E
EU1
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi EU1
bende 4 hafta bır aylık dıye hesaplıyordum....
son adet tarıhınden ıtıbaren gun hesabı say..sonra aya bol canım
valla kızlar aslında bir ayı dört hafta olarak hesaplamak bana pek doğru gelmiyor çünkü normal şartlarda 38. 39. ve hatta 40. haftada doğan bebekler var e o zaman bu durumda 4 haftadan bir ayı hesaplarsak anne adayı 10 ay hamilelik yaşamış oluyor. bu bizi yanıltabilir çünkü bazı aylar 4,5 hafta bazısı 5 hafta bazısı 4 hafta oluyor... ben hep haftalık olarak hesaplıyorum...
valla bende öyle hesaplıyorum ne yalan söyleyeyeim,kimse anlamıyor yoksa,dr.da bir ay 4 hafta olarak hesaplıyor,mesela benimde,4,5 aylık.öyle söylüyorum herkese.
bir ay 4 haftadan oluştuğuna göre çizelgen doğruysa 4 aylık hamişsin.
benisec o kadar çok takma 4 aylık de gitsin ,ne olacak ki,ben öyle yapıyorum valla,zaten çoğu kişide hatırlamıyor sürekli tekrar tekrar soruyor,1 hafta sonrada 4,5 aylık dersin,olmaz mı ki? :)))
daha önce biri açmıştı bu konuyu,sanırım ilk 6 hafta 1.ayı gösteriyordu,üzerine hep 4 hafta ekliyorsun,yani şöyle bişeydi yanılmıyorsam
1-6:1.ay
6-10:2.ay
10-14:2.ay
14-18:3.ay
18-22:4.ay......
diye gidiyor
merhaba kizlar
hamile kalmadan once haftalari bilmiyordum. gercekten hamile kalinca isin rengi degisiyor. bende 35+4 haftalik hamileyim ama ay olarak net bisey soyleyemiyorum. son ay diyorum herkese. ama 280 gunu 30 a bolup soylemek en sagliklisi sanirim.
cnm senin dediğin gibi yapıyorum o zaman bu hafta sonu bitiyo 4. ayım ve 5. ayımdan gün alıyorum ama hesap yaparken yani günleri aylara böldüğümde falan daha 5. aya var çıkıyo mesela ben bgn soranlara 5. ayımdayım diyorum nasılsa bu hafta sonu 5. aydan gün alcam sence böyle demem doğru oluyomu? a.s.