Netten bakıyorum da 18 ay yabancı kaygisi zirve diyor 2 yaşı bekleyecem onun dışında bizi anlıyor parmak işaretini kullanma 8 aylıktan beri var ve ben ağlayınca kendi de agliyor ben bunu çok önemsiyorum dediğim gibi dil gelisimi baya önden gidiyor baya kendini ifade ediyor 3 lu cümleler kuruyor su yabancı kaygisi ve arada parmak ucu yürümede biterse Bi sorun kalmayacak insallah
benim cocigm da ağlayınca kendi agladigi da oluyor .gelip yuzumi elleri ile açtığı da oluyor.
tek endişeniz buysa parmak ucu .başka belirti yoksa siz bilirsiniz.
ama sunlsr da var hayali oyun kurabiliyor mu buna bakın.
mesela kendi mama içerken elinde köpeği.varsa ona yediriyor mu.
mis. gibi oynuyor mu ?
bizde bunlar da var
biz ortamı.terkedelim anlar ağlar.
her insani da yabancilamazdi .
ama sunu soyleyeyim .20 ayliktan sonra hersey degisti .kelimeler birden gitti.
bundan 2 ay önce dede gitti diye 2 li cumle kurdugu bile oldu .
büyük ihtimal ben çocuğu çok darladim üstüne çok düşüldü belki de özel Bi çocuk
bilmiyoruz zaman gösterecek.ama size şunu söyleyeyim. altı üstü Bi kontrol .gidin ne olacak
Yani biz gittik benim gözüm açıldı. cok pisman oldum ilk suphelendigimde gitmedim diye .
bu arada bizde isaret parmagi 12 13 ay arasi baslamis .videolsra bakmistim .o biraz gecikmis bizde ama 14 ay sinirmis mesela o da sinirlar icinde.
Bi de sadece otizm değil. mesela kimi çocuğun buna ihtiyacı var.ozel eğitime. duyusal eksikliği olabiliyo atıyorum kuma dokunamıyor suya.dokunamiyor
2 yasa kadar beyin cok hizli ilerliyor .bizim 2 ayimiz var suan ve bizim icin en degerli surec olarak goruyorim ben .
3 yasa kadar çoğu şey ama 2 yaş çok önemli bir basamak .
siz en basitinden beslenme şeklini düzenleyip hayatın içine katın çocuğu. o parmak ucu yürümesi geçer büyük ihtimal .bizim tekrarlayicilarin hepsi bitmişti. ta ki geçen hafta antibiyotik kullanana kadar. çocuğun tüm hareketleri geri geldi. ve kafa sallama falan 2 3 aydır yapmıyordu. Ben o zaman tamamen anladim .
her çocuğun bünyesi aynı değil
.