• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atipik otizm

Pntnsrc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2021
42
20
38
30
Merhaba 25 aylık oğlum için bugün psikiyatriste gittik. Aşırı hareketli ve bı kac kelime dışında konuşmuyor doktor atipik otizm e benziyor dedi. Bende dedim ki ben uyaran eksikliği olduğunu düşünmüştüm. Bana ikisinin de aynı şey olduğunu söyledi. İlaç yazmak istedi ben istemedim balık yağı yazdı. TV yi tamamdn kapatmami ve sürekli parka ve çocuklu ortamlara sokmami istedi. 2 şey dikkatini çekti. Sosyal iletişimi olmaması yani bulunduğu ortamda dikkatini birşey çekmiyor kendi başına hep oyun oynuyor ve ismine her seferinde bakmıyor. Bir de sürekli bulunduğu ortamdan çıkıyor yani dedi ki sizi bırakıp çıkması ilginç dedi. Herneyse aklım çok bulandı. Bu durum ilgiyle geçer mi bilginiz var mi

benim oglumda 22 aylık tekrarlayıcı hareketleri de var .18 aylıktan beri belki günde 5 dk baktırıyoruzdur ekran o da her gün degil. zor durumda kaldıgımızda gösterdik.
ondan sonra daha belirgin oldu kulak kapatma kafa sallama.
2 haftadır özel egitime basladı . aynı zaman da gluteni kestim . ağır metal detoksu yaptırıyorum. medical medium diye bi adam var arastırın .
uyaran eksikliği diye bişey yok malesef . bize kesin otizm denmedi ama ben gelişim geriliği ve sosyal degil diye düşünüyorum.
bye bye i kolay olsun diye avuc acıp kapama seklinde göstermiştik elini ileri geri öne sallayarak yapıyordu .
egitimden sonra öpücük atıp normal bye bye yapıyor. en basit degişşimi bu sekilde oldu ve tekrarlayıcı hareketleri sıfırlandı.
şuan ayları çok kücük asla bişey yoktur diye düşünmeyin . anne bi şey hissediyorsa dogrudur.
daha önceleri götürmediğime bile pişmanım .
arada dalmaları ve ortamı fark etse bile amacsızca koşup başka seylere takıldıgı oluyor.
7 seans özel egitim sonrası gecen gün 2 cocuklu bi aileye gittik misafirliğe cocuklarla normalce oynadı . cocugun annesinin dibine kadar gidip burnu ile selamlaşma yapmaya calıştı. cocukların babasını sevmezdi ona bile gülücükler sacıp bişeyler alıp verdi komutları yerine getirdi.
komut alan bi cocuk ama her komutu almıyor. bazen canı istemese yapmıyor.
bizim sorunumuz isme tepkisinin azlıgı .buna bende sebep oldum biraz sürekli etkinlik yapalım sürekli kaliteli vakit gecirelim derken cocugu sıkmışım .özel egitim koordinasyon hocası söyledi.
baska bi hekimden de görüş alıp özel egitime başlayın ve gluteni kesinlikle kesin .
otizme yatkınlıgı olan cocukların agır metal düzeyi yüksek oluyormuş. bunlardan arınarak ve özele egitimle yasıtlarını yakalarlar erken teshisle.
tabi ki hem genetik hem cevre faktörü vardır . genetik kısmına bişey yapamayız . anne baba olarak destekledikten sonrası gerisi Allahtan .
kabul etmek zor olabilir. kabullenmeden bi durum degişmez. kafanız bulanmasın . otizm ya da degil teşhis önemli degil.
önemli olan egitime ihtiyacı olan cocuklar olması.
özel egitim veren yerlerde sadece otizmli cocuklar yok . duyusal etkinligi olmayan dürtüsel ekskligi yasayan cocuklarda var .cok hızlı yok katediliyor.
biz cocugumuza zaten oyun grubu düşünüyorduk . böyle olunca hemn özel egitim alıyor hemde hafta sonu 1.5 saat oyun grubuna götürüyoruz. takıntıları bitti zaten cok yoktu ama vardı . bunların takıntı oldugunu da sadece ben düşünüyordum. 2-3 doktor görüşü aldık ve evet otizm diyemeyiz ama egitime ihityacı var denildi.
otizm her insanda her cocukta mevcut kimş yüzde 1 kimi yüzde etkileniyor. kimi daha cok etkileniyor. nereden baslarsanız kar . ilk duyunca bende bi silkelendim . ama anne bilir annenin yüregine bişey düşüyorsa o işin peşi bırakılmamalıdır. bunu cogu otizmli cocuk sahibi anne de bilir.
< 3

bu arada konusma bizde de var . kelimeleri var ama bazen kayboluyor. cogu seyi söyler. etkileşim olmadan konusma olmaz . öenmli olan kelime kullanması degildir. önemli olan amaclı kelime kullanmasıdır.
biz bi ortamdan gidersek gittigimizi anlar. hayali oyun kurar , insanların yüzüne bakar.
ama bazen amacsızca bakar dalar, onun içinde eeg cektirmeyi düşünüyoruz. bu tarz cocukların nörolojik muayenesi de yapılmalıdır.
bu olayla cok taze tanısan bi anne olarak söylüyorum. asla bişeyi yoktır demeyin . anneleri olarak biz bunu onlara yakıştıramıyoruz . ama cocugu tarafsızca dısardan izleyince herseyi daha net görebiliyorsunuz. nacizane tavsiyemdir...

Merhaba bir şeyi merak ediyorum. Uyaran eksikliği ya da otizm olup olmadıgını en erken ne zaman anlayabiliriz? Com merak ettigim bir konu ve çok yaygın nelere dikkat etmem gerekir ne zaman tedirgin olmam gerekir?

bu arada konusma bizde de var . kelimeleri var ama bazen kayboluyor. cogu seyi söyler. etkileşim olmadan konusma olmaz . öenmli olan kelime kullanması degildir. önemli olan amaclı kelime kullanmasıdır.
biz bi ortamdan gidersek gittigimizi anlar. hayali oyun kurar , insanların yüzüne bakar.
ama bazen amacsızca bakar dalar, onun içinde eeg cektirmeyi düşünüyoruz. bu tarz cocukların nörolojik muayenesi de yapılmalıdır.
bu olayla cok taze tanısan bi anne olarak söylüyorum. asla bişeyi yoktır demeyin . anneleri olarak biz bunu onlara yakıştıramıyoruz . ama cocugu tarafsızca dısardan izleyince herseyi daha net görebiliyorsunuz. nacizane tavsiyemdir...
Sizin çocuğunuz kaç yaşında kelimeleri amaçsız nasıl kullaniyor bende kızımdan şüpheleniyorum ama benim kızımın dil gelisimi baya önden gidiyor şuan 18 aylik ve anne bak araba anne bardağı koydum gibi cümleler kuruyor bizdeki sorun arada parmak ucu yürüyor ve yabancilara inanılmaz tepkili biri onu sevmek isterse deli gibi agliyor bu normalmi bilmiyorum

durduk yere mesela baba dede diye bağırıyor.
parmak ucu yürümeyi nöroloji özellikle soruyor .
yabancılara çok tepki de tepkisizlikte garip olarak yorumlanıyor.
içinizde ufak Bi şüphe bile varsa doktora görünmeniz iyi olur.bisey yoksa zaten boşa şüphedir.
konuşması geriledi benim oğlumun önceleri daha çok kelime çıkarırdı . son 2 haftada aşırı azaldı.
Sizin çocuğunuz kaç yaşında kelimeleri amaçsız nasıl kullaniyor bende kızımdan şüpheleniyorum ama benim kızımın dil gelisimi baya önden gidiyor şuan 18 aylik ve anne bak araba anne bardağı koydum gibi cümleler kuruyor bizdeki sorun arada parmak ucu yürüyor ve yabancilara inanılmaz tepkili biri onu sevmek isterse deli gibi agliyor bu normalmi bilmiyorum

içinizde ufak Bi şüphe bile varsa doktora görünmeniz iyi olur.bisey yoksa zaten boşa şüphedir.
konuşması geriledi benim oğlumun önceleri daha çok kelime çıkarırdı . son 2 haftada aşırı azaldı.
Netten bakıyorum da 18 ay yabancı kaygisi zirve diyor 2 yaşı bekleyecem onun dışında bizi anlıyor parmak işaretini kullanma 8 aylıktan beri var ve ben ağlayınca kendi de agliyor ben bunu çok önemsiyorum dediğim gibi dil gelisimi baya önden gidiyor baya kendini ifade ediyor 3 lu cümleler kuruyor su yabancı kaygisi ve arada parmak ucu yürümede biterse Bi sorun kalmayacak insallah

Sizin oglunuzun kelimeleride tvden azalmış olabilirmi

Sizin oglunuzun kelimeleride tvden azalmış olabilirmi
benim oğlum 18 aya kadar ekran gormedi.
18 aydan sonra üstünü değiştirirken zorluk çıkardığında yemeknyerken 5 dk falan gösterdik. o da.her gün değil.etkilwmis olabilir. ama bu dendi etkilediğini düşünmüyorum. şuan 2 aya yakın ekranı tamamen kestik .aşırı Bi kelime artışı olmadı:)
şuan tatildeyiz değişik kelimeler çıkarmaya çalışıyor. hatta amaçlı konuşması da var biseyi atıp attı diyor .mesela 4 gün öncesine göre bu yoktu.
bizntaniya takılmıyoruz şuan çünkü okul meselesi yok .eğitim aldıryrz beslenmesine dikkat ediyoruz.
her çocuğun bünyesi farklı. Her.cocuk ağır metaller atma konusunda başarılı olmayabilir.
beslenme çok önemli. gluten kesme olayı çok etkili
inanmayan inanmaz ama otizm iyileşir diye Bi hesap var inceleyin.26 aylık kızına tanı almış kadın 5.ay da eğitimsiz diyetlerle kızını bu tanidan çıkarmış.
her çocukta aynı etki edecek değil. fakat her.cocuk riskli maalesef
1 aylıkken Bile ekran görmeyen çocuktu her gün kitap okundu şuan ince motorda gelişim testinde sıkıntı çıkmadı.ama doktoru bize söylediği
Bu şekilde ilgilenilen çocuğun yaşıtlarindan ileri olmasını beklerdim. ona bakarak söylüyorum bulunduğu ay içerisinde ama en alt seviye diyebilirim dedi.
kuşkunuz varsa.gidin.. şuan bizim oğlumuz duzelirse düzelir. ki içim rahat nedense .
çok değişik aileler ile tanıştım. çocuğu 3 yaşında okuma yazma bilen ama konuşamayan sosyal olarak .
herkesin sınavı farklı. Yani sadece biz çocuğumuzu sinirli sanıyorduk. meğersem başka problemler varmis. onun huzursuzluğu bizi çok hirpaliyor.ama ilk günkü gibi kalacağını sanmiyorum. özel eğitim ve oyun grubu çok iyi geliyor.
ilerleyen süreçte yarım gün kres te düşünüyorum. çocuğa çocuk iyi geliyor . uyum sağlarsa neden olmasın diyorum

Netten bakıyorum da 18 ay yabancı kaygisi zirve diyor 2 yaşı bekleyecem onun dışında bizi anlıyor parmak işaretini kullanma 8 aylıktan beri var ve ben ağlayınca kendi de agliyor ben bunu çok önemsiyorum dediğim gibi dil gelisimi baya önden gidiyor baya kendini ifade ediyor 3 lu cümleler kuruyor su yabancı kaygisi ve arada parmak ucu yürümede biterse Bi sorun kalmayacak insallah
benim cocigm da ağlayınca kendi agladigi da oluyor .gelip yuzumi elleri ile açtığı da oluyor.
tek endişeniz buysa parmak ucu .başka belirti yoksa siz bilirsiniz.
ama sunlsr da var hayali oyun kurabiliyor mu buna bakın.
mesela kendi mama içerken elinde köpeği.varsa ona yediriyor mu.
mis. gibi oynuyor mu ?
bizde bunlar da var
biz ortamı.terkedelim anlar ağlar.
her insani da yabancilamazdi .
ama sunu soyleyeyim .20 ayliktan sonra hersey degisti .kelimeler birden gitti.
bundan 2 ay önce dede gitti diye 2 li cumle kurdugu bile oldu .
büyük ihtimal ben çocuğu çok darladim üstüne çok düşüldü belki de özel Bi çocuk

bilmiyoruz zaman gösterecek.ama size şunu söyleyeyim. altı üstü Bi kontrol .gidin ne olacak
Yani biz gittik benim gözüm açıldı. cok pisman oldum ilk suphelendigimde gitmedim diye .
bu arada bizde isaret parmagi 12 13 ay arasi baslamis .videolsra bakmistim .o biraz gecikmis bizde ama 14 ay sinirmis mesela o da sinirlar icinde.
Bi de sadece otizm değil. mesela kimi çocuğun buna ihtiyacı var.ozel eğitime. duyusal eksikliği olabiliyo atıyorum kuma dokunamıyor suya.dokunamiyor
2 yasa kadar beyin cok hizli ilerliyor .bizim 2 ayimiz var suan ve bizim icin en degerli surec olarak goruyorim ben .
3 yasa kadar çoğu şey ama 2 yaş çok önemli bir basamak .
siz en basitinden beslenme şeklini düzenleyip hayatın içine katın çocuğu. o parmak ucu yürümesi geçer büyük ihtimal .bizim tekrarlayicilarin hepsi bitmişti. ta ki geçen hafta antibiyotik kullanana kadar. çocuğun tüm hareketleri geri geldi. ve kafa sallama falan 2 3 aydır yapmıyordu. Ben o zaman tamamen anladim .
her çocuğun bünyesi aynı değil
.

benim cocigm da ağlayınca kendi agladigi da oluyor .gelip yuzumi elleri ile açtığı da oluyor.
tek endişeniz buysa parmak ucu .başka belirti yoksa siz bilirsiniz.
ama sunlsr da var hayali oyun kurabiliyor mu buna bakın.
mesela kendi mama içerken elinde köpeği.varsa ona yediriyor mu.
mis. gibi oynuyor mu ?
bizde bunlar da var
biz ortamı.terkedelim anlar ağlar.
her insani da yabancilamazdi .
ama sunu soyleyeyim .20 ayliktan sonra hersey degisti .kelimeler birden gitti.
bundan 2 ay önce dede gitti diye 2 li cumle kurdugu bile oldu .
büyük ihtimal ben çocuğu çok darladim üstüne çok düşüldü belki de özel Bi çocuk

bilmiyoruz zaman gösterecek.ama size şunu söyleyeyim. altı üstü Bi kontrol .gidin ne olacak
Yani biz gittik benim gözüm açıldı. cok pisman oldum ilk suphelendigimde gitmedim diye .
bu arada bizde isaret parmagi 12 13 ay arasi baslamis .videolsra bakmistim .o biraz gecikmis bizde ama 14 ay sinirmis mesela o da sinirlar icinde.
Bi de sadece otizm değil. mesela kimi çocuğun buna ihtiyacı var.ozel eğitime. duyusal eksikliği olabiliyo atıyorum kuma dokunamıyor suya.dokunamiyor
2 yasa kadar beyin cok hizli ilerliyor .bizim 2 ayimiz var suan ve bizim icin en degerli surec olarak goruyorim ben .
3 yasa kadar çoğu şey ama 2 yaş çok önemli bir basamak .
siz en basitinden beslenme şeklini düzenleyip hayatın içine katın çocuğu. o parmak ucu yürümesi geçer büyük ihtimal .bizim tekrarlayicilarin hepsi bitmişti. ta ki geçen hafta antibiyotik kullanana kadar. çocuğun tüm hareketleri geri geldi. ve kafa sallama falan 2 3 aydır yapmıyordu. Ben o zaman tamamen anladim .
her çocuğun bünyesi aynı değil
.
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız dediğim gibi Bi yabancı kaygisi bide bazen parmak ucu yürümesi onun dışında bisey yok insallah çocuklarımız iyi olur Bi götürürüm dediğiniz gibi bisey kaybetmem zaten tv olmadan fazlaca ilgileniyorum surekli oyun oynuyoruz normalde de benim peşimden ayrılmıyor

Merhaba benim 25 aylık bir kızım var.4 aylıktan beri yabancıları ayırtedip ağlıyor. İki üç kere doktora götürüp sordum ama hepsi de karakterinin böyle olduğunu söyledi. Erken emekledi erken yürüdü çok erken konuştu hatta bazen artık keşke biraz sussa diyoruz. Özellikle son bir haftadır herşeyi sormaya başladı 😅 anne bu neden böyle bu neden şöyle diye sorup duruyor. Her şeyi ama her şeyi normal sadece yabancıları sevmiyor kimsenin yanına gitmiyor ilk defa gördüklerinden korkup ağlıyor gerçekten buna bir çözüm bulamadım. Ama benim çocuğum yalnız büyüdü 20. Ayına kadar. Yani akraba anneanne dede görmedi. Bir beni bir babasını gördü hep. Bunun için çocuk doktoru harici başka hangi doktora gitmek lazım acaba? Çünkü çocuk doktorları hep olabilir karakteri dedi ama benim ikna olmam lazım.
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız dediğim gibi Bi yabancı kaygisi bide bazen parmak ucu yürümesi onun dışında bisey yok insallah çocuklarımız iyi olur Bi götürürüm dediğiniz gibi bisey kaybetmem zaten tv olmadan fazlaca ilgileniyorum surekli oyun oynuyoruz normalde de benim peşimden ayrılmıyor

Biz k marastayiz annemlerle depremden beri birlikte kalıyoruz yani 4 aydır annemlere alıştı babaannesine geldik onda da ilk gün ağladı şimdi onada alıştı halası arada gidip geliyor halası gelince anne gel diye beni odadan çıkarıyor o odaya asla girmiyor halasını gördüğü yerden kaçıyor bu yabancı misafir gelince de öyle biri sevmek isterse de agliyor onun dışında dediğiniz gibi erken emekledi 10 aylik yürüdü bunlarda sorun yok Bi psikiyatriye goturelim bakalım bu arada ben oglumdan da şüpheliydim doktor kesinlikle otizm değil demisti 5 doktor 2 psikolog gördü hepsi de otizm değil dedi son götürdüğüm dehb dedi ki bunun farkındayım ama sosyal iletişimi arkadaşlarıyla uyumu falan iyi çok şükür ogretmenide çok memnun şimdilik Bi sorun yok yine otizm suphesine düştüm buna canim sıkılıyor

Biz k marastayiz annemlerle depremden beri birlikte kalıyoruz yani 4 aydır annemlere alıştı babaannesine geldik onda da ilk gün ağladı şimdi onada alıştı halası arada gidip geliyor halası gelince anne gel diye beni odadan çıkarıyor o odaya asla girmiyor halasını gördüğü yerden kaçıyor bu yabancı misafir gelince de öyle biri sevmek isterse de agliyor onun dışında dediğiniz gibi erken emekledi 10 aylik yürüdü bunlarda sorun yok Bi psikiyatriye goturelim bakalım bu arada ben oglumdan da şüpheliydim doktor kesinlikle otizm değil demisti 5 doktor 2 psikolog gördü hepsi de otizm değil dedi son götürdüğüm dehb dedi ki bunun farkındayım ama sosyal iletişimi arkadaşlarıyla uyumu falan iyi çok şükür ogretmenide çok memnun şimdilik Bi sorun yok yine otizm suphesine düştüm buna canim sıkılıyor
Aynen anlattığınız gibi bizdeki durumda.Ben eylülde kreşe başlatmayı düşünüyorum belki faydası olur en azından bir kaç saatte olsa Farklı bir ortama girsin.

Bu arada dil gelisimi harika Bi durum . böyle devamı gelir inşallah. eğer ki gerileme olmazsa hic biseyden şüphelenmeyin bencee

Bu arada dil gelisimi harika Bi durum . böyle devamı gelir inşallah. eğer ki gerileme olmazsa hic biseyden şüphelenmeyin bencee
Insallah yani bu durum Bi iki defa söylediği değil yani aktif Bi şekilde 3 lu cumle kuruyor hatta yemek yediriyordum anne doydum işte abisine abi mama hazır ben şok oldum ama Dediğiniz gibi baya konuşup da gerileyen çocuklar çok okudum o yüzden tedbiri elden bırakmayacam

Insallah yani bu durum Bi iki defa söylediği değil yani aktif Bi şekilde 3 lu cumle kuruyor hatta yemek yediriyordum anne doydum işte abisine abi mama hazır ben şok oldum ama Dediğiniz gibi baya konuşup da gerileyen çocuklar çok okudum o yüzden tedbiri elden bırakmayacam
ya otizm çok farklı bisey bakin .konuşan otizmli cocuklarda var bu yüzden onların teşhisi daha geç e kalıyor.
işin içine girip araştırınca fark ediyo4subuz.coo geniş Bi spekturum ve her çocuk başka etkileniyor. bizde takıntılar mevcut daha fazla :) konuşmaya ben aşırı takılmıyorum. sağlıklı bincocuk olup konuşması 3 yaşından sonra tam olan çocuklarda var .
dünyalarına girdikçe takintilar azalıyor. mesela bizimki havuz kenarında bulunan terliklerin hepsini havuza atıyor. oyuna çeviriyoruz yapmiyor:)
bakınca yetişkinlerin takıntıları var .çocuğu zihinsel olarak etkilemedigi sürece üzüntü duymuyorum ben .farklı Bi deneyim .
artık olaydan haz almaya başladım otizm değilse de özel bi ilgiye ihtiyacı var .erkenden başladı okul hayatına:) severek de gidiyor .takibi bırakmayın sizin içinize ne doğarsa çoğunluk doğru çıkıyor;)
buna emin olun

ya otizm çok farklı bisey bakin .konuşan otizmli cocuklarda var bu yüzden onların teşhisi daha geç e kalıyor.
işin içine girip araştırınca fark ediyo4subuz.coo geniş Bi spekturum ve her çocuk başka etkileniyor. bizde takıntılar mevcut daha fazla :) konuşmaya ben aşırı takılmıyorum. sağlıklı bincocuk olup konuşması 3 yaşından sonra tam olan çocuklarda var .
dünyalarına girdikçe takintilar azalıyor. mesela bizimki havuz kenarında bulunan terliklerin hepsini havuza atıyor. oyuna çeviriyoruz yapmiyor:)
bakınca yetişkinlerin takıntıları var .çocuğu zihinsel olarak etkilemedigi sürece üzüntü duymuyorum ben .farklı Bi deneyim .
artık olaydan haz almaya başladım otizm değilse de özel bi ilgiye ihtiyacı var .erkenden başladı okul hayatına:) severek de gidiyor .takibi bırakmayın sizin içinize ne doğarsa çoğunluk doğru çıkıyor:KK66:
buna emin olun
Haklisiniz ama cogu kisi konusma geciktigi icin kosuyor yani bide herseye otizmmi diye bakmayın yani ben oglumda bu hataya düştüm inanın otizm belirtilerini çoğu bebek gosteriyor ilk anneliğin verdiği acemilikle kendime hayatı zindan etmiştim ama boşunaymış önlem alın ama çok büyük kaygılar duymayın insallah hersey düzelecek 😊 ben bu hataya düştüğüm için söylemek istedim 😊

Haklisiniz ama cogu kisi konusma geciktigi icin kosuyor yani bide herseye otizmmi diye bakmayın yani ben oglumda bu hataya düştüm inanın otizm belirtilerini çoğu bebek gosteriyor ilk anneliğin verdiği acemilikle kendime hayatı zindan etmiştim ama boşunaymış önlem alın ama çok büyük kaygılar duymayın insallah hersey düzelecek 😊 ben bu hataya düştüğüm için söylemek istedim 😊
zaten her çocukta var . kiminde yüzde 1 kiminde yüzde 10 50 80 :)
Ben zindan etmiyorum artık. eğitime ihtiyacı olmasına seviniyorum .zaten erken kalkan bi çocuk uyum sağladı. çalışan Bi anneyim .Bu arada işten ayrılmayı bile düşündüm.
zaten kres okul Bi şekilde başlayacaktı. çok da iyi geldigini görünce mutlu oluyorum.

zaten her çocukta var . kiminde yüzde 1 kiminde yüzde 10 50 80 :)
Ben zindan etmiyorum artık. eğitime ihtiyacı olmasına seviniyorum .zaten erken kalkan bi çocuk uyum sağladı. çalışan Bi anneyim .Bu arada işten ayrılmayı bile düşündüm.
zaten kres okul Bi şekilde başlayacaktı. çok da iyi geldigini görünce mutlu oluyorum.
O zamanlar biraz daha toydum. sizinde benim de hayati zindan edecegimiz Bi durumumuz yok çok şükür 😊 bu son sorum özel egitimciniz ne düşünüyor ben onların fikirlerine de çok önem veriyorum çünkü bu işin icindeler

Back