- 15 Nisan 2017
- 3.319
- 8.627
-
- Konu Sahibi strawberry_cake
Ben bogazimdan kismam açıkçası, almam yani öyle sıkıntıya duseceksemIyi geceler hanimlar. Gecen sene bir araba aldik aldigimizdan beri masrafi bitmedi. Eski bir arac oldugu icin satip daha duzgun birsey almak istiyoruz. Esimle aklimizda bir model var 110 bin tl den basliyor. Su anki arabayi satsak en fazla 65 bin tl yapar diyor esim bu durumda 45 bin tl eksik kaliyor. Katilim bankalari en fazla 5 yasinda olan araclar icin kredi veriyor. Esim babasiyla konusmus 5 bin euro borc verebilirim demis. Biz bu borcu 4 senede ancak odeyebiliriz. Oglumun okul taksitleri ve arabanin taksitlerini dussek bize ayda 4 bin tl kalacak. Ev kendimizin kira masrafimiz yok faturalari dussek ayda 3 bin tl kaliyor. Bildiginiz uzere yeni yapilan aciklamalara gore aclik siniri bu duzeyde artikOglum seneye devlet okuluna gidecek yani onun okul taksitleri gecici. Bu durumda bir yil kadar 3 bin sonrasinda 4.5 bin tl ile gecim yapmak zorunda kalacagiz. Bu dusunce hem esimi hem beni biraz korkuttu acikcasi sonucta 4 yil boyunca ucu ucuna yasayacagiz. Ote yandan er yada gec temiz bir araba almak zorundayiz. Siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda. Yorum yapanlara simdiden tesekkurler.
Yani gecinip gecinmeyecegini bize sorman da ilginc..ne bilelim ne yer ne icersin..yani bu kisiye göre degisen bir olgu...Ev kirası da yokmus geçinirsiniz.Iyi geceler hanimlar. Gecen sene bir araba aldik aldigimizdan beri masrafi bitmedi. Eski bir arac oldugu icin satip daha duzgun birsey almak istiyoruz. Esimle aklimizda bir model var 110 bin tl den basliyor. Su anki arabayi satsak en fazla 65 bin tl yapar diyor esim bu durumda 45 bin tl eksik kaliyor. Katilim bankalari en fazla 5 yasinda olan araclar icin kredi veriyor. Esim babasiyla konusmus 5 bin euro borc verebilirim demis. Biz bu borcu 4 senede ancak odeyebiliriz. Oglumun okul taksitleri ve arabanin taksitlerini dussek bize ayda 4 bin tl kalacak. Ev kendimizin kira masrafimiz yok faturalari dussek ayda 3 bin tl kaliyor. Bildiginiz uzere yeni yapilan aciklamalara gore aclik siniri bu duzeyde artikOglum seneye devlet okuluna gidecek yani onun okul taksitleri gecici. Bu durumda bir yil kadar 3 bin sonrasinda 4.5 bin tl ile gecim yapmak zorunda kalacagiz. Bu dusunce hem esimi hem beni biraz korkuttu acikcasi sonucta 4 yil boyunca ucu ucuna yasayacagiz. Ote yandan er yada gec temiz bir araba almak zorundayiz. Siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda. Yorum yapanlara simdiden tesekkurler.
şimdi 65 bin arabayı satıp üstüne 45 bin lira borç alacaksınız =110 bin yapacak, 4 senede yani 48 ayda ödeyeceksiniz o da demektir ki ayda bin TL filan.Iyi geceler hanimlar. Gecen sene bir araba aldik aldigimizdan beri masrafi bitmedi. Eski bir arac oldugu icin satip daha duzgun birsey almak istiyoruz. Esimle aklimizda bir model var 110 bin tl den basliyor. Su anki arabayi satsak en fazla 65 bin tl yapar diyor esim bu durumda 45 bin tl eksik kaliyor. Katilim bankalari en fazla 5 yasinda olan araclar icin kredi veriyor. Esim babasiyla konusmus 5 bin euro borc verebilirim demis. Biz bu borcu 4 senede ancak odeyebiliriz. Oglumun okul taksitleri ve arabanin taksitlerini dussek bize ayda 4 bin tl kalacak. Ev kendimizin kira masrafimiz yok faturalari dussek ayda 3 bin tl kaliyor. Bildiginiz uzere yeni yapilan aciklamalara gore aclik siniri bu duzeyde artikOglum seneye devlet okuluna gidecek yani onun okul taksitleri gecici. Bu durumda bir yil kadar 3 bin sonrasinda 4.5 bin tl ile gecim yapmak zorunda kalacagiz. Bu dusunce hem esimi hem beni biraz korkuttu acikcasi sonucta 4 yil boyunca ucu ucuna yasayacagiz. Ote yandan er yada gec temiz bir araba almak zorundayiz. Siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda. Yorum yapanlara simdiden tesekkurler.
iyi de zaten şu anda da arabaları var, üstelik daha masraflı bir araba.Araba durduğu yerden bile masraf olan birşey gecinemezsiniz.
İçeriği okumadım ama başlığa binaen, bu ülkede asgari ücret ile geçinen evler var. Sorununuzu gerçekten buysa yavan buldum, samimi gelmedi. Allah daha çok versin.Iyi geceler hanimlar. Gecen sene bir araba aldik aldigimizdan beri masrafi bitmedi. Eski bir arac oldugu icin satip daha duzgun birsey almak istiyoruz. Esimle aklimizda bir model var 110 bin tl den basliyor. Su anki arabayi satsak en fazla 65 bin tl yapar diyor esim bu durumda 45 bin tl eksik kaliyor. Katilim bankalari en fazla 5 yasinda olan araclar icin kredi veriyor. Esim babasiyla konusmus 5 bin euro borc verebilirim demis. Biz bu borcu 4 senede ancak odeyebiliriz. Oglumun okul taksitleri ve arabanin taksitlerini dussek bize ayda 4 bin tl kalacak. Ev kendimizin kira masrafimiz yok faturalari dussek ayda 3 bin tl kaliyor. Bildiginiz uzere yeni yapilan aciklamalara gore aclik siniri bu duzeyde artikOglum seneye devlet okuluna gidecek yani onun okul taksitleri gecici. Bu durumda bir yil kadar 3 bin sonrasinda 4.5 bin tl ile gecim yapmak zorunda kalacagiz. Bu dusunce hem esimi hem beni biraz korkuttu acikcasi sonucta 4 yil boyunca ucu ucuna yasayacagiz. Ote yandan er yada gec temiz bir araba almak zorundayiz. Siz olsaniz ne yapardiniz bu durumda. Yorum yapanlara simdiden tesekkurler.
Arabalarinin olduğunu unutmuşum.olsun yinede almasınlariyi de zaten şu anda da arabaları var, üstelik daha masraflı bir araba.
Hayat ne kadar zorlaştı ülkede. Zamanında ilk aracı almayanların imkanı cok cok kısıtlı sıfırlara yaklaşılmıyor bile ikinci ellerde bile 200e bulunmayacak neredeyse. Ne hallere düştük.Bu arada eşim 7 bin alıyor 2300 araba kredisine(sadece 50 bin kredi çektik!) 1250 ev kirası 500 fatura derken bize 3 bin kalıyor ve market vs derken oda bitiyor, çocuk yok(!) hatır hatır iş arıyorum
Kesinlikle aldığımız araba ikinci el. 150 bin gibi bi fiyat ve ederi kesinlikle değil. 50 bin krediye de aylık 2 bin ödeme ayrı komik. Olmasa birikmiş, bu demektir ki alamayacaktık. Çocuk düşünmüyoruz asla. İran gbi ülkenin geleceği belli olmadığı icin insanlar cocuk yapmıyor ve büyük bir kısmı maddiyat yüzünden.Hayat ne kadar zorlaştı ülkede. Zamanında ilk aracı almayanların imkanı cok cok kısıtlı sıfırlara yaklaşılmıyor bile ikinci ellerde bile 200e bulunmayacak neredeyse. Ne hallere düştük.