tırnak mantarı çok sabır gerektiren bi tedavi ve yine tedavisi çeşitli faktörlerin kombinasyonundan oluşuyo! ben tırnak batığıyla ilgili başka bi başlıkta yazdıklarımı size de aktarmak istedim:
ben 2 senedir ayak baş parmaklarım için tedavi gören biriyim. açık ayakkabı asla ama asla giyemiyordum görüntü kötülüğünden dolayı
( 10 yıldır ayak baş parmaklarımda tırnak batması+tırnak mantarı problemim yüzünden küsmüştüm ayaklarıma... medikal tedaviyle birlikte( ağızdan 3 ay boyunca; yalnız ayda bir karaciğer enzimleri takibi gerekli hangi mantar ilacını ağızdan kullanırsanız kullanın! aile hekiminize danışın, eczanıza ya da komşunuza değil!) bant taktırdım.ama benim ileri düzeyde tırnak batığı problemim vardı herkese bant taktırmak gerekli diye DÜŞÜMEYİN!.. bantla, tel olayını da araştırmıştım ama teli galiba kendiniz alıp takıyosunuz (tam bilmiyorum) benim canım biraz tatlı kendime uygulama yapmakta epey zayıfım
( ama 2 sene sonunda dedim ya sabır sebat lazım arkadaşlar,demem o ki ben zaman zaman aksattım tedavi süresini ben de uzattım sanırım...batık tırnak için bant taktırdım sağ ayak baş parmağım tamamen normal tırnak haline döndü ben de inanamadım:)sol ayak baş parmağımın da durumu iyi ama uzaması için 1 sene gibi bi süreye ihtiyaç var çünkü mantar sebepli tırnak boşalmaları diye tabir edilen soyulmalar kırılmalar yaşıyodum. evet uzun sürdü ama dedim ya evveliyatı da uzun 10 yıl abartmıyorum
( düzenli pedikür de şart adı üzerinde pedi=ayak+kür=tedavi!!! mutlaka en az ayda 1 pedikür yaptırın pedikür artık bir lüks değil bir tedavi ama lütfen size tavsiyem o ki; benim bu konuda epey deneyimim var çok kanatan etlerinizi acıtan eğitimsiz manikür-pedikür uygulayanlara kendinizi emanet etmeyin!..1- bulaşıcı hastalık riski eğer hijyenden emin değilseniz çok çok fazla 2- zaten kanatılan tırnak eti bile kendisi enfeksiyon riski taşımakta unutmayın... 3- pedikürden sonra ya orda ya da eve gelince parmaklarınızı batikonlayın(tendürdiyot). tırnak mantarında tırnak kalınlaşır epey bi kat kat olur onu da pedikür yapılmadan evvel törpüleme makinesiyle yüzeyi inceltiyolar hemen incelmiyo tabi bi kaç seans sonra...tırnak batığınız oluştuysa benim gibi tırnak çektirmek asla bir çözüm değil hatta asla çektirmeyin acı çekmekten ve enfeksiyonu ilerletmekten başka bir işe yaramaz... bant ya da tel uygulaması yaptırabilirsiniz internetten araştırın! nailexpert by wartner ilacını da kullandım zaten devletin ödediği bi ilaç değil sanırım hekimler bilmeyebilir(ama yine de sorun), bundan hemen öyle mucize beklemeyin ama bence fena değil sadece bu ilaç yeterli mi bilemiyorum yalnız uzun süreli kullanımı var 3 ay gibi yine sabır lazım sabııır... demem o ki mutlaka medikal tedavi de lazım! doktora sormak lazımmmm
-pamuklu çoraplar giymeye çalışın
-ayağınızın havalanması önemli
-banyodan sonra ayaklar çok iyi kurutulmalı ayakta ayak havlusu yerine kağıt havlu kullanın, özellikle sık sık ayak yıkayanlar,kremleyenler ya da abdest alanlar ayakları ıslak bıraktıkları takdirde risk altında, ıslak ıslak çorap giymeyin(ben çok yaptım)
-tırnaklarınızı dik kesin, yuvarlak hatlı kesmek batıkların derinleşmesine sebebiyet verir
-dar uçlu ayakkabılar giymeyin hatta benim gibi ayakkabılarınızı 1 numara büyük alın(babetlerim için aynı şeyi uygulayamadım ama spor ayakkabılarım ve botlarım, çizmelerim, hatta bootie tabir edilen ayakkabılarım hep bir ya da 2 numara büyük)
-kapalı ayakkabıları tercih edecekseniz mutlaka pamuklu tekstil ya da fileli hava alan ürünler tercih edin, converse vb. giymeyi bırakalı çok oldu
( unutmayın tırnağınız sert bir yüzeye çarptıkça daha çok batabilir
-ben yıllarca caterpillar botlar giydim zaten asıl bu durumun sorumluları onlar
( sakın ama sakın bu tarz botları giymek durumunda kalsanız bile uzun süre giymeyin, ya benim zamanımda yazın bile artistlik için giyenler vardı...ne günler... sert konstrüksiyonlu botlardan kaçının!!!
-mümkünse kışın parmaklı çoraplar tercih edin!! ben neden daha önce çoraplarımı hep parmaklı almadım diye düşünür oldum, çok sevimli oluyolar ayrıca
)
-en az haftada sorunlu tırnağınızı batikonla silin
-ne bileyim daha ne diyim aklıma gelmiyo zaten lafı da uzattım farkındayım ama bu dertten uzun uzun yıllar muzdarip olunca böyle oluyo, umarım yazdıklarım faydalı olur, bu arada ayak uzmanlarına da gidebilirsiniz imkanınız varsa ben gitmedim ama onlar daha ayrıntılı bilgi verebilirler ve yeni bilimsel gelişmeleri bilirler diye düşünüyorum