- Konu Sahibi Eucalyptus
-
Sorunu neden yazmadın, çıkıp birinin ben avukatım sorun neydi demesini mi bekliyosun,Merhaba, kentsel donusumden anlayan arkadaslar yardim edebilirmisiniz?
Tesekkurler
Sorunum mutahitle anlasamama kentsel donusumde curuk raporu almis binamiz icin. Ve o binada bir dairem var.Sorunu anlatsanız daha hızlı çözüme kavuşur..
Evet aynen oyle. Gercek avukatlarin bilgisine ihtiyacim var cunku, kendini avukat sanip her postaya cevap verenlerin degilSorunu neden yazmadın, çıkıp birinin ben avukatım sorun neydi demesini mi bekliyosun,
Kentsel donusumde mutahitle anlasamamak hakkinda birseyler sorucakdim. Mesaj yoluyla mumkunseSorun neydi
Evet aynen oyle. Gercek avukatlarin bilgisine ihtiyacim var cunku, kendini avukat sanip her postaya cevap verenlerin degil
Avukat değilim ama bilgim olan bir konTesekkurler sinirli ordek. Yukarida da yazdigim gibi bina sakinleri bir mutahitle anlasmislar ve bu mutahit gorunuse gore bazilarini korkutarak( devlet elinizden evinizi rayic bedelden alicak diyerek) ikna etmis digerlerine de gayet iyi teklifler yaparak 2/3 saglamis. Beni aradiginda da ayni sekilde korkutmaya calisdi ve ev bitince yok 500.000TL filan satilir gibi seyler uydurdu. Bende ailemde mutahitlik yapanlar var bu soyledikleriniz biraz abartili hatta imkansiz dedim. Hatta size 200.000TL ye satayim evimi siz istediginiz fiyata satin dedim yok dedi. Cunku o da biliyor evi o kadar fiyata satamaz. Herneyse, o gunden beri beni aramiyor, ne plandan, ne projeden hicbirseyden haberim yok. Ne duyuyorsam yanda ki yasli teyzeden duyuyorum. En son aradigimda bana "ben 2/3 yi sagladim binayi yaparim dedi. Evimi satarsam bana 120.000TL veriyor eger yaptirtmak istersem benden 128.000 TL istiyor. Bende Kabul etmedim cok istiyor diye(bina 5 katli her katdan birer daire cikariyor kendisine arti 128.000Tl istiyor benden. Bu arada evim 90m2 yeni ev 70m2 olucak. Bana teklifim bu ister kabul et ister etme diyor. Devket evimi rayic bedel olarak 120.000 TL belirlemis o yuzden daha fazla vermem diyor. Yani rayic bedelden satmami istiyor.
Benim sormak istedigim kanunen yasal haklarim nelerdir? Mahkemeye verebilirmiyim mutahiti? Verirsem eger davanin sonucu ne olur vs? Tesekkurler simdiden.
Tesekkurler sinirli ordek. Yukarida da yazdigim gibi bina sakinleri bir mutahitle anlasmislar ve bu mutahit gorunuse gore bazilarini korkutarak( devlet elinizden evinizi rayic bedelden alicak diyerek) ikna etmis digerlerine de gayet iyi teklifler yaparak 2/3 saglamis. Beni aradiginda da ayni sekilde korkutmaya calisdi ve ev bitince yok 500.000TL filan satilir gibi seyler uydurdu. Bende ailemde mutahitlik yapanlar var bu soyledikleriniz biraz abartili hatta imkansiz dedim. Hatta size 200.000TL ye satayim evimi siz istediginiz fiyata satin dedim yok dedi. Cunku o da biliyor evi o kadar fiyata satamaz. Herneyse, o gunden beri beni aramiyor, ne plandan, ne projeden hicbirseyden haberim yok. Ne duyuyorsam yanda ki yasli teyzeden duyuyorum. En son aradigimda bana "ben 2/3 yi sagladim binayi yaparim dedi. Evimi satarsam bana 120.000TL veriyor eger yaptirtmak istersem benden 128.000 TL istiyor. Bende Kabul etmedim cok istiyor diye(bina 5 katli her katdan birer daire cikariyor kendisine arti 128.000Tl istiyor benden. Bu arada evim 90m2 yeni ev 70m2 olucak. Bana teklifim bu ister kabul et ister etme diyor. Devket evimi rayic bedel olarak 120.000 TL belirlemis o yuzden daha fazla vermem diyor. Yani rayic bedelden satmami istiyor.
Benim sormak istedigim kanunen yasal haklarim nelerdir? Mahkemeye verebilirmiyim mutahiti? Verirsem eger davanin sonucu ne olur vs? Tesekkurler simdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?