Aylara Göre Genel Paylaşımda, insanlar iki üç ay önceden bir aya ait annelerin topiğini açıyor... Daha sonra da ilgili aya gelindiğinde ortadan yok oluyorlar...
Daha sonra o ayın topiğini kullanan anneler, alakasız biri tarafından açılmış topiğe binlerce mesaj bırakıyorlar... Bu da zannediyorum, konuyu açan kişiye olumlu puan olarak yansıyor.
Üstelik o ayın anneleri topiğe her girdiklerinde; hiç tanımadıkları birinin; kendine göre muhteşem, dışarıdan bakıldığında ise rahatsızlık veren avatarını görmek zorunda kalıyorlar. Örneğin 2010-Mart ayının topiğini başlatan kişinin avatarı; üzerinden yıldızlar çıkan korkunç bir göz... Kişiyle samimi olmadıkları ve tanımadıkları için de; "lütfen avatarını değiştir, bizi korkutuyor" gibi bir cümle de kuramıyorlar....
Her aya ait topiğin ilk mesajının o konuda listeyi tutan kişiye verilebilmesi için bir düzenleme yapılmasını; konuyu puan için açıp; kaçan kişilere eklenen o itibar puanlarının silinmesini talep ediyorum. Örneğin Mart-2010 annelerinde konuyu başlatan kişinin mesaj sayısı 3; ve konuda 14.000 mesaj var bugün itibariyle...
Konunun cefasını çeken kullanıcının (Mart-2010'da Nilufersahh) konu için itibar puanını da almasını ve ilk mesaj hakkının bu kullanıcıya verilmesinin daha adaletli olacağını düşünüyorum...
Saygılarımla,