Atopik dermatit, egzama

cokbilmiss

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2020
235
150
3 aylık bebeğimde 2. ayından beridir yanaklarında kızarıkıklık, kabarıklık var. Doktora gidiyoruz üç seferdir. Çeşitli kremler kullandım, geçiyor gibi oluyor sonra birdaha tekrarlıyor. Bugün baktığımda eklem yerlerinde de başlangıç olduğunu gördüm.
Biraz araştırdığımda büyüdüğünde geçeceği kremlerle yatıştırılması gerektigi sonucuna vardım maalesef… Çok üzülüyorum bebeğime..
Yardımcı olabilir misiniz ne yaparak hafifletebilirim veya alerji durumu olabilir mi alerji testi yaptırsam 3 aylık bebekte bir sonuca varılır mı?

Benim kızım bir yaşını geçti. Doğduğundan beri sizin bebeğiniz gibi cildi. Alerji testleri yaptırdık hepsi temiz çıktı alerjisi olmadığından eminseniz cildi hassastır. Günlük uyandığında ve gece yatırırken tüm vücudunu bebek bakım kremi (av**no diye bir marka) ile krem liyorum. Kremleyin devamlı

Alerji testi ile ilgili de zaten deri testi için çok küçük, yazık. Kanda bakılabilecek alerji değerleri var. Onlara baktırın

Benim ikizlerimin de birinin yanakları , kaşları kırmızı ve pütür pütürdü o aylarda. Ayak bilekleri , dirsek içleri, kulaklarının arkaları da kırmızı hatta bilekleri soyuluyordu. Üzülüyordum hatta öyle kalacak diye. Doktorumuz Mustela Stelatopia Emolyent Yüz Kremini tavsiye etti. Çok memnun kaldım, 2 haftada düzeldi.O serinin vücut kremini de kullanıyorum şampuan da yine mustela nın kırmızı serisi. Her gün yıkıyorum şampuansız -haftada 1 şampuan- kremliyorum ama tabi yapmazsam ne olur bilmiyorum. Arada 2 gün yıkayamadığım oluyor henüz geri gelmediler.

Egzama yenidoğanların çoğunda olabiliyor. Kakasınında kanama mukus yoksa alerji testi için şu an erken. Kremleri kullanın, şampuanını atopik olanı kullanın. Deterjanını anti alerjik ürünlerden seçin.

Ben oğlum için banyo suyuna nişasta atıp öyle de azaltmıştım lezyonları.

ben Mustela Stelatopia Emolyent Yüz Kremi de kullandım. Diğer söylediğim marka çok daha uygun, o da tamamen organik-güvenli içerikli. hergün sürünce mustela biraz maliyetli olabilir. Ave*eno baby daily emollient, günlük nemlendirici daha düşük maliyetli oluyor ve iyi geliyor gerçekten

Kakasında mukus ve kan varsa alerji maalesef. Nokta kadar kan olması yeterli
Kakasında bir sorun görmedim ben, doktora tekrar götürdüm başka bir krem yazdı bir çeşit enfeksiyon bu, geçmezse ağızdan tedavi edebiliriz dedi.

Eczaneden mustela krem de aldım ama doktor cildini çok kreme boğmamamı söyledi.

Her geçen gün daha da çoğalıyor başka yerlerine de yayılmaya başladı cildiyeye randevu aldım bakacağız🥲

3 aylık bebeğimde 2. ayından beridir yanaklarında kızarıkıklık, kabarıklık var. Doktora gidiyoruz üç seferdir. Çeşitli kremler kullandım, geçiyor gibi oluyor sonra birdaha tekrarlıyor. Bugün baktığımda eklem yerlerinde de başlangıç olduğunu gördüm.
Biraz araştırdığımda büyüdüğünde geçeceği kremlerle yatıştırılması gerektigi sonucuna vardım maalesef… Çok üzülüyorum bebeğime..
Yardımcı olabilir misiniz ne yaparak hafifletebilirim veya alerji durumu olabilir mi alerji testi yaptırsam 3 aylık bebekte bir sonuca varılır mı?
Çok bi bilgim yok ama kendi sütünüz den surseniz bi süre bı zararı olmaz. Bizim buralarda ne olsa anne sütü kullanılır. Bebek pisik olsa hafif kizarsa bile bi kaç şey daha vardı da aklıma gelmedi şuan.
Siz de bi deneyin inşallah şifa olur.

Çok bi bilgim yok ama kendi sütünüz den surseniz bi süre bı zararı olmaz. Bizim buralarda ne olsa anne sütü kullanılır. Bebek pisik olsa hafif kizarsa bile bi kaç şey daha vardı da aklıma gelmedi şuan.
Siz de bi deneyin inşallah şifa olur.
Teşekkür ederim öneriniz için ama tabi ki ilk olarak onu denedim hiç bir işe yaramadı. Kortizonlu-antibiyotikli kremler bile tamamen geçirmedi ki. Elimizde birsürü krem ama çocuğumun yüzü hala kıpkırmızı…

Teşekkür ederim öneriniz için ama tabi ki ilk olarak onu denedim hiç bir işe yaramadı. Kortizonlu-antibiyotikli kremler bile tamamen geçirmedi ki. Elimizde birsürü krem ama çocuğumun yüzü hala kıpkırmızı…
İnşallah çaresini bulursunuz uzun sürmez 🙏

Merhaba bir çözüm bulabilirsiniz mi benim bebeğim 2 buçuk aylık aynı sorunu yaşıyoruz

Kabarmalar varsa, o kadar kreme bakıma rağmen kızarıklık giderek yayılıyor geçmiyorsa bu alerjidir muhtemelen. Dışkıda illa mukus ve kan olmasına gerek yok besin alerjisi için. Deri tepkili olabilir.
Çocuk doktorunuz çare olamıyorsa alerji doktoruna gidin. Ve eğer alerji teşhisi alırsanız rota aşısı yaptırmanızı önermem. Doktorunuzla bu aşıyı mutlaka konuşun.

X