Avukatlar

avebru

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
1.154
20
358
Arkadaşlar merhaba,

Aranızda avukat varmı ?? Yoksa bir tek ben miyim :)

ben de varım arkadaşlar. geçen gün ben açacaktım bu konuyu başka kimler var diye. benden önce davranmışsınız:)
eskiden ben tektim şimdi epey kalabalıklaşmışız. meslektaşlar ve meslektaş adaylarıyla burada da buluşmak güzel.

merhaba arkadaşlar ben de hukuk fakültesi mezunuyum ve henüz avukat adayıyım ama en kısa sürede aranıza katılmak istiyorum:)

eeee diğer meslektaşlarımız ve meslektaş adaylarımız nerede?

ben de avukatım kızlar
harika bir mesleğimiz var ne mutlu bize

merhaba. ben birkaç günlük üyeyim. konuyu da yeni gördüm. ben de hukuk fakültesi öğrencisiyim :)

ya arkadaslar bise sorcam.yurt disinda hukuk okumus biri türkiyede calisabilir mi?
calisabilirse neler yapabilir?
türkiyede tekrar okumasi gerekir mi?
lütfen bildiklerinizi benimle paylasin.simdiden tesekkürler,

Türkiyedeki okullarla arasında denklik varsa burdan mezun olmuş gibi çalışır yanılmıyom ama tam bilgi sahibi değilim

bana hukuk fakültesiyle ilgili bilgi verirmisiniz lütfen çok ihtiyacım var teşekkürler şimdiden

bana hukuk fakültesiyle ilgili bilgi verirmisiniz lütfen çok ihtiyacım var teşekkürler şimdiden

canım nasıl bi bilgi istiyosun ama şöyle anlatayım harika bi bölüm çok zevkli gerçekten severek yaparsan halledebileceğin bi bölüm onun dışında gerçekten çok zor bi bölüm ama dediğim gibi eğer seversen çok zorlanmazsın başka öğrenmek istediğin neler var ben yazarım istediğini sorabilirsin

öncelikle soruma cevap verdiğin için çok teşekkür edrim ya beni hep korkuttular hukuk zor diye ama hocalarım bnm tam bir hukuk öğrencisi olduğumu söluyorlar hukuk okuması kolay mı kalın kıtaplar felan zor olmuyomu meslek bulmak zor mu teşekkürler

ozaman hukuk bölümündeki sorular beklemesin hadi bakim cicişler bakın benim babamda hukukcuydu:)Şeniz

ben kücükkene hukuk okumak istiyorum derdim, ama sonradan cayiverdim. Sonucta cok zor bir bölüm aslinda zor degil ama cok calisilmasi greken bir bölüm diye duydum. Ancak benim kafamda söyle bir soru isareti var, eger diyelimki almanyada hukuk okudum, tabiiki almanyanin anayasisini falan ögreniyorsun,,,dogruda:1closedeyes: ama simdi türkiyede o zaman hicbir ise yaramaz degilmi???hem zaten hangi ölke olursan ol bildigim kadariyla o ülkenin vatandasi olmalisin ki hukuk okuyabilesin. Benim bildigim bunlar, yani hukuk okursam türkiyede hic isim olmazsenağlama yok yok almanyda zaten hukuk tiptan daha fazla notortalamsi gerektiriyor, ama cok cazibeli bir bölüm yasalar hakkinda , hakkin hakinda hep bilgin oluryerimseniben

rica ederim canım..ben de lise dönemi boyunca hep hukuk okumak istedim beni de senin gibi korkuttular ama insan gerçekten isteyince hiç birine kulak asmıyo ve şimdi inan çok mutluyum ben bölümümde iyiki seçmişim diyorum..

hukuk okumak kolay değil sadece ezber yetmiyo kafanı çalıştırman gerekiyo koca koca kitapları baştan sona ezberleyip de sınava girsen bile hiçbişey ifade etmiyo hukukun mantığını çözmen gerekiyo insan daha ilk sınıfta bile kendindeki farklılığı gözlemleyebiliyo bi kere insana çok şey katan bi bölüm kendini çok fazla geliştirebileceğin bi bölüm haliyle de oldukça zor bi bölüm ama daha önce de dediğim gibi sevdikten sonra o koca koca kitapları çalışmak bile insana zevk veriyo bazen bıkıyosun isyan ediyosun yeter yapamıcam diyosun ama sabredince gerçekten meyvesini alıyosun emeklerinin

kalın kitaplar var elbet ama ilk sınıfta değil 2. 3. sınıfta başlıyosun bu kalın kitaplarla boğuşmaya çok okuman gereken bi bölüm mesela kitaplar kalın olduğundan düzenli her akşam okuman çalışman gerekiyo sınav zamanı konuları yetiştirebilmek için ama ben öyle yapıyo muyum hayır :) ben sınav öncesi çalışıyorum sadece planlı çalışmıyorum sınav zamanı eteklerim tutuşuyo tabi sabahlara kadar oturup çalışıyorum nescafe üstüne nescafe içiyorum :) bi de bizim fakülte 1 vize bir final yani aralıkta ilk sınavın haziranda son sınavın haliyle çok konu birikiyo yetiştirmekte zorlanıyosun ama severek yaptığın için üstesinden geliyosun bi de emeklerinin karşılığını aldığını görünce değmesin keyfine daha da aşık oluyosun bölümüne ben 3. sınıfa geçtim hiç alttan dersim yok hatta hiç bütünlemeye de kalmadım bu 2 sene içinde..ben zaten hukuk aşığıydım büyük bi aşkla geldim bölümüme ve karşılığını aldıkça daha da hayran oluyorum

meslek bulma konusunda zorluk çekeceğini düşünmüyorum serbest avukatlık yapabilirsin bi avukatın yanında çalışabilirsin ya da kendini geliştirdiğine inandığında kendi büronu açabilirsin..sınavlarını kazanırsan eğer idari hakimlik ya da adli hakimlik yapabilirsin..noterlik yapabilirsin..kaymakamlık yapabilirsin hukukun alanı çok geniş iş knousunda zorlanmassın ama herşeyden önemlisi çok saygın bi mesleğin olacak inan bölümümü sorduklarında nasıl gurur duyarak cevap veriyosam ileride mesleğimi sorduklarında da daha da gurula cevap vereceğime inanıyorum

eğer hukuk okuma tutkun varsa ki yaşına baktım daha şimdiden istiyosun ileride gerçekten başarılı olacağına inanıyorum canım ben en güzel örneğim sana çok isteyerek kazandım ben bu fakülteyi ama yine çok isteyerek okuyorum tamam zorlandığım zamanlar çok oluyo ama her bölümün kendine göre zor olan tarafları vardır..hukukçu olmak ayrıcalıktır inanki ben gözüm kapalı tavsiye ediyorum sana bu bölümü ama dediğim gibi en önemlisi istemek!!eğer yürekten istiyosan ben sadece hukukçu olmak istiyorum başka hiçbi bölüm ilgimi çekmiyo ben hukukçu olcam diyosan başarırsın çok da severek yaparsın işini

başarılar canım benim:1hug:

Ya Ablacim çok Saol Ya çok Teşekkür Edrim Beni Bilgilendirdin Zaten Hiç Bişey Kolay Deilbu Hayatta Zorluklarin Sonunda Da Mutlulukla Karşilaşicaz Inş Evt Verdim Kararimi Hukuk Okuyacam çok Saol Ablacim Bnm çok Teşekkürler
Sen Hangi üniversitede Okuyorsun

canım benim rica ederim ne demek sana yol gösterebildiysem ne mutlu bana hem ben seni tebrik ederim asıl daha şimdiden kararlısın bu çok güzel bişey

ben selçuk üniversitesinde okuyom tatlım okulum da gerçekten çok kaliteli hocaların çoğu prof okulumu da sana gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim

arkadaşlar avkat arkadaşlar ne olur bana şu kiracı konuunda yardım edın deli olucam ya burda daha fazla avukat arkadaş var dıye yazıorum yazıma bakarsanız sevınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…