-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Faturalar nasıl 1000 tl tutuyor bende onu anlamadım..fatura dediğin su,tel, elektrik kışın doğalgaz ki o da 6 ay falan...Yani gecinip gecinmeyecegini bize sorman da ilginc..ne bilelim ne yer ne icersin..yani bu kisiye göre degisen bir olgu...Ev kirası da yokmus geçinirsiniz.
Asgari ücret alip Kira ödeyenler ne yapsin
Valla ben yazın elektrik su İnternet ve iki adet GSM faturalarına 600 tl falan ödedim aşağısı 550 belki . Bundan asagi ödemedim kışında 750 800 dogalgaz olacak çok normal geldi bana malesef kaçak kullanım bedellerini de oduyoruzFaturalar nasıl 1000 tl tutuyor bende onu anlamadım..fatura dediğin su,tel, elektrik kışın doğalgaz ki o da 6 ay falan...
Şu 50, elektrik 120, 2 tel 150 ....330 yapıyor bizimkiValla ben yazın elektrik su İnternet ve iki adet GSM faturalarına 600 tl falan ödedim aşağısı 550 belki . Bundan asagi ödemedim kışında 750 800 dogalgaz olacak çok normal geldi bana malesef kaçak kullanım bedellerini de oduyoruz
Benimki su 150-175 arası elektrik 280-300 den aşağı gelmiyor GSM ler 165 ikisi İnternet'e 105 . Nerde yaşıyorsunuz acaba çok hoş rakamlar bunlarŞu 50, elektrik 120, 2 tel 150 ....330 yapıyor bizimki
Valla benŞu 50, elektrik 120, 2 tel 150 ....330 yapıyor bizimki
Tabi canim her sey çok zamlı ki ben elektrik çok gelmesin diye neler yapıyorum yine de kar etmiyorValla benShellShock a katılıyorum. Bak senin de 330 artı internet eklememişsin en az 120 falan da internet oluyor.450-600 evdeki kişi sayısına göre de değişir yani
Inan evde çocuk ve abartmıyorum her gün çamaşır makinası çalışıyor.sık çamaşır yikarim. Mesela dün beyazlar ve renkli ler olmak üzere 2 defa makine çalıştı.bugünde 1 defa çalışır...garanti her gün çamaşır makinası calisir. ...eşim vardiyali çalışıyor..ınan bizim lamba kapanmaz..hatta eşim lamba açık uykuya dalar,kalkar ben kapatırım...elektrik 300 gelse kalp krizi geçiririm..Benimki su 150-175 arası elektrik 280-300 den aşağı gelmiyor GSM ler 165 ikisi İnternet'e 105 . Nerde yaşıyorsunuz acaba çok hoş rakamlar bunlarben elektriği 120 görsem ağlarım enerjisayi arayıp yanlışlık mı oldu derim kalbime iner
Evler daha beter malesef. Ev sahibi kiramıza bir anda 600 tl zam yaptı. Neymiş piyasada kira fiyatları çok yükselmiş. Biz çıkarsak evi 2.500 tl'ye kiraya verebilirmiş vs vs.Hayat ne kadar zorlaştı ülkede. Zamanında ilk aracı almayanların imkanı cok cok kısıtlı sıfırlara yaklaşılmıyor bile ikinci ellerde bile 200e bulunmayacak neredeyse. Ne hallere düştük.
yeme içme faturalar aidat sağlık giderleri ve kıyafet ihtiyacınız oalcak. 3 kişinin mutfak masrafı zate ayda ortalama 2000 tl. o nedenle bence bu işi erteleyin derim.Iyi geceler hanimlar. Gecen sene bir araba aldik aldigimizdan beri masrafi bitmedi. Eski bir arac oldugu icin satip daha duzgun birsey almak istiyoruz. Esimle aklimizda bir model var 110 bin tl den basliyor. Su anki arabayi satsak en fazla 65 bin tl yapar diyor esim bu durumda 45 bin tl eksik kaliyor. Katilim bankalari en fazla 5 yasinda olan araclar icin kredi veriyor. Esim babasiyla konusmus 5 bin euro borc verebilirim demis. Biz bu borcu 4 senede ancak odeyebiliriz. Oglumun okul taksitleri ve arabanin taksitlerini dussek bize ayda 4 bin tl kalacak. Ev kendimizin kira masrafimiz yok faturalari dussek ayda 3 bin tl kaliyor. Bildiginiz uzere yeni yapilan aciklamalara gore aclik siniri bu duzeyde artikOglum seneye devlet okuluna gidecek yani onun okul taksitleri gecici. Bu durumda bir yil kadar 3 bin sonrasinda 4.5 bin tl ile gecim yapmak zorunda kalacagiz. Bu dusunce hem esimi hem beni biraz korkuttu acikcasi sonucta 4 yil boyunca ucu ucuna yasayacagiz. Ote yandan er yada gec temiz bir araba almak zorundayiz. Siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda. Yorum yapanlara simdiden tesekkurler.
Bize de 200 300 arasi geliyor. Cayci kullanmiyorum . Firin da haftada 2 3 en fazla. Camasir sık yikarim . Tv de surekli acik degildir.Inan evde çocuk ve abartmıyorum her gün çamaşır makinası çalışıyor.sık çamaşır yikarim. Mesela dün beyazlar ve renkli ler olmak üzere 2 defa makine çalıştı.bugünde 1 defa çalışır...garanti her gün çamaşır makinası calisir. ...eşim vardiyali çalışıyor..ınan bizim lamba kapanmaz..hatta eşim lamba açık uykuya dalar,kalkar ben kapatırım...elektrik 300 gelse kalp krizi geçiririm..