Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
turlik 3 ekimde olmuş gibi bu seferde erken olmuş olabilir sen ölçmeye devam et belkide biden düşecek takip edelim.

nurun düşük ateşle hamile kalınabiir önemli olan genel seyridir,benim ateşimle başkasının ateşi aynı olamaz o yzden bir kural yok: şu derece olunca hamilesin şu olunca değilsin diye.
dha önceki değerlerin varsa onları da yazarsan çok daha iyi olur.

gerek kalmadı artık teşekkür ederim ilgin için adet olmadım ama test sonucum negatif senağlama yumurtlama ateş sonuçlarını yazarım size :a015:

Kızlar selam,
benim ateş durumu şöyle:

(adet bitiminden hemen sonra ölçmeye başladım, adet başlangıcım 24 eylül)

28 eylül:36,7
29 eylül:36,6
30 eylül:36,6
1 ekim:36,7
2 ekim:36,6
3 ekim:36,6
4 ekim:36,7
5 ekim:36,6
6 ekim:36,4
7 ekim:36,6
8 ekim:36,6

Sizce de daha yumurtlama olmamış değil mi? :uhm:
Ovulasyon testi de henüz pozitif çıkmadı.
Adetim de 1-2 gun degisiklik gosteriyor. Ama ortalama 33 gün denebilir.

1.gün.... ???..... 16 eylül regl
2.gün.... ???..... 17 eylül regl
3.gün.... ???..... 18 eylül regl
4.gün.... 36,4.... 19 eylül regl
5.gün.... 36,5.... 20 eylül regl
6.gün.... 36,3.... 21 eylül regl
7.gün.... 36,3.... 22 eylül regl
8.gün.... 36,1.... 23 eylül :ecrin_bebek:
9.gün.... 36,2.... 24 eylül
10.gün... 36,3... 25 eylül
11.gün... 37,8... 26 eylül
12.gün... ???.... 27 eylül
13.gün... ???.... 28 eylül
14.gün... ???.... 29 eylül
15.gün... ???.... 30 eylül
16.gün... ???.... 1 ekim :ecrin_bebek:
17.gün... ???.... 2 ekim :ecrin_bebek:
18.gün... 36,1... 3 ekim :ecrin_bebek:
19.gün... 36,1... 4 ekim
20.gün... 36,4... 5 ekim :ecrin_bebek:
21.gün... 36,3... 6 ekim
22.gün... 36,3... 7 ekim :ecrin_bebek: :lepi:
23.gün... 36,4... 8 ekim :gitme:

30368d Ovulation Charts

ağlayan işaret ovulasyon negatif
ok işareti ovulasyon pozitif demek

Bir de birkaç yerde ağrılı adet görmenin yumurtlamanın oluştuğunun büyük ölçüde göstergesi sayılabildiğini okudum. Bu ağrılara rahim kasılmaları sebep oluyor,kasılmalar esnasında rahimde bölgesel olarak prostaglandin adı verilen bazı maddeler salgılanıyor diyor. Prostaglandin salgısı özellikle yumurtlamalı bir adet döngüsünde gerçekleşebildiğinden adet görmeden kısa süre önce başlayan ve kanama bittikten sonra tümüyle kaybolan adet sancısı bir önceki adet döngüsünde yumurtlama olduğunun en güvenilir belirtilerinden biridir diye anlatmış...

Bilgisi olan var mı?

13. gün olmuş gibi görünüyor,ateşin yükselmiş inşallah şimdi daha düşmez .

Julia cim benim sorumu yanitladin sanirim , çok tesekkürler..yerimseniben

dün aksami da bos gecmedik, degerlendirdik, hayirlisi bakalim..:Saruboceq:

ikizlerine saglikla kovusman dilegiyle..yerimseniben

Bir de birkaç yerde ağrılı adet görmenin yumurtlamanın oluştuğunun büyük ölçüde göstergesi sayılabildiğini okudum. Bu ağrılara rahim kasılmaları sebep oluyor,kasılmalar esnasında rahimde bölgesel olarak prostaglandin adı verilen bazı maddeler salgılanıyor diyor. Prostaglandin salgısı özellikle yumurtlamalı bir adet döngüsünde gerçekleşebildiğinden adet görmeden kısa süre önce başlayan ve kanama bittikten sonra tümüyle kaybolan adet sancısı bir önceki adet döngüsünde yumurtlama olduğunun en güvenilir belirtilerinden biridir diye anlatmış...

Bilgisi olan var mı?

ben doktoruma rahmimin ters olduğunu söyledi başka doktor demiştim oda adet olurken çok sancılımı adet oluyosun dedi yooo dedim normal sancılı dedim ters olsa çok sancılı olur dedi muayene etti yok öyle bişey herkezde okadar terslik olur dedi..
başka bi doktora da yumurta takibi için gittiğimde adet döneminden önce arada ağrı oluyo dedim de ağrı olması normaldir yumurtan oluşuyo demişti. ama senin dediğinle bağlantılı bişey değil bblau.sen söyleyince bunlar geldi aklıma iletmek istedim.

yumurtalarını buyutuyor klomen sonrada catlama ignesi verip igneni vurdurcan sonrada dr.söylemştir belki şu zaman birliktelik olcak inş.ta gebe kalcan zararı birazcık hormonların degiştigini biliyorum başkada ne yapıyor onu bilmiyorum cnm...

tşkler cvbın ıcın. dr ıgneyle ılgılı bısı demedı
belkıde tekrar kontrol ıcın gıttıgımde soyler
ovu testıde kullanıyorum. dun koyulasmaya basladı gıbıydı.bugun bıraz daha acıktı
lh ı dalgalandı sanırım. ıns bugun yarın yumurtlama olmaz. cunku evde olmayacagız
sehır dısına cıkmamız gereklı eyvahedigeldismile

olabilir bu şekilde lekelenmelerle hamileliğini öğrenenler var sen dikkat et ,19. gün ovulasyon gerçekleşmiş dolayısıyla 3 günün var eğer adet gelmezse test yap eğer hamile çıkarsanda doktora bu lekelenmeleri bildir mutlaka,hadi hayırlısı bakalım :)

Ben iki hamileliğimi de klomenle buldum canım ondan bişey olmaz,işi hızlandırmak için yapıyorlar :) bana çok yaradı kullandığım ilk ay hamile kaldım her ikisinde de hatta ikizler geliyor şimdi :)

hızlasndırmak ıcınse ıyı o zaman
esımın tahlıllerınde de bısı cıkmadı sukur
bıraz daha rahatladım.hayırlısı hakkımızda artık

bu da ates tablom daha basındayım gercı
2ce19f Ovulation Charts

28 gun 36.7 ama agrılarım var :KK43:

29 gun 36.5 saat 07.15 te ölçtüm sonra tekrar uyumuşum hiçkalkmadan 08.15 te tekrar ölçtüm 36.7 şimdi ateş cıkmışmı inmişmi anlamadım sancım var sadece sol kasıkta bide afferdersinizz gazım cok rahatsız edici ne bu şimdik...........

29 gun 36.5 saat 07.15 te ölçtüm sonra tekrar uyumuşum hiçkalkmadan 08.15 te tekrar ölçtüm 36.7 şimdi ateş cıkmışmı inmişmi anlamadım sancım var sadece sol kasıkta bide afferdersinizz gazım cok rahatsız edici ne bu şimdik...........

bide ben hep 08.15arasıyla 08.30 arası ölçerim ateşimi kızlar yorum bekliyorum tecrübelerinizden:emir_bebek:

zaman geçtikçe derece artıyo nazelmas ben saat 7 de ölçtüm 36,4 tü 07:36 da ölçtüm hiç kalkmadan 36,6 ama ben hergün aynı saatte ölçtüğüm değeri baz alıyorum.. sende öyle yap.

Kızlar selam,
benim ateş durumu şöyle:

(adet bitiminden hemen sonra ölçmeye başladım, adet başlangıcım 24 eylül)

28 eylül:36,7
29 eylül:36,6
30 eylül:36,6
1 ekim:36,7
2 ekim:36,6
3 ekim:36,6
4 ekim:36,7
5 ekim:36,6
6 ekim:36,4
7 ekim:36,6
8 ekim:36,6

Sizce de daha yumurtlama olmamış değil mi? :uhm:
Ovulasyon testi de henüz pozitif çıkmadı.
Adetim de 1-2 gun degisiklik gosteriyor. Ama ortalama 33 gün denebilir.

Henüz olmamaış ama yakın gibi.

1.gün.... ???..... 16 eylül regl
2.gün.... ???..... 17 eylül regl
3.gün.... ???..... 18 eylül regl
4.gün.... 36,4.... 19 eylül regl
5.gün.... 36,5.... 20 eylül regl
6.gün.... 36,3.... 21 eylül regl
7.gün.... 36,3.... 22 eylül regl
8.gün.... 36,1.... 23 eylül :ecrin_bebek:
9.gün.... 36,2.... 24 eylül
10.gün... 36,3... 25 eylül
11.gün... 37,8... 26 eylül
12.gün... ???.... 27 eylül
13.gün... ???.... 28 eylül
14.gün... ???.... 29 eylül
15.gün... ???.... 30 eylül
16.gün... ???.... 1 ekim :ecrin_bebek:
17.gün... ???.... 2 ekim :ecrin_bebek:
18.gün... 36,1... 3 ekim :ecrin_bebek:
19.gün... 36,1... 4 ekim
20.gün... 36,4... 5 ekim :ecrin_bebek:
21.gün... 36,3... 6 ekim
22.gün... 36,3... 7 ekim :ecrin_bebek: :lepi:
23.gün... 36,4... 8 ekim :gitme:

30368d Ovulation Charts

ağlayan işaret ovulasyon negatif
ok işareti ovulasyon pozitif demek

senin tablonda çizgin belki de çekilirdi ama şu yüksek ateş olayın var ya tablonu alt üst etti. 22. gün olmuş olabilir bakalım bundna sonra ateşin ne çıakcak.

bide ben hep 08.15arasıyla 08.30 arası ölçerim ateşimi kızlar yorum bekliyorum tecrübelerinizden:emir_bebek:

nazelmas ikinciyi say eğer yataktan hiç çıkmadıysan ,bir de her gün tablonun tamamını ekle buraya alt alta hatırlamak çok zor .yorum da yapılmıor o yüzden.

9 gun 36.2
10 gun 36.3
11 gun 36.6
12 gun 36.3
13 gun 36.7
14 gun 36.4
15 gun 36.4
16 gun 36.6
17 gun 36.7
18 gun 36.6
19 gun 36.7
20 gun 36.6
21 gun 36.4
22 gun 36.8
23 gun 36.7
24 gun 36.7
25 gun 36.7
26 gun 36.7
27 gun 36.5
28 gun 36.7
29 gun 36.7 herzaman ölçtügüm saati yazdım.cnm benim

ben doktoruma rahmimin ters olduğunu söyledi başka doktor demiştim oda adet olurken çok sancılımı adet oluyosun dedi yooo dedim normal sancılı dedim ters olsa çok sancılı olur dedi muayene etti yok öyle bişey herkezde okadar terslik olur dedi..
başka bi doktora da yumurta takibi için gittiğimde adet döneminden önce arada ağrı oluyo dedim de ağrı olması normaldir yumurtan oluşuyo demişti. ama senin dediğinle bağlantılı bişey değil bblau.sen söyleyince bunlar geldi aklıma iletmek istedim.

Benim ağrılı olur reglim hep. Çok sancılı denemez, ağrı kesiciye cevap veren ağrılar. Basit bir ağrı kesiciyle geçen ağrılar yumurtlamanın göstergesidir diyor. O zaman benim yumurtlamamda sorun yok diyebilir miyim kabaca acaba? Bazı aylar, çok nadiren 5-6 senede 1 veya 2 kez olmuştur, ağrım olmaz...Belki o aylarda yumurta oluşmuyor...
Acaba hem bu tip ağrıyı çeken hem de yumurtlamada sorun yaşayan arkadaşımız var mı?

nazelmas kusura bakma bugün bir yiğitlik geldi baklava açıordum :)
sen test yapmadın mı :S ee senin günün geçmiş işte bugün adet günün ama olmadın artı ateşin de yüksek bence yarın sabah ilk idrarınla testini yap ya da bekleyemem dersen biraz tut idrarını yeme içme test yap,hadi hayırlsı,çift çizgi göresin inşallah :)

gaz sancısı bende de vardı ,hamilelik belirtileri arasında var bak:)

ay bu siteye de ölüorum o kadar yavaş kiiiiiiii:KK43:

X