• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaslar bakabilirmi yardima ihtiyacim var?

Tesekkurler sinirli ordek. Yukarida da yazdigim gibi bina sakinleri bir mutahitle anlasmislar ve bu mutahit gorunuse gore bazilarini korkutarak( devlet elinizden evinizi rayic bedelden alicak diyerek) ikna etmis digerlerine de gayet iyi teklifler yaparak 2/3 saglamis. Beni aradiginda da ayni sekilde korkutmaya calisdi ve ev bitince yok 500.000TL filan satilir gibi seyler uydurdu. Bende ailemde mutahitlik yapanlar var bu soyledikleriniz biraz abartili hatta imkansiz dedim. Hatta size 200.000TL ye satayim evimi siz istediginiz fiyata satin dedim yok dedi. Cunku o da biliyor evi o kadar fiyata satamaz. Herneyse, o gunden beri beni aramiyor, ne plandan, ne projeden hicbirseyden haberim yok. Ne duyuyorsam yanda ki yasli teyzeden duyuyorum. En son aradigimda bana "ben 2/3 yi sagladim binayi yaparim dedi. Evimi satarsam bana 120.000TL veriyor eger yaptirtmak istersem benden 128.000 TL istiyor. Bende Kabul etmedim cok istiyor diye(bina 5 katli her katdan birer daire cikariyor kendisine arti 128.000Tl istiyor benden. Bu arada evim 90m2 yeni ev 70m2 olucak. Bana teklifim bu ister kabul et ister etme diyor. Devket evimi rayic bedel olarak 120.000 TL belirlemis o yuzden daha fazla vermem diyor. Yani rayic bedelden satmami istiyor.

Benim sormak istedigim kanunen yasal haklarim nelerdir? Mahkemeye verebilirmiyim mutahiti? Verirsem eger davanin sonucu ne olur vs? Tesekkurler simdiden.

Tesekkurler sinirli ordek. Yukarida da yazdigim gibi bina sakinleri bir mutahitle anlasmislar ve bu mutahit gorunuse gore bazilarini korkutarak( devlet elinizden evinizi rayic bedelden alicak diyerek) ikna etmis digerlerine de gayet iyi teklifler yaparak 2/3 saglamis. Beni aradiginda da ayni sekilde korkutmaya calisdi ve ev bitince yok 500.000TL filan satilir gibi seyler uydurdu. Bende ailemde mutahitlik yapanlar var bu soyledikleriniz biraz abartili hatta imkansiz dedim. Hatta size 200.000TL ye satayim evimi siz istediginiz fiyata satin dedim yok dedi. Cunku o da biliyor evi o kadar fiyata satamaz. Herneyse, o gunden beri beni aramiyor, ne plandan, ne projeden hicbirseyden haberim yok. Ne duyuyorsam yanda ki yasli teyzeden duyuyorum. En son aradigimda bana "ben 2/3 yi sagladim binayi yaparim dedi. Evimi satarsam bana 120.000TL veriyor eger yaptirtmak istersem benden 128.000 TL istiyor. Bende Kabul etmedim cok istiyor diye(bina 5 katli her katdan birer daire cikariyor kendisine arti 128.000Tl istiyor benden. Bu arada evim 90m2 yeni ev 70m2 olucak. Bana teklifim bu ister kabul et ister etme diyor. Devket evimi rayic bedel olarak 120.000 TL belirlemis o yuzden daha fazla vermem diyor. Yani rayic bedelden satmami istiyor.

Benim sormak istedigim kanunen yasal haklarim nelerdir? Mahkemeye verebilirmiyim mutahiti? Verirsem eger davanin sonucu ne olur vs? Tesekkurler simdiden.
Avukat değilim ama bilgim olan bir kon
3 de 2 lik oranı sağladığı an maalesef tüm haklar ondan yana.

Ama anlamadığım kısım şu, sizden nasıl para talep ediyor?
O ev zaten sizin ve bedeli 120 bin belirlenmişken, 128 bin neye dayanarak istiyor?
Eve o kadar değer katacağını nasıl garanti ediyor?

Yarın avukat olan tanıdıklarıma da danışacağım konunuzu, merak ettim.
Yazarım cevaplarını.

Rayiç bedelini sizin de dediğiniz gibi devlet belirlediği için müteahhitin o fiyattan almaya çalışması normal aslında. 2/3 çoğunlukla binayı yıktırabilir, tekrar yaptırmak içinse 3/3 gerekir. Yani siz onay vermedikçe 5 sene de olsa bina yıkık halde kalır. İnşaat maliyetleri yükseldiği için cephe /iç malzeme ne kullanacak bilmediğimden 125bin normal mi emin değilim. Oturduğunuz bölgedeki m2 fiyatını araştırıp kıyaslayabilirsiniz. Bence çevrede iş yapmış başka bir müteahhite daha rica edin o da ilgilensin akıl akıldan üstündür belki sizin de içinize sinen bir projeyi başka müteahhit getirir.

Film delisi, eger yapmami istiyorsan 128 bin ver diyor. Eger satmak istersende 120 bin liraya alirim diyor. Rayic bedel 120 binmis ondan fazlasini vermem diyor. Ha bu arada 5 katin her katindan kendine birer daire cikariyor. Yani hem her katdan 1 daire hemde 128.000 istiyor. Hitsizlik resmen. Arkadaslarinizla konustuklarinizi paylasirsaniz sevinirim. Tesekkurler

Ben orda oturmuyorum maalesef zaten otursam kolay kolay bunlari yapamazdi.

Acikcasi ben birsey anlamadim. Bu mutahit biliyordur illa binayi benim imzam olmadan yapamayacagini peki neden arayip sormuyor anlasmaya calismiyor? Bana soyledigi devlet rayic bedelden evini ucuza satar benim yaptigim teklifi kabul et diyor.
Ve internetden okuduguma gore devlet acik artirmayla once kat maliklerine satarmis ( kat maliklerinden birisi mutahitin akrabasiymis sanirim yani akrabasinin uzerinden alabilir evimi rayic bedelden)alan olmazsa devlet alirmis 120.000 rayic bedelden ve hazineye gecer mis evim. Binanin yeri degerli 120.000 TL cok az. Az once verdigi satis ilanlarina baktim da (kendisi emlakcilik da yapiyor) benim evime yakin hatta orasi daha merkez de bir evi 330.000TL saniyordum. Bize de evleriniz yapildikdan sonra 500.000 eder diyor ki kulli yalan.
Benim mutahite karsi acabilecegim bir dava varmi? Bu haksizlik.

Back
X