- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
Gazelim, sen de anlattıkça ben rahatlıyorum, hayır sakın yanlış anlama keşke yapmasalar tabii ama senin de dediğin gibi ben de sarp'ı numunelik sanıyorum hep. Çünkü facebookta falan arkadaşlarımın çocuklarına bakıyorum, ya da anlatıyorlar işte şöyle uslu böyle söz dinliyor diye...Diyorum gözde sende bir hata mı var acaba, bir şeyleri yanlış mı yaptın ya da yapıyorsun. Ama demek ki aslında onlar da bu tür şeylerle boğuşuyorlar ama kimse yoğurdum ekşi demiyor. :)) Ya da belki onlarınki numunelik, her daim uslu olan çocuk bulmak zor gerçekten.:))
Bizimki uyuyor şimdi, uyanınca bir götürmeyi deneyeceğim, rüşveti de var uslu durursa, bisikletle gezmeye çıkacağız.:)) Bakalım işe yarayacak mı, gelince anlatırım artık.:)
Türk dili fazla zor değildir sanmıyorum, ama sen yardım istediğin an elimden geleni yapmaya hazırım. Bu sene de arapça var değil mi sende, bende de osmanlı türkçesi grameri var. Bizim bölümde okuyanların dediğine göre ilk seneden daha zormuş gramer olduğu için. Ben de bu sene kursa gitmem, nasılsa rahat geçtim diyordum ama okuyunca yine acaba mı oldum. Bir de bizim geçen seneki osmanlıca kitabı çok karışık ve kalabalıktı, bakalım bu seneki daha sade ve anlaşılır ise gitmem yine kursa, gerek kalmaz umarım. Ama bir de dilbilim ve uygurca var bu sene, osmanlıca almasam bile onlar için kursa gitmek zorunda olur muyum onu da bilemiyorum. Eğer bu sene 45 kredi tamamlarsam 4 ders daha eklenecek var olan derslerime. İngilizceyi saymıyorum, onu çalışmadan da geçerim de diğer 3 ders acaba fazla mı gelecek diyorum ama bir an önce de bitirmek istiyorum, kararsız kaldım anlayacağın. İnkılabı da geçen sene nasıl t.bilgi tek. beraber çalıştıysak onu da beraber çalışırız. Eminim bir sorun yaşamayacaksın, ne de olsa birlikten kuvvet doğar demişler.
osmanlıcadan korkma biberonum, eğer kuran okumayı biliyorsan osmanlıcada ki grammer aynı kuran harfleri ve mahreçleri şeklinde...
mesela bazı harfler aynı olmasına rağmen farklı gırtlak, dil ve diş bölgelerinden çıkar...mesela türkçede nasıl düz a harfi var ama birde bunun şapkalı a ile okunuşu var..onun gibi...
kar yağıyor kelimesindeki düz a iken, kamuran ismindeki a'nın şapkalı okunuşu gibi...grammerin konusu bunlar ...eşimden biliyorum yata yata geçti osmanlıcadan :) ama inşallah bölümleriniz değişik olunca farklı bir stille karşılaşmazsın :) kuranı bilen osmanlıcayı geçer emin ol...
evet bende bu sene arapça var yine..arapça ilahiyat bölümünün zimmetli dersidir biberonum, :) dgs yi kazanırsam lisansta yine var 2 sene daha arapça kurtuluşum yok anlıcağın :)
evet geçen yıl tbt dersinden baya fikir alışverişi yapmıştık, bu seneki ortak dersler de belli zaten :)
gelsin aöf kardeşliği, gelsin ortak dersler, gelsin fikir alışverişi
Son düzenleme: