ayakkabı temizliği

sdktm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
2.223
613
163
merhaba arkadaşlar
benim açık dolgu topuk bir ayakkabım var ayakkabının içi keten
bulunduğum şehir malesef tozlu ve çevremde fazlasıyla inşaat var bu yüzden ayakkabımın içi ister istemez kirleniyor
geçenlerde baktım siyah siyah olmuş içi çamaşır deterjanlı su ile sildim duruladım kuruttum yada öyle sandım
ertesi gün giydim eve geldiğimde ayakkabıyı soyunca iğrenç kokuyordu ayakkabı
ayakkabımı da çok seviyorum ve kaliteli pahalı bişey kıyamıyorum da
neyse uzatmayayım
bu ayakkabıyı nasıl kurtarabilirim arkadaşlar bildiğiniz bir yöntem var mı
annem diyor karbonatlı suyla yıka sizce yıkasam mı

sorun kokması mı kirli olması mı onu anlamadım. eğer kokmasıysa evet annen haklı karbonat koyuyorsun içine sabaha kadar bekletiyorsun kokuyu alıyor.
ayakkabını sadece içi mi keten? eğer dışı da keten veya kumaşsa leğende bol suyla yıka. en güzeli makineye atmak ama dolgu topuk olunca emin olamadım şuan

sorun kokması mı kirli olması mı onu anlamadım. eğer kokmasıysa evet annen haklı karbonat koyuyorsun içine sabaha kadar bekletiyorsun kokuyu alıyor.
ayakkabını sadece içi mi keten? eğer dışı da keten veya kumaşsa leğende bol suyla yıka. en güzeli makineye atmak ama dolgu topuk olunca emin olamadım şuan

şöyle önce sadece kirli olmasıydı deterjanla yıkadıktan sonra kir ve koku oldu malesef
sadece iç tabanı keten dışı deri ve metal tokalar var üstünde
o yüzden makinaya atamam veya tamamen yıkayamam
sadece iç keten kısmı yıkamam lazım hem kokudan hem kirden arındırmam lazım

yumuşatıcıyla veya sıvı çamaşır deterjanıyla hiç biri yoksa sıvı sabun (beyaz kalıp sabunda olur) süngerle köpürt içini ov sonra durula aynı yöntemle ve en az 3 gün giyme balkona bırak.

ayrıca ayakkabının her yerini aç, bağcığı veya tokası ne varsa çıkar iyice ağzını açarak kurut...

teşekkür ederim

aynı ayakkabıdan ve sorununda bende de var
hani toz alınan mikrofiber bezler var ya ben onla sildim canım koku falan olmadı
ama ertesi gün dışarı çıkıp eve geldiğimde gene tozlanmıştı
o yüzden sürekli temizlemek lazım sanırım tam çözüem bende ulaşamadım

koku zamanla gider ya havalandır balkonda beklet biraz. komşular şikayet ederse bilemem tabi keten çabuk kirlenir ya içini niye öyle yapmışlar ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…