- Konu Sahibi ballilokmatatlisi
-
Tektaş almak istediğinde sadece taşı seçersin. Montür fiyatı zaten aşağı yukarı belli diye düşün. Toplam fiyatın 300 tl kadar düşüğü de taşa denk gelir. 2000 liraya alacağın taş, gidip illa assos, zen, ariş gibi bir yer olacaksa düşük karatlı, düşük kaliteli bir taş olur. sana tavsiyem kapalıçarşıdaki pırlantacılara bakman. Büyük ihtimalle 0.3-0.4 karat arası bir taşı pazarlıkla o fiyata alabilirsin, üzerine bir 300-400 lira daha koyarsan o da montürün parasıdır. Montür de büyük ihtimalle ellerinde birkaç model vardır, dört tırnak altı tırnak vs. Sen yeşil altın mı yoksa beyaz altın mı istediğini belirlersin. Bazen tırnakları beyaz, yüzük kısmı yeşil altın olan modeller de olabiliyor. O montürün içine seçtiğin taşı oturturlar.
Mesela ben taşımı seçtim, ayrıca sağına ve soluna minik taşlar eklettim. Kendim tasarlamış oldum modeli. Fikir olması açısından:
http://www.kadinlarkulubu.com/attachment.php?attachmentid=560578&d=1353871835
ya alyansın nasıl canım.sevgilim düz kalın bildiğimiz klasik altınlardan olsun alyansımız diyor.Eki Görüntüle 601726
evveettt, tam olarak benim zevkim olan yüzük bu, tek taş ve yanında sıralı minik taşlar, çok şuk duruyor çok beğeniyorum ben.sevgilimle bakıyoruz bazen benden çok o meraklı.nişan düşünüyoruz.gel bakalım nişanda ne istersin, girelim bakalım der.ben de hiç anlamam aksine? pırlanta bakıyor o.diyorum gerek var mı pırlantaya falan da.azcık bilgi edineyim dedim burdan.ben de bu yüzükten düşünüyorum.şekil olarak.bide ben trabzonda yaşıyorum.burda öyle kapalı çarşılar falan yok, pasajlar var kuyumcu caddeleri var falan.bi de bilindik markalar var favori, atasay falan.tek taşım aşırıya kaçmadan değerli olsa fena olmaz hani.e altını da kötü olmıcak beyaz altın olsun isterim ama alyanslarımızı sarı altın düşünüyoruz.beraber nasıl kullanıcam bunu?beyaz altın olunca tektaş güzel görünüyor.maliyeti de nedir bu şartlarda?
Ben de sarı klasik alyans düşünüyorum canım. Biz daha alyansları almadık, önümüzdeki ayın başında alacağız. Ben şu an yalnızca tektaş takıyorum, sevgilim de beyaz altın ince bir yüzük takıyor. Evet sarı altın ile tektaşı aynı elde kullanman biraz zor. Birlikte kullanmak istiyorsan ince, taşlı, tam tur ya da yarım tur gibi yüzükler yakışır. Ben sağ elime tektaş, sol elime alyans takmayı düşünüyorum evlenince. Nişanlılık süresince belki üst üste kullanırım ancak çok güzel durmuyor üst üste ne yazık ki =) ya da beyaz altın bir alyans seçebilirsin, sarı altın detayları olur. çok zarif alyanslar var, modern alyans ya da merrily alyans markalarına bakmanı tavsiye ederim =) yalnız modern alyansı bilemiyorum da, merrily'nin taşları swarovski kristal, bilgin olsun, kristal taşlar da yüzükle beraber tartıldığı için taşa altın parası ödemiş oluyorsun. ben kendi alyansımı taşsız istiyorum şahsen =) ya klasik altın olacak ya da tektaşla uyumlu olduğunu düşündüğüm bir model olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?