Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
merhaba bana yaya geçidinde araba çarptı kolum kırıldı. tutanağı bugün karakoldan aldım sürücü kural ihlali 52/1-a diyor yani sürücü yüzde kaç hatalı ?
merhaba bana yaya geçidinde araba çarptı kolum kırıldı. tutanağı bugün karakoldan aldım sürücü kural ihlali 52/1-a diyor yani sürücü yüzde kaç hatalı ?
Alıntıyı ekliyorum : Yolun durumuna göre yasal hız sınırı 30 km olan bir yolda aracın hızlı olduğu kanaatiyle sürücüye 2918 sayılı KTK 51/2a veya 51/2-b maddesince kusur verilebilir. Yine kusur dağılımı sürücüye asli, yayaya tali veya her ikisine de eşit miktarda kusur oranı verilebilir. Bunlar kaza tespit tutanağında verilebileceği gibi mahkemelerde olayın daha detaylı irdelenmesi ile bilirkişi raporu ile tespit edilmesi gerekir.