• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayaklarda içe dönüklük

Esranur99

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
1
0
1
25
Merhaba arkadaşlar 23 haftalık hamileyim bu hafta gitigim kontrolde doktorum bebeğin bir ayagıni tam olarak göremedini ve içe dönük olabileceğini söyledi emin olmadiğini ve bir hafta sorna tekrar gitmemi söyledi sizin başinıza boyle bir olay geldi mi?
Tedavi süreci falan nasil ilerliyor?

Merhaba arkadaşlar 23 haftalık hamileyim bu hafta gitigim kontrolde doktorum bebeğin bir ayagıni tam olarak göremedini ve içe dönük olabileceğini söyledi emin olmadiğini ve bir hafta sorna tekrar gitmemi söyledi sizin başinıza boyle bir olay geldi mi?
Durun hemen aklınıza kötüyü getirmeyin. 1 hafta sonra tekrar bi gidin bakalım kontrole ne diycek doktorunuz

Merhaba canım. Benim de ayrıntılı ultrasonda çıktı inşallah seninki yanlış görülmüştür ama bu hastalığın adı pes ekinovarus. Pev olarak biliniyor İngilizcesi clubfoot. Tek ayakta yanda çift ayakta olabilir benim bebeğimde tek ayakta. Allahtan tedavisi var ama uzun sürüyor. Doğar doğmaz alçılama önce yapılıyor sonra uzun süre özel ayakkabılar giyiyor. Ben kabullendim ama başta çok ağladım. Ama başka dert olmasın dddim. Bana Bilgi verir misin sonraki kontrollerinde ? Benim ayrıntılıda çıktı senin normal kontrolde mi ?

Su anki yorumu ne oldu doktorun bizdede ayni durumun olabileceği soylendi

Benım Bı arkadasın bebegın de vardı bu durum.. Dogduktan itibaren ara ara alçılara alındı, gecenlerde amelıyat oldu.. 5 6 yasına kadar da özel ayakkabı giyecekmiş.. Allah dermansız dert vermesn, neysekı tedavisi var🙏 hiç sıkmayın canınızı.. Geçmiş olsun🙏🙏

Back