• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaslar veya konumla ilgili bilgisi olan yardim edeblrmi moralim yerlerde

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
929
676
103
Iyi geceler herkese. Esim magaza muduruydu yani dune kadar. Esim cok emek vererek yukseldi isinde ve bulundugu magazayida deger olarak cok iyi konuma getirdi. Ama dun sacma sapan bir sebepten is sozlesmesini feshettikletini soyledi bolge müdürü .sebebi ise bi personelin 6 cikisli olmasina ragmen 6yi 20 geçe vardiyadan cikmasiymis.yalniz bolge muduru esimin magazasinda eksik personelle calistiriyordu yani mecburen saatlerde kayma olsada bunu esim hep merkeze bildiriyordu ve personellerde imzasini atiyordu altina zaten haklarını aliyorlardi fazla calissalar bile.ki 20 dk dan bahsediyoruz.bi iki kez yoğunluğa bagli olusmus birsey ki sirketin birncok subesindeki.mudurlr bunu yapıyor ama esimin cikisi verildi.ailecek sok olduk.avukata vermeyi düşünüyoruz ama burda bilen varmi is hukukunda boyle birsey olabilirmi.ustelik tazminatta vermeyeceklerini soylemisler.bu kurumsal bir sirket baya buyuk yani yurtdisi merkezli diyebilirim.ne bir uyari ne baska birsey olmadi 4 senedir calisiyor eşim orada. Simdi esimin dun aksam cikarildigi magazaya hemen yeni mudur koymuslar bu kiside bölge mudurunun samimi oldugu birisi .yani esimi sacma bi sebeple harcadılar. Ne yapacagiz bilmiyoruz .avukat arkadaslar veya boyle bir konuyla karsilasmis olanlar yardim edebilirmi lutfen gercekten cok uzgnuz moralimiz 0 .kime soylesek bu is cikisina sebep olamaz diyor hukuki olarak ne yapabiliriz.

Ustelik yeni ev aldik.1.5 yasinda kizimiz var. Bundan bi kac ay once bolge.muduru neyine guvenip ev aldin demis esime. Adam megerse planlamis ki herseyi ertesi gun yeni muduru getirdi oraya. Bizi ise cok zor durumda biraktilar Allahlarindan bulsunlar neyse cok uzattim yorumlarinizi.bekliyorum bilen arkadaslar

Durumunuza çok üzüldüm. Bilgim yok. Sadece dua etmeye geldim.İnsaallah yardimci olabilecek arkadaşlar çıkar. Allah size daha hayirli kapilar açsın...

İş Kanununu iyi bilen bir avukat bulun. Bir de geç kalmayın hemen işlemleri başlatın. iş akdini feshettik deyip, işlemleri üç gün sonra başlatıp üç gün işe gelmedi bahanesi üreten işyerleri var. Hemen avukat bulun, hiç biryere imza atmasın eşiniz.

İş Kanununu iyi bilen bir avukat bulun. Bir de geç kalmayın hemen işlemleri başlatın. iş akdini feshettik deyip, işlemleri üç gün sonra başlatıp üç gün işe gelmedi bahanesi üreten işyerleri var. Hemen avukat bulun, hiç biryere imza atmasın eşiniz.
Aynen o ihtimali de dusunduk :(

Çok üzüldüm ne ayıp bu yapılan. Bende özel bir sektörde çalışıyordum. 20 dk değil 1 saat geç çıktığım oldu ne mesai verdiler. Nede karşılarına geçip neden geç çıkıyorum diyebiliyorsun. Gerçekten çok kötü olmuş ya. InşaALLAH bir çözüm bulabilirsiniz

Bilgim yok, güncel kalsın diye yazıyorum.
Bir de sosyal ağlardan bakın, yeni kişi ile arkadaşlar mı, paylaşımları, samimi fotoları var mı vs. (Eğer normalde iş yerinden kimse ile sosyal ağda arkadaş değillerse, belki bu da kanıt olur size)
Ekran görüntüsü alın elbette varsa.

Avukat değilim fakat bilgim var. Evet tazminat alırsınız . İse iade , tazminat davasi vs açabilirsiniz .Acele edin . İse iadeniz gerçekleşebilir , tazminat alabilirsiniz. Bu tür davalarda %90 işçiler kazanıyor. Bir hukuk bürosunda çalıştım, eminim söylediklerimden. İyi bir avukat bulun. Hangi ildesiniz ?

Olayi anlamadim tam olarak.personelmi sikayet etmis esiniz gec cikardigi icin. Esiniz kac yildir cakisiyor. 6 aydan fazlaysa tazminat vermek zorundalar. Cikaramazlar. Bizim magaza mudurumuzu cikardiklarinda 1 yillikti ve 9 bim tZminat aldi oda kurumsal bir firmaydi. Kesinlikle avukata vereceginizi soyleyin.bolge mudurleri bazilari cok karaktersiz. Ayni olay bizimde basimiza geldi zmaninda. Genelde adami harcayanlar oluyo iclerinde. O yuzden mutlaka avukata gidin. Birde esiniz merkeze mail atsin aymen bunlari anlatsin.yeni gelen mudrn bolge sorumlusuyla yakin olduguna kadar. Ama profosyenel bir dille. Uslubuyla. Sirketede mailde dava acacagini yazsin. Markanizin bu sekilde bir insani harcamanin kolay olmayacagini marka adinizin prestij olarak acacagm tum davalarda zarar gorecegi seklinde yazsn yaziyi.dua edinki cikisi versnler hem tazminat hem issizlik maasi. Ama vereckler eger yuz kizartici bir durum yoksa.birde marka adini ozelden yazarmisniz.ben bu konuda tecrubeliyim pYlasmak isterim bilgileirimi

Hemen yarin esiniz en yakin adliyeye gidip arabuluculuk basvurusunda bulunsun
Ise iade + kidem ve ihbar tazminati basvurusunda bulunsun
Sonra adliyeden cikip bir avukata gitsin

Bende bir ay once isten cikarildim , dava acmak icin 1 ay suresi var , sakin beklemeyin yarin arabuluculuga basvurun

Uze
Iyi geceler herkese. Esim magaza muduruydu yani dune kadar. Esim cok emek vererek yukseldi isinde ve bulundugu magazayida deger olarak cok iyi konuma getirdi. Ama dun sacma sapan bir sebepten is sozlesmesini feshettikletini soyledi bolge müdürü .sebebi ise bi personelin 6 cikisli olmasina ragmen 6yi 20 geçe vardiyadan cikmasiymis.yalniz bolge muduru esimin magazasinda eksik personelle calistiriyordu yani mecburen saatlerde kayma olsada bunu esim hep merkeze bildiriyordu ve personellerde imzasini atiyordu altina zaten haklarını aliyorlardi fazla calissalar bile.ki 20 dk dan bahsediyoruz.bi iki kez yoğunluğa bagli olusmus birsey ki sirketin birncok subesindeki.mudurlr bunu yapıyor ama esimin cikisi verildi.ailecek sok olduk.avukata vermeyi düşünüyoruz ama burda bilen varmi is hukukunda boyle birsey olabilirmi.ustelik tazminatta vermeyeceklerini soylemisler.bu kurumsal bir sirket baya buyuk yani yurtdisi merkezli diyebilirim.ne bir uyari ne baska birsey olmadi 4 senedir calisiyor eşim orada. Simdi esimin dun aksam cikarildigi magazaya hemen yeni mudur koymuslar bu kiside bölge mudurunun samimi oldugu birisi .yani esimi sacma bi sebeple harcadılar. Ne yapacagiz bilmiyoruz .avukat arkadaslar veya boyle bir konuyla karsilasmis olanlar yardim edebilirmi lutfen gercekten cok uzgnuz moralimiz 0 .kime soylesek bu is cikisina sebep olamaz diyor hukuki olarak ne yapabiliriz.

Ustelik yeni ev aldik.1.5 yasinda kizimiz var. Bundan bi kac ay once bolge.muduru neyine guvenip ev aldin demis esime. Adam megerse planlamis ki herseyi ertesi gun yeni muduru getirdi oraya. Bizi ise cok zor durumda biraktilar Allahlarindan bulsunlar neyse cok uzattim yorumlarinizi.bekliyorum bilen arkadaslar
Üzerindn çok zaman geçmiş ama şuan sizle aynı durumdayız siz ne yaptınız dava actnzmi sonuç aldnzmi

Canım benim geçmiş olsun. Personelin sadece 1 veya 2 defa işten makul süreyle gec çıkartılması haklı sebeple fesih değildir. Eşiniz en kısa sürede bir avukatla görüşsün. Durumu anlatsın bütün haklarını alabilir.

allah allah genelde böyle yerler az eleman çok saat çalıştirmaya bayılırlar
yurt disi kaynakli dediginize gore bana mango gibi geldi bildiğim onlar bu konularda çok titizler ama işten çıkarmak icin bir sebep degil bu.
eşinizde muhakkak fazla calistigi zamanlar olmustur bu zamanlara ait kaşeli imzalı bir shift yokmu elinde ?

Eski konuymuş okudum ama sonucu görünce çok sevindim.bu arada üzerinden 2 yıl geçmiş. O süreçte ne yaptınız merak ettim.surec nasıl ilerledi?
Eşim mudurken personel olarak calisan biri vardı. Esim isten çıktıktan 2 ay sonra oda isten ayrilmis. O bize sahitlik yaptı sagolsun. Esim.isten cikarcikmaz o personelede esimin aleyhinde yazilan bir tutanak icin imza attirmislar. Cocuk mahkemede itiraf etti zorla imza attirdilar dedi bizim tarafımızda konuştu. Zaten ellerinde esimin yanlisi olduguna dair bir kanitlarida olmadigi icin sonuc lehimize oldu.birde Koronadan dolayi erteleniyordu. O yuzden gec sonuclandi.

Back