Aylık harcamalarınız (Bakım konusunda)

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeYz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Aylık rutin harcamalarınız neler kızlar? Ben sanırım bir kaç aydır coştum bu harcama konusunda ve kendimi frenleyemiyorum.Eşim de beni durdurmuyor,beğeniyorsan al ya da çok güzelmiş dedikçe alışkanlık haline getirdim. "Ödemelerimiz var kaç tane,beni niye durdurmuyorsun" dedikçe,"Sen bütçeyi ona göre ayarlamışsındır" diyip sıyrılıyor
Mesela son 3-4 ay içinde 2 tane parfüme 700 tl verdim,büyük de değiller ufak boy;hala da başka güzel parfüm var mı diye araştırıyorum. Parfüm dışında saça da takığım, her ay keratin bakımı yaptırıyorum. Argan yağı,bakım yağları alıyorum,ucuz da değil. Yağ dışında 200ml lik şampuan aldım 75TL,eşim de kullandığı için çabuk bitiyor. Kızıma mesela doğal olsun diye aynı şekilde özen gösteriyorum doğduğundan beri,ona acımam da bizimkiler fuzuli. Şimdi de cilt bakımı için randevu aldım, göz makyajı dışında makyajı seven biri değilim ama makyaja,fondotene,kapatıcıya da yönelirsem iyice içinden çıkılamayacak hal alacak.Bana ne oluyor ya,sizin de böyle mi? Normal değilse nasıl önüne geçebilirim?

Hayatta parfüme 700 tl vermedim
Herhalde sabaha içime dert etmekten hastanelik olurdum !!!!
Diğerlerini saymıyorum bile ,
Benim de içime dert oluyor işte ama önüne geçmek istiyorum

Hii aylik 10.000den fazla gelirim var tek basima, hayatta vermem ben 700-TL iki parfume. Icin acimadi mi ya. Ben bugunun kotu gunu de olabilir, Allah kimseye muhtac birakmasin ama olursa oyle bir durum tek basima belki calismadan (hastalik vs olur )omrumun sonuna kadar yasayabileyim diye dusunuyorum. Boyle frenliyorum kendimi ve alistim.

Cilt bakimi rutini olmali her kadinin bence eger imkan varsa. .
Digerleri icin bir sey diyemeyecegim maalesef senden beterim...
Cilt bakımına çok önem vermiyordum aslında,daha doğrusu makyaj yapmayı sevmediğim için bunun artısını da görmüş olabilirim. 27 yaşındayım,yavaş yavaş gözenekler büyümeye başladı.Gözenek dışında bir problem yok,o yüzden randevu aldım.Sende durum daha kötüyse düşüncem doğru mu sence? Bunun hastalık derecesine geldiğini düşünüyorum artık.

cidden çok fuzili masraf yapıyorsun reklamlar hayat tv almaya yönelik tüketmeye yönelik ve insanlar yetinmeyi bilmiyor birçok çocuk var çöpten ekmek oplayan ve biz bukadar tükettikçe torunlarımıza birşey kalmayacak ihtiyacın kadar al her ay saç bakımı çok gereksiz 3 ayda bir yeterli birde bir tane ürün al amam banyodsan sonra onu sür 75 liraya şampuan çok gereksiz yedikerin saçların için önemli sampuan çok farketmiyor elsevein kullanabilirsin ama para senin diyorsan bana batıyor harca tabi...çocuğuda çok koruma bırak kendine birde tam doğal hyat istiyorsan köyde yaşayıp kendin üreteceksin herşey ilaçlı artık...

ben de kozmetiğe bakıma bir ara o kadar cok harcadım ki
şimdi liste yapıyorum hepsinin fiyatını da az cok bildiğim için alışverişe cıkarken onların fiyatı kadar para yanıma alıyorum fazladan bir 50 lira alıyorum bir de yanıma zaten kredi kartı da kullanmadığım için
cebimdeki kadar harcamış oluyorum
parfüm konusunda tek bir kokum var onun da indirimlerini takip ediyorum
makyaj vs. neyse de parfüme verdiğim para bana çok fuzuli geliyor

Dönem dönem banada oluyor bazen gereksiz harcamalar yapabiliyorum
Kendinize bütçe yapın, aylık harcama limiti koyun üstüne çıkmayın
Parayı elinizde tutmayın vadeliye koyun Euro usd alın nakit elinizde durdukça harcarsınız

Benim de içime dert oluyor işte ama önüne geçmek istiyorum

CeYz biran önce dert olsun gerçekten,yani yazık günah benim için şuan ev giderlerinden hariç, kızıma ve oğluma yatırım yaparım ki yapıyorumda ,iyi bir gelecek olsun diye.
Yani kendini ihmal et demiyorum fakat yani benim için bu durum çok abartı !!
Bütçeni biran evvel kısıtla 700 liralık parfüm alacağına çok güzel markalarda harika parfümler var 50-100 arası, alsana kar 600 al onu görme mesela at kumbaraya ne bilim yani verilmez yahu! hepi topu bir fıs fıs bitti gitti

ablacim alma ozaman sende :)
utanmasan esine kizcaksin beni durdurmuyo diye

bi ay onu aliosan digerini alma mesela
Kızıyorum zaten; niye bana kızmıyorsun,beni durdurmuyorsun diye.

Kesinlikle oyle. Beni uyariyor ablalarim falan. Tamam diyorum 2 gun hicbir sey almiyorum harcamiyorum, 3.gun ya 2 gun zaten almadim bugün alayim diyorum. Yani ne gerek var.. Ben bunu yenemiyorum. Allah beni islah etsin diyorum sadece. Yavas yavas oturur insallah..

şöyle bişey yapın, ne kadar birikicek diye bi hesaplama yapmak için, 1 hafta her harcamak istediğinizi kenara koyun. 1 hafta snra harcadığınızı görüp vazgeçmezsenz zaten iş işten geçmiştir

Yalnız değilsin tabiki bende aylık makyaj malz 600 artı kıyafet zaten artık yer kalmadı ayakkabılarda dolaba sığmıyo yalnız makyaj malz kısmaya başladım kıyafette 1 aydır almadım ama yine alıcam beğenmiyorum o kadar çok var 1 kere giymişim bana kötü geliyor? Ayrıca çocuğuna birikim yapabilirsin ben henüz doğmamışa yapıyorum yani kendimize harcamadan bakmadanda olmuyo ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…