Gebeliğe Hazırlık Augmentin antibiyotik ve hamilelik.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.171
63
Kızlar geçen konu açmıştım antibiyotik kullandım hamile kalırsam çok zararı olur mu diye. Bugün test yaptım ve idrar testinde kırmızı çizgiyi gördüm. Daha çok korkmaya başladım. Allah nasip eder de düşük falan olmazsa (1 kimyasal gebelik geçirdim eylülde) bu ilacın etkisi ne kadar olur. Lütfen bilgilendirin. Ve supradyn kullanıyorum onu bırakmalı miyim? Ne dersiniz?

İnternette bi baktım sorunuza bir doktor şöyle yazmış; ''Kullanmış olduğunuz augmentin 1000 mg herhangi bir zarar vermez çünkü biz gerek olduğunda hamile hastalarımıza da antibiyotik olarak augmentin kullanıyoruz.bir problem olmaz.''

Bir başka gebe de şöyle yazmış ''gebeliğin başında hamile oldugumu bilmeden augumentin içmiştim domtora söylediğimde hiç bişi olmaz demişti ki hamileliğim boyunca 3 doz enfeksiyon yüzünden antibiyotik almak zorunda kaldım ama doktorumda dediği gibi sağlıklı anne sağlıklı bebek. Enfeksiyon olması daha riskli Bence içebilirsin doktoruun da tavsiye ettiyse. Geçmiş olsun ''

Kızlar geçen konu açmıştım antibiyotik kullandım hamile kalırsam çok zararı olur mu diye. Bugün test yaptım ve idrar testinde kırmızı çizgiyi gördüm. Daha çok korkmaya başladım. Allah nasip eder de düşük falan olmazsa (1 kimyasal gebelik geçirdim eylülde) bu ilacın etkisi ne kadar olur. Lütfen bilgilendirin. Ve supradyn kullanıyorum onu bırakmalı miyim? Ne dersiniz?
Yumurta geliştirici iğne kullandığımda 5 gün bende kullandım bittikten iki gün sonra çatlatma iğnesi kullandım. Çatlatma iğnesi kullandığımdan itibaren de idrar yolu enfeksiyonu için kadın doğum doktorumun veridği antibiyotiği kullandım. Şimdi bende hamileyim ve hamileliğimi antibiyptiklere bağlıyorum. 8 aydır tedavi görüyordum olmuyordu. Enfeksşyon bebeğin yerleşmesini engelliyormuş. Temizlenince hamile kalabildim. Doktor kontlünde aldığımız için bişi olacağını sanmıyorum zaten adet gecikmen başladığında ilaç kullanma gebeliği öğrendiğinde sakın ilaç alma öncesinde bişi olmaz dedi. Ben adetliykende ilaç almazdım. Doktor, alabilirsin hamile olduğunu anladığında bırak bişi kullanma dedi. Adet gecikmesi yaşadığında

Öncelikle tebrik ederim :)

Hamileliğim süresince iki kere antibiyotik kullandım, augmentin 1000mg. Geçirilen enfeksiyonlar antibiyotikten çok daha zararlı. Özellikle ateş eşlik ediyorsa ki ben ilk bademcik iltihabı oldum, ateşim mümkün değil düşmüyordu. İlk kutu antibiyotiği de 1.trimesterda kullandım, ikincisini 2.trimesterda.

Ayrıca korkmayın, gebeliği öğrenene kadar (ilk beş haftaydı sanırım) kullanılan ilaçlar bebeğe geçmezmiş de.

Supradyni de kadın doğum doktorunuza sorun, gebelik için özel hazırlanan (gerekli içeriğe sahip) multivitaminlerden kullanmanızı tavsiye edecektir büyük ihtimalle.

Teşekkürler cevaplar için, adetim daha gecikmedi 3 gün var gecikene kadar beklemeye çalışıcam. Öyle doktora gidicem. Nasıl dayanırsam artık.

Back