Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ezel 8. gün olması biraz erken adetin ilk gününden beri olan ateşin di mi bu?
kaç günde bir oluorsun normalde?
bana daha çok erken gibi geldi.

25 günde bir adet oluyorum adetin ilk gecesinin sabahı bu gece adet gördüm sabah ateşimi ölçtüm ovülasyon testlrim var akşam artık test yapıcam yine

ya karışık o zaman,akıntın var mı peki? ateş birden fırlamış aslında,ama çok erken gibi gelmişti bana siz çalışın kaçırmayın da ,yine de sonraki ateşlerine bakalım yine de emin olmak için,testini de yap bakalım ne çıkacak :)

ya karışık o zaman,akıntın var mı peki? ateş birden fırlamış aslında,ama çok erken gibi gelmişti bana siz çalışın kaçırmayın da ,yine de sonraki ateşlerine bakalım yine de emin olmak için,testini de yap bakalım ne çıkacak :)

akıntı yok canım ya psikolojikte galiba neyse en iyisi ben her gün bi ovülasyon testi yapıvcam dün akşam yaptım tek çizgi vardı diğer çizgide silik falan değildi hiç yoktu ama ondan 2 gün önce yapmıştım onda iki çizgi vardı biri çok silikti

bence siz güna şırı çalışın o zaman dediğim gibi erken büyük ihtimalle

merhaba kızlar ben yıne hastalandım.7. denemede fos cıktı

Kızlar sonucum negatif 1.20 çıktı kısmet değilmiş
canımm ne diyeyimkii çok uzuluo ınsan ama bi kaç gun sonra hayata dönuo hatta hemen diğer denemeleri yapm ak ıstıo benim transferım yapılamadığında cok kötü oldum
ama sonra alıstım hayata geri döndüm planlar yapıorum en erken ne zaman transferım olabılır dıye bak senın dondurulmusların var değilmi en azından onlrı ıstedığınde transfer ettirebılırsın ben onu bıle yapamıorum tatıllerı beklemek zorundayım
cabucak toparlanıp geleceksın bılıorum dondurulmusların zamanını anlatacaksın bıze öpürum senı
Selitablonun tamamını koyman lazım tek ateşle bişey diyemeyiz ki,şuan genel seyrin nasıl bilmioruz,ona göre düşük değilse hamilelik ihtimali var değilse yoktur ama dediğim gibi tablonu görmek gerek.

taf sen artık kendinini tanımış oldun,13. gün ateşin düşmezse hamilesin demek,hayırlısı olsun bakalım.
julia napıosun canımm gelemedım bı kaç gundur mısafırım vardı
dpo 13 bugun ateşime baktım 36.7 .. ama benim göğüslerim hiç ağrımıo çok garip dokunuorum yıne ağrımıo normalde reglıme en az 5 gun kala ağrımaya başlar dokunamazdım.
bizim düşündüğümüz zaman çatlamadı daha vakti var demekki yoksa hiç yarın regl olacak gibi değilim sadece bikaç gündür regl olacak gibi alt karın bölgesi hafif hafif acıordu oda geçti tık yok
merhaba kızlar ben yıne hastalandım.7. denemede fos cıktı

canım senın eşin amelıyat olalı 3 ay oldu sanırım biraz beklemek gerekıo
bızım kasımda 1 yıl olacak amelıyat olalı hala bişey yok varıkosel bvarsa sabırlı olmak gerekıo bazen zaman alıo duzelmesı bazen hiç düzelmıo buuda dusunmek lazım aynıda kalabılır

Sagol julia arkadasım TSK ederim sabah 7 de ölçtüm 36,04 çıktı sonra geri uyumuş kalmışım 10 da gene ölçtüm 36,07 fırlamış neden acaba

canımm ne diyeyimkii çok uzuluo ınsan ama bi kaç gun sonra hayata dönuo hatta hemen diğer denemeleri yapm ak ıstıo benim transferım yapılamadığında cok kötü oldum
ama sonra alıstım hayata geri döndüm planlar yapıorum en erken ne zaman transferım olabılır dıye bak senın dondurulmusların var değilmi en azından onlrı ıstedığınde transfer ettirebılırsın ben onu bıle yapamıorum tatıllerı beklemek zorundayım
cabucak toparlanıp geleceksın bılıorum dondurulmusların zamanını anlatacaksın bıze öpürum senı

/QUOTE]

HAyırlısı canım diyecek birşey yok içimde hiç his yoktu zaten belkide rabbim gönlümdekini verecek ikizi :) dün gece bu sabah biraz ağladım rahatladım şimdi çok iyiyim

Selam arkadaşlar,
Burada yeniyim 36 yaşındayım.2.deneme ayımız...Buradan bendeki değişiklikleri paylaşmak istedim. Tablo şu:
1.gün 13.gün arası arada sırada ölçtüm:35.6-36.0 arası idi
10.,11.,12.günler negatif,13.gün ovülasyon testi pozitifti(T çizgisi C'den daha koyuydu).Günaşırı çalışmayı geçen ay denemiştik.Bu ay hergün hatta test günü günde 2 kere çalıştık.Ateş ölçme işini hergüne çıkardım:
13.gün 35,9
14.gün 36,0(Yumurtlama)
15.gün 36.1
16.gün 36,1
17.gün 36,4
18.gün 36,4
19.gün 36,2
20.gün 36,2
21.gün 36,2
22.gün 36,4
23.gün 36,2
24.gün 36,3
25.gün 36,4
26.gün 36,4(bugün)
geçen ay ölçtüğümde yumurtlama sonrası derece düşüp öncesiyle aynı seviyede kalmıştı(hergün 36,1)
Memelerim çok hassaslaştı.Adet döngüm ortalama 28 günde bir oluyor(geçen ay stresten 32.günde ondan önceki ay da 23.günde olmuştu)
Ne düşünüyorsunuz?bu sabah test yapılamayacak kadar erken olduğu halde yaptım negatifti ama pazartesi-salı gibi tekrar yapınca size hemen sonucunu yazarım:)

esilya her yarım saatte bir ateş 0.1 derece artar.o normal.
Umutcum inşallah hayırlı haberini alalım.değişik hisler umut verior valla:)

Özlemcim sakın üzülme bekleyelim, bakalım.

Sagol julia çok TSK ederim 1 buçuk sene sonra insan bunalıma giriyor vallahi

Kızlar sonucum negatif 1.20 çıktı kısmet değilmiş

Canım üzülme demeyeceğim...Bizler istediğimiz kadar üzülme ağlama desekte yine üzüleceksin...Kendini rahatlatmaya bak...Başka işlerle uğraş...Bu sefer olmadı diye olmayacak bişeyde yok...Yanlış hatırlamıyorsam daha 3 tane dondurulmuşun vardı...Kendini hazır hissettiğinde dr. onayladığında denersiniz tekrar...Bunlar senin için canım benim...Şeniz opuyorumnanaktan

Hu-huuu.Kimse benimle ilgilenmedi bile!Bakın alınganlık da var,ilgi de istiyorum,kesin hamileyimdir he??

gebemi değerlerin çok düşük aslında ama bu değerlerle hamile kalınmaz da diyemeyiz.
Çift çizgi görmüşsün beklemekte nbaşka çare yok.ovulasyon testin olmasa ben yumurtanın çatladığından bile şüphe ederdim ,belki senin değerlerin budur o da belli olmaz bakalım yarın nolacak,istersen yarın sabah bir test dene :)

Canım üzülme demeyeceğim...Bizler istediğimiz kadar üzülme ağlama desekte yine üzüleceksin...Kendini rahatlatmaya bak...Başka işlerle uğraş...Bu sefer olmadı diye olmayacak bişeyde yok...Yanlış hatırlamıyorsam daha 3 tane dondurulmuşun vardı...Kendini hazır hissettiğinde dr. onayladığında denersiniz tekrar...Bunlar senin için canım benim...Şeniz opuyorumnanaktan

Çok saol canım daha 5 tane 1. kalite donmuşum var üzülmüyorum sadece kısa bir yıkım oldu okadar rabbim ne verirse hayırlısını versin
ki ben inanıyom ikiz verecek bana :KK66:

gebemi değerlerin çok düşük aslında ama bu değerlerle hamile kalınmaz da diyemeyiz.
Çift çizgi görmüşsün beklemekte nbaşka çare yok.ovulasyon testin olmasa ben yumurtanın çatladığından bile şüphe ederdim ,belki senin değerlerin budur o da belli olmaz bakalım yarın nolacak,istersen yarın sabah bir test dene :)

Cevabın için teşekkürler Juliacım.Yumurtamın çatlamadığını,değerlerim geçen ay neredeyse tamamen aynı kalınca ben de sanmıştım ama geçen ay da aynı zamanlarda bu ayki gibi yumurtlama öncesi smearim uzadığına göre çatlamıştır herhalde...ateşim hep böyle düşük;sence metabolizma hızıyla bir alakası olabilir mi?10 sene içinde 25 kilo da aldım ve de...Bekliyeyim biraz daha diyeceğim ben :hulya:
Eğer dayanamayıp yarın sabah da test yaparsam sizleri haberdar ederim:emir_bebek:

tabiki haberdar et,değerlerin evet metabolizmanla alakalı ama bu gebeliği de etkileyebiliyor , sadece bilgin olsun diye söylüorum özellikle metabolizmayı etkileyen tiroid hormonları ile ilgili bir sorun varsa gebelik bazen gelemyebilir.
İnşallah yarın güzel haberlerle dönersin:)

tabiki haberdar et,değerlerin evet metabolizmanla alakalı ama bu gebeliği de etkileyebiliyor , sadece bilgin olsun diye söylüorum özellikle metabolizmayı etkileyen tiroid hormonları ile ilgili bir sorun varsa gebelik bazen gelemyebilir.
İnşallah yarın güzel haberlerle dönersin:)

tiroid hormon değerlerim normal neyse ki.Yumurtalıklar sağlam,kan değerlerim normal,gizli şeker yok.Metabolizmamın da yavaş olmaması lazım aslında:Kendimi bildim bileli düzenli olarak günde 3-4 kere dışkılıyorum :KK1:...Sence yine de yavaş olabilir mi?

Yanlız bir şeyi söylemeyi unuttum.Geceleri 1-2 kez tuvalete kalkıyorum ve böylece bölünmüş uyku düzenim var.Bu da dereceyi etkileyebilir değil mi?

Selam arkadaşlar,
Burada yeniyim 36 yaşındayım.2.deneme ayımız...Buradan bendeki değişiklikleri paylaşmak istedim. Tablo şu:
1.gün 13.gün arası arada sırada ölçtüm:35.6-36.0 arası idi
10.,11.,12.günler negatif,13.gün ovülasyon testi pozitifti(T çizgisi C'den daha koyuydu).Günaşırı çalışmayı geçen ay denemiştik.Bu ay hergün hatta test günü günde 2 kere çalıştık.Ateş ölçme işini hergüne çıkardım:
13.gün 35,9
14.gün 36,0(Yumurtlama)
15.gün 36.1
16.gün 36,1
17.gün 36,4
18.gün 36,4
19.gün 36,2
20.gün 36,2
21.gün 36,2
22.gün 36,4
23.gün 36,2
24.gün 36,3
25.gün 36,4
26.gün 36,4(bugün)
geçen ay ölçtüğümde yumurtlama sonrası derece düşüp öncesiyle aynı seviyede kalmıştı(hergün 36,1)
Memelerim çok hassaslaştı.Adet döngüm ortalama 28 günde bir oluyor(geçen ay stresten 32.günde ondan önceki ay da 23.günde olmuştu)
Ne düşünüyorsunuz?bu sabah test yapılamayacak kadar erken olduğu halde yaptım negatifti ama pazartesi-salı gibi tekrar yapınca size hemen sonucunu yazarım:)
gebemi LH ın yukselmiş olması hatta pik yapmış olması illa yumurtanın çatlamış olduğunu göstermez 36 yasında olduğunu yazmışsın senı telaşlandırmak istemem ama ben senın yerınde olsam yumurta takibine gider yumurtladığımdan emın olurum
yada 21.gün progesteron testi yaptır
yani hiç riske atma hatta reglin 2.günü rezervlerine baktır bunlar sadece kan testiyle öğrenilebılen şyler
haa belkı hersey cok yolundadır belkı senın ateşin boyledır hersey normaldir
ama ben bi ay yumurta takibine gitmiştim 13.gun test çizgisi daha koyu çıkmış olmasına rağmen dra gittim 26 mm olmuş bundan sonrada çatlamaz regle atılır dedi
naçizane tavsiyeler tabii hiçbirimiz hekim değiliz
esilya her yarım saatte bir ateş 0.1 derece artar.o normal.
Umutcum inşallah hayırlı haberini alalım.değişik hisler umut verior valla:)
canım benım bu ay 0.1 lik artışlar olmustuya hergun demekki o gunlerde çatlamamış 36.7 olup oyle devam etmişti oda 18.gundu sanırım o gunlerde oldu heralde ama en son bız 14.gun bırlıkte olduk sonra okadar yoruldukki haftasonuna kadar hiç çalışmadık:)))) tutturamadık sanırım
yaa biz cok yoruluoruz ozellıkle haftaiçi kıslar bi formülünüz yokmu
yani baksanıza ov. testınde pozıtıfı gorduğümüz gunden sonrakı gun de çalıştık sonra yokk
saçlarımı kesdtırıcem belki duş kısmı kolaylasır ayoll buda bi iş:))
Özlemcim sakın üzülme bekleyelim, bakalım.

/QUOTE]

HAyırlısı canım diyecek birşey yok içimde hiç his yoktu zaten belkide rabbim gönlümdekini verecek ikizi :) dün gece bu sabah biraz ağladım rahatladım şimdi çok iyiyim

ne güzel işte canımm yaa valla çok güçlüsün canım bravo sana 5 tane mikemmel kuzucuğun beklıo senii belki aynı anlarda olur transferimiz bende aralık gibi düşünüyorum ama benımkıler hem 2 tane hemde 2. kalıte hemde 3.gun embriyosu ama hayırlısı napalım rabbim ol der inşallah canımm

Selam arkadaşlar,
Adetimin bittiği günden beri ateşimi ölçüyorum. Şu şekilde:
28.09 36,7C
29.09 36,6C
30.09 36,6C

Dün de ovülasyon testinde kontrol çizgisiyle aynı olmasa da koyuca bir test çizgisi belirmişti.Ama tabi ki kontrol çizgisine göre silikti. Durdukça belirginleşmişti.
Bugünkü testte ise kontrol çizgisi belli belirsiz var. Çok çok silik. 3 gündür test yapıyorum en silik bugün hatta...Acaba SAT'tan sonra hemen 5.gün yumurta oluşmuş olabilir mi? Ama çatlama ağrısı gibi bir ağrım olmadı...
Ne diyorsunuz?

bugünkü testim de yine silik çizgi olarak çıktı. sanırım 2. gün kullandığım testte birşey vardı....diğer 3 günün testi aynı aşağı yukarı bir o değişikti....yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

X