• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
frosch markanın yumuşatıcı ve bulaşık deterjanını kullanıyorum ve seviyorum çamaşır için olanı denemedim denerim en kısa zamanda :) teşekkür ederim ❤️
Zaten başka markanın yumusaticisini kullanma bence. Onlarda mezbaha artıkları kullaniliyor.

Yangınların çıkış sebebi zaten yönetimin yanlış politikaları .
Kendi suçlarının cezasını hayvanlar çekiyor .
Yerli halkın yüzyıllardır uyguladığı kuru ot yoketme doğal çevre temizliği uygulamalarını yasaklayınca yüksek sıcaklıktan ve rüzgardan heryer yanmaya başlamış .
Batı olunca çok bilgili zaten🤦‍♀️

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)

Hayvanları havadan helikopterle vurmak vs. hayvanları kesip fakir fukaraya dağıtmak ve yemek. İkisini bağdaştırmak için ilginç bir zekanız olmalı. Küçükken hiç “aradaki yedi farkı bulunuz” bulmacaları çözmüş müydünüz?

Bence denemelisiniz. Hala geç değil.

Ben yumusatici hiç kullanmiyorum, sadece sirke kullaniyorum.

Mezbaha artiklari ne oluyor? Merak ettim.
Bende kullanmıyorum çamaşırlara yumuşatıcı. Olduğum yerim suyu yumuşak zaten ihtiyaç olmuyor. Mezbaha atığı derken kesilen hayvanların kullanılmayacak olan ve normalinde çöpe gitmesi gereken kalıntılarından bahsettim.

Bende kullanmıyorum çamaşırlara yumuşatıcı. Olduğum yerim suyu yumuşak zaten ihtiyaç olmuyor. Mezbaha atığı derken kesilen hayvanların kullanılmayacak olan ve normalinde çöpe gitmesi gereken kalıntılarından bahsettim.

Önce sok olmustum, sonrada googledan arastirdim. Harbiden dedigin gibi. Biz insanlar ne kadar igrenç yaratiklariz ya. Yikamayi bile hayvan artiklari ile yapiliyor.

Ne mutluyum yillardir sadece sirke kullandigim için.

Üzgünüm hiç duymadım. Ama paketlerin arkasında müşteri iletişim bilgileri vardır bir mail atıp öğrenebilirsin.
sevgili diana hindistan cevizi yağını cilt nemlendiricisi olarak nasıl kullanıyorsun bu konu hakkında da bilgi verirsen sevinirim çünkü niyeti bozdum hazır indirimdeyken denemek adına 1 kavanoz alacağım.

Türkiyede her yıl 3-4 milyon hayvan sadece kurban bayramında kesiliyor. Buna vahşet demiyoruz öyle değil mi? Bana kalırsa hiç bir hayvan katledilmesin ama böyle şeytanlı emojiler koyacak kadar sinirlendiyseniz umarım diğer durumlarda da sinirleniyorsunuzdur.

(Yanlış anlaşılmasın vegan değilim, et yerim ailem kurban da keser. Sadece iki durumun benzerliğini kıyasladım)
Normalde yorumlarını beğenirdim ilk defa şaşırttın beni
Kurban bir ibadet müslümanlar için. Be bu hayvanları kestiğimizde dağıtıyoruz ziyan etmiyoruz besin kaynağı neticede hemde yoksullar faydalanıyor.
Ama bencilce suyu tükettileri için deve at öldürmek bununla asla bir tutulamaz.
Zamanında su kaynaklarını doğru şekilde değerlendirip susuz kalmasaydılar. Yada küresel ısınma için bm kararına imza atsaydılar.
Zaten insanlık olarak dünyaya bu kadar zarar verdiğimiz için orası bu halde. Bunlar hala zarar veriyorlar...

Birazda neden oluyor biliyormusun? Hindi katliami bu kadar belli olmuyor. Nasil yil boyu et magazalardan alinirsa, ayni sekilde aliniyor. µ

Ancak kurban kesimi öyle degil. Profesyonel insanlar tarafindan yapilmiyor. Parklar, bahçelerde yapiliyor. Her yil televizyonlar gösteriyor. Her yil hayvanlar kaçiyorlar, kan ve agri içinde. Ve bu tüm ortadoguda böyle. Katliam daha bir belli oluyor. Birçok insan aslinda buna tepki gösteriyor. Hayvan kesimden anlamayan insanlar tarafindan yapilmasi ve bos yere hayvan agrilar içinde ölmüsine.

Ve evet ben et yiyorum fakat ayni sekilde bu toplu katliamlara karsiyim. Iki yüzlümüyüm? Evet. Anlik vicdan rahatlamasi olabilir ancak bu düzen dogru düzen degil bence. Bu tüm et sektörü içinde geçerli. Hayvanlar hormonlu, çogu kötü kosullara öldürülüyor.

Siz kurban bayramını sadece haberlerden takip ediyorsunuz sanırım. yurtdışındasınız diye tahmin ediyorum. Yıllardır sokakta parkta bahcede kurban kesmek yasak, profesyoneller tarafından kesimhanelerde sırayla kesiliyor. Yasağa uymayanlar da var tabi, her zaman her yerde oldugu gibi, haberlerde gördükleriniz o istisnalardır :)

Birazda neden oluyor biliyormusun? Hindi katliami bu kadar belli olmuyor. Nasil yil boyu et magazalardan alinirsa, ayni sekilde aliniyor. µ

Ancak kurban kesimi öyle degil. Profesyonel insanlar tarafindan yapilmiyor. Parklar, bahçelerde yapiliyor. Her yil televizyonlar gösteriyor. Her yil hayvanlar kaçiyorlar, kan ve agri içinde. Ve bu tüm ortadoguda böyle. Katliam daha bir belli oluyor. Birçok insan aslinda buna tepki gösteriyor. Hayvan kesimden anlamayan insanlar tarafindan yapilmasi ve bos yere hayvan agrilar içinde ölmüsine.

Ve evet ben et yiyorum fakat ayni sekilde bu toplu katliamlara karsiyim. Iki yüzlümüyüm? Evet. Anlik vicdan rahatlamasi olabilir ancak bu düzen dogru düzen degil bence. Bu tüm et sektörü içinde geçerli. Hayvanlar hormonlu, çogu kötü kosullara öldürülüyor.
Özel kesimhaneler var artık. Şehir içerisinde kesim yasaklandı. İstisnalar oluyor tabiki ama tüm ortadoğu böyle diyemezsiniz.
Ve dinen kesim usulü vardır. Hayvan kesildiğini anlamamalı, acı çekmeden tek hamlede boğazından kesilmeli. O yüzden o bıçak da ona göre keskin halde olur. Bu usule uygun kesilmezse zaten o kurban olmuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X