Ayet ve Hadis Paylaşım Bölümü

Ebu Zer r.a. şöyle demiştir: "Dostum Hz Peygamber sas bana şunu tavsiye etti: Çorba pişirdiğinde suyunu biraz fazla koy, sonra komşularının haline bak da uygun bir şekilde kendilerine ondan ikram et."

Ey mümin hanımlar, sizden biri yanık bir koyun parçası dahi olsa komşusunun ikram ettiği şeyi küçümsemesin. hadis

Allah'a ve ahiret gününe iman eden ya hayır söylesin ya da sussun.
Allah'a ve ahiret gününe iman eden komşusunu rahatsız etmesin.
Allah'a ve ahiret gününe iman eden misafirine ikram etsin. hadis

Hz Aişe'nin şöyle dediği rivayet edilmiştir: Ben Hz Peygambere sas "Ey Allah'ın Resulü, benim iki komşum var. Ziyaret veya hediye vermede hangisinden başlayayım?" diye sorduğumda O şu cevabı verdi: "Kapısı en yakın olandan"

Hz Peygamber sas şöyle dua ederdi: Allah'ım ikamet ettiğim yerdeki komşumun şerrinden sana sığınırım.

Bir kimse kibirlene kibirlene sonunda zalimler grubuna kaydedilir. Böylece zalimlere verilen ceza ona da verilir”(Riyazü's Salihin)

Allahü teâlâdan haya edin! Allah’tan haya eden, kötü düşünceden uzak durur, midesine girenleri kontrol eder, ölümü hatırlar [Tirmizi]

Kıyamet gününde mü’min kulun terazisinde güzel ahlâktan daha ağır bir şey bulunmaz." (Riyazü's Salihin, 627)

Birbirinize kin ve nefret beslemeyiniz. Birbirinize darılıp yüz çevirmeyiniz. (Hadis-i Şerif | Riyazü's Salihin, No.237)

[DUA] Allah'ım günümüzü hayırlı, çalışmalarımızı bereketli kıl.Kaza ve belalardan bizi ve yakınlarımızı koru.Günahsız geçecek bir gün bahşet

Bir Müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, aynı şeyler sana da verilsin, diye dua eder." (Müslim

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Akrabalık bağını kesen cennete giremez.” (Buhari 5984, Müslim 2000)

Dikkat ediniz! Kul yalan söyleye söyleye nihayet Allah katında yalancı olarak yazılır." [Camiüssağir, Hadis No:2606]

İyilik hesabına hiçbir şeyi küçük görme! Bu, bir kardeşini güleryüzle karşılama olsa bile. " (Sahîh-i Müslim, 4/2026)

Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun. (Riyazü's Salihin, No.310)

Allah'ın rahmeti, namazda olduğu müddetce kulun başı üstüne saçılır. (Tirmizi, Sevabu'l Kur'an 17)

Onlar, gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. (BAKARA SURESİ / 3)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…