Avukat Feyza Altun: AKP pembe gezegen yaratmak istiyor

-Cheryl Blossom

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2018
7.608
19.386
Avukat Feyza Altun: AKP pembe gezegen yaratmak istiyor
Avukat, yazar ve aktivist Feyza Altun, 16 yıllık AKP iktidarını eleştirerek, "Ellerinden gelse tüm kadınları bir pembe gezegende toplarlar. Kadın görünce bastıramadıkları duygularından korktukları için cinsiyet ayrımcılığı yapıyorlar" dedi.
pppp.jpg

CHP Kadıköy İlçesi'nin geleneksel Çarşamba Söyleşileri'ne katılan Feyza Altun, kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete ve kadın erkek eşitsizliğine dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddetin ürkütücü boyutlarda olduğunu belirten Altun, milletvekili temsili kapsamında Türkiye'nin neredeyse Suudi Arabistan'ın bile gerisinde kaldığını vurguladı. Kadının iş dünyasından ve sosyal hayattan 1945 sonrası bilinçli olarak uzaklaştırıldığını vurgulayan Altun, "1928'deki bir ilköğretim kitabında anne, aile içinde baba kadar önemli işler yapan bir karakter. Sonra 1945'te iş değişmeye başlamış. 1971'e gelindiğinde ise anne çamaşır asıyor, kız çocuk reçel kavanozu açıyor, erkek çocuk anneannesinin yanında kitap okuyor. Böyle yetişen neslin faturasını da biz kadılar 2018 coğrafyasında ödüyoruz. İşten önce kadın çıkarılıyor, kadının çocuk yapıp yapmayacağı soruluyor, hatta hamile kalma tarihi isteniyor; bu bir tacizdir. Geçenlerde bir hakim, 'kızını bu saatte sokağa çıkartmaya utanmıyor musun' demiş. İşte geldiğimiz nokta. Cumhurbaşkanı çıkıp, yarım kadın derse tercihleri yüzünden kadınlarımıza, bu rüzgar sürer. Biz ne yarımız ne eksik, tamız, varız, sosyal hayatın içindeyiz" dedi.
Budan 300-400 yıl önce kadınların verdiği var olma savaşının bugün dünyada yeni bir çığır açtığını ve o yüzden mücadele ettiklerini belirten Altun, "İş dünyasında Türk kadını erkeklerin 110 yıl gerisinde. Bu farkı hemen kapayamayız, ama yıllar sonraki kızlarımız, kadınlarımız için bu mücadeleyi vereceğiz. Hakkımızı arayacağız. Geçenlerde bir çocuk annesine ağlayarak koşmuş, 'anne sen cehennemde yanacaksın' demiş. Sonra iş ortaya çıkmış, okulda, 'namaz kılmayan kadınlar yanar' demiş öğretmenler. Çocuk da annem namaz kılmıyor yanacak ölecek diye düşünmüş. İşte gelinen nokta. Haksızlığa uğrayan kadınlar haklarını yargı önünde aramazsa bu işi çözemeyiz.

Eminim ki, kadınlara değer veren siyasi bir iktidar önümüzdeki dönemlerde ses getirecektir. Siyasetçilerin öncelikli projesi bu olmalı" diye konuştu. Altun'un konuşmasını çok sayıda Kadıköylü izlerken, ünlü avukata söyleşinin sonunda ilçe yönetim kurulu üyesi Fatma Öncü teşekkür plaketi verdi. Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ise Çarşamba Söyleşileri'nin toplumsal hassasiyetlere dikkat çekmeye devam ettiğini belirtti.

Kaynak;https://www.google.com.tr/amp/www.c...ltun__AKP_pembe_gezegen_yaratmak_istiyor.html

Feyza Altun çok güzel konuşmuş ama benim umudum şu an için hiç yok..:KK43:
Her yıl 13- 17 yaş aralığında okuması gereken kızlarımızın yüz binlercesi başlık parası ile evlendiriliyor.
Zaten çocuğu olmayan kadının ''Yarım Kadın(!) ''sayıldığı bir günümüz Türkiye'sinde kadına ne saygı bekliyoruz ki?
Çocuğu olmayan kadına ''Yarım Kadın'(!)'' diyenler de Bakan.. İşte en çok bundan dolayı umudum yok.
Eğitimli (Orası tartışılır gerçi) kesim bunu düşünürse cahil kesim kim bilir neler düşünür..
Çok hayal etmeye gerek yok..:silah::olamaz:
Çocuk sahibi olmak bir tercihtir. Çocuk sahibi olmamak da bir tercihtir.:super:

Feyza Altun çok güzel konuşmuş ama benim umudum şu an için hiç yok..:KK43:
Her yıl 13- 17 yaş aralığında okuması gereken kızlarımızın yüz binlercesi başlık parası ile evlendiriliyor.
Zaten çocuğu olmayan kadının ''Yarım Kadın(!) ''sayıldığı bir günümüz Türkiye'sinde kadına ne saygı bekliyoruz ki?
Çocuğu olmayan kadına ''Yarım Kadın'(!)'' diyenler de Bakan.. İşte en çok bundan dolayı umudum yok.
Eğitimli (Orası tartışılır gerçi) kesim bunu düşünürse cahil kesim kim bilir neler düşünür..
Çok hayal etmeye gerek yok..:silah::olamaz:
Çocuk sahibi olmak bir tercihtir. Çocuk sahibi olmamak da bir tercihtir.:super:
Eğitim sistemimiz ve seviyemiz yerlerde zaten ona birşey söyleyemem.
Parası olan konuşuyor bu ülkede.
6 yıl okuyup tam donanımlı mühendis olarak başladığın işte lise mezunu (?) ağzı kokan seviyesiz insanlardan emir almak insanın ağrına gidiyor olmalı.
Bu ülkede tartışılacak çok şey var ama malesef biz konuşmaya başlayınca linç ediliyoruz.
Ne diyelim ki devam devam :)
Bu ülke bu durumdayken çocuk yapmakta ayrı bir garip.

Eğitim sistemimiz ve seviyemiz yerlerde zaten ona birşey söyleyemem.
Parası olan konuşuyor bu ülkede.
6 yıl okuyup tam donanımlı mühendis olarak başladığın işte lise mezunu (?) ağzı kokan seviyesiz insanlardan emir almak insanın ağrına gidiyor olmalı.
Bu ülkede tartışılacak çok şey var ama malesef biz konuşmaya başlayınca linç ediliyoruz.
Ne diyelim ki devam devam :)
Bu ülke bu durumdayken çocuk yapmakta ayrı bir garip.

Eğitim sistemi bitik zaten..
Tek tip eğitim geldi, ya paran var ise (ki çok paran olmalı yıllık 40 binden başlıyor en ucuz okullar) özel okulda okutacaksın yok ise de imam hatip olacak. Yanlış anlaşılmasın ben imam hatip karşıtı değilim isteyen göndersin ama normal liseleri, meslek liselerini kapatıp imam hatip yapmak ne alaka? Burası Cumhuriyet değil mi? Herkes istediği okulda bile okuyamıyor şu an..:KK43:
Ben 31 yaşındayım benim zamanımda isteyen normal lise, isteyen meslek lisesi veya imam hatip'e giderdi.
Kazanan da anadolu veya fen lisesine giderdi.
Şu an devlet kurumları tamamen torpil. Ne kadar eğitimli olduğun artık önemli değil.
Özelde de dediğiniz durum vardır ama devlet kadar çok yok. Ama olmayacak demek değil tabi..
Valla benim çocuğum yok. Bu ülkede çocuk yapsam çocuk aklı başına gelince anne neden beni geleceği karanlık bir ülkede dünyaya getirdin der. Çok büyük ihtimal der. Gelecek hiç parlak değil gençler için. O yüzden annelik hormonları bilinçaltında gezinse de yok almayayım diyorum şu an :KK39:

Eğitim sistemi bitik zaten..
Tek tip eğitim geldi, ya paran var ise (ki çok paran olmalı yıllık 40 binden başlıyor en ucuz okullar) özel okulda okutacaksın yok ise de imam hatip olacak. Yanlış anlaşılmasın ben imam hatip karşıtı değilim isteyen göndersin ama normal liseleri, meslek liselerini kapatıp imam hatip yapmak ne alaka? Burası Cumhuriyet değil mi? Herkes istediği okulda bile okuyamıyor şu an..:KK43:
Ben 31 yaşındayım benim zamanımda isteyen normal lise, isteyen meslek lisesi veya imam hatip'e giderdi.
Kazanan da anadolu veya fen lisesine giderdi.
Şu an devlet kurumları tamamen torpil. Ne kadar eğitimli olduğun artık önemli değil.
Özelde de dediğiniz durum vardır ama devlet kadar çok yok. Ama olmayacak demek değil tabi..
Valla benim çocuğum yok. Bu ülkede çocuk yapsam çocuk aklı başına gelince anne neden beni geleceği karanlık bir ülkede dünyaya getirdin der. Çok büyük ihtimal der. Gelecek hiç parlak değil gençler için. O yüzden annelik hormonları bilinçaltında gezinse de yok almayayım diyorum şu an :KK39:
Tabiki öyle.
Diyorum ya paran varsa adamsın bu ülkede.
Ama yoksa da kimse suratına bakmaz.
Ya torpilin olacak burs kazanıp en iyi okullarda okutacaksın ya da paran olacak kendi paranla okutacaksın
E ikisi de olmayan ne yapsın?
Bende karşı değilim ama sistem çok saçma bir hal almaya başladı.
Zorunlu imam hatip seçiliyormuş artık.
E fen lisesi düzeyindeki çocuk neden imam hatipe gitisn?
Nedir bu dayatma yani.
Tamam anladıkta din,vicdan,ahlak,mezhep özgürlüğü nerede?
Neden yani bu baskı?
Milletimiz açlık sınırında yaşıyor
Yılbaşında da zamlar alıp başını gidecek
Ne yiyilip ne içilecek dahası çocuklara ne gibi bir gelecek sunulacak inam bilmiyorum.
Ama sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize,karanlık hemde çok karanlık.
Umarım nokta kadar da olsa bir çıkış yolumuz vardır.

• Beğen
Reactions: 000
Tabiki öyle.
Diyorum ya paran varsa adamsın bu ülkede.
Ama yoksa da kimse suratına bakmaz.
Ya torpilin olacak burs kazanıp en iyi okullarda okutacaksın ya da paran olacak kendi paranla okutacaksın
E ikisi de olmayan ne yapsın?
Bende karşı değilim ama sistem çok saçma bir hal almaya başladı.
Zorunlu imam hatip seçiliyormuş artık.
E fen lisesi düzeyindeki çocuk neden imam hatipe gitisn?
Nedir bu dayatma yani.
Tamam anladıkta din,vicdan,ahlak,mezhep özgürlüğü nerede?
Neden yani bu baskı?
Milletimiz açlık sınırında yaşıyor
Yılbaşında da zamlar alıp başını gidecek
Ne yiyilip ne içilecek dahası çocuklara ne gibi bir gelecek sunulacak inam bilmiyorum.
Ama sonuna kadar katılıyorum söylediklerinize,karanlık hemde çok karanlık.
Umarım nokta kadar da olsa bir çıkış yolumuz vardır.

Ben asıl zamları seçimlerin bitiminde yani Nisan ayı gibi bekliyorum.
Çok az bir çocuk şanslı şu an, onlar da ya torpil, tanıdığı olanların çocukları ya da zengin olanlar..
Evet ben çocuğum olmasını isterim ama bencillik yapamam. Sadece annelik duygumu tatmin edeyim, varoluşsal olarak kendimi anne yapayım diye doğacak çocuğumu ekonomik olarak dünyada ilk 5 istikrarsız ülke arasında olan bir ülkede yaşatamam. Bunu isteyemem. Çünkü maalesef gelecekte gençlerin çoğu ucuz iş gücü olacak.Eskiden Çin'de günlük çok az paraya çalışan kişiler söylenirdi çok yazık denirdi şimdi Türkiye o duruma gelmeye başladı. İnşallah bir çıkış yolu bulunur. Halk artık bilinçlenmeli yoksa gidişat kötü görünüyor..
Allah'tan umut kesilmez tabi umarım düzeliriz ama birkaç yıl gene de sıkıntı çekilecek deniyor ekonomistleri dinliyorum öyle diyorlar.

Ben asıl zamları seçimlerin bitiminde yani Nisan ayı gibi bekliyorum.
Çok az bir çocuk şanslı şu an, onlar da ya torpil, tanıdığı olanların çocukları ya da zengin olanlar..
Evet ben çocuğum olmasını isterim ama bencillik yapamam. Sadece annelik duygumu tatmin edeyim, varoluşsal olarak kendimi anne yapayım diye doğacak çocuğumu ekonomik olarak dünyada ilk 5 istikrarsız ülke arasında olan bir ülkede yaşatamam. Bunu isteyemem. Çünkü maalesef gelecekte gençlerin çoğu ucuz iş gücü olacak.Eskiden Çin'de günlük çok az paraya çalışan kişiler söylenirdi çok yazık denirdi şimdi Türkiye o duruma gelmeye başladı. İnşallah bir çıkış yolu bulunur. Halk artık bilinçlenmeli yoksa gidişat kötü görünüyor..
Allah'tan umut kesilmez tabi umarım düzeliriz ama birkaç yıl gene de sıkıntı çekilecek deniyor ekonomistleri dinliyorum öyle diyorlar.
Bence nisanda da durum değişmeyecek. Aynı düzen devam edicek. 2 kilo kömüre 2 paket makarnaya kaldı seçimlerimiz..
Ha bir de ağzı iyi laf yapanlara tabiki..
Gelecekte ne olacağımız belli değil ki çocuk yapalım,keşke gitme imkanımız olsaydı..

• Beğen
Kadınları bu kadar aşağılayan bi iktidarı baş tacı yapan o kadar çok kadın var ki. Değersizliğe, 2. sınıf olmaya, hakarete, küçümsenmeye o kadar alışmışlar ki birinin yarım kadın demesi onlarda bişey ifade etmiyo. Hatta şakşakçılık yapıp alkış tutuyolar.
Onlara göre geri kafalı olanlar bizleriz. Biz yanlışız,biz ülkeyi bölmeye çalışıyoruz.
Keşke insanlar gerçeklerin farkına varsa.

Bence nisanda da durum değişmeyecek. Aynı düzen devam edicek. 2 kilo kömüre 2 paket makarnaya kaldı seçimlerimiz..
Ha bir de ağzı iyi laf yapanlara tabiki..
Gelecekte ne olacağımız belli değil ki çocuk yapalım,keşke gitme imkanımız olsaydı..

Türkiye'deki seçmenler kavgacı politikacı sever, efendi politikacıdan haz etmezler. Nedeni eziklik psikolojisi maalesef..:kızgın:
Evet bende gitmek isterdim işte şu an gidemediğim için en azından benden sonrakiler sıkıntı çekmesin diye çocuk fikrini rafa kaldırdım. Ve çevremdeki gidemeyen insanlar tek tek anne, baba olmaktan vazgeçiyor. Bilerek ve isteyerek anne baba olmuyorlar. Son zamanlarda Balkan ülkelerine bile eğitimli nüfustan gitmek için ciddi talep var ki o ülkeler bizden bir tık iyiymiş(ekonomik olarak), özgürlük olarak çok iyiler tabi ki..
Gidebilen gidiyor gidemeyen de benim gibi ya 1 çocuk sahibi oluyor ya da çocuktan vazgeçiyor.
Hepimiz kendimizce mücadele ediyoruz işte..
Hep diyorum çoğunlukta bilinçlenme olmadan bu ülke düzelmez, öyle birkaç insanla düzelecek raddeyi geçtik bence..:KK17:

Türkiye'deki seçmenler kavgacı politikacı sever, efendi politikacıdan haz etmezler. Nedeni eziklik psikolojisi maalesef..:kızgın:
Evet bende gitmek isterdim işte şu an gidemediğim için en azından benden sonrakiler sıkıntı çekmesin diye çocuk fikrini rafa kaldırdım. Ve çevremdeki gidemeyen insanlar tek tek anne, baba olmaktan vazgeçiyor. Bilerek ve isteyerek anne baba olmuyorlar. Son zamanlarda Balkan ülkelerine bile eğitimli nüfustan gitmek için ciddi talep var ki o ülkeler bizden bir tık iyiymiş(ekonomik olarak), özgürlük olarak çok iyiler tabi ki..
Gidebilen gidiyor gidemeyen de benim gibi ya 1 çocuk sahibi oluyor ya da çocuktan vazgeçiyor.
Hepimiz kendimizce mücadele ediyoruz işte..
Hep diyorum çoğunlukta bilinçlenme olmadan bu ülke düzelmez, öyle birkaç insanla düzelecek raddeyi geçtik bence..:KK17:
Vatandaş ne olursa olsun rezil sefil olmadan başındaki adamı indirmiyor,bu ülkede böyle.
Rezillik açlık sefalet çekilecek ki istemediği yöneticiyi indirsin aklı başına gelsin.
Ha bence o günler çok yakında bir salçayı bile 10 liradan aşağı alamıyorsak gerçekten bu ülke iyiye gitmiyor demektir.
Umarım herkesin gözü açılır da ayaklanır,en azından gelecek nesli kurtarırlar.
Evet beyin göçünün arttığını biliyorum,artık insanlar burada olmayacağını anladı ve gitmeye başladı.

• Beğen
Vatandaş ne olursa olsun rezil sefil olmadan başındaki adamı indirmiyor,bu ülkede böyle.
Rezillik açlık sefalet çekilecek ki istemediği yöneticiyi indirsin aklı başına gelsin.
Ha bence o günler çok yakında bir salçayı bile 10 liradan aşağı alamıyorsak gerçekten bu ülke iyiye gitmiyor demektir.
Umarım herkesin gözü açılır da ayaklanır,en azından gelecek nesli kurtarırlar.
Evet beyin göçünün arttığını biliyorum,artık insanlar burada olmayacağını anladı ve gitmeye başladı.

Ben gelecek zamanlardan umutlu değilim. Çünkü youtube'da sürekli sokak anketlerini izliyorum. Ve durum hiç iyi değil. Çoğu genç kısa yoldan para kazanma derdinde. Bunu yaparken de hırsızlıkmış yolsuzlukmuş ne olursa olsun diye düşünüyor.
Gidebilen gidiyor ben mühendis veya yazılımcı olsaydım bir dakika durmazdım çünkü bu düzen çok zor düzelir.
Atı alan Üsküdar'ı geçti maalesef..:olamaz:

Ben gelecek zamanlardan umutlu değilim. Çünkü youtube'da sürekli sokak anketlerini izliyorum. Ve durum hiç iyi değil. Çoğu genç kısa yoldan para kazanma derdinde. Bunu yaparken de hırsızlıkmış yolsuzlukmuş ne olursa olsun diye düşünüyor.
Gidebilen gidiyor ben mühendis veya yazılımcı olsaydım bir dakika durmazdım çünkü bu düzen çok zor düzelir.
Atı alan Üsküdar'ı geçti maalesef..:olamaz:
200 tl için hemcinsiyle öpüşen gençler var youtube sokak videolarında. Tam bir rezillik. Herkes kısa yoldan para kazanma derdinde. Ülke nereye gidiyor belli değil. Umarım daha da kötü olmayız.

X