Avukat olanlar yardım =(

arkadaslar uykularim kacti sabahi bekleyemiyorum aranizda avukat olan var mi cok kisa bir sorum var yarim saattir internetten avukat ariyorum bulamadim eger bu yazimi okuyan bir avukat hanim varsa bana ozelden mesaj atarsa cok sevinirim

Son düzenleme:
İyi günler, sizde bunu sormak istiyorum. Ben yabanci vatandaşlıyim, rusum. Benim Türkiye ye yasak girişim vardı 12 ay, kiadı bile verdıler, yabanci şubesinde bana dedıler türkiye de mahkemme giren yabanci insanlar deport olabiliyorlar. Bir yil önce işte beni deport ettıler ve kiad verdıler. 30.06.2011 bu yasak girişi bittı. Dün benim İstanbula uçüş vardı ordan arkadaşima Alanya ya gidecektım, İstanbula gelince pasoport kontrol de beni almadılar Türkiye ye ve Rusya ya geri yolladılar, dedıler ki senin 5 yıl yasak girişi varmış yani daha 4 yıl giremiyorum. Şuan Rusyadayim, konsolusa ardım ordan bir yardım etmeyorlar bana, orda ki adam dedı ki eğer Türkiye de senin deport varsa biz burda birşey yapamayiz ve senin o kiadı birşey yaramaz. Nasıl yaramaz eğer orda 12 ay yazıyor ama bigisayarda 5 yıl yazdırdılar?! Bana bun la yardımci olabilirmısın lütfen, çok rica ederim.
Teşekkür ederim. Rita.

izmirde ünv öğrencisiyim erkek arkadaşımın kız arkadaşı sürekli gittiğim bir mekanda beni gördü ve saldırdı tokat attı bende şikayetcı oldum ama dava açılıp açılmadığını bilmiyorum polıslerın yanlsı yönlendirmesiyle darp raporu almadım malesefszce açılırmı avukat bır bayan varsa ltfen yardımcı olsun

Merabalar,
Ben bi konuda yardım istiyorum.Zor ve karmaşık bir durumdayız.İnşaallah yardımcı olabilirsiniz.

annemle babam 22 yıllık evliler ve müşterek 3 çocukları var.2'si 18 inden büyük(biri işitme engelli ve 22 yaşında,biride 20 yaşında) ve biride 11 yaşında.babam babaannemin tahrikleri sonucu devamlı karısına(anneme) bu kadını boşa, alsın çocuklarını gitsin,bunları burda istemiyoruz diyerek sürekli olarak ağır hakaretlerde ve küfürlerde bulunuyor.halam ve halamın kızıda babaannemin evine geldiklerinde birleşip anneme seni burdan defedicez,seni istanbuldan sürüdücez,seni boşatıcaz....vs.vs. tehditlerinde bulunuyorlar.ve sonunda babam onların tahriklerine uyup anneme boşanma davası açtı ve 18'inden küçük olan kardeşimin velayetini anneme bıraktı ve tek kuruşta nafaka vermiyceğini söyledi. Bu arada evide terkedip babaannemin yanında yaşamaya başladı ve tek kuruş para bırakamadan gitti.Annem boşanmak istemiyor ve hem kendi için hemde biz çocukları için(3 kardeşiz) nafaka istiyor.
Babamın bir arabası var ve emekli.oturduğumuz ev babaanneme ait ve yıllardır da kira ödemenden oturuyoruz. şimdi bizi (annem ve çocukları) evdende kovmak istiyorlar. evi terketmemeizi istiyorlar.
1-bizi evden kovabilirlermi?bunu yapabililermi?
2-annem ve bizler için nafaka bağlanırmı "onlar vermek istemeseler bile"?
3-babamın evden uzaklaşması ve para bırakmadan gitmesi onu suçlu duruma düşürürmü?

birde tedbir nafakası denen birşey varmış. bu normal bildiğimiz nafakamıdır? nasıl talep edicez? böyle şeyleri hiç bilmiyoruz. Yardımcı olabilrseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

eşimle 2 senelik evliyiz 6 aylık bir oğlum var oğlum için eşimden boşanmak istemiyorum aynızamanda onu çok seviyorum eşim annesinin yüzünden beni annemin evine getirdi çocuğumla birlikte benim aileme karşıda fikirlerimiz uyuşmuyo diyip çekip gitti 3aydır annemlerdeyim beni aradıve boşanma davasını açtığını söyledi mahkeme bizi boşarmı yardımlarınıza ihtiyacım var artık napıcağımı bilemiyorum şimdiden vericeğiniz cvp için çok teşekürederim

eşimle 2 senelik evliyiz 6 aylık bir oğlum var oğlum için eşimden boşanmak istemiyorum aynızamanda onu çok seviyorum eşim annesinin yüzünden beni annemin evine getirdi çocuğumla birlikte benim aileme karşıda fikirlerimiz uyuşmuyo diyip çekip gitti 3aydır annemlerdeyim beni aradıve boşanma davasını açtığını söyledi mahkeme bizi boşarmı yardımlarınıza ihtiyacım var artık napıcağımı bilemiyorum şimdiden vericeğiniz cvp için çok teşekürederim

eğer avukat tutacak durumunuz yoksa bulunduğunuz il barosuna basvurup avukat talep edebilirsiniz, baro size ücretsiz olarak avukat tayin edecektir. mahkemede olayların anlattığınız gibi olduğunu ispat edebilirseniz, eşinizin anlattığı boşanma davası reddedilecektir.

ben şimdi çalıştığım yerde 21 ocak 2011 den beri sigortalıyım şuan 23 haftalık hamileyim..fakat iş yerimde patronum bugün bana ssk nı devam ettirelim doğum paranı alman için.ama işlerimiz bu aralar durgun olduğu için ay sonu işine son dedi...eşimde aynı yerde çalışıyor..gerçekten işler durgun ama en azından 32 haftama kadar idare edebilirlerdi etmediler..700 tl maaş alıyorum..aysonu beni işten çıkarcaklar ne gibi haklarım var merak ediyorum..bazı arkadaşla ihbar tazminatı alırsın bir yılı doldurmamışın ama bir aylık ihbar tazminatı alman lazım dediler..bunu söylemelimiyim iş yerine....benle beraber 4 kişi daha çıkarıldı onlara ibraname imzalattılar benim önümede ibraname gelirse imzalamamalımıyım?..o zamanda paramı vermicekler kesin..böyle bişey olursa hangi yollara başvurmam nasıl kanıtlamam gerekir?:44:

temyiz süresi gerekçeli kararın tebliğ alınması ile başladığından eşinizin temyiz etme hakkı sürüyor gerçekten
temyiz etmesi için bir neden var mı?
barışmaya mı karar verdiniz?
herhangi bir hak mı talep edecek?
herhangi bir işlem yapmazsa sürenin geçmesiyle karar kesinleşecektir
temyiz ederse dosya Yargıtay'a gönderilir
Yargıtay onaylayabilir veya bozarak ilk mahkemeye geri gönderebilir
o zaman yargılamaya bozma nedeni ile sınırlı olarak devam edilir
Av.Merve Gürcan

diğer sayfayada yazmıştım cevaplayan olmadı....tekrar yazıyorum cevalanırsa sevinirim.....ben giriş katta oturuyorum...yönetici ters birisi...evim zaten karanlık....birde en az 10 tane büyük ağaçlar dikiyor inadına.....iyice karanlık oldu...söylüyorum dinlemiyor....gittikce çoğaltıyor.....ben bu ağaçları ne yapma hakkım var..söksem ne olur acaba.....hangi yollardan hallede bilirim acaba..

Avukat arkadaşlara bende bir soru sormak istiyorum cevaplarsanız sevinirim, daha öncede bir başlık altındada yazmıştım 5 yıllık evliyim 4 yaşında bir kızım var eşim çok sorumsuz, agresif ve bencil biri doğru düzgün çalışmıyor hakaret şiddette var boşanmak istediğimde en azından sigorta dökümü ıspat göstererek kızımın velayetini ona vermezler değilmi ailesinin durumu iyi kızdığında napar yaparım bu çocuğu senden alırım diyor ama bir çocuğa bakacak sorumluluk yok annesiyse babası bir kere boşanmaya kalktı ablası kısa bir süre evli kalmış boşanmış sizce bu durumda eşimin kızımın velayetini alma şansı var mıdır.

Siz taniklarinizin beyanlari ile esinizin cocuguyla ve sizinle ilgilenmedigini, size siddet uyguladigini, dogru duzgun calismadigini, sorumsuz, agresif oldugunu kanitlarsaniz kizinizin velayetini size verebilir hakim. Onemli olan cocuga maddi ve manevi kimin daha iyi bakabilecegidir. Kendiniz ve kiziniz icin nafaka da talep edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…