- 25 Aralık 2020
- 5.254
- 19.214
- 198
- 41
kuaför o kadar önemliyse çocukla da gidebilirsiniz (ben kuaföre giden insan değilim)girdim gibi zaten. tek rolüm anne olmakmış gibi. aslında bebeği şöyle iki saat birine bırakıp kuaföre gitsem her şey düzelecek gibi :)) ama kimse yok çıldırmak üzereyim
sakin zamanda gidin h.içi, ya da önce bi çocuğu arabaya koyup sağa sola biraz gidin, kuaförü de o sırada bulun konuşun olur yani.
boya içinse kendiniz de boyarsınız aslında.
ben saçımı kendim kesiyorum vs. ama tamam kuaför ihtiyacı olabilir koy arabaya uyur zaten azcık da mızmızlansın yani ölmez çocuk yarım saatte. kaldi ki türkiye bir hizmet sektörü cenneti her sokakta kuaför var...benim kardeşim 6 gün çalışıyor işten gelirken berberi arıyor randevu alıyor işten sonra gidiyor, çoğu zaman eve gelip yemek yeyip berbere öyle gidiyor hatta.. (eşiniz ne zaman gidiyor mesela berbere o da 6 gün çalışıyormuş?) tamam berberler genelde geç kapatır da geç kapatan kuaförler de var, randevu alır, eşiniz eve gelir gelmez gidiverirsiniz, misal. yani ben anlamıyorum 6 ay kuaföre gidemeyecek kadar da ne yaşıyorsunuz?
bakın ben açık net konuşmayı severim
işin açıkçası benim arkadaş çevrem genel olarak yabancı, çünkü genelde tr'de /türk firmalarda çalışmadım
buradaki yeni nesil türk anneleri bu yüzden fazla anlamıyorum herhalde sizin çocuklar uzaylı
benim arkadaşlarım %90 hem tez yazıp/proje yönetip hem bebek büyüttüler, hepsi de tek başınaydı (eş var tabi, genelinde, bazısında o da yoktu). türk olanlardan da en fazla olanın senede 1 2 ay yanında annesi olabildi. bir memleket ziyareti demek 1.5-2 gün 3 aktarma yolculuk demek bu insanlar için kimse mırın kırın etmiyor yani.
ay yok ben yapamam diyen de bebek yapmadı bu kadar kısa bu aslında ben de etrafımda bebek yapılacak adam yok maalesef, dedim yapmadım. sevgilim çok istedi, güvenmediğim için yine yapmadım.
öte yandan çok cocuklu aileden geliyorum, çok da bebek baktım, bir kardeşimi kanserden kaybettim bir kardeşim daha yaşına girmeden ameliyatlar oldu hep kucakta büyüdü, çok nazlı zor bebekler de büyüttük yani. otistik olan engelli olan hen hepsini gördüm. o yüzden cidden anlamıyorum dişini fırçalayamayacak duşa giremeyecek kuaföre gidemeyecek çıldıracak kadar kadar insan ne yaşar...