• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayaklarda içe dönüklük

Esranur99

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2022
1
0
1
25
Merhaba arkadaşlar 23 haftalık hamileyim bu hafta gitigim kontrolde doktorum bebeğin bir ayagıni tam olarak göremedini ve içe dönük olabileceğini söyledi emin olmadiğini ve bir hafta sorna tekrar gitmemi söyledi sizin başinıza boyle bir olay geldi mi?
Tedavi süreci falan nasil ilerliyor?

Merhaba arkadaşlar 23 haftalık hamileyim bu hafta gitigim kontrolde doktorum bebeğin bir ayagıni tam olarak göremedini ve içe dönük olabileceğini söyledi emin olmadiğini ve bir hafta sorna tekrar gitmemi söyledi sizin başinıza boyle bir olay geldi mi?
Durun hemen aklınıza kötüyü getirmeyin. 1 hafta sonra tekrar bi gidin bakalım kontrole ne diycek doktorunuz

Merhaba canım. Benim de ayrıntılı ultrasonda çıktı inşallah seninki yanlış görülmüştür ama bu hastalığın adı pes ekinovarus. Pev olarak biliniyor İngilizcesi clubfoot. Tek ayakta yanda çift ayakta olabilir benim bebeğimde tek ayakta. Allahtan tedavisi var ama uzun sürüyor. Doğar doğmaz alçılama önce yapılıyor sonra uzun süre özel ayakkabılar giyiyor. Ben kabullendim ama başta çok ağladım. Ama başka dert olmasın dddim. Bana Bilgi verir misin sonraki kontrollerinde ? Benim ayrıntılıda çıktı senin normal kontrolde mi ?

Su anki yorumu ne oldu doktorun bizdede ayni durumun olabileceği soylendi

Benım Bı arkadasın bebegın de vardı bu durum.. Dogduktan itibaren ara ara alçılara alındı, gecenlerde amelıyat oldu.. 5 6 yasına kadar da özel ayakkabı giyecekmiş.. Allah dermansız dert vermesn, neysekı tedavisi var🙏 hiç sıkmayın canınızı.. Geçmiş olsun🙏🙏

Merhaba canım. Benim de ayrıntılı ultrasonda çıktı inşallah seninki yanlış görülmüştür ama bu hastalığın adı pes ekinovarus. Pev olarak biliniyor İngilizcesi clubfoot. Tek ayakta yanda çift ayakta olabilir benim bebeğimde tek ayakta. Allahtan tedavisi var ama uzun sürüyor. Doğar doğmaz alçılama önce yapılıyor sonra uzun süre özel ayakkabılar giyiyor. Ben kabullendim ama başta çok ağladım. Ama başka dert olmasın dddim. Bana Bilgi verir misin sonraki kontrollerinde ? Benim ayrıntılıda çıktı senin normal kontrolde mi ?Me

Merhaba baya olmuş ama şuan durumunuz ne bende ultrasonda öğrendim çok korkuyorum bilgi verirmisiniz

Merhaba baya olmuş ama şuan durumunuz ne bende ultrasonda öğrendim çok korkuyorum bilgi verirmisiniz
Hiç kendinizi üzmeyin şu anda tek bir pişmanlığım tek bir Üzüntü var o da hamilelikte kendimi çok üzmüş ve yıpratmış olmam🥲 bebeğim iki yaşını geçti o kadar sağlıklı ki anlatamam başka saçma sapan ihtimaller yok sendromlar falan söyleniyor hamileyken insana hemen ayağında böyle bir durum var diye sakın inanmayın bunlara kapılma ben inanıp çok ağlamıştım ya başka bir şey olursa diye ama hiçbir şey olmuyor sadece ayağı ama çok iyi bir doktor bulmanız lazım doğar doğmaz hemen tedaviye başlamanız lazım biz şu anda tedavimizin iki yılını tamamladık üçüncü yılına başladık ayakkabısını geceleri giymeye devam ediyor 11 12 saate ayakkabı giyiyor geceleri alıştı zaten artık çok şükür sıkıntı yaşamıyoruz yürümesi koşması oynaması zıplaması normal bir çocuktan zerre kadar farkı yok bacağı ağının bir tanesi diğerine göre hafif kas daha az kası ama bu onu hiç etkilemiyor haberi bile yok hiçbir şeyden yani çok mutlu bir çocuk inşallah da böyle bir devam eder siz de kendinizi üzmeyin

Back