• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayak parmağım üzerindeki çıkıntı :(

april12th

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
142
0
66
İstanbul
kızlar aslında ayak bakımına çok dikkat ederim ama bu istem dışı olan bişe ve beni inanılmaz rahatsız ediyor açık ayakkabı giyemiyorum hiç. sağ ayağımın 4. parmağında yuvarlak böyle minik bilye gibi bir çıkıntı oldu. nasır sandım ama sanırım nasır değil, siğil de değil. bir kuruluk yok normal tenim gibi resmen ama içinde kemik var gibi. binik sert bi şişlik işte ve geçmiyor yapmadığım şey kalmadı. nasır bandı ve siğil ilacı da kullandım nasır bandı sadece üstündeki deriyi aldı daha sonra daha kızarık ve acılı bi şekilde ayağımdaki varlığını devam ettirdi o şey. sizce bu ne olabilir, ayakkabı vurması sonucu oldu. doktora gidicem ama hangi branşa gitmeliyim onu da bilmiyorum :/

fotoğraf makinemi sattım, telefonum da kırıldı şansıma fotoğraf çekemiyorum ki koyayım.

canım onlar bendede var ya hatta sol ayağımın 2 parmağında var canım. ama inanki bende bilmiyorum neden olduğunu acı yapmıyor dimi seninkilerde. sanırım ayakkabı vurmasıyla oluşan bişey o. öğrenirsen ne olduğunu yazarsın canım.

başka bir yerde daha sormuştum canım birisi demiş ki onlar hiç gitmiyormuş, o kız banyodan sonra pedikür makası mı ne öyle bişeyle üstündeki deriyi alıp kremliyormuş, daha temiz duruyormuş böylece. ameliyat olmak istemiş ama doktorlar yanaşmamış önemsememişler :(

benim de sol ayağımdaki küçük parmağımda var öyle bir çıkıntı. Kemik çıkmış gibi sanki. Hatta rahatsız bir ayakkabı giydiğimde ilk o parmak su toplar. Ama normalde hiç acı filan yapmıyor. Neden öyle olmuş ya da ne yapmak gerek hiç bilmiyorum.

bende de var o. :14: sanki hani insanların ellerinin boğumları çıkık olur ya. aynısı ayakta olmuş, öyle bişey gibi. niye oluyormuş? :44:

Ya bundan bendede var bende nasır sanıyorum ne zamandır domates falan sürüyorum nasır diye ama değil sanırım aynı dediğin gibi kemik gibi duruyo zaten ikinci parmağım baş parmağımdan biraz uzun bide öyle bi çıkıntı olunca inanılmaz çirkin duruyo of napıcam :(((((((((((((

Kızlar cok komiksiniz yazdıklarınızı toptan bi okuyun beni anlayacaksınız..Ufo görmüş masum köylü gibisiniz..:)
aynısından her iki ayagımd da bende de var..doktor kardesime sordum ayakkabı vurması sonucu (vurması gerekmiyor topuklu ayakkabı giyince basınc oluyo ayakların dördüncü parmağına hatta bas parmağın yanına bazen ) yağ bezesi olusturuyomus vücut..ayak kemiğinde eğrilik olmadıgı için tehlikeli de olmadıgı için (ur vs olmadıgı için ) doktorlar ameliyata yanasmıyor..benim doktorum da röntgen cekti ben ameliyata hazırlarken kendimi röntgen sonucuna bakıp güldü önemsemedi agrıkesici vermiş sacma sacma..bizim felaket diye düşündüğümüz o cıkıntıları ameliyat yapmaya yanasacak kimse yok anlasılan..doktora ne yani gecicek mi dedim evet evet rahat ayakkabı giy bi müddet dedi..hiç gececeğini sanmıyorum..

Ama ben topuklu giyip bir süre yürüyünce gayet de acıyor..ve bir ömür kalmasını sitemiyorum ayaklarımızda yeterince parmak var..:)

evet benım ayaklar da mahvolmuş halde, topuklu giymekten, çok topuklu giymedigim halde, bir de ayak tırnağım çıktı!

Ki ben topuklu ayakkabı giyerken acıdığını bile hissetmiyordum, hiç acımadı zaten nasıl oluştuğunu anlayamadım bile... ama günden güne iğrenç ayak parmaklarına sahip oldum.
Duoderm nasır solüsyonu aldım burda okuduktan sonra. Alırken tanıdık eczacıya danıştım gerek yok duoderm falan kullanmana, çok dikkat etmelisin ,nasırının üzerinde flaster olmadan ayakkabı giyme, biraz uzun sürer ama 6 ay gibi bir sürede geçer dedi.Eczacıya gösterdim en kötüsü olan 4. parmağımdaki yumrucuğumu:) bende, kullan ilacı ona dedi. Ben yanında bikaç yere daha sürdüm, deriyi soydu aynen geri geldi yumrucuklarım:) Hatta küçük olanlar daha büyük bir şekilde ve kırmızı olarak geri geldiler. Daha sonra baktım olmuyor pedikür makasıyla kestim üstlerini kuruyken. Makasla kestikten sonra biraz kırmızımsı bir görünümü oluyor ama bir müddet sonra normale dönmeye başlıyor. Korkmayın dikkatli olup derin kesmeyince kesinlikle acımıyor. Özellikle kuruyken kestim ki fazla kesmeyeyim ve vücut yenilemeye çalışmasın daha kötü olmasın diye. Bu olayı yumrucuklarım gözüme batmayıncaya kadar tekrarladım faydasını da gördüm. Kötü duruyor diye günlerce terlikten görünen bikaç parmağıma flaster yapıştırarak gezdim. Tamam estetik değildi ama yumru ve kırmızı görünümünden daha iyiydi. flasterle geçen günlerimden sonra onu atıp fondoten (ayak için fiyat olarak daha uygun bi marka alınabilir ama ben normal kullandığımdan parmağıma biraz alarak ayak parmaklarıma sürdüm) ile kamufle ettim ve şu anda hiçbirşey yapmadan ve sürmeden terlik giyebilir hale geldim 4. parmağımda hala azcık belli ama dikkatli bakmadıkça belli olmuyor.
Bu anlattıklarımı yapmaya mayıs ayının sonunda başladım. 3 ayda bu hale geldi. Duaderm sürmeseydim küçüklere belki de küçükler çoktan geçmiş olacaktı. Bu arada hiç ayakkabı giymedim hep terlikle gezdim. Ayakkabı giyince muhakkak riskli yerleri flasterleyeceğim. Ben inanıyorum tamamen geçeceğine.
umarım işinize yarar:)

kızlar bendede var her ıkı ayagımdada . bu yaz doyya doya acık ayakkabı gıyemedım utanıyorum. öyle boyle derken yazı gecırdım. 1 hafta once verrutol oldum hepsı gıttı gıbı . gelırmı yıne bılmem valla nasır degıl ama ustundekı derıyı hıc dılse alıp gıdıyor soyuyor . sımdılık ıse yaramıs gıbı gorunuyor bakalım sonra ne olur :D

Bunların ayakkabıların rahatsız olduğundan dolayı çıktığını duymuştum :))))) bendede var:)) güzel ayakkabı giycez diye ayakları mahvediyoruz kızlar :p

kızlar aslında ayak bakımına çok dikkat ederim ama bu istem dışı olan bişe ve beni inanılmaz rahatsız ediyor açık ayakkabı giyemiyorum hiç. sağ ayağımın 4. parmağında yuvarlak böyle minik bilye gibi bir çıkıntı oldu. nasır sandım ama sanırım nasır değil, siğil de değil. bir kuruluk yok normal tenim gibi resmen ama içinde kemik var gibi. binik sert bi şişlik işte ve geçmiyor yapmadığım şey kalmadı. nasır bandı ve siğil ilacı da kullandım nasır bandı sadece üstündeki deriyi aldı daha sonra daha kızarık ve acılı bi şekilde ayağımdaki varlığını devam ettirdi o şey. sizce bu ne olabilir, ayakkabı vurması sonucu oldu. doktora gidicem ama hangi branşa gitmeliyim onu da bilmiyorum :/

fotoğraf makinemi sattım, telefonum da kırıldı şansıma fotoğraf çekemiyorum ki koyayım.

Sanırım Aynı sorun bendede var
Bu hafta doktora gitim ve onlara siil dedi alalım onları dedi önümüzdeki haftaya gün verdi.Biraz araştırma yaptım siilleri aldırıpta memnun kalan kimse duymadım şimdi kararsız kaldım

bende de var iki ayağımın 3. parmağında :9: babet giymekten oldu büyük ihtimalle, umrumda da değil valla istediğim ayakkabıyı giyiyorum utanmıyorum
ne kadar abartıyorsunuz yorumlara bakıyorum da açık ayakkabı giyememek de ne demek kızlar insanlar ne hallerde yaşamaya çalışıyor siz parmağınızdaki minik bir kusurdan şikayetçisiniz

Bu dertten bende mustaribim ve canımı çok sıkıyo kızlar ya bende açık ayakkabı giyemiyorum. Topuklu ayakkabı giysem en fazla 2 saat dayanabiliyorum canım acıyo. Buna çözüm bulan arkadaşlar varsa bilgilendirirse çok sevinirim bende .. Bu arada bende cildiye ye gitmeyi düşündüm en mantıklı o geldi ama başka bi branş ilgileniyorsa onu bilmiyorum :/

Back