ateşten sonra kırmızı döküntü

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
kızlar oğlum günlerdir ateşliydi. antibiyotik iğne kullanıyoruz. bugün ateş geçti nihayet. ama vücudu kırmızı kırmızı oldu. neden acaba bilen var mı?

cnım oncelıkle cok gecmıs olsun bebısıne.antıbıyotıgın yan etkısı olabılır.bızde antıbıyotık kullandıgımızda bıleklerınde ellerınde kırmızı sıvılce gıbı seyler cıkmaya basladı once kızardı vucudu sonra sıvılce tarzına dondu.doktorumuz ılacı kestırdı derı dokuntusu oldugunu ılacın yan etkısı oldugunu soyledı.ılacı kesınce 2 gune kadar gıttı.ben ce yarın bı dr a gorun derım tekrar gecmıs olsun ıyı geceler.bu arada antıbıyotıgın prospektusunude oku sımdıden bılgın olur dr a gıdene kadar en azından..a.s.

6. hastalık geldi benim de aklıma..ama iğnenin de yan etkisi olma ihtimali yüksek...

bende 6. hastalık olabilir diye düşünüyorum.genelde bu şekilde döküntülerle son bulurmuş bu hastalık.hadi inşallah sizde atlatmışsınızdır.büyük geçmiş olsun.

başlığı okuyunca benim de 6.hastalık aklıma geldi.zaten arkadaşlarda yazmış.

Evet evet bence de 6.hastalık.Duru da 1,5 ay önce birkaç gün ateşlendi.Sağlık ocağına götürdük diştendir dediler.Ama ateşi geçip döküntüler çıkınca iyice endişelendim, doktorunu aradım belirtileri 6.hastalığa benziyor dedi dr tatilde olduğu için hastaneye götürdük.Ve 6. hastalık dediler ama zaten döküntüler hastalığın geçtiği anlamına gelirmiş,çoğu doktor da ateşe bakarak bu hastalığı anlamazmış.Virütik bir hastalıkmış.
Yani hastalığı atlatmışsınız.Ama içini rahatlatmak için kontrole gitmeni tavsiye ederim.Ben o şekilde rahatladım çünkü.:Saruboceq:
Size de geçmiş olsun...opuyorumnanaktan

evet kızlar ben de 6. hastalık olabilir diye düşünmüştüm. bugün iğne yapan hemşire de bu çocuğun antibiyotik alerjisi olabilir dedi. yuh dedim ya bu ne inek sütü alerjisi, antibiyotik alerjisi... ayrıca antibiyotiğin yan etkisi olabilir diye de düşündüm çünkü antibiyotik yüzünden feci ishal oldu. 10 dakikada bir curk yapıyor.

neyse doktoru aradım getir bakalım dedi. götürdüm. 6. hastalık değil dedi. viral bir hastalıkmış. bu yüzden antibiyotiği kes dedi. ateş tekrar çıkarsa tahlil yapıcaz dedi. biz eşimle bu açıklamayı tatmin edici bulmadık. sonuç olarak hastalığın sebebinin bilinmeyen viral hastalık olduğunu söyledi. ... ne düşündünüz arkadaşlar?

benim arkadaşımın kızınada aynısını söylediler.
geçti hastalığı.kan idrar tahliline bakmışlardı

ya virüsler nasıl bulaşır ki bebeklere?

valla canım en çok virüsler tv buğündoktor açıklıyodu ellerden bulaşıyomuş canım mükropların %90 ellerden yani o yüzden bebeği sevenlere el yıkatmak lazım valla sonra biz çekiyoz baksana

cnm benım kızımda ates ıshal kusma olmustu tatıldeyken annemlerde o donem bızde cok fazla antıbıyotık kullandık hem ıgne hem surup bızımde anıden butun vucudunu kırmızılıklar sarmıstı araıda solup bırden bıre kıpkırmızı oluordu kafasının ıcı bıle bence endıse edıcek bısı yok kendı kendıne gectı zaten sonra doktora gıttımızde de zadıten damla vermıstı ama zaten o zamana kadar kendı kendıne gectı
ya antıbıyotık kullanımı yada atesın yukselmesıyle bırden cıkıo o kızarıklıklar takma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…