Ausencia'nın Gözüyle ...Nerede Kalmıştık ?

Tekrar tekrar altını çizdiğim nokta (belki ben anlayamıyorumdur, kapasitem el vermiyordur bilemeyeceğim ama) bu tartışma veya polemik kavramlarından nelerin kastedildiğini bilirsek, hem yönetenlerin hem de üyelerin huzuru açısından daha hoş bir platform oluşur görüşümün arkasındayım...

Bizim klavyenin ucuda ,giyotinin ucuda çok işlevli...Yani bazen ayar kaçabiliyor , bunu mune de iyi bilir çoooook konuşmuşuzdur onunla da; cevap vermeden kib ' le geç demekle olmuyor bazen işte.O zaman forumda ne işim var diyorsun,illa şeytan dürtüyor.Usule uygun bir şeyler yazayım diyorsun , ipin ucu kaçıyor da biz mi anlamıyoruz yoksa ipler kimin elinde ise işleyiş o şekilde mi hal alıyor bilemiyorum da. ( bakın bilemiyorum diyorum , sesli düşünüyorum sadece )
Sonuç olarak , buraya gelen cezalar üzerine birşeyler yazdık , mune de kazen de cevap verdi , soru sordu herneyse...Belki şeytan dürtü.Ama bizim yazıpta silme şansımız olmadığı için ; anlık insani zaaflarımızın sonucuna katlanıyoruz.
Bu gün geliyor 3,5,7 oluyor ....gün geliyor U.İ oluyor.....

Neyse ;

Benim anladığım bu sitede keyifli vakit geçirmek istiyorsan nerede polemik var , nerede geyik var , konu dışı vs ... var ; Kib'le ve arkana bakmadan kaç:KK55:

Bizim klavyenin ucuda ,giyotinin ucuda çok işlevli...Yani bazen ayar kaçabiliyor , bunu mune de iyi bilir çoooook konuşmuşuzdur onunla da; cevap vermeden kib ' le geç demekle olmuyor bazen işte.O zaman forumda ne işim var diyorsun,illa şeytan dürtüyor.Usule uygun bir şeyler yazayım diyorsun , ipin ucu kaçıyor da biz mi anlamıyoruz yoksa ipler kimin elinde ise işleyiş o şekilde mi hal alıyor bilemiyorum da. ( bakın bilemiyorum diyorum , sesli düşünüyorum sadece )
Sonuç olarak , buraya gelen cezalar üzerine birşeyler yazdık , mune de kazen de cevap verdi , soru sordu herneyse...Belki şeytan dürtü.Ama bizim yazıpta silme şansımız olmadığı için ; anlık insani zaaflarımızın sonucuna katlanıyoruz.
Bu gün geliyor 3,5,7 oluyor ....gün geliyor U.İ oluyor.....

Neyse ;

Benim anladığım bu sitede keyifli vakit geçirmek istiyorsan nerede polemik var , nerede geyik var , konu dışı vs ... var ; Kib'le ve arkana bakmadan kaç:KK55:

Ben de şuan aynısını düşünüyordum...
Sonuçta biz de fikrimize karşı bir yanıt aldık, genel çerçevede bakarsak bu da bir tartışma.
İçinden çıkmaya çalışıyordum bu durumun.:44:
O sebeple cevabınız çok iyi geldi.
Düşünme, irdeleme, hadi yaptın diyelim bunu dile asla getirme, hele de yanlışı göstereceğim diye uğraşıp da sınırları zorlama ve 'onu mu alayım, bunu mu alayım' konularına daha fazla ilgi göster.
Çıkarımlarım bu oldu, büyük bir aydınlanma yaşadım şuan.:103:
Uzun lafın kısası; hakikaten bozuldum....

Son düzenleme:
Çıkarımlarım bu oldu, büyük bir aydınlanma yaşadım şuan.:103:
Uzun lafın kısası; hakikaten bozuldum....

Boşver...

Ben şimdi gece gece gidip bir konu açayım Türkiye gündemine seninle sabaha kadar tartışalım seviyeli seviyeli:KK34:

Konu siyaset olunca iki zıt kutubuz ama nasıl da başardık değil mi sayfalarca polemik içinde uslubu:KK52:

Anlamazsınız, kapasiteniz el vermez gibi birşey demek asla haddim değildir, haşa.
Konu içeriğinden kopup kişilere yorum yapmaya başlarsanız ve ısrarla cevaba cevap yazıp konuyu bambaşka bir boyuta taşırsanız gereken işlem yapılır.
Biz yönetici olarak gayet huzurluyuz ama konuları okumak için topiklere girip topikte konuya cevaptan çok konu dışı yorumlarla karşılaşanlar, tartışmalardan bıktım diyerek şikayet eden üyelerimiz huzursuz oluyorlar haklısınız.

Eğer kurallara aykırı bir durum söz konusuysa evet kötü içerik olarak bildirip geçmelisiniz, Adminler online olur olmaz durumla ilgilenirler.
Sitemizin sağlık, kültür sanat, eğitim, bilim teknik, tarih gibi bölümlerini forumdan saymayıp bdv'deki herhangi bir konuda yazamayacaksam forumda ne işim var diye düşünüyor ve siteyi bir derdim var bölümünden ibaretmiş gibi görüyorsanız üzülürüm.

Üyelerimiz Atatürk bölümümüze de yazsa, bilim, sağlık, sanat, tarih hakkındaki bilgilerini paylaşsa keşke, oysa ne yapılıyor, sitede sahte konuların açıldığından şikayet ediyor ama o sahte dedikleri konulardan çıkmıyorlar, ne kadar aykırı konu o kadar çok yorum yapılıyor, eğitim, kültür vs. bahsediliyor ama malesef o bölümlere ilgi yok çünkü kavga yok, çünkü kocasını aldatmış kadın, makyaj malzemesine aylık 5000 lira harcama topikleri daha ilgi çekici ve kavgaya müsait konular.

Sayarım söverim işime gelmeyince kiblerim slogan olmuş. Kaliteli konular, kaliteli bir forum isteniliyorsa her topiğe dalıp bile bile kurallara aykırı davranışlar sergilenmez, arada gerçekten fikre ihtiyacı olanların konuları konu dışı yorumlar, tartışmalar yüzünden hiç oldu gitti, konuyu açan üyeler özelden bana ulaşıp konuyu açtıklarına bin pişman olduklarını, konularını kapatmamı, üyeliklerini de silmemi istediler.

Bu üyelere haksızlık değil mi? Zira bu üyelerle dalga geçildi, kalpleri kırıldı, konuları inanmıyorum, sen sahtesinnnn gibi alakasız yorumlarla dolduruldu, madem sitenin her bölümünde geyik yapacaklardı, geyik bölümü niye var?

Ben sabaha kadar yazsam, ne polemiğe girer, hangisi tartışma sayılır sayfalar dolusu açıklasam topikleri kaynatmak isteyen yine kaynatır yine kaynatır.

Kısa ve net kurallar var, kurallara uyulmalı...

Boşver...

Ben şimdi gece gece gidip bir konu açayım Türkiye gündemine seninle sabaha kadar tartışalım seviyeli seviyeli:KK34:

Konu siyaset olunca iki zıt kutubuz ama nasıl da başardık değil mi sayfalarca polemik içinde uslubu:KK52:

Ben bayağı bayağı küstüm foruma niyeyse.:KK52:
Ekrana tripli tripli bakmaktayım son yarım saattir.
Tavşan dağa küsmüş olayını birebir yaşıyorum.
Hissiyatım, mantığımın önüne geçti kanaatimce, ona bir dur! ihtarı çekmem gerek...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim bilgilendirme ve cevabınız için.
Aklımdaki soru işaretlerinin bazılarına yanıt bulsam da birkaçı hala muallakta.
Her şeyin çaresini başka bir yerde veya bir kimse aramamak da gerek, kendi çabamla da geri kalanını çözüme ulaştırabilirsem sanırım sorunum hallolacak.
Ulaştıramasam da artık bu durumlar için ne yapmamam gerektiğinin farkına vardırıldım.
Bu da önemli bir ilerlemeydi.

Mune ; her zamanki açıklayıcı tavrın ile yazmışsın.Bana ya da değil verdiğin cevap,bende şunu eklemek isterim.

Site içerisinde takıldığımız konular ilgi alanlarımızı , kapasitemizi belirlemiyor değil mi?Hayatımızın birçok noktasında , bir çok kişi ile siyaset , tiyatro , fotoğraf , kişisel gelişim ...o şu bu herneyse ; konuşuyor iken bu siteyede sadece geyik yapmak ya da başka hayatlarda neler oluyormuş bilgeçliğinde takılabiliriz değil mi?
Bu site pek tabii BDV'den ibaret değil...herkes keyif aldığı noktalarda zaman geçirir ya da hayatının içinde hiç yer almayan noktaları burada eksik olarak giderir.

Ben daha rahat konuşabilmek için geyik topiği açtım da ne oldu?
Hani demişsin ya geyik yapmak için geyik topikleri var diye...
Önce sen , ardından Kazen geldi...
Peki ben kendi adıma bu iki ismi ard arda görünce neden ; '' eyvaaah ausencia , yine gri bir dünyaya açacaksın gözlerini galiba bu sabah '' hissiyatına büründüm.
Ha, diyeceksin ki '' bak bişey oldu mu ? Hala yazıyorsun , sen ne yazdığını bildikten sonra ,uslubu koruduktan sonra birşeycik olmaz '' diye.
Ama öyle değil işte.Eğer Kazen mesajını silmese , ben cevap versem , o cevap verse ....İşin ucu belli değil miydi?
Ama doğru burada geyik serbest , o yüzden müdahele despotluk olurdu...

Neyse diyeceğim yine , ne kadar konuşursak konuşalım ...Bazı konuların senin örneğindeki gibi konu sahibini rencide eden , konusunun kapatılmasına sebeb olan yorumlarla harcanması ile karıştırılmaması gereken ;bazende konu sahibinin çokta hakketiği zaten kendi konusunu kendisinin gasp ettiği konularda en azından ceza verip , konu kapatmak yerine o konu ilgili bölüme taşınabilir.Yani BDV'den Geyik Topiğine....

Bakın, eğer bir derdim var bölümüne bir konu açıldıysa o konu eğer sırf dalga geçilmek amacıyla açılmışsa, sizlerin o konuya yorumlar yazmanız konuyu açanı memnun ediyor, tuhaf bir hobi gibi gözükse de malesef bu gibi durumlarda yaşanıyor, bizde diyoruz ki konuyu takibe aldınız baktınız ki gerçekten cevabı hak etmeyen, tek amacın dalga geçmek olduğu bu tip konulara prim vermeyin, basın kötü içeriğe konu kapatılsın üyeyede gereken ceza verilsin.

İnsanları ilgi alanlarına göre sınıflandırmıyorum yanlış anlıyorsunuz, diyorum ki konu bir derdim var'da açılmış bir konuysa ve eşini aldatan kadın, evli erkekle yaşanan aşk, ben paraya önem veririm gibi kadınların tepki göstereceği türden bir konu, eğitim hayatıyla ilgili sorun yaşayan bir üyenin açtığı konudan çok daha fazla rağbet görüyor, belkide eğitimi hakkında kararlar almak için fikir isteyen üyenin konusu çok daha hayati ama diğer konuda tartışmaya girmek daha tatlı geliyor.

Forumda bazı topiklerde vardır ki sınırları, kuralları bellidir, misal farzet ki, şu an aklından ne geçiyor gibi topiklerde üyelere gönderme yapamazsınız, alıntı yapamazsınız, mesaj kutun dolu diyemezsiniz, o topiklere girin bakın kaç kere ikaz etmişim, hatta madde madde neleri yapmamaları gerektiğini yazmışım, sonuç: Koca bir hiç, uyarılarım sonrası bile kaç üye ceza aldı o topiklerde.

Yine örnek sitenin sözlük bölümünde açılan topiklerde alıntı yasaktır, topikte kendi düşüncenizi yazarsınız, peki sözlükte kaç konudan kaç alıntı kaldırdık biliyor musunuz?

Bir örnek daha evlilik bölümünde çeyizlerle ilgili bir topik var, üyeler aldıkları çeyizlerin fotolarını ekliyor, oradada alıntı yasak, yorum yapılmaz, çeyizler paylaşılır, peki kaç üye bu kurala uyuyor?

Bu örnek verdiklerimde ya topiklerin içinde ya da açıldıkları bölümlerde mutlaka uyarılar mevcut olduğu halde kurallara uyulmuyor.

Ayrıca Türkiye ve Dünya Gündemi bölümünde zıt düşüncelerde olmanıza rağmen polemikteki başarınızdan bahsetmişsiniz, orasının amacı belli değil mi?
Herkes üslubunu koruduğu, kendi fikrini dayatmadığı, yazışmalar kavgaya dönmediği, siyasi kimliklere hakaret etmediği, üyeler birbirini sempatizan ilan edip hakaret etmediği sürece düşüncelerinizi yazarsınız, orada birbirinizden alıntıda yapıyorsunuz, alıntı yaptınız diye ceza aldınız mı, hayır çünkü konuyu tartışıyorsunuz.
Orada okullarda kıyafet yönetmeliği değişmiş diye başlık açıp o başlık adı altında memur zamlarını konuşmuyorsunuz veya ne bileyim bugün işte yoğun birgün geçirdim, bu konuda diğerleri gibi çakma demiyorsunuz, konu içinde kalmayı başarıyorsunuz.

Ama bir derdim var bölümünde açılan genelin dikkatini çeken türdeyse ve kültür yapılarına, yaşam biçimlerine, anlayışlarına tersse ya da gerçekliğine inanılmamışsa konuyu anında dağıtabiliyorlar, oysa şu memlekette internet, tv, medya, onca programlar olmasına rağmen insanlar belki bir anlık gafletle, belki basiretsizlikten yok daha neler 2012 Türkiye'sinde bu da yaşanır mı denilecek şeyler yaşıyorlar, siz yaşamıyor olabilirsiniz ama yaşayanlar olduğunu da bilmelisiniz, evet belki kimi dikkat çekmek için uydurulmuş hikayelerle çıkıyor karşımıza ama onlara eğlencelik olmamak, prim vermemek sizin elinizde.

Prim veriyor, konusuna sayfalar dolusu yazıyorsanız ki defalarca topiklerde bunu da izah ettim e o zaman kusura bakılmasın kurallar devreye girer.

Yazdığın her beyanı kelimesi kelimesine anlıyorum mune ; daha öncede konuştuk,yine konuşuyoruz.
Galiba şunu anlatamıyorum.Bazen eğlenmek istiyorsun , hani tüm gün yaşadıklarından , ülkenin sorunlarından , derslerinin ağırlığından vs.. sıyrılıp kafayı dağıtmak vardır ya ;işte ona ihtiyaç duyuyorsun.Bilemem hiç yaşadın mı bu hissi , belki çok ciddi bir mizacın var...şimdi bana koskoca kadının derdine bak diyorsun ama,
İşte o bazen foruma girip ''geyik'' yapma istediğin doğduğunda karşına öyle bir konu çıkıyor ki ; konu sahibide bu durum için zemin hazırlamış oluyor aynen dediğin gibi ( artık özel zevki midir bilemem ) onun hazırladığı zemin üzerinden , evet belkide ona prim vererek gibi gözükse de aslında kendi keyif alanımızı oluşturuyoruz.
Böyle keyif mi olur deme şimdi.
Ben çok bilirim buradaki benzer konularda karnımıza kramplar girene kadar yorumlar yapıp , yüzümüzdeki tebessümle yatağa girdiğimizi.Kavgalardan,hakaretlerden bahsetmiyorum.Senin dediğin örnekte olduğu gibi zaten konu sahibinin bile bile açtığı bizimde ona verdiğimiz ''dahihane'' cevaplarla kendimizi kaybettiğimiz konulardan bahsediyorum.
Burada amaç belli ise;alan memnun veren memnun ise,ceza verip konu kapatmak yerine...
''Hanımlar,işi geyiğe çevirdiniz hepberabaer...hadi o zaman geyik topiğine '' desen , o konu topik değiştirse;bizde elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi kalmasak...
Sitenin ciddi duruşuna zeval gelir derseniz,bilemem pek tabii.
Ben nacizane fikir teatisinde bulunuyorum.
Bunun dışında saldırgan ve aşağılıyıcı , kavgaya zemin hazırlayan yorumlar benim derdim değil.
Para konusunda çıkan cezalardan başladı mesela bu gece ki ceza bombardıma.Konu sahibi çok mu çaresizdi;hayır.Verilen cevaplar karşısında çok mu biçareydi;hayır.Bence pekala aynı konu geyik bölümünde devam edebilirdi.
İşinize karışmak ,çok biliyorsan gel sen yap dedirtmek , ahkam kesmek hele hiç değil amacım.
Konuşuyorum işte:KK34:

Ausencia,

sizin bahsettiğiniz türden konular olursa zaten geyik bölümüne taşıyoruz ama konu sahibesi dalga geçilsin diye konu açmadım diye ısrar ediyorsa, tiye alanlara içerliyorsa veya konuya yapılan yorumlar yüzünden gücenip topiğine uğramıyor ama gıyabında konuda yorumlar yazılmaya devam ediyorsa konuyu kapatıp gerekeni yapıyoruz.
Bazı zaman oluyor ki üye topiğinde yazılanlar yüzünden rencide oluyor ve topiğe artık hiçbirşey yazmıyor, direk bize ulaşıp derdini anlatıyor, ne olur siz anlatın üyelere, bana inanmıyorlar bütün üyeler böyle mi diyenler oluyor, şimdi ben bu kadınlara ne diyebilirim ki, konumu kapatın üyeliğimi de silin diyenlerin mesajlarını okuma şansınız olsaydı, başka pencereden bakardınız benim gibi.

Yoksa ne konular açıldı, açan bir süre sonra niyetini belli etti, bizde ooo siz konuyu geyiğe çevirdiniz kemerlerinizi bağlayın sıkı tutunun uçuyorsunuz diye yazıp geyiğe taşıdığım çok konu var, geyikte biraz araştırsanız o konuları bulursunuz.

Vallahi mune ben şuncacık aklımla şunu anladım ki;ne ben o penceren bakabileceğim ne siz bu pencereden.
En iyisi bugüne kadar nasıl gidiyorsa , öyle gidecek diyerek susmak.
Yok aksi halde bugünkü konu neden geyiğe taşınmadı diye soracağım ? uzayıp gidecek...

Ben ausencia'nın gözüyle...diyerek buradan devam edeyim inceden inceye.Benim gibi inceden işleyen dostlarla...
:KK34:

useless20graphics20anim.gif
MELODİCİM BU KUTLAMA SENİN İÇİN...
useless20graphics20anim.gif

Bir daha stratejik savaş aç...
Ceza alma...
Ya da beraber alalım...
Herneyse işte...
Uyku tutmazsa gelirim demiştim ama kim bilir kaçıncı rüyandasın?
Sabah erken kalk bari...
Hoşgeldin , GAZAN MÜBAREK OLA:KK34:

fireworksanimation-13.gif

Çok sevdim ben bu kutlama işini...Arkangel ve Ebushhh sizede parti yapalım.Tabii siz gelene kadar başka birimiz gitmez isek:KK37:

Hadi ben gittim.Sabaha görüşürüz.Melodi uyaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn:KK52:

Düştüm mapus damlarına öğüt veren çok olur...
Toplasan o öğütleri burdan köye yol olur :63: (cezaevi müdürlerine selam olsun :63:)
Ana baba bacı gardaş dar günümde el olur (siz üstünüze alınmayın canlarım :KK33:)
BDV belasına gardaş kırdığımız kafa bizim:KK4::KK4::KK4::KK4::KK4:

Şarkısı eşliğinde hoşbuldum demek istiyorum Ausencia'm ve canım arkadaşlarım....
Evet sonunda mapustan çıktım....Sizlere düştüğüm yeri biraz tanıtmak isterim...

Eki Görüntüle 568786
Kazen güzel yere açmış cezaevini...Deniz manzaralı..Vallahi sıkıldıkça dışarı baktım, böyle derinlere daldım daldım gittim...Bazı geceler votka servisleri vardı...Manzara eşliğinde pek güzel gitti doğrusu...

Eki Görüntüle 568787
Siz acaba ne yapsam da bu güzel deniz manzaralı yere düşsem diye düşünedurun..Ben de kaldığım zindanı göstereyim sizlere:KK31:
Dışı sizi içi beni yakar dedikleri bu olsa gerek, işte şu demir ranzada yattım 3 gün, inanabiliyor musunuz?:KK5: Bir yatağı çok gördüler bana:KK14:
4 tarafım kara duvardı...Ooooyyy kilit, parmak demiiir, soğuuuk duvaaaar...Diye diye uyudum geceleri:KK50:

Eki Görüntüle 568788 Eki Görüntüle 568789
O kara zindanlarda, kah oturdum melül melül hasretinizle yandım, kah gardiyanlara isyan edip beni çıkarmaları için yalvardım...Tabi bütün bu çabalarım nafileydi:KK43:
Acımasız garidyanlar :63:

Eki Görüntüle 568790
Sonra bilin bakalım ne oldu? Tahliye olacağım gün, yanıma yeni arkadaşlar geldi, içlerinden biri de tanıdık:KK53:
Şu soldakini tanıdınız mı? Evet maalesef Arkangel:KK31:...Şaşkın konu dışına çıkmaktan tıkılmış içeri..O kadar da uyardım, tecrübe konuşuyor, ben ettim sen etme dedim ama dinleyen kim:KK19:
Angela maalesef hanımağalık yapamadım, dediğim gibi çok az görüşebildik...
Allah kurtarsın diyelim buradan kendisine...

İşte böyle canlarım...Ben düştüm siz düşmeyin...

Ausencia, kuzum, parti yarın devam etsin bunu saymam :KK60:
Az şımartın beni, çok zor yollardan geldim:KK53:

Son düzenleyen: Moderatör:
Düştüm mapus damlarına öğüt veren çok olur...
Toplasan o öğütleri burdan köye yol olur :63: (cezaevi müdürlerine selam olsun :63:)
Ana baba bacı gardaş dar günümde el olur (siz üstünüze alınmayın canlarım :KK33:)
BDV belasına gardaş kırdığımız kafa bizim:KK4::KK4::KK4::KK4::KK4:

Şarkısı eşliğinde hoşbuldum demek istiyorum Ausencia'm ve canım arkadaşlarım....
Evet sonunda mapustan çıktım....Sizlere düştüğüm yeri biraz tanıtmak isterim...

Eki Görüntüle 568786
Kazen güzel yere açmış cezaevini...Deniz manzaralı..Vallahi sıkıldıkça dışarı baktım, böyle derinlere daldım daldım gittim...Bazı geceler votka servisleri vardı...Manzara eşliğinde pek güzel gitti doğrusu...

Eki Görüntüle 568787
Siz acaba ne yapsam da bu güzel deniz manzaralı yere düşsem diye düşünedurun..Ben de kaldığım zindanı göstereyim sizlere:KK31:
Dışı sizi içi beni yakar dedikleri bu olsa gerek, işte şu demir ranzada yattım 3 gün, inanabiliyor musunuz?:KK5: Bir yatağı çok gördüler bana:KK14:
4 tarafım kara duvardı...Ooooyyy kilit, parmak demiiir, soğuuuk duvaaaar...Diye diye uyudum geceleri:KK50:

Eki Görüntüle 568788 Eki Görüntüle 568789
O kara zindanlarda, kah oturdum melül melül hasretinizle yandım, kah gardiyanlara isyan edip beni çıkarmaları için yalvardım...Tabi bütün bu çabalarım nafileydi:KK43:
Acımasız garidyanlar :63:

Eki Görüntüle 568790
Sonra bilin bakalım ne oldu? Tahliye olacağım gün, yanıma yeni arkadaşlar geldi, içlerinden biri de tanıdık:KK53:
Şu soldakini tanıdınız mı? Evet maalesef Arkangel:KK31:...Şaşkın konu dışına çıkmaktan tıkılmış içeri..O kadar da uyardım, tecrübe konuşuyor, ben ettim sen etme dedim ama dinleyen kim:KK19:
Angela maalesef hanımağalık yapamadım, dediğim gibi çok az görüşebildik...
Allah kurtarsın diyelim buradan kendisine...

İşte böyle canlarım...Ben düştüm siz düşmeyin...

Ausencia, kuzum, parti yarın devam etsin bunu saymam :KK60:
Az şımartın beni, çok zor yollardan geldim:KK53:

Bir sürü insan ceza almış gene konulardan birinde...
Sebep ne acaba? Bilen var mı?
Bir açıklayın bana da...
Bu arada, melodi sabah sabah yazdığın kahkaha attırdı cok yasa Emi! :KK60:

Günaydın şekerleer:KK52:
Ekrana melül melül bakarken melodi sağolsun canlandırdı beni :KK60:

Melodii koptum kız burda :KK52::KK52::KK52:

Bir sürü insan ceza almış gene konulardan birinde...
Sebep ne acaba? Bilen var mı?
Bir açıklayın bana da...
Bu arada, melodi sabah sabah yazdığın kahkaha attırdı cok yasa Emi! :KK60:

günaydınnn konu dışı muhabbetten aldılar canım psikolata , parkon , arknagel, canlı şahitr oldum bi anda gri oldular :KK43:

hanım ağa parkon olmuştur mapısta bugun , :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

X