- Konu Sahibi umutsuzbahar
-
Canım merhaba,benim de oğlum atopik dermatit,biz de uğraşıyoruz bu sorunla.Beklazon atopik dermatiti düzeltebilirr çünkü beklometazon içerir ve bu da bir kortikosteroid yani kortizon türevi bir etken madde.Ama kortikosteroidler potentlerine yani etki güçlerine göre sınıflandırılırlar.Çok ağır bir vaka yoksa ortada güçlü bir kortikosteroid kullanmaya gerek yok.Çünkü bunlar diğer merhemler gibi değil ciltten emilimleri yüksek.Özelikle geniş,tahriş olmuş alanda yüksek dozda ve uzun süreli kullanıldıklarında emilip kana geçerler.Beklazon orta etkili.Bebekte bunu kullanmak yerine düşük potentli kortizon türevlerini tercih etsen iyi olur.Yüz gibi ince bölgelerden emilim daha yüksektir o nedenle en düşük potentli olanlarını tercih etmelisin.Ayrıca ilacı sürüp eline eldiven giydirdiğinde bunun adı oklüzif tedavidir ki etki artar ama emilim de artar.yine minik bir bebekte emilimi arttırmaya gerek yok.Bu dediğin tedaviyi ben kendi elime(egzamam azdığı zaman,onun dışında kortizon türevi kesinlikle sürmem) uyguluyorum sadece 1 gece.Ama eğer bebeğinin cildi çok kötü durumdaysa düşük etkili bir ilaçtan sonuç alamıyorsan tabii ki ozaman daha güçlü etkili ilaçları kullanmak zorundasın.(Mesela advantan daha yüksek potentli beklazondan ama gerektiğinde kullanılıyor.Elideli hiç söylemiyorum bile.ben kesinlikle kullanmadım kullanmam.)Hatta tablet ya da enjeksiyon formunda kortizon preparatları dahi kullanılabiliyor.Ama bunun için de bebeğinin durumunu bilen doktoruna danışmalısın.Yani ben bir eczacı ve anne olarak eğer bebeğinin durumu ağır değilse ki umarım değildir en düşük etkili kortizon türevini kullanmanı öneririm.yok ağır ise doktoruna danış ve onun önerdiği kreme geç.oklüzif tedavi uygulama.en güzeli uyurken ya da emerken sürmek ben öyle yapıyorum.çünkü çok az sürüorum bu şekilde etrafa bulaşmamış oluyo o sürdüğüm azıcık krem.Canım bu arada beklazon 1 yaş altında kontrendike,kullanılmamalı.Canım çok uzattım ben bunları yazıyorum ama kullanıp kullanmamak sana kalmış.Bence doktoruna danış,belki o da duruma göre kullanmanı önerir.Ben bir anne ve eczacı olarak bildiklerimi paylaşmak istedim.Geçmiş olsun
canım benim oğlum 6.ayına girdi .cesaret edemediğimden dilde çok karıştırmak istemedim birkaç gün kullandım bıraktım ben kortizonlu kremi hergün kulanmak zorunda kalıyorum benim oğlumun sadece yanak bölgesinde küçük bir yerinde kaldı orayada sürmesem hastalık devam ediyor mecburiyetten sürüyorum .inc bir şekilde dağıtmadan.cutivite kullanıyoruz biz
Bayanlar benim oğlumunda yüz bölgesi kızarık ve kabuklanma.kafada yoğun kepek vardı.çok ilaçlar doktırlar denedik,En son Allah razı olsun bir hekim kafasına SELYUM diye bir şampuan.Yüzübede Elidel diye bir krem yazd.Canım merhaba,benim de oğlum atopik dermatit,biz de uğraşıyoruz bu sorunla.Beklazon atopik dermatiti düzeltebilirr çünkü beklometazon içerir ve bu da bir kortikosteroid yani kortizon türevi bir etken madde.Ama kortikosteroidler potentlerine yani etki güçlerine göre sınıflandırılırlar.Çok ağır bir vaka yoksa ortada güçlü bir kortikosteroid kullanmaya gerek yok.Çünkü bunlar diğer merhemler gibi değil ciltten emilimleri yüksek.Özelikle geniş,tahriş olmuş alanda yüksek dozda ve uzun süreli kullanıldıklarında emilip kana geçerler.Beklazon orta etkili.Bebekte bunu kullanmak yerine düşük potentli kortizon türevlerini tercih etsen iyi olur.Yüz gibi ince bölgelerden emilim daha yüksektir o nedenle en düşük potentli olanlarını tercih etmelisin.Ayrıca ilacı sürüp eline eldiven giydirdiğinde bunun adı oklüzif tedavidir ki etki artar ama emilim de artar.yine minik bir bebekte emilimi arttırmaya gerek yok.Bu dediğin tedaviyi ben kendi elime(egzamam azdığı zaman,onun dışında kortizon türevi kesinlikle sürmem) uyguluyorum sadece 1 gece.Ama eğer bebeğinin cildi çok kötü durumdaysa düşük etkili bir ilaçtan sonuç alamıyorsan tabii ki ozaman daha güçlü etkili ilaçları kullanmak zorundasın.(Mesela advantan daha yüksek potentli beklazondan ama gerektiğinde kullanılıyor.Elideli hiç söylemiyorum bile.ben kesinlikle kullanmadım kullanmam.)Hatta tablet ya da enjeksiyon formunda kortizon preparatları dahi kullanılabiliyor.Ama bunun için de bebeğinin durumunu bilen doktoruna danışmalısın.Yani ben bir eczacı ve anne olarak eğer bebeğinin durumu ağır değilse ki umarım değildir en düşük etkili kortizon türevini kullanmanı öneririm.yok ağır ise doktoruna danış ve onun önerdiği kreme geç.oklüzif tedavi uygulama.en güzeli uyurken ya da emerken sürmek ben öyle yapıyorum.çünkü çok az sürüorum bu şekilde etrafa bulaşmamış oluyo o sürdüğüm azıcık krem.Canım bu arada beklazon 1 yaş altında kontrendike,kullanılmamalı.Canım çok uzattım ben bunları yazıyorum ama kullanıp kullanmamak sana kalmış.Bence doktoruna danış,belki o da duruma göre kullanmanı önerir.Ben bir anne ve eczacı olarak bildiklerimi paylaşmak istedim.Geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?