ayaklı meme yardım istiyorrrrr!!!

jigglyypuff

Yoğun ve yorgun günler...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2011
763
20
318
kızlar benim oğluşum 19 aya gicek ve artık emzirmeyi bırakmak istiyorum siz hangi yöntemler uyguladınız? vallahi artık kendimi inek gibi hissediyorum

ben 2 yaşına kadar emzirdim.daha da emziririm diye düşünüyordum 2,5 yaşına kadar falan.sonra bir gece beni çok bunalttı.15 dakikada bir uyanıp meme istedi,bunu 6-7 defa tekrarladı.kafama biri balyoz indirmiş gibi hissediyordum.o sinirle gittim salça sürdüm.baktı baktı,şöyle bir düşündü azıcık dilini değdirdi,tiksindi ve uyudu o gece bir daha uyanmadı.2. ve 3.günde istedikçe salça sürdüm,böylelikle bıraktı 4.gün istemedi bile.ama bir hafta çok hırçın oldu.bol bol sarılıp,öptüm, seni çok seviyorum dedim.hani annem beni artık sevmiyor mu düşüncesi olmasın diye...böyle işte.

24 aya kadar emzirmeniz daha iyi olur.
islami açıdan anne 2 yaşa kadar emzirmekle mükelleftir.

tabi yine kendi kararınız.

bunu ilk kez duydum..:44: göğüslerim çok büyüdü ve sırtımda dayanılmaz ağrılar yapıyo ağrıdan ağladığımı biliyorum..ayrıca kist var ve ameliyat olmalıyım

ya canım benimki oburcuk (nazar değmesin) salça sürsem gene yer o..uyanmaktan bıktım.eşimle birlikte sarılıp sabaha kadar uyumak istyorum zırt pırt uyanıyorum sırt ağrısıda cabası

herşeyi islamiyete dayandırılması bana hala ilginç geliyor.. Elhamdürillah bizde müslümanız ama herşeyi dine dayandırılarak açıklanması beni açıkçası üzüyor... konu sahibine saygı duyarak bu konuyla ilgili başka yorum yapmayacağımı okurlara bildiririm... sevgilerle...........

canım bende müslümanım elhamdülillah ama bilmediğim duymadığım çok şey var dinle alakalı burada arkadaş bunu islamiyete bağlamaış ki gerçekte islamiyette geçen bu kadınlar eğerki sağlıkları müsade ettiği sürece erkek bebeklerini 24 kız bebeklerini 18 aya kadar emzirmelidir diyor ama tabiki zorlama yok ama şuda bir gerçek tıp birşey diyor islamiyetin dışında sonra yıllar geçiyor araştırıyorlar ve islamiyettekinin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor yıllar sonra görürsünüz ki bir prof çıkar ve derki bebeklerinizi 24 aya kadar emzirin şundan şundan dolayı lütfen yanlış anlama sana saygı duyuyorum dediğim gibi bende müslümanım ama dinimle ilgili bilmediğim duymadığım öyle çok şey varki belki sende duymamış olabilirsin canım :)

Enteresan ,ilk kez duydum.
Özellikle erkek bebeklerin 24 kız bebeklerin 18 aya kadar emzirilmesi durumunu hangi ayete dayanarak söylediğinizi öğrenebilirmiyim?

İlkez duyuyorum. Bu arada erkek bebeğe yine kıyak geçilmiş :) Bu arada Bu hangi hadiste geçiyor yada nerde bahsediliyor çok merak ettim :)

emzirme olayını da islamiyete bağladık öyle mi?

normalde biliyorsunuz 2 yaşına kadar emzirmek bebek sağlığı açısından gereklidir..eğer sütünüz varsa emzirmeye devam edin derim.

emzirme olayını da islamiyete bağladık öyle mi?

normalde biliyorsunuz 2 yaşına kadar emzirmek bebek sağlığı açısından gereklidir..eğer sütünüz varsa emzirmeye devam edin derim.

canım süt bol 19 aylığız hala genzine kaçabiliyo o kadar yani.ama ağrılar mahvediyo hala kıyamıyorum bıraktırmaya.

kızım 24 aylık, iki hafta oluyor emzirmeyi bırakalı, allah a şükür kolay oldu. balla tuzu karıştırıp sürdüm, tuz miktarı fazla olacak. kur'an da yazıyor. Bakara suresi, 233.ayet - Anneler, çocuklarını, emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam iki yıl emzirirler. Çocuk kendisine ait olan babaya da emzirenlerin yiyecekleri ve giyecekleri geleneklere uygun olarak bir borçtur. Bununla beraber herkes ancak gücüne göre mükellef olur. Çocuğu sebebiyle bir anne de, çocuğu sebebiyle bir baba da zarara sokulmasın. Varise düşen de yine aynı borçtur. Eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip, her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra bunda da size bir günah yoktur. Bununla beraber Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah yaptıklarınızı görür.

tavsiyem 2 yaşına kadar emzirmeniz. ama öncesi bırakmak istiyorsanız gündüzü azaltıp, kesmek.sonra gece kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…