Dedem isitme engelli yani ne duyabiliyor ne de konusabiliyor . Nenem de kabul etmemiş böyle birseyideden yaşadigi icin onlarin imzası yetmistir. bizde dede de yok nene de yok. onlarin arsaya ev yapmak icin yurtdışındaki mirasçılardan bile resmi onay kagidi aldirttik.
tabii bilen daha iyi bilir ama yasayan adamin bahçesine yapilan evde bir hakkiniz oldugunu sanmiyorum . isterse yok pahasina satar, kumarda kaybeder. yine sizin hakkiniz yok.
miras ölünce başlar
Hayir tapulu değil. Zaten dedemin kocaman bir arazisi var kendi evi de bu arazinin içinde. Oraya yaptı dayım eviEvin tapusunu almış mı? Bide ev iskanlı falan mı
elbet cocuklariyla notere gitmislerdir. ben kazdim ev yaptim diye bir sey yok.Dedem isitme engelli yani ne duyabiliyor ne de konusabiliyor . Nenem de kabul etmemiş böyle birseyi
HayirBide nenenle deden resmi olarak vermiş mi arsanın o kısmını şahısa
O zaman nene ve dededen biri sağ ise herşey onun. İkisi vefat halinde kalan mirasçıların hepsi o evi kabul etmez ise, ev dahil arsa bağ bahçe ağaç çiçek böcek hepsi mirascıların ortak malıdır.Hayir tapulu değil. Zaten dedemin kocaman bir arazisi var kendi evi de bu arazinin içinde. Oraya yaptı dayım evi
deden yaşadigi icin onlarin imzası yetmistir. bizde dede de yok nene de yok. onlarin arsaya ev yapmak icin yurtdışındaki mirasçılardan bile resmi onay kagidi aldirttik.
tabii bilen daha iyi bilir ama yasayan adamin bahçesine yapilan evde bir hakkiniz oldugunu sanmiyorum . isterse yok pahasina satar, kumarda kaybeder. yine sizin hakkiniz yok.
miras ölünce başlar
Siz lütfen yorum yapmayındeden yaşadigi icin onlarin imzası yetmistir. bizde dede de yok nene de yok. onlarin arsaya ev yapmak icin yurtdışındaki mirasçılardan bile resmi onay kagidi aldirttik.
miras ölünce başlar
neden ki?Siz lütfen yorum yapmayınokurken dehşete düştüm
arazi değiniz arsa mı tarla mı? niteliği ne, ne kadar imar izni var?Merhaba. Dayım, dedemin arsasının üstüne (dedemin evinin yanına )ev yaptı. Bize de danışmadılar. Hem dedemin hem nenemin rızası var diye bisey demedik. (Rızası var derken tapu dayımda degil
sadeve yapmasına yardim ettiler)Ama bu arsa üzerinde ne gibi haklarımız var . Dayım, neneme evin olduğu arsayı bana ver demiş. Nenem de kabul etmemiş.sadece haklarımızı öğrenmek istiyorum . Arsayı almak istesek yaptırdıkları evin maliyetini verip öyle alabilirmisiz diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
Evet evet nenemin evi ile bitişik.arazi değiniz arsa mı tarla mı? niteliği ne, ne kadar imar izni var?
dedenizin kendi evinni tapusu var mı?
hiç konunun uzmanı değilim ama bildiği kadarıyla
dayınızın yaptığı ev o evle bitişik mi? atıyorum 500 m2 arsa varsa 1/10 imar izni varsa ve dayınız imar izni kadar m2yi geçmeden ek gibi yaptıysa başka şey olur
tamamen ayrı müstakil bina yaptıysa ayrı olur
imar izni almadan kafasına göre mi yaptı?
bakın gerçekten ben uzmanı değilim bu konunun amaEvet evet nenemin evi ile bitişik.
yani kaçak bir yapi mi?Hayir tapulu değil. Zaten dedemin kocaman bir arazisi var kendi evi de bu arazinin içinde. Oraya yaptı dayım evi
oluyor köylerde yayani kaçak bir yapi mi?
boyle seylere artik izin verilmiyor ya, yaptiranlar enayi mi daha ev baslamadan yuz ayri yerden izin aliyorlar. ayrica yeni deprem yonetmeligi var temele bakiyorlar, betondan parca aliyorlar vs vs. bunlarin hepsini atlamis oluyor gecekondu yaparak.
bence şikayet et, devletle ugrassinlar. hatta sen şikayet etme alakasiz birini sikayet ettir anlamasinlar:) köy yerinde yapılan şeyi çekemeyen, kiskanan çok olur. onlardan bjri sanarlar :)
Bu şartlarda dayınızin kendisine ait bir hakkı yok. Nene ile dede ölünce bütün mal varlığı tüm kardeşlere eşit oluyor. Yalniz sağlığında evin alanini dayınızin üzerine verirse dayiniza ait olur ama nene ve dede ölünce dava açabilir hak talep edebilirsiniz. Bir şartla hakkiniz olmaz dayınız noter eşliğinde satış bedelini babasina vererek üzerine tapuyu alırsa o zaman hakkiniz yok. Bedelsiz vekaletle satış gösterilirse tapuyu mahkeme yoluyla bozabilirsin.Merhaba. Dayım, dedemin arsasının üstüne (dedemin evinin yanına )ev yaptı. Bize de danışmadılar. Hem dedemin hem nenemin rızası var diye bisey demedik. (Rızası var derken tapu dayımda degil
sadeve yapmasına yardim ettiler)Ama bu arsa üzerinde ne gibi haklarımız var . Dayım, neneme evin olduğu arsayı bana ver demiş. Nenem de kabul etmemiş.sadece haklarımızı öğrenmek istiyorum . Arsayı almak istesek yaptırdıkları evin maliyetini verip öyle alabilirmisiz diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?