- 8 Kasım 2013
- 1.009
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.007
- 358
- Konu Sahibi 2bilinmeyen
-
Yorumunuz için teşekkür ederimGeçenlerde Erdem Öner sayfasında anlatmıştı yumuşamış Avokadolarınız çoksa streç filme sarıp bu dolabına koyarsanız kararmadan kullanabilirsiniz diyordu bir de sap kısmına küflenmesin diye zeytin yağı sürün diyordu.
Bir de elinizde birden çok sert olgunlaşmamız Avokado varsa ve saklamak istiyorsanız yine streçe sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz tek tek çıkarıp elmaların arasına koyarak olgunlaştırıp kullanabilirsiniz.
Derdinize hayran kaldım, gidiyorum.
Evet koyduğum yer gün ışığı alıyor. Ondan mı içi kararıyor?Bebek avokado tuketiyoruz. Kilo usulu aliyorum. Yiyecegimiz kadarini disarida 2-3 gun olgunlastiriyorum. Bunun icin muz ile ayni sepette tutmak kafi geliyor. Kalanlari da 4’er adet olacak sekilde once kagit peceteye sarip, sonra buzdolabi posetine koyup buzdolabina kaldiriyorum. Her gun 1 poseti cikariyor disarida olgunlastiriyor ve donguyu koruyorum.
Direkt gun isigi alan bir yere mi birakiyorsunuz?
Muhtemelen.Evet koyduğum yer gün ışığı alıyor. Ondan mı içi kararıyor?
Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğiniz şekilde olgunlaştırmayı deneyeceğim.Muhtemelen.
Direkt gun isigi almayacak sekilde yanina muz koyarak olgunlastirmayi deneyebilirsiniz.
Geçenlerde Erdem Öner sayfasında anlatmıştı yumuşamış Avokadolarınız çoksa streç filme sarıp bu dolabına koyarsanız kararmadan kullanabilirsiniz diyordu bir de sap kısmına küflenmesin diye zeytin yağı sürün diyordu.Merhaba kızlar.
Aldığım avokadolar dışı kararmaya başlayınca içi de kararıyor. Avokadoyu içi yeşil kalacak şekilde olgunlaştırma yöntemi var mıdır? Fikir verirseniz çok sevinirim.
Yorumunuz için teşekkür ederimGeçenlerde Erdem Öner sayfasında anlatmıştı yumuşamış Avokadolarınız çoksa streç filme sarıp bu dolabına koyarsanız kararmadan kullanabilirsiniz diyordu bir de sap kısmına küflenmesin diye zeytin yağı sürün diyordu.
Bir de elinizde birden çok sert olgunlaşmamız Avokado varsa ve saklamak istiyorsanız yine streçe sarıp buzdolabında saklayabilirsiniz tek tek çıkarıp elmaların arasına koyarak olgunlaştırıp kullanabilirsiniz.
Limonlar veya elmaların içinde kısa sürede yumuşuyoMerhaba kızlar.
Aldığım avokadolar dışı kararmaya başlayınca içi de kararıyor. Avokadoyu içi yeşil kalacak şekilde olgunlaştırma yöntemi var mıdır? Fikir verirseniz çok sevinirim.
Aynı şeyleri yazacaktım elma yanında tüm meyva sebzeler hızlı olgunlaşırGeçenlerde Erdem Öner sayfasında anlatmıştı yumuşamış Avokadolarınız çoksa streç filme sarıp bu dolabına koyarsanız kararmadan kullanabilirsiniz diyordu bir de sap kısmına küflenmesin diye zeytin yağı sürün diyordu.
sorunum yumuşarken içinin kararması. Buna engel olamadım bir türlü.Limonlar veya elmaların içinde kısa sürede yumuşuyo
Ben genelde yumuşak almaya çalışıyorum ama çok sık tükettiğimden bulamıyorumda genelde sert oluyorlar. Bana da elmaların arasına koy kısa sürede yumuşuyor dediler gerçekten işe yarıyormuş elmaların arasına sıkıştırıyorumMerhaba kızlar.
Aslında çok bekletmiyorum. Yumuşar yumuşamaz yiyoruz. Ama o şekilde bile içi kararıyor biraz da olsa.Yanına elma koyup kağıda sarıyorum dışarıda bekliyor. Çok siyah olmasını beklerseniz avokado bozulur. Önemli olan elinize aldığınızda yumuşak kıvamlı olması. Bence yanlışınız burada.
Öncelikle her avokado meyvesinin dışı kararır diye bir genelleme yok. Evet, koparıldığında bu meyvelerin dışı yeşil oluyorlar ama olgunlaştığında her cinsin kabuğu kahverengiye dönmüyor. Bu Hass cinsine has bir özellik. Yurt dışında Türkiye’de yetişmeyen başka cinsler için de geçerli olabilir ama Türkiye’de yetiştirilen avokadolardan sadece Hass cinsinin kabuğu olgunlaşınca kahverengiye dönüyor, hatta bazı Hassların tam dönmüyor. Hass cinsi nedir biz nerden bileceğiz derseniz, dışı pütürlü olan ve ülkemizde genellikle ithal olarak satılan avokadoların birçoğu bu cins. Çünkü dünyada en çok bu cins tüketiliyor ve beğeniliyor. Alıntısorunum yumuşarken içinin kararması. Buna engel olamadım bir türlü.
Off bir avokado sosu var, agzim sulandi şu andabende nasıl yiyorsunuz şu avokadyu deyip çekiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?