kızlar merhaba, ben de aranıza yeni katıldım, konuyu görünce de cevap vermek istedim..benim iki ayağımda da bu problem vardı, çıkıntılar çok büyük değildi ama çok ağrılıydı. Geçen sene bir ayağımdan ameliyat oldum, bununla ilgili bilgi vermek istedim..
ameliyat olmayı düşünüyorsanız ya da doktorunuz böyle bir karar verdiyse ameliyatı nasıl yapacağı önemli, eğer çıkıntıyı törpüleyecekse bu geçici bir çözüm oluyor, çünkü problem eklemdeki kaymadan kaynaklanıyor yani parmağınızın yanındaki çıkıntı parmak ekleminin yamulmasından oluyor. kemiğin kırılarak düzeltilmesi gerekli o zaman tamamen iyileşiyor ve seçtiğiniz ayakkabılara dikkat edip ayaklarınıza biraz özen gösterirseniz sorun tekrarlanmıyor.
Ameliyattan sonra 2 hafta ayağınızı hiç kullanmıyorsunuz, hiçbir şekilde basmıyorsunuz. 15-20. günde dikişler alındığında topuğunuza basarak yürüyebiliyorsunuz tabi koltuk değneğiyle
1. ay bitene kadar ayakkabı giyilemiyor ayak çok şiş olduğu için ama ondan sonra çabuk toparlanıyor bir süre ortopedik ayakkabılar giymek gerekiyor..2 ayda falan topuklu olmamak kaydıyla normal ayakkabılarınıza geçebilirsiniz.Topuklu ayakkabı ise 6 aya kadar tavsiye edilmiyor. Ama 6. aydan sonra istediğiniz boyda topuklu ayakkabı giyebilirsiniz:) ameliyattan sonra sadece 1-2 gün ağrı oluyor o da dayanılmaz bir ağrı değil..iyileşme süreci biraz sıkıntılı bi kaç hafta evden çıkılamıyor yürünemediği için ama onun dışında ağrı sızı bi problem olmuyor.
burdan yazmamda bi sakınca var mı bilmediğim için doktorun ismini yazmadım isteyen olursa verebilirim..
tavsiyem, eğer sizi çok zorluyorsa ameliyat gerçekten gerekliyse hiç korkmayın, uzun süre ağrı çekmektense bir ay sıkıntı çekmek daha iyi..
sevgiler:))