• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukatlık ücreti

blackwhite06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2019
38
10
38
35
Lütfen bilenler yazabilir mi çevremde hiç avukat yok iş mahkemem karara çıktı 6000 alacağım var avukat benden 2725 istiyor ama kararı attım avukatın yanında çalışan arkadaşım bu parayı karşıdan alıyor sizin sözleşmeniz bile yok 6000 bin %10 alması gerek dedi doğru mu ?

Lütfen bilenler yazabilir mi çevremde hiç avukat yok iş mahkemem karara çıktı 6000 alacağım var avukat benden 2725 istiyor ama kararı attım avukatın yanında çalışan arkadaşım bu parayı karşıdan alıyor sizin sözleşmeniz bile yok 6000 bin %10 alması gerek dedi doğru mu ?
bu soruyu avukatınıza açıkça sorun, ayrıca başka avukatlara danışın...yada baroya felan sorun, aldığı yasalmı diye...

sözleşme imzalamamış olabilirsiniz peki hiç konuşmadınız mı?
dava bitince yüzde 10-15 alırım gibi bir şey..
ya da size karşı taraftan alacağım mı dedi?

Aranızda sözleşme olmasa dahi avukat asgari ucret tarifesine göre sizden bu ucreti talep eder. Karşı taraf vekalet ucreti 1136 sayili yasaya göre zaten avukatın. Karşıdan alırım siz bana herhangi bir ücret ödeme yapmayacaksiniz demiş ve bunu tutanak haline getirmiş ise Avukatıniz meslek suçu işlemiş olur.

iş mahkemem karara çıktı 6000 alacağım var avukat benden 2725 istiyor

avukat sizden dosyan karara çıktı deyip para mı istiyor yoksa tahsilatı yaptı içinden bu kadar alıyorum mu dedi

ya da siz kararı görünce zaten karşı taraftan alacak bir de ben mi para vereceğim hissine mi kapıldınız

2725 zaten asgari tarife yani aslında alınabilecek en az miktar

il il önerilen tarife var

benim önümdekinde 6200'den az olmamak üzere %15 yazıyor mesela

lakin bu dosyayı avukata vermeden konuşmadınız mı hiç

şu kadar çıkar bu kadar alırım vs vs

sözleşme yazılı olmak zorunda değil yazı sadece ispat aracıdır

bu arada sadece 600 alsa makul olacak mı sizce

Aranızda sözleşme olmasa dahi avukat asgari ucret tarifesine göre sizden bu ucreti talep eder. Karşı taraf vekalet ucreti 1136 sayili yasaya göre zaten avukatın. Karşıdan alırım siz bana herhangi bir ücret ödeme yapmayacaksiniz demiş ve bunu tutanak haline getirmiş ise Avukatıniz meslek suçu işlemiş olur.
Bi tutanak yok karar var mahkeme anlamıyorum ondan da

avukat sizden dosyan karara çıktı deyip para mı istiyor yoksa tahsilatı yaptı içinden bu kadar alıyorum mu dedi

ya da siz kararı görünce zaten karşı taraftan alacak bir de ben mi para vereceğim hissine mi kapıldınız

2725 zaten asgari tarife yani aslında alınabilecek en az miktar

il il önerilen tarife var

benim önümdekinde 6200'den az olmamak üzere %15 yazıyor mesela

lakin bu dosyayı avukata vermeden konuşmadınız mı hiç

şu kadar çıkar bu kadar alırım vs vs

sözleşme yazılı olmak zorunda değil yazı sadece ispat aracıdır

bu arada sadece 600 alsa makul olacak mı sizce
2750 aldı ben daha az alır dediler %10 bi sözleşme yok anlaşmadık da başta

2750 aldı ben daha az alır dediler %10 bi sözleşme yok anlaşmadık da başta

En az 2750

Davadan 60000 kazansaydınız %10 alırdı mesela yani 6000

En azını istemiş zaten ama genelde karşıdan tahsil edince içinden alınır bu para, size parayı getir mi dedi bilgi mi verdi onu anlayamadım anlatımınızdan

En az 2750

Davadan 60000 kazansaydınız %10 alırdı mesela yani 6000

En azını istemiş zaten ama genelde karşıdan tahsil edince içinden alınır bu para, size parayı getir mi dedi bilgi mi verdi onu anlayamadım anlatımınızdan
Para avukata gitti 2750 alıp kalanı bana gönderdi pek bir şey kalmadı bana :)

Back
X