Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dönem dönem olur. St*latopia serisi kullandım azaldı ama yüzde yüz bitmiyor çünkü cilt çok hassas.Merhaba 2 aylık bebeğimin yanaklarında kırmızılıklar oldu doktor atopik dermatit dedi mustela krem verdi ama pek bir işe yaramıyor aynı durumu yaşayan ve kurtulan var mı ne yapmam gerek ?
Aynı kremden aldım ama hiç memnun değilim azaltmadı bile teşekkür ederimDönem dönem olur. St*latopia serisi kullandım azaldı ama yüzde yüz bitmiyor çünkü cilt çok hassas.
Deterjanları değiştirmelisin.
Krem şampuan içeriğini doktorun tavsiye ettiğinden devam edebilirsin
Evdeki toza dikkat etmeni öneririm.
Yüzünde süt, ağız salyası kalmasın. Temiz ve nemli tutmaya çalış. Sürtünmeden tahrişi önlemen gerekiyor.
Gözeneklerin açık kalmasına dikkat etmelisin.
Ben memmunum, atopik dermatit hemen iyileşen bir şey değil. Kortizonlu krem kullanırsanız anca geçer. Onu da kremi bıraktığınızda geri çıkacak.Aynı kremden aldım ama hiç memnun değilim azaltmadı bile teşekkür ederim
sivilcemsi gibi mi oluyor? Benim bebeğimde de oldu, arttı da. Doktor krem verdi geçmez ve artarsa alerjiden şüpheleniriz dedi.Ben memmunum, atopik dermatit hemen iyileşen bir şey değil. Kortizonlu krem kullanırsanız anca geçer. Onu da kremi bıraktığınızda geri çıkacak.
Yok sivilcemsi değil. İsilik de olabilir sizin bebek.sivilcemsi gibi mi oluyor? Benim bebeğimde de oldu, arttı da. Doktor krem verdi geçmez ve artarsa alerjiden şüpheleniriz dedi.
Anladım, ama isilik genelde yüzde olmuyor boyunda falan oluyor gibi bir durum var galiba, benimki yüzünde hep. Böyle sivilcemsi pütür pütür. Ya da hassas ciltten kaynaklı tam çözemedim… Alerji dediği de benim yediğim bişeylerden olan bi alerji sanırım sadece anne sütü aldığı içinYok sivilcemsi değil. İsilik de olabilir sizin bebek.
Alerji ile ilgili bir profesör 2 yaşa kadar testler belli olmaz, kanlı ishal yaşamadığı sürece test yaptırmanın anlamı yok bizim için sadece bu yeterli değil evet bu bebek alerji demek için demişti.
Anne sütünden geçiyor doğru. Ama kanlı ishal olmadığı sürece kesin alerjidir denmiyor. Şuna dikkat aaa bu çocuk alerji, sen git şu mamadan rapor da al , derse huylan. Orada ticari parasal kaygı var. Bebeğin menfaatinden çok. Beni sonrasında çok doktor prof uyardı biz tabi yine bir doktor lafına inandık ama sonrasında durumu toparladık hemen tek kişiye bağlı kalmadım.Anladım, ama isilik genelde yüzde olmuyor boyunda falan oluyor gibi bir durum var galiba, benimki yüzünde hep. Böyle sivilcemsi pütür pütür. Ya da hassas ciltten kaynaklı tam çözemedim… Alerji dediği de benim yediğim bişeylerden olan bi alerji sanırım sadece anne sütü aldığı için
İnanır mısınız doktor yüzünün durumunu bu kadar umursamadı, 1 yaşa kadar olur dedi ama ben korktum iz falan kalır diye doktoru darladımAnne sütünden geçiyor doğru. Ama kanlı ishal olmadığı sürece kesin alerjidir denmiyor. Şuna dikkat aaa bu çocuk alerji, sen git şu mamadan rapor da al , derse huylan. Orada ticari parasal kaygı var. Bebeğin menfaatinden çok. Beni sonrasında çok doktor prof uyardı biz tabi yine bir doktor lafına inandık ama sonrasında durumu toparladık hemen tek kişiye bağlı kalmadım.
Keşke en başta birden fazla doktora gitseydim dedim.
Bu arada tabi bebek perişan oldu ordan oraya gideceğiz diye
Sütün yetmiyor ise mama tabiki kullan ama bebeğin mutlu keyfi yerinde ise bebeği perişan etme.
Ya bebeklik sivilcesi de olabilir hiç bebeği zorlama ordan oraya mutlu ise çocukİnanır mısınız doktor yüzünün durumunu bu kadar umursamadı, 1 yaşa kadar olur dedi ama ben korktum iz falan kalır diye doktoru darladım
Netleşmek için krem verdi doktor onu kullandım dün gece kortizonluymuş, sönmeye başladı gibi. Onu da minnacık sürdüm zaten korkudan. İyice geçtikten sonra artık ona özel bi bakım yaparım bir daha da kullanmam o kremi. Tekrar ederse de yapacak bişey yok en azından içim rahatladı biraz. Kulağına kadar olunca bir korktum gerçekten farklı bir durum mu var diye. Tanıdığım bir bebeğin böyle başlayıp çok kötü oldu ondan korktum. Sıcaktan bile olabilir ilk ebeveynlik diye açtık doğalgazı sonuna kadar, çocuk yandı sıcaktan belkide zaten hep üzerimizde durmak istiyor bi de. Kaşınıyor mu ondan mı huzursuz onu da anlamadıkYa bebeklik sivilcesi de olabilir hiç bebeği zorlama ordan oraya mutlu ise çocuk
Aksine benim gittigim doktorlar Mustela asla Onermiyor (kullandik faydasını görmedik) bioderma atoderm kullanıyor oğlum. Oğlumun hem yumurta alerjisi hem atopik dermatiti var. 2 tane kortizon krem yazdı onu kullanıyoruz dun başladık umarim faydasını görürüz onun dışında bioderma nemlemdici + bioderma duş yağı kullanıyoruzMerhaba 2 aylık bebeğimin yanaklarında kırmızılıklar oldu doktor atopik dermatit dedi mustela krem verdi ama pek bir işe yaramıyor aynı durumu yaşayan ve kurtulan var mı ne yapmam gerek ?
Benimmde ek gidada başıma geldi. Üst üste kusmalar , yanakları isilik gibi kizariklar oluyordu yumurta sarısı ve beyazı yediğinde kestim 1 yaşında test yapıldı az bir tepkime çıkti. Var da diyemem yok da dedi doktor. Kesin bir sonuç vermiyor yaşı küçük olduğu için dedi. Doktor kontrolünde hastanede 1 yas aşısı oldu. Sen yumurtayi ver bünyesi alışsın dedi. Birde atopik ciltler için bir krem al dedi nemlendir hep dedi. Bir süre yedikden sonra kızardı ,sonra zaman geçtikçe kendiliğinden geçti.Merhaba 2 aylık bebeğimin yanaklarında kırmızılıklar oldu doktor atopik dermatit dedi mustela krem verdi ama pek bir işe yaramıyor aynı durumu yaşayan ve kurtulan var mı ne yapmam gerek ?
Merhaba geçti mi bebeğinizin yüzü acaba?Netleşmek için krem verdi doktor onu kullandım dün gece kortizonluymuş, sönmeye başladı gibi. Onu da minnacık sürdüm zaten korkudan. İyice geçtikten sonra artık ona özel bi bakım yaparım bir daha da kullanmam o kremi. Tekrar ederse de yapacak bişey yok en azından içim rahatladı biraz. Kulağına kadar olunca bir korktum gerçekten farklı bir durum mu var diye. Tanıdığım bir bebeğin böyle başlayıp çok kötü oldu ondan korktum. Sıcaktan bile olabilir ilk ebeveynlik diye açtık doğalgazı sonuna kadar, çocuk yandı sıcaktan belkide zaten hep üzerimizde durmak istiyor bi de. Kaşınıyor mu ondan mı huzursuz onu da anlamadık
Merhaba geçti mi bebeğinizin yüzü acaba?
Ben de bir krem kullanmaya başladım. Bizimki bayağı ilerlemişti artık çok kötü durumdaydı aktardan yaptırdığım kremle üç günde toparladı ama yine kırmızılıklar var. Tabi 4 aydır uğraşıyoruz, geçiyor tekrar geçemiyor tekrar derken şuan cildi çoook hassas. Bizim kremi yapan aktar mini bir diyet listesi de verdi, bir yudum kola içtim yanlışlıkla bebeğimin yüzü hemen kızardı. Ben alerjiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum çünkü kullandığım kremle kuruluk kalmadı ama bir yudum asitli icecek ictim diye kabarmalar oldu. Dıştan değil içten olduğunu düşünüyorum yani nedeninin. Eğer bu kremde şifa olmazsa alerji testi yaptıracağım çünkü bizdeki her geçen gün artıyor. Şuan iyi durumda ama bu kremden önce bacaklarına, kollarına yayılmıştı. Yüzünde de ilk zamanlar sadece yanaktaydı sonra çeneyi kapladı ve bıyık bölgesine doğru gidiyordu… Allah şifa versin herkese.Kremle geçti fakat artık sıcaktan ve belkide sütteki yağdan oluyor bence çünkü tekrarladı ama eski yerlerinde bire bir çıkmadı. Hep üzerimizde yatıyor gün içinde ondan da olabilir. Sıcaklayınca kırmızılaşıyor soğuyunca sadece pütürlüğü kalıyor. Doktora devamlı yazıyorum yüzü için bişey yapmayacağız diyor. Benim korkum alerji vb. olmasıydı ama artık öyle olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Hastanenin verdiği bilgilendirme kitapçıkta da konuyla alakalı bişey varmış, yeni gördüm. 2-3 hafta içinde olup (gözeneklerin tıkanması) 4-5 ayda geçer yazıyor orada da. Yine de atopik ciltler için olan ürünlerden alacağım banyo için bioderma gibi bir de bepanthen sensiderm varmış onu deneyeceğim en kötü ben kullanırım içeriği güzele benziyor tam bakamadım
Doktorunuz herhangi bişey demedi mi bizimki şuan erken diyor alerji demek içinBen de bir krem kullanmaya başladım. Bizimki bayağı ilerlemişti artık çok kötü durumdaydı aktardan yaptırdığım kremle üç günde toparladı ama yine kırmızılıklar var. Tabi 4 aydır uğraşıyoruz, geçiyor tekrar geçemiyor tekrar derken şuan cildi çoook hassas. Bizim kremi yapan aktar mini bir diyet listesi de verdi, bir yudum kola içtim yanlışlıkla bebeğimin yüzü hemen kızardı. Ben alerjiyle bağlantılı olduğunu düşünüyorum çünkü kullandığım kremle kuruluk kalmadı ama bir yudum asitli icecek ictim diye kabarmalar oldu. Dıştan değil içten olduğunu düşünüyorum yani nedeninin. Eğer bu kremde şifa olmazsa alerji testi yaptıracağım çünkü bizdeki her geçen gün artıyor. Şuan iyi durumda ama bu kremden önce bacaklarına, kollarına yayılmıştı. Yüzünde de ilk zamanlar sadece yanaktaydı sonra çeneyi kapladı ve bıyık bölgesine doğru gidiyordu… Allah şifa versin herkese.