Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

nasıl yani söylediklerinin altından kalkabildin mi?
o bana iftira atınca ben söylediklerinin altında kalmıs mı oluyorum?

adam haksızlıgını kabul etmiyor bir şekilde haklı cıkmak icin ugrasıyor (genel olarak benim izlenimim bu)
iftira da olsa haklı cıkmıs işte milletin icinde onu anladım zaten.

ben o konuyu kapatmıştım hem
sorun arkadaslarmın neden ban aldııgını ögrenmekti arkadaslarım oldugu icin.
ogrendım ve bitti yani
o konuyu o gün kapattım ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Keyifsiz ve miskinden hallice bir şekilde ; ben geldim .

Maximacım , sabah okusam yazdıklarına uzun uzun cevap yazardım kendimce ama şu saat itibarıyla okuyunca , tek söyleyeceğim çok haklısın .

Fallenangel , çok geçmiş olsun.Baban için yapabileceğim şey onun ve tüm hastaların biran önce iyileşmesi için dua etmektir ; Rabbim acil şifalar versin.

Melodi canım , umarım yeni hastane ki ; orası özellikle bu alanda çok güvendiğim bir hastane , biran önce babanın sağlığına kavuşmasına vesile olur.

Şimdi biraz ne var ne yok bakınayım

Son düzenleme:

Hastane çok iyi canım...Acıbademde yatıyor şu anda babam..Söylemekte sakınca görmüyorum..Her tetkik titizlikle yapılıyor...Babamın psikolojisi gerçekten çok iyi...
Önümüzdeki hafta içinde yüksek ihtimal ameliyatı gerçekleşecek..Operasyon yeni bir sistem olduğu için, yurt dışından bir ekip gelecekmiş...

Lakin bu sefer de maddi bir sıkıntımız oldu...Benim babam iş bankası emeklisi, dolayısıyla sağlıkla alakalı durumlarda epey rahat etmiştir şimdiye kadar..İş bankasından Allah razı olsun :)
Ama bu ameliyatı karşılamıyormuş...
Daha doğrusu bu ameliyatı sgk da karşılamıyormuş..Şaka gibi değil mi?
Ameliyat parası öyle böyle değil arkadaşlar, bir ev parası...Biz zengin insanlar değiliz ki bu parayı ha deyince çıkaralım...Ve babam ameliyat olmazsa ölür...Hani "olsa da olur olmasa da olur" cinsinden bir ameliyat değil bizim için..

Büyük sıkıntıya düştük anlayacağınız...Babamın sağlığı her şeyden önemli, çok şükür ki biz imkanlarımızı zorladığımızda bu meseleyi uzun vadede halledebileceğiz...

Ama ya hiç parası olmayanlar ne yapacak?
Hiç bir geliri olmayanlar?
Satacak malı mülkü olmayanlar?

İşte bu devlet öyle bir devlet ki, "paran yoksa ÖL" diyor insana...Ülkeme sevgim sonsuz...Lakin bazen bu devletten ölesiye utanıyorum...Yazıklar olsun...
Evet, "PARAN YOKSA ÖLECEKSİN" diyen bir devlette yaşıyoruz arkadaşlar...
Siz siz olun, ciddi sağlık sorunlarına yakalanmamaya bakın...

Moralim cidden çok bozuk..

Son düzenleyen: Moderatör:
♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
Kızlar mrb..... belliki herkesin morali çok bozuk...
Melodi canım çok geçmiş olsun

Evet Acıbadem Hastenesi kalp cerrahisi konusunda özellikle mükemmel bir uzmanlık sergiliyor , özellikle bu alanda anlaşmalarının olduğunu biliyordum muayene , ekg ,efor vs de ama ameliyat konusunda SGK'nın karşılamadığı hakkında bir bilgim yoktu.
Maalesef sağlık konusunda işleyişte çok eksikler var.
Evet günden güne değişen hastane ortamlarından , sağlık hizmetlerinin evlere bile taşınmasından , devlet hastanelerinde eskiye göre bir düzen oturtulduğundan ve bunların birer gelişme olarak kayda geçtiğinden benim kendi adıma şüphem yok.Ama...
İşte orada kocaman bir ama giriyor devreye;
Şimdi bahsettiğimiz hastene kurumsal yapısı itibarıyla özel ve pahalı bir hastane.Eğer bu kadar paran yok ise ; devlet hastanelerinden , üniversite hastanelerinden vs . hizmet alabilirsin denilecektir ki;
Buralarda benim hastalığıma yeterli tedavinin uygulanıp uygulanmaması ,beklenecek sıra vs . göz önüne alınmadan.
Biliyorsun , bende ülseratif kolit hastasıyım ve düzenli bir kolonoskopi , endoskopi eşliğinde işinin ehli bir doktorda sürekli tedavi görmez isem hastalığımın sonunun malum olduğunu ben değil doktorlar söyledi.Uzun süre tedavimi Acıbadem'de gördüm , son derece memnun kaldım özellikle de doktorumdan ama zamanla bütçemiz bu durumdan memnun kalmamaya başladı.Son iki yıldır araştırma hastanesine yöneldim , şanslıydım yine çok iyi bir doktora denk geldim .Acil kanamalrım olduğunda araya sıkışabiliyorum aksi halde randevu sisteminde en az bir hafta beklemem gerekiyor.
Eşimin sorunlu bir 20 yaş dişi var mesela ; özelde yapılacak işleme aldığımız fiyattan sonra ne gerek var dedik , her doktor bu işlemi yapamadığı içinde en son üniversite hastanesinden randevu aldık .Ne zamana mı ? Bir yıl sonraya...Adam ağrıdan ağzını açamıyordu , diş yan yatmış eti kesiyor.
Kaç kez BİMER'e şikayette bulundu.Bulunduğum ilde bu işlemi yapacak doktor sayılı , SGK'dan yararlanmak için bir yıl beklemek bu ülkenin sağlık sistemine yakışıyor mu diye?
Aman benimde ne çok yazacak şeyim varmış ,sağlık hzimetleri konusunda.
Allah şifalar versin ve de ödeme kolaylığı canım.

Narmikcim ; ufaklığa önemli bişey olmadı değil mi ?

Allah razı olsun canım...

Ama bu operasyon devlet hastanelerinde maalesef yapılmıyor...Zaten sgk devlet hastanelerinde yapılan bir çok ameliyatı da karşılamıyor (kalp pompası gibi)...Bu ameliyat devlet hastanesinde yapılsaydı bunu da karşılamayacaktı...

Babam ancak bu sistemle ameliyat olursa hayatta kalabilir...
Kalp 2008 de ağır bir ameliyat geçirdiği için, bir daha açılarak girilemiyor...Ancak kasıktan kapakçığa mandal takılarak kapakçık onarılabiliyor ( Yani işte bu yeni sistem oluyor bu)...Bu ameliyatı da Türkiye'de yapan hastane sayısı 2 veya 3!!!
İzmirde yapılmıyor, daha ne diyeyim?

Yani özeli devleti yok bu işin...Paranın çoğu takılacak mandala ve gelen alete gidiyor zaten...Yanılmıyorsam hastane 20 bin kadarını alıyor..Bu da tüm paranın yanında devede kulak...

Bu durumda olan binlerce hasta var..Kalp yetmezliği sebebiyle, ameliyat olamadığı için ölüme terkedilen...Şimdi bu sistem yeni bir umut...Ama devlet ödemiyor...Öl diyor sana...

Yahu arkadaşım o kadar canım sıkkın ki bugün ; inan şimdi şu yazdıklarnı okuyunca başıma ağrı girdi.

Bazen cidden hiçbirşeye anlam veremiyorum , aklım yetmiyor heralde diyorum.Anlattığın tedavi ile ilgili herhangi bir bilgim yoktu , insan başına gelmeyen bir çok şeyden bi haber yaşıyor.Bir şikayet dilekçesi yolluyorum , nasıl böyle bir açık olur sağlıkta bilemiyorum.
Hoş bizim diş halolmadı ama en azından cevap aldık , bu durumuda merak ettim.Tekrar tekrar Allah kolaylıklar versin.

Bugün sanırım kimsenin neşesi yerinde değil...

Narmikcim ; ufaklığa önemli bişey olmadı değil mi ?

Canım şimdi tesadüfen gördüm kontrol panelinden mesajını...

Sandalyeden arkaya doğru kendini atıp düştü oğlum...Kafası arkadan çarptı...Ödümüz koptu...Çok fazla hareketli...Evde her tür güvenlik önlemini aldık ama çocuk işte....Herhangi bir bayılma,göz kayması,kusma olmadığı için rahatladık sonradan..Şimdi uyuyor ama gidip gidip kontrol ediyoruz...

Kuzum buradan bir öpücük yolluyorum, umarım başının ağrısına iyi gelir...

Ya işte...Yani bizim bir alternatifimiz yok canım...Özellikle araştırma hastanelerini hiç bir özel hastaneye değişmem ben...Yani yanlış anlaşılmasın, keyfimizden acıbademde değiliz...Ya burada olacaktı, ya da ankarada...Yapan başka bir yer yok ...

Ve dediğim gibi bu durumda olan da inan binlerce insan var...Bak ne diyorum, kalp pompası bile karşılanmıyor...Hani şu kalbi devreden çıkarıp pompayla yaşamak var ya!!! Hani yapılacak hiç bir şey kalmadığında insan vücuduna takılan şu alet!! Devlet bunu bile karşılamıyormuş...Devletin karşılamadığını, iş bankası diyor ki ben neden karşılayayım?
Bu devlette ne açıklar var da, ağzımı açarsam ağır konuşacağım..

Nereye yollanıyor bu şikayet dilekçesi?

Melodicim,çok geçmiş olsun babacığına da tatlım.......

Canım çok sağolasın...Ben yeni okuyorum oğlunu....Ciddi bir şeyi yokmuş çok şükür..Size de çok geçmiş olsun..

Canım çok geçmiş olsun.
Bizde 2 yaşındayken böyle bir düşme yaşamıştık , kafada bir şişlik.O zaman doktorumuzla telefonda konuşmuştuk , aynen senin yazdıklarını takip edin,bunlar yoksa bir süre uyutmayın sonra da uykusunda kontrol edin demişti.Sen zaten tüm prosedürü uygulamışsın
İnsan nasıl korkuyor bilirim ben.

BİMER başbakanlık şikayet sitesi var , biz eşimle çok sık kullanıyoruz.Yakında maillerimize '' girilmez '' işareti koyacaklar.
Sende yaz bakalım , bende senin konunla ilgili yazacağım.
Bizim diş olayına hemen el attılar ama hastaneden cevap alamadık yine ne fayda.

Ben de 2009 da vazgeçmiştim bimeri kullanmaktan ama bir deneyeyim bakalım...
Bu sıkıntının içinde hiç bir şey düşünemiyor insan..

Sağolasın canım..

Narmikcim geçmiş olsun.
Allah esirgemiş.

Çok geçmiş olsun...
Benim de babam hastanede yaklaşık 16 gündür...
Rabbim şifalar versin tüm sağlık sorunu yaşayanlara..

Kuzum babişkona acil şfalar diliyorum.
Rabbim tez vakitte eski sağlığına kavuştursun inşallaah.
Neden hasta özel olmazsa?

Melodim çok saol..

Allahım babanıza acil şifalar versin.

çok zormuş çoook...

Sizin de babanıza geçmiş olsun.
Kesin tanı kondu mu şuan...

Ausencia canım konun hayırlı olsun.

Ben de gelebilrmiyim demeden daldım içeri hemen

3Gündür banlıydım bugün döndüm bi afalladım ilk başta yeni yeni alışıyorum

Kuzum babişkona acil şfalar diliyorum.
Rabbim tez vakitte eski sağlığına kavuştursun inşallaah.
Neden hasta özel olmazsa?

Amiin...Allah razı olsun canım...Kalp hastası canım benim babam...
Kapakçıktan kaynaklı kalp yetmezliği var...
İyi olacak inşallah..

Ausencia canım konun hayırlı olsun.

Ben de gelebilrmiyim demeden daldım içeri hemen

3Gündür banlıydım bugün döndüm bi afalladım ilk başta yeni yeni alışıyorum

Eeee siz misiniz milletin zengin eş arayışından geyik yapan

Hoşgeldin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…