• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Ateşliyiz

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

35papatya

Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
836
75
318
oğlum 25 aylık... ateşini ölçmesem bu çocukta hiçbirşey yok derim.. geceden beri ateşimiz 37,5 yada 37,8 .... 6 saatte bir calpol veriyorum.. drumuza ulaşamıyorum... sevgili eşim calpolle beraber pedifende verelim diyor... 2side ateş düşürücü... aynı anda verilmez bence.... sizcede ben haklı değilmiyim????????????

37.5 derece ateşe ateş düşürücü verilmez yahu çünkü ateş bile değil o normal vücut ısısı

yüksek ateşte mikropların yaşamı zorlaşır
vücut mikropla savaşabilir
vucut ısısını düşürerek mikroba karşı daha uygun bir ortam hazırlıyorsun.

tşk arkadaşlarda normal vücut ısıs 36,3 değilmi? yani 37,5 ateşten sayılmıyormu?

bol bol ılık su ile yıkayın başına bez koymaya çalışın çooook geçmiş olsunbilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismilebilmiyorumkismileyerimsenibenyerimseniben

ateş düşürücüler tedavi etmez..diş çıkması haricindede durduk yerde ateş çıkmaz..
sebebini bulun ateş düşürücüyle olmaz..
kendi dr.unuza ulaşamıyorsanız başka bir dr. a götürebilirsiniz..
bu arada 37.5 normal vücut ısısı değildirbence dr. umuz 38 degetir diyor bize..

Son düzenleme:
dr lar iki ayrı ateş düşürücü veriyorlar bu arada ama dönüşümlü..2 si bir arada tabiki olmaz..
bence dr.unuza sormadan ilaç kulanmayın..

teşekkürler paylaşım için..
siz nasıl ölçtünüz ateşini..

şuanda oğlum da ya da kızımda ateş yok çok şükür evimde ateş ölçerim var + ateş düşürücü öksürük ağrı kesici şuruplarım var ne olur ne olmaz ama kullanmadan önce muhakkak netten araştırırım ki bişey olmasın ilk başta sürekli banyo yaptırırım başına ıslak bez koyarım sonra ateş düşürücü kullanırım geçer ama çok inatçı ateşse hemen doktora giderim biraz tecrübe işteyerimsenibenyerimsenibenyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

hepinize tşk... koltuk altından pilli termometre ile ölçtük..

şuanda oğlum da ya da kızımda ateş yok çok şükür evimde ateş ölçerim var + ateş düşürücü öksürük ağrı kesici şuruplarım var ne olur ne olmaz ama kullanmadan önce muhakkak netten araştırırım ki bişey olmasın ilk başta sürekli banyo yaptırırım başına ıslak bez koyarım sonra ateş düşürücü kullanırım geçer ama çok inatçı ateşse hemen doktora giderim biraz tecrübe işteyerimsenibenyerimsenibenyerimsenibenyerimsenibenyerimseniben

canım konu sahibine sordum zaten :)
allah hiç birinin hastalığını göstermesin..
bende çok çok fazla araştırırm bi problem olduğu zaman ama dr a kendimi boğazlatacak kadarda çok başvururum:))

hepinize tşk... koltuk altından pilli termometre ile ölçtük..

o zaman kesinlikle ateşli çocuğun canım..
kulaktan ölçüldüğü vakit 38 e tekabül ediyor bu..
inşallah ciddi bişey değildir..
ama azımsanacak bi durumda değil..bence..

ben kendi kızımda ateşi 39 da olsa genel durumunda kötü bir şey yoksa
banyoda yaptırmıyorum ateş düşürücüde vermiyorum.
ateşi düşürmeye çalışmıyorum.
çünkü yüksek ateşte vücüt mikropla mücadele ediyor mikroplar üreyemiyorlar.
ve 2 güne kalmadan durumu düzeliyor kızımın.
şimdi diyeceksinizki ama doktor ateş düşürücü veriyor
bana öyle geliyorki evet ateş düşürücü veriyor ama yanına birde antibiyotik veriyor mikropları öldürsün diye
bizde ateşten çok korkuluyor dolayısıyla doktorda çocuğun annesiyle babasıyla uğraşmak yerine
kolay yolu ateş düşürücü ve antibiyotiği veriyor.
hafif hastalıklarda çocuğun vücuduna bünyesine biraz izin vermek gerekir bence
bırakmalı bünyesi kendi kendine yenmeli. mikropla virüsle savaşmayı öğrenmeli
dayanıklı hale gelmeli.
tabiki bu benim çocuğum için seçtiğim tercih kimseye uygulayın demem asla
herkesin kendi bileceği iş
ama kendimiz içinde çocuğumuz içinde her durumda hemen ilaca başvurmayalım derim.

çok tşk... önerilerinizi ciddiye alacağım... iyi geceler.

canım öncelikle geçmiş olsun.ateşi çok yaşadım ben .bebeğim havale geçirdi çünkü 2 kez.evet bebğinizin ateşi var.fakat fazla yüksek deil.koltuk altından 37 derceyi geçerse bu ateş demekdir.ateşi varsa mutlaka bir rahatsızlığı var demekdir.boğaz enfeksiyonu,idrar yolu enf.,ve ya başka birşey....şimdilik belli drecede ateş dürücülerle sadce ateşi düşer.aama hastalığı geçmez.onun için yarın doktora götürün derim.calpola gelincebebeğin 25 aylık sanırım.calpol parasetemol gurubu ateş düşürücü yani hafif etkili.daha küçük bebklerde kullanılıyo.bir de kuvveti ateş düşürücüle var ki ibuprofen gurubu dolven gibi.calpolu 4 saat arayla verebilirsin .ama kuvvetli ateş düşürücüler 6 saat arayla veriliyor.2 şurubu yanyana kullanma.zararlı.benim evimde dolven ve fitil bulunur.başka ateş düşürücü kullanmam...
umarım yardımcı olabilmişimdir.geçmiş olsun tekrar

ben kendi kızımda ateşi 39 da olsa genel durumunda kötü bir şey yoksa
banyoda yaptırmıyorum ateş düşürücüde vermiyorum.
ateşi düşürmeye çalışmıyorum.
çünkü yüksek ateşte vücüt mikropla mücadele ediyor mikroplar üreyemiyorlar.
ve 2 güne kalmadan durumu düzeliyor kızımın.
şimdi diyeceksinizki ama doktor ateş düşürücü veriyor
bana öyle geliyorki evet ateş düşürücü veriyor ama yanına birde antibiyotik veriyor mikropları öldürsün diye
bizde ateşten çok korkuluyor dolayısıyla doktorda çocuğun annesiyle babasıyla uğraşmak yerine
kolay yolu ateş düşürücü ve antibiyotiği veriyor.
hafif hastalıklarda çocuğun vücuduna bünyesine biraz izin vermek gerekir bence
bırakmalı bünyesi kendi kendine yenmeli. mikropla virüsle savaşmayı öğrenmeli
dayanıklı hale gelmeli.
tabiki bu benim çocuğum için seçtiğim tercih kimseye uygulayın demem asla
herkesin kendi bileceği iş
ama kendimiz içinde çocuğumuz içinde her durumda hemen ilaca başvurmayalım derim.

kesinlikle sana katiliyorum kizlarimin 39.9 atesine bile mudahale etmedim tabii grip olduklarindan emin oldugum icin genelde cocuklar grip oluyor antibiyotik gerekmez kendiligininden gecer sadece burun acmak icin okyanus suyu ve yastigina cold mix damlatmak gerek ilac verip daha kotu ediyoruz cocuklari bizler allaha sukur turp gibiler kizlarim

kesinlikle sana katiliyorum kizlarimin 39.9 atesine bile mudahale etmedim tabii grip olduklarindan emin oldugum icin genelde cocuklar grip oluyor antibiyotik gerekmez kendiligininden gecer sadece burun acmak icin okyanus suyu ve yastigina cold mix damlatmak gerek ilac verip daha kotu ediyoruz cocuklari bizler allaha sukur turp gibiler kizlarim

her çocuk bir deildir.sizin çocuğunuzun yapısı ateşe dayanıklı belliki 39.9 derecede hala şurup vermediğinize göre.ama her çocuk sizinki kadar şanslı olmayabilir.benim oğlum 39.6 dercede havale geçiriyo.yapısal olarak ateşle savaşamıyo.ve ben daha bebeğim 37 derce ateşi olduğunda dünyam başıma yıkılıyo.ne yapıcağımı şaşırıyorum.demek istedeğim şu,bu sizin çocuğunuzuna uyguladığınız yöntem.ilaç vermeyin gibi kelimeler kullanmanız doğru deil.çünkü anneler buralara yazdığımız fikirleri okuyup çoğu kendi çocuğuna uyguluyo.eğer birisi sizin yazınızı okuyup aman ateş de kötü bişi deilmiş 40 derecede olsa umursamayıp evladı havale geçirdiğinde ne olucak?lütfen dikkat edelim...
yazımı yanlış anlamayın lütfen kırmak için asla yazmadım.daha dikkatli olalım istedim

dönüşümlü ver.....canım 37,5 ile çok ilaç verilmez sık sık elini yüzünü ayaklarını yıka eğer ilaç vereceksende 2 ilacı

İnsanoğlu asırlar boyunca ateşli hastalıklardan korkmuştur. Bu korkunun altında yatan ana sebep, bazı çocukların ateş ve havaleden sonra sakat kalmaları veya ölmeleridir. Ölüme ve sakatlığa sebep olan hastalıkların belli başlıları, Menenjit, Sıtma ve Tifo’dur. Kızamık gibi bazı döküntülü hastalıklarda ölüm daha ziyade yanlış tedavi ile olmaktadır. Zaten bu hastalıklardan ölümlerde, aşılar ve etkili tedaviler ile en aza indirilmiştir.

Hastalıkların tarihçesine bakıldığında, Hipokrat’ın ortaya koyduğu dört esas madde olan; ateş, su, toprak ve hava ile hastalıkların oluşumu ve tedavilerinin yapılmasına çalışıldığı görülür. Hala bu görüşler kaybolmuş değildir. Sıcak çarpması ve hastalık sonucu ateşin çıkması aynı hastalıkmış gibi sunulmuş ve tedavi edilmeye çalışılmıştır. Sıcak çarpmasında hayat kurtarıcı olan soğuk tatbiki, ateş tedavisinde kullanıldığında zararlı olabilmektedir. Bizde ateşli çocuklara soğuk tatbiki ve sirke sürülmesi yaygın olarak yapılan işlerdir.

ATEŞLİ HASTAYA NİÇİN SİRKE SÜRÜLÜR?
Eski çağlarda Avrupa’da şehirleşme ve nüfus yoğunluğunun artması ile içme suları aşırı derecede kirleniyordu. Bunun da sebebi, bu ülkelerde bırakın kanalizasyonu, evlerde ve saraylarda tuvalet dahi yoktu. Halk ve saray erkanı ihtiyaçlarını bir kabın (oturak) içine yapar ve pencereden dışarı dökerlerdi. Buralarda yaygın olarak beslenen domuzlarda bunları yiyerek biraz temizlik sağlarlardı! Sıvı atıkların su kaynaklarına sızması ile içme suları kirlendiğinden, insanlar bu suların içilmesi ile hastalıklar arasında bir bağlantı olduğunu, içinde alkol olduğundan mikrop barındırmayan bira, şarap gibi fermentasyon ürünlerinden ise hasta olmadıklarını fark ettiler. Ayrıca su şarap ile karıştırılınca da su hastalık yapmıyordu. Bunun sonucu şarapta iyi bir “ruh” olduğunu ve sudaki kötü ruhu kovduğunu zannettiler. Bu yüzden fermentasyonlu içeceklere genel olarak “spirit” adını verdiler. (Bizim dilimize “ispirto” olarak geçti.) İçinde böyle iyi bir ruh barındıran şarap acaba hastalıkları (bilhassa ateşi) da tedavi edebilir mi idi? Bu düşünce ile hastaların cildine şarap sürüldüğünde çok etkili ateş düşürdüğünü gördüler. Alkol sudan daha hızlı bir şekilde buharlaşıyor ve ciltten ısı söküyordu. Bu yeni buluş hemen yeryüzüne yayıldı. İslam alemi de bu yeni buluşu çok sevdi, fakat bir problem vardı, o da şarabın haram bir madde olması idi. Bu güçlük de şarap şişeleri üzerine “Ateş sirkesi” yazarak aşıldı ve hastalara şarap bu şekilde kullanıldı. Zamanla işin aslını bilmeyenler, bu sirke lafına aldanıp hastalarına sirke sürmeye başladı.Günümüzde hala bazıları hastalarına sirke tatbik etmektedirler. Sirke, şaraptaki alkolün parçalanarak Asetik asit şeklini alması ile oluşur ve ateş düşürmekte ancak su kadar etkisi vardır, kötü kokusu da işin cabasıdır.

ATEŞ NASIL DÜŞER? GEREKLİ MİDİR?
Ateş, vücudun bünyesine giren mikroorganizma veya toksik maddelere karşı gösterdiği bir tepkidir. 36’den yüksek ısılarda mikropların yaşamları zorlaşır, dokuların metabolizması artar, bağışıklık sistemleri aktive olur. Vücudumuz zaman içinde dış uyaranlara karşı ateşi yükseltmenin bir avantaj olduğunu öğrenmiştir. Ateşi düşürmekle hiçbir hastalık iyileşmez. Ateş bir hastalık değil, bir arazdır ve mühim olan hastalığın teşhisidir.

YA HAVALE GELİRSE!
Bunun için önce havale niye olur, onu anlamamız gereklidir. Mikrop veya toksik maddelerin beyindeki astrositleri uyarması ile beta-3 adrenerjik reseptörlerin, vücudumuzdaki kahverengi yağ dokusundaki mitokondrilere tesiri ile ısı oluşur. Vücutta ısının yükselmesi ile bütün dokuların oksijen ihtiyacı çok artar. Bunu karşılayabilmek için kalbin ve solunumun hızlanması gereklidir. Ayrıca ilave kanı önemli organlara göndermek için el, ayak, yüz gibi organlarda vazokonstriksiyon yapar. Kalp hızının normalden fazla olduğu altı aylıktan küçük çocuklarda bu sebeple havale görülmez. Altı ay ile dört yaş, çocuklarda havalenin en sık görüldüğü devredir. Bu yaşlarda ateşin yükselmesi ile vücudun ısınarak kalbi ve solunumu hızlandırması gereklidir. Eğer ateş hızlı yükselir ve vücut buna ayak uydurarak kalbi ve solunumu hızlandıramaz ise beyin, gelen oksijeni yeterli görmeyerek, tasarruflu çalışmak ve fazla oksijen tüketmemek için vücut ile olan irtibatı keser (benzer durum aşırı ağrı uyarısı ile de olur, şahıs bayılır). İrtibatın kesilmesi ile vücut, deserebrasyon durumuna geçer. Spinal uyaranlarla kasılmalar ve havale dediğimiz tablo ortaya çıkar. Bunun sonucunda kalp ve solunumun hızlanması ile, beyine yeterli oksijen gelmeye başlar ve beyin eski fonksiyonlarına geri döner. Ateş yavaş yükselir ve vücuda ısınması için zaman tanırsa, havale gelmez.Yani ateşi 40’a çıkmış bir çocukta havale beklemek boşunadır. Böyle bir çocuk, ateş düşürücü ilaç verilmeden, yani iç ısısı düşmeden soğuk tatbik edilirse ve dış ısı düşürülerek kalp ve solunum yavaşlatılırsa havale gelebilir. Bu sebeple ateşli çocuklarda soğuk tatbiki gereksiz ve zararlıdır.

doktor kadir tugcu nun sorulara verdigi cevaplari ders calisir gibi okuyorum.site ismi veremicem ama sizde arastirin ates ve cocuklarla ilgili her konuda soruda sorabilirsin ve tatmin edici cevaplar alacaginizdan eminim.

Back