- 15 Haziran 2008
- 8.732
- 36.530
- Konu Sahibi strawberry_cake
1. Si planlı olmak demek aynı anda iki iş yapmak demek değil. Hatta iki işi aynı zamanda yapmaya çalışmak dikkat dağınıklığına yol açar bu da işi olduğundan daha uzun sürede yapmanıza neden olur.
2. Olarak 2 buçuk aylık bir çocuk sadece anne sütü ile beslenmelidir. Anne sütü yetmemesi diye bir şey olamaz bütün memeliler yavrularını emzirir. Dünya hali ekstrem bir durumda yani anne ameliyatlı olabilir ağır ilaç kullanıyordur ya da anne vefat etmiştir falan o zaman bebeğe 6 ay boyunca mama verilir. Yok pirinç unu bilmem ne değil. 2 buçuk aylık çocuk oyuncaklar oynamaz. Bezi de kilo durumuna göre 2 numara kullanır bu da en ucuz bezdir. Elde yıkarsanız daha iyi aslında hazır bezler doğada çözünmediği için çevre kirliliğine neden oluyor. Ama ben hazır bez kullandım. Bu yaştaki çocuk takviye gıda almaz herhangi ekstra bir durumu yoksa 1 kez hastaneye kontrole gider ister profesöre götür ister aile hekimine farketmez. Aşı olarak da devletin karşılamadığı 2 aşı var menenjit ve rotavirüs bunlar da zaten 2 kez vurulur sanki her ay parayla aşı vuruluyormuş gibi konuşmaya gerek yok. (aşılar biraz pahalı 250-300 civarı) D vitamini ve kan damlası zaten devlet tarafından verilir ama yok ben illa parayla alacağım derseniz tercih tabikide sizin. Okul olarak da aslında özel okula göndermek çocuğun hayatını kurtarmak diye bir şey yok. Özel okullar daha güzel göz boyuyor sadece. Benim çocuğum özele gidiyor ama mecburiyetten 8-17 arası çalıştığım için.
3. Olarak da tanımadığınız insanlarla yazmayı bile beceremediğiniz (kapiş) kelimelerle konuşmayın. Size tavsiyem burada harcadığınız vakti kitap okumaya harcayın.