ayna mı doğru gösterir fotorafmı

slm kızlar benim bir problemim var aynaya bakınca çok güzel buluyorum kendimi ama fotoraf cekindimde okadar çirkinimki kendimi tanıyamıyorum aynadıkiyle fotorafdaki kişi farklı gibi geliyo resmen deprosyana giricem oderece moralim bozuk fotolarda koca kafalı gibi çıkıyorum yani ön kamaredan sizce hangisi doğru aynamı yoksa fotoraf mı

Bu dediğinin literatürde açıklaması vardır. Buna "Salt Maruz Kalma Etkisi" denir, biraz Google'dan araştırırsan bulursun. Bir şeyi ne kadar sık görürsek, ne kadar çok maruz kalırsak yani, (bu yüz de olabilir, şekiller de, reklamlar da vs.) onunla ilgili olumlu tepkiler geliştiriyoruz. Kendimizi de sıkça aynada gördüğümüz için beynimiz aynadaki ters olan görüntümüzü görmeye alışık. Yüzümüzle ilgili küçük asimetrileri dahi kanıksamış oluyoruz aynadaki görüntüde. Ancak evet insanlar bizi aynadaki görüntümüzle görmüyor. Bu nedenle biz kendi fotoğrafımızı güzel bulmasak da, diğer insanların da gördüğü görüntü bu, yani onlar da aynadaki görüntümüze değil bizim çirkin bulduğumuz diğer görüntümüze alışıklar. Dolayısıyla diğer insanlara çekici geliyor olabilirsin, endişelenmene gerek yok.

aynada kendini canlı izlerken mimiklerini duruşunu beğeneceksiniz şekilde duzeltiyorsundur. Ama fotoğraf veya video gerçek görüntünün duruşunu gösteriyordu. Tabi çektiğin kameranın kalitesi de önemli. Kötü kameralardan ışık ve renk kayıpları olduğundan daha kötü sonuç verebilir. Bence iyi bir kameralı telefon ile ayna dan yansımani çek. Sonuçtan memnun değil isen kendini beğenmeye devam et. Ama ayna yqnsimasincan çekilen fotoyu veya videoyu beğeniyorsan o zaman duruşun mimiklerin vs üzerinde çalış biraz

Aynada 2 gözünüzle beraber 360 derece neredeyse kendinizi görüyorsunuz. Yani 3 boyutlu olarak.

Ama kamerada 3 boyutlu olarak çıkmıyorsunuz. Lensi çok geniş değil o yüzden kafanız kocaman çıkar vs. Fotorafla açıklayacağım eğer bulursam

slm kızlar benim bir problemim var aynaya bakınca çok güzel buluyorum kendimi ama fotoraf cekindimde okadar çirkinimki kendimi tanıyamıyorum aynadıkiyle fotorafdaki kişi farklı gibi geliyo resmen deprosyana giricem oderece moralim bozuk fotolarda koca kafalı gibi çıkıyorum yani ön kamaredan sizce hangisi doğru aynamı yoksa fotoraf mı
Bunun icin despresyonami girilir ?🤣
Alt tarafi fotojenik degilsin..

Buradaki kişi aynı ortamda, aynı ışık ve aynı açıyla çekiliyor. Ama fotoğraf makinası lensleri farklılaşıyor. Daha iyi lens, daha iyi görüntü.

Eklentiler

• BE298EC3-2463-402D-B1AE-3A6877A93F79.webp
    BE298EC3-2463-402D-B1AE-3A6877A93F79.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 78
  • 2EA12C70-E1C6-4EE3-A52E-7B4C70BE5011.webp
    2EA12C70-E1C6-4EE3-A52E-7B4C70BE5011.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 68
Snap insta gibi uygulamaların efektsiz çekim kameralerında da normal telefon kamerasından farklı çıkıyor acaba i phone kamerada mı sıkıntı :)

😂😂 Ayna doğru gösterir en lüks telefonun bile kamerası gözünden iyi görmez 😂😂

Aynı dert bendede var aynada mükemmelim ama fotoda helede ön kamerada iğrenç fotojenik olmadigin içindir bazilarida güzel değil ama fotoda süper çıkıyor aynaya inan sen

poz vermeyi bilmiyorsunuzdur :KK53:
hic bir fotoda cirkin cikmam, en alakasiz anda, ortalik karisikken foto cekildigini gorsem hemen pozumu yapistiririm :nazar:
ahahaha:KK70:
hahah aynı ben :D bende öyleyim :D ama gerçekte kilom olmasına rağmen fotolarda onu da saklıyorum :D :D :D tekniği ilerlettim foto çekile çekile :D

Back
X