aylara göre hamilelik nasıl oluyor?

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
arkadaslar ben netten bakıyorum hep haftalara göre açıklama var ama aylık olarak anlamıyorum mesela kaç hafta kaçıncı aya denk geliyo bi türlü hesaplayamadım bilen varsa yazabilirmi haftaların hepsi ve yanlarına kaçıncı aya denk geldiğini insanlar soruyolar bana kaç aylık diye ben hafta söylüyorum anlamıyolar bende buçukmu diyim geçtiğim ayımı söyliyim yada gün aldıgım ayımı söyliyim şaşırdım kaldım ne olur bilen sevabına yazıversin şunu mirmirmirmir

• Konu Sahibi EU1
bir ay 4 haftadan oluştuğuna göre çizelgen doğruysa 4 aylık hamişsin.

• Konu Sahibi EU1
valla bende öyle hesaplıyorum ne yalan söyleyeyeim,kimse anlamıyor yoksa,dr.da bir ay 4 hafta olarak hesaplıyor,mesela benimde,4,5 aylık.öyle söylüyorum herkese.

• Konu Sahibi EU1
valla kızlar aslında bir ayı dört hafta olarak hesaplamak bana pek doğru gelmiyor çünkü normal şartlarda 38. 39. ve hatta 40. haftada doğan bebekler var e o zaman bu durumda 4 haftadan bir ayı hesaplarsak anne adayı 10 ay hamilelik yaşamış oluyor. bu bizi yanıltabilir çünkü bazı aylar 4,5 hafta bazısı 5 hafta bazısı 4 hafta oluyor... ben hep haftalık olarak hesaplıyorum...

• Konu Sahibi EU1
bende 4 hafta bır aylık dıye hesaplıyordum....
son adet tarıhınden ıtıbaren gun hesabı say..sonra aya bol canım

• Konu Sahibi EU1
bende 4 hafta bır aylık dıye hesaplıyordum....
son adet tarıhınden ıtıbaren gun hesabı say..sonra aya bol canım

cnm senin dediğin gibi yapıyorum o zaman bu hafta sonu bitiyo 4. ayım ve 5. ayımdan gün alıyorum ama hesap yaparken yani günleri aylara böldüğümde falan daha 5. aya var çıkıyo mesela ben bgn soranlara 5. ayımdayım diyorum nasılsa bu hafta sonu 5. aydan gün alcam sence böyle demem doğru oluyomu? a.s.

• Konu Sahibi EU1

evet işde nasıl diycez anlamadım üff hiç net sayfalarında bi açıklamaya rasladıgınız site varmı?mirmirmirmir

• Konu Sahibi EU1
valla bende öyle hesaplıyorum ne yalan söyleyeyeim,kimse anlamıyor yoksa,dr.da bir ay 4 hafta olarak hesaplıyor,mesela benimde,4,5 aylık.öyle söylüyorum herkese.

cnm sen 18 haftalıksın o zaman 5. ayından gün almış oluyorsun dimi mesela ben 17. hafta 5 aylıgım diyorum artık üff ya bi öğrenebilsem:CüvCüv:

• Konu Sahibi EU1
bir ay 4 haftadan oluştuğuna göre çizelgen doğruysa 4 aylık hamişsin.

çizelgem doğru ama 4 ayım son adet tarihime göre bu hafta sonu bitcek mesela 21.inde 5 . ayımdan gün alcam ben 21inden sonra 5 aylıgım diyebilirmiyimki gerçi ben şimdi bgn soranlara bile 5 dedim ama :1shok:

benisec o kadar çok takma 4 aylık de gitsin ,ne olacak ki,ben öyle yapıyorum valla,zaten çoğu kişide hatırlamıyor sürekli tekrar tekrar soruyor,1 hafta sonrada 4,5 aylık dersin,olmaz mı ki? :)))

benisec o kadar çok takma 4 aylık de gitsin ,ne olacak ki,ben öyle yapıyorum valla,zaten çoğu kişide hatırlamıyor sürekli tekrar tekrar soruyor,1 hafta sonrada 4,5 aylık dersin,olmaz mı ki? :)))

yawss doğru diyosunda ben raporluydum bugun iş yerine gittim raporumdan önce 4 aylık demişdim şimdi işe başladım sordular ilk 4 dedim bön bön baktılar suratıma dedim bende işde 5 yani 5den gün laıyorum dedim sonrada soran herkese 5 dedim eve gelincede bu başlıgı açtımki biri haftaları yazar yanlarına ayları yazıverir yanlarına biliyodur millet dedim ama baktım aynıyız mkızlar ya bilmiyoruz inş bi bilen çıkaryerimseniben

daha önce biri açmıştı bu konuyu,sanırım ilk 6 hafta 1.ayı gösteriyordu,üzerine hep 4 hafta ekliyorsun,yani şöyle bişeydi yanılmıyorsam
1-6:1.ay
6-10:2.ay
10-14:2.ay
14-18:3.ay
18-22:4.ay......
diye gidiyor

aaa ama bu tabloya göre ben 3 aylıgım allh allh neden 6 hafta acaba tüh ya ben bu işi öğrenemiycem:1shok:

canım benim benimde ayım azalıyor buna göre olursa ama ben buna inanmıyorum doğrusu.
Gebelik yaşı nasıl hesaplanır ?

Gebelik yaşı hesaplanırken gebe kalındığı düşünülen ilişkinin gerçekleştiği gün kriter olarak alınmaz. Tüm dünyada ve terminolojide bir standart sağlayabilmek amacıyla son adet kanamasının ilk günü (SAT, son adet tarihi) gebeliğin başlangıcı olarak alınır. Gebelik yaşı hesaplanırken ay kullanılmaz. İnsanlarda gebelik 280 gün sürer. Bu 40 haftaya denk gelmektedir. Sonuç olarak gebelik hafta olarak tanımlanır ve başlangıcı olarak da son adet kanamasının ilk günü esas alınır(alıntıdır
)

bak burda haftaya göre hesaplanır diyor,sende aya böl gitsinyerimseniben

evet cnm sağol öbüründe 6 haftayı 1. aya vermiş çünkü pek,i aya bölerken zorlancaz çünkü bazı aylar 4 hafta bazıları 5 neyse artık üff be:))

merhaba kizlar
hamile kalmadan once haftalari bilmiyordum. gercekten hamile kalinca isin rengi degisiyor. bende 35+4 haftalik hamileyim ama ay olarak net bisey soyleyemiyorum. son ay diyorum herkese. ama 280 gunu 30 a bolup soylemek en sagliklisi sanirim.

evet en iyi gün olarakmı söylemek yoksa:)):CüvCüv:

haftalar ay
  • 1-4 --------- 1
  • 5-8 --------- 2
  • 9-12 ------- 3
  • 13-16------ 4
  • 17-20------ 5
  • 21-24------ 6
  • 25-28------ 7
  • 29-32------ 8
  • 33-36------ 9
  • 37-40------ gebelik
9ay 10gündür ve doğum %80 38.i haftada gerçekleşir ve 36.haftadan sonraki dönemde 9.ayım bitti doğumu bekliyorum denir.:CüvCüv:

Son düzenleme:
bide şu var hangisikolayınıza gelirse aynen aktarıyorum

Sağlık personeli bütün dünyada haftayı birim olarak kullansa da size mutlaka ay olarak hesap soran yakınlarınız (özellikle büyükleriniz) olacaktır.Ay hesabı yaparken son adet tarihinizin ilk gününden itibaren ayları sayın.

Örneğin 21eylül son adet tarihiniz ise,

21ekim 1ay bitti 22ekim 2.ayın içindeyiz
21kasım 2" " 22kasım 3.ayın içindeyiz
21aralık 3
21ocak 4
21şubat 5
21mart 6
21nisan 7
21mayıs 8
21haziran 9
28haziran doğum

Son düzenleme:

ya kizlar uffff amma da yaptiniz ha. 4 hafta 28 gundur. 1 ay ise bazen 30 bazen 31 gun. yani 4 hafta dediginizde her ay 2 ya da 3 gun o aydan eksik kalir. (31-28=3)
yani 8. haftada 2 aylik olunmuyor. iki aydan 5 gun eksik olunuyor. 16. haftada. 2.5x4 ay =10 4. aya gore 10 gun geriden geliyorsunuz demektir.

bilmem enlatabildim mi? yani her 3 ayda bir 1 hafta gerinizi soyleyin ay olarak. 12. haftada misin mesela? 3 aylik degilsin. 3 aydan 1 hafta eksik. iste 25.hafta diyelim. 6 ay 1 hafta gibi gorunuyor degil mi? ama degil. 2 hafta cik.(her 3 aya 1 hafta geriye git, 6 ayda 2 hafta geriye git) aslinda 5 ay 3 haftaliksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…