyorum saygılarımla

Canım anladığım kadarıyla çocuk gelişimi ve bakımı konusunda yeterince bilgin var. Daha da önemlisi annesin. Ben de bir anne olarak diyorum ki, eğer kafan çok karışıksa, durumun da elveriyorsa, ücretsiz iznini 2 yıla kadar sürdür. En azından büyük çocuk 2 yaş sendromundan uzaklaşır. Bebek de baya büyümüş olur. Tabii durumun el veriyorsa.
Gerçi çok önce açmışsın bu konuyu. Sen seçimini yapmışsındır.

teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için.ben artık çalışıyorum, şimdilik aile yakınımız yardıma geldi. büyüğüm 3 yaşına geldi, onu kreşe başlatmayı planlıyorum önümüzdeki günlerde..küçüğe aynı bakıcı bakıyor. kamera düşünüyorum.bakıcı beni bırakmak istemiyor, aslında çok ahlaklı bir insan, ama antidepresan kullanımı nedeniyle dalgınlığı var, sıkı takip etmek zorundayım cam,kapı açık kalmasın , ocakta çay, yemek yanmasın diye. aslında kreşler çocuk gelişimini bozuyor anlamında konu bile açmıştım ama büyük konuşmuşum... bir bakıcıdansa 2 yaşında kreşe vermek lazım,yoksa benim gibi 2.5 yaşında kreşe vermeye kalkınca çok ciddi defans koyuyorlar, minik ergenlik dönemi başlamadan kreşe vermeli..umarım ikinci kreş denememiz başarılı olur.
evde bir yabancı kadından daha kötüsü iki yabancı kadındır..ne kadar aptalca düşünmüşüm iki bakıcı derken...şimdi kendi yakınım bile büyük oğlumu televizyonun karşısına oturtup asayiş sağlarken başkası çocuğun gelişimine nasıl katkıda bulunabilir ki?..
2 yaşından sonra bakıcı iyi fikir değil gibi...

Back