- 25 Aralık 2016
- 64
- 28
- 34
- Konu Sahibi fundi_2016
Merhabalar, lütfen tecrübelerinize ihtiyacım var. 3 yaş 7 aylik oğlum var. 2 ay önce kelime çok fakat ortak dikkat ve karşılıklı konuşma yok diye gittiğimiz Dr sonucunda atipik teşhisi aldik.bizimle göz teması iyi olan, seslendigimizde bakan çocuk Dr a gitmemizi bekliyormuscasina onun yanında bambaşka bir çocuk oldu ve Dr u zerre takmadı. Odadaki oyuncaklara kafayı taktı. Eve gittik ve 2 3 gün içinde yok dediğimiz bi çok davranış bozukluğu olmaya başladı. 2 senedir krese gidiyordu zaten. Normal de de kresi çok sevmiyordu, iyice nefret etti. Ellerini çırpmaya çok huzursuz bir çocuk olmaya başladı. Ekolali yoktu o da başladı. Sabah uyanır uyanmaz evde kendi kendime konuşarak dolanmaya başladı. Derken can havliyle özel eğitim duyu bütünleme derken başladık eğitimlere. Kresten aldim annem bakıyor. Anneme girmek de ayrı iyi geldi. 2 ayda 3 lü cümleler kurmaya başladık. Herseyi anlıyor komutları uyguluyor, seslenince dönüp bakıyor, zeka kartı vs oyunlar ile oynamayı çok seviyor. Kısacası kısa zamanda baya yol katettik fakat şu zaman zaman gelen el çırpma ve koşmalara bi çözüm bulamadım. 7 24 yok bu dediklerim ama günde 3 4 kez bile yapsa elimde değil bütün modum dusuyor. Suan ortak dikkat ve göz temasına çalışıyorum ama sanki o ek kol çıkmaları hiç bitmeyecek gibi geliyo. Varmi öneriniz. Yüzme ve cimlastigede gidiyoruz. 5 gün tatile geldik orda hiç yapmadı. Eve geldik yine başladı.