Günaydınnnn.KPSS bitti, okul bitti, ramazan geldi: Bol bol kitap, film zamanı.
Günaydın canım , yaz dedim ramazan geliyor çıkamam dedim , eve girmedim doğru düzgün son günlerde .
Şimdi de dediğin gibi iftara kadar miskinler tekkesini oynacağım evde
Kpss nasıldı ?
Vitaminsiz kaldın mı sende
Pek iyi değildi ya. Tamam ben öyle çok çalışmadım, kursa falan gitmedim zaten finaller 10unda bitti anca başlayabilmiştim çalışmaya ama yine de hiç beklediğim gibi değildi. Kursa gitmiş olanların bile iyi geçtiğini sanmıyorum. Değişik bir sınavdı ya beni beklediler heralde bu sene memur olmaya karar verdim ya.
Ablam günaydın. Nasılsın iyi misin ?
Benim imdadıma yetişsen yetişsen sen yetişirsin..
Şu elmalı turta hakkında sana basit ufacık küçücük bir sorum olacak ? Sorayım mı ?
Günaydın canım
Sor bakayım en kazık yerinden
Şimdi herşeyi yaptık hallettik ya..
Benim aklıma şu takıldı..
Küçük turta kalıplarına veya büyük geniş tart kalıbına hamuru yerleştirmeden önce , kalıblarda azıcık yağ gezdiriyor muyuz ?
Yoksa hiç yağ gezdirmeden , öyle açtığımız hamuru koyup , iç malzemesinide koyup , üstünede kareleri döşeyip öyle mi atıyoruz fırına..
Kazık gibi görünen basit bi soru oldu
Yardım yardım
Ebushhhhh beğenip kaçmak serde var mı arkadaşımmmmmm
Ihtiyac molasi malum
Dunki konusmalari okudum tabi hepsini okumaya ne hacet. Insan onceden haber verir hep ezik gibi sonradan okuyorum
Aman bende zor bir şey soracaksın sandım .
Kelepçeli tart kabında da yapsan , küçük turta kalıplarında da katı yağ (ben hep tereyağ tercih ederim ama margarin de olur ) ile yağla kalıbı .
Hamuru ikiye böldün değil mi ?
Üstü için olanı şerit yapacak ya da rendeleyeceksen üzerine sen tartı hazırlarken buzdolabında tut , kolay şekil alması ya da rendelenmesi için .
Yağla yani uzun lafın kısası ama çok değil azıcık
Ama ben hamurun içine terayağ koyuyotum bi kaşık kadar..
Ya abla tarifi ben bi yanlış anladım bilmiyorum..
Rica etsem bana şöyle ayrıntılı bir şekilde turta tarifi yazabilir misin..
Acemiyim , ilk yapıcam ..
Şöyle açıklaya açıklaya sırasıyla yazabilir misin hı
Tamam canım , dur bekle yaşlı kadınım ben aklımda tutamıyorum , tarif defterimi alayım
O tarifim hep tutar .
Aaaaa bir de o var değil mi ?
Sen yokmuşun gibi konuşuyoruz , sen sonra sabah hepsini okuyorsun
Hep bekonun işi , hemen ebushu da alıyor
Ben erken kaçtım ama gece , resident evil 6 ya baktık
Naber tatlım ?
Evet hayli değişik bir sınavmış , bende öyle duydum .
O vitamin sorusu çok kafa karıştırmış ve zaman almış , o yüzden sordum sana da .
Haftaya da alan sınavı varmış sanırım , kpss ye hiç girmedim ben . Vaktim olursa bu sorulara bakacağım , merak ettim
İŞte sana anamdan kalma turta tarifim
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket margarin
Un
Önce margarini bir tavada erit şekerim . O az soğurken yumurta ve şekeri çırp , erimiş margarini ekle karıştır.Sıvıyağ , vanilya , kabartma tozu ekle , en sonda unu ekle .
Sert bir hamur olacak . Öyle kek hamuru gibi akışkan olmayacak .
Bu hamurdan bir elma büyüklüğünde ayır ve buzdolabına koy .O sırada sen yağladığın tart kalıbına kalan hamuru elinle döşe. İç malzemeni hazırladın tabii bu arada değil miOnu koy .
Dolaptaki hamuru al , ister üzerine rendele , istersen şeritler kes koy .
Ver önceden ısıttığın 180 derece fırına , üzeri pembeleşince al ve afiyetle ye
Biliyorum yaşlısın ama taş gibisin
Ben daha kelepçeli tart kalıbını bile yeni duydum ya :44:
Ben daha küçük turta kalıplarıyla dahi yeni tanıştımişe kelepçeyi karıştırmasak..
Değişik fantezileri sevmemde hahaha
Ozru kabahatinden buyuk
Bende ozledim residentimi yaa. Oda gelecek agustosta
Cumartesim pineklemek pazar gunumde temizlikle gecti.
Bugun annemlere gidecektim vazgecip onlari cagirdim. Bakalim gelecek gibiler ama babam kalmak istemiyor bahcesi icin cok ugrasmislar yanliz birakamazlarmis. Komsu sular dedim. Beceremezmis onun gibi.
Bu arada iyiyim
Sen nasilsin sekerim
Zor değildi o sorular, düşünme gerektiren sorular sadece. Ales'te de vardır öyle sorular zaten ales gibi olacak denmişti ki ben alesten hiç zorlanmadan 90 aldım ama bu öyle değildi bi enteresandı.Hem sadece matematik değil diğer bölümler bile bir garip geldi bana. Alan sınavı dündü bitti sınavlar. Ben ona girmedim bana yaramıyor sadece gk gy girdim. Amaan ne yapayım ya kısmet bir sene daha işsiz gezerim artık.
Kelepçeli olunca fantazisi bir yana kalıptan çıkmama derdi olmuyor şekerim benim
Bende iyiyim canım , cumartesi sabahtan akşama kadar İstanbuldaydım .
Pazar mangalda
Bugün evde gibi görünüyor ama her an değişebilir.Ramazandan önce son çıkış tabelasını değerlendirebilirim
Severim ben o mantık sorularını , eşimin girdiği sene Ales sorularına bakmıştım , tam benlikti.
Hadi bakalım hayırlısı garengcim , bu siteden bir arkadaşımdan güzel haber aldım , çok sevindim , darısı size inşallah .