Aynı anda birden fazla branş?

oozzee

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2010
1.018
1.353
Merhaba. Merak ettiğim bi husus var epeydir. Etrafımdaki öğretmen arkadaşlara sordum ama bi bilgisi olan yok. Konu şu; diyelim ki ben x branşında kadrolu bir öğretmenim. Y branşından da eğitim alsam, Y branşına direkt geçiş yapabiliyor muyum?

O x ve y branslarinin ne olduguna bagli diye biliyorum.

Eger cok ihtiyac olan bir bransa alan degisikli yapilabiliyor ama o da her canin istediginde degil.

Meb in alan degisikligi atamalari oluyor o zaman yapilabiliyor.

Yeni alanindan yeni okula atanabiliyorsun.

Mesela ben pdr okudum bitirdim hemen kendi okulumda pdr ci olayim diye olmuyor.

Benim bildigim bu.

Evet geçebiliyorsun. Şu an rehberlik kursları var sosyoloji, felsefe, psikoloji mezunları meb destekli kursa katılıp rehber öğretmen oluyorlar. Fakat, sen mat, öğretmeniyken farklı bir bölüm okuyup diplomanı il milli eğitime ya da ilçeye ibraz edip başka bir branşa geçebilirsin boşluk varsa. Tabii bunun yanı sıra yan dalın varsa, milli eğitim yan dalı olanlara alan değiştirme hakkı verdiğinde onu da değerlendirebilirsin.

Sormak istediğim tam da buydu. Atıyorum ben Türkçe öğretmeniyim. Tekrar bu esnada üniv. sınavlarına giriyorum ve İngilizce öğretmenliğini kazanıp, okuyorum. Aynı zamanda çalışmaya da devam ediyorum. Bölümden mezun olduktan sonra diplomamı il milli eğitime vermem yeterli o zaman di mi?

Alan değişikliği sanırım bazı branşlara hak veriliyor sınıf öğretmenliği gibi. Okulumda özünde sınıf öğretmeni olup branş değişikliğiyle tek. tas. öğretmeni olan arkadaşım var.
Bahsettiğim bunun gibi değil.
Sıfırdan bi bölüm okuyup mezun olmaktan bahsediyorum. Tekrar KPSS şartı koşmazlar di mi?

Tekrar kpss şartı koşulmaz. Bunu yapmayı ben de düşünmüştüm ama hamile kaldım falan filan... fakat ildeki açık olan okula gidersin. Zaten ilk atandığımızda diplomamızı il milli eğitime veriyoruz onlar ilçe milli eğitime onay veriyor vs... bir de şu var, kaçıncı bölge olduğu, zorunlu hizmet olup olmadığına göre şartlar değişebilir. Fakat kpss şartı tekrar aranmaz. Ben böyle biliyorum. Hatta bunu düşündüğüm bir arkadaşım da şu an beanş öğretmeni fakat farklı bölümde okuyor tekrar alan değiştirecek.

Ben 2015'te eş durumuyla batıya geldim, doğu görevimi tamamlamadım zaten. Açık olan okula göndermesi vs önemli değil, giderim sıkıntı olmaz zaten özür grubuna giriyorum evli olduğum için. Branşımı değiştirmek istiyorum epeydir, milli eğitimi de seviyorum öğretmenliği falan.. O yüzden araştırıyorum uzum zamandır. Arkadaşınız yapıyorsa bu bi emsal benim için, seneye için çalışmalara başliyim bari :)
Teşekkür ederim, cesaret verdiniz!

Alan degisikligi hakki sinifcilara tanindi evet ama benim bildigim ikinci universite okuyanlarida bu gruba dahil edip atiyorlar.

Ama siz yinede ilce meb e bir sorun bu konuyu.

Ya da memurlar la ilgili forumlar var oraya sorarsaniz ya da orada konuyu aratirsaniz daha cok bilgisi olan insanlara ulasirsiniz.

İkinci branş diplomanızı mebbis e işletip milli eğitime de dilekçe vermeniz gerekiyor . Aynı bakanlık içinde olduğu için ikinci branş ta KPSS istenmiyor tekrar.

Niye geciyorsunuz acaba mesela ben ozel egitimciyim sinifcilar sertifika ile benim branşıma geciyor (guya) Ve hic etik değil en azindan kendi bransim icin .Ha ekstra egitimle olacaksa o ayri ekstradan kadtim 60 70 saatlik sertifika programlari degil kesinlikle yetersiz çünkü

Ooo Vallahi şimdi gördüm yazdığınız mesajı, kusura bakmayın :) Hayır, benim sorduğum yan branş gibi değil; atıyorum ben kadrolu Türkçe öğretmeniyim ama İngilizce öğretmenliğine geçiş yapmak istiyorum. İngilizce Lisans eğitimimi de tamamlayıp, mezun belgemi alıp o şekilde branş değiştirebilir miyim Milli Eğitim'de?
Dediğiniz şeye açıkçası ben de karşıyım, herkes eğitim aldığı ana branşta görev yapmalı.

Oyle oluyor sanirim zaten bir cok dersi aldiginiz icin alacaginiz ders sayisi da düşmüş oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…